MSc στη διαχείριση στρατηγικών έργων

Γενικά

Διαβάστε περισσότερα σχετικά με αυτό το πρόγραμμα, στην ιστοσελίδα της σχολής

Περιγραφή προγράμματος

ΣΦΑΙΡΙΚΗ ΕΙΚΟΝΑ

Η στρατηγική διαχείριση έργου στο Πανεπιστήμιο Heriot-Watt διαφοροποιείται από άλλα προγράμματα διαχείρισης έργων δίνοντας μεγαλύτερη έμφαση στη στρατηγική απαίτηση στη διαχείριση ενός χαρτοφυλακίου έργων για την επίτευξη των οργανωτικών στόχων.

Με αυτόν τον τρόπο, η Στρατηγική Διαχείριση Έργων περιλαμβάνει τόσο τη διαχείριση του έργου όσο και τη διαδικασία για την παροχή τελικών προϊόντων και τη διαχείριση αλλαγών ως διαδικασία για την κατανόηση της ορθολογικής και συναισθηματικής εισόδου των ανθρώπων που επηρεάζονται από μια αλλαγή για να εξασφαλιστεί η επιτυχία της. Ένα μεταπτυχιακό δίπλωμα στη Διαχείριση Στρατηγικών Σχεδίων μπορεί να ωφελήσει άτομα στην επιχείρηση, τη μηχανική, την πληροφορική ή την επιστήμη των οποίων η δουλειά περιλαμβάνει τη διαχείριση ή τη διεύθυνση εργασίας που έχει στρατηγική εστίαση και καθορισμένο τελικό στόχο.

Το πρόγραμμα αυτό αντικατοπτρίζει το περιεχόμενο του Οδηγού του Ινστιτούτου Διαχείρισης Έργων του Οργανισμού Γνώσης του Έργου για τη Διαχείριση Έργων και του Σώματος Γνώσης του Οργανισμού Διαχείρισης Έργων του Οργανισμού.

Ιανουάριος

Οι φοιτητές που ξεκινούν το πρόγραμμα τον Ιανουάριο θα πρέπει να σημειώσουν ότι διδάσκουν πλήρη διδακτορική διατριβή (Φεβρουάριος-Απρίλιος, 3 μήνες) (συνολικά 16 μήνες) ή διδακτορική διατριβή διάρκειας 4 εξαμήνων (24 μηνών) ( Μάρτιος έως Αύγουστο, 6 μήνες) (σύνολο 30 μηνών).

Οι σπουδαστές που εγγράφονται για τα προγράμματα πρόσληψης του Ιανουαρίου δεν απαιτείται να βρίσκονται στην πανεπιστημιούπολη κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού.

Περιεχόμενο μαθήματος

Οι σπουδαστές θα μελετήσουν 8 βασικά θέματα, τα οποία είναι:

 • Στρατηγική Διαχείριση Έργου (Εξάμηνο 1)
 • Επιχειρηματικά μοντέλα: Θέματα
 • Στρατηγική Αλλαγή (Εξάμηνο 1)
 • Ηγεσία (Εξάμηνο 1)
 • Φιλοσοφία της έρευνας
 • Διαχείριση και Μηχανική Ποιότητας (Εξάμηνο 2)
 • Διαχείριση Έργου (Εξάμηνο 2)
 • Ηγεσία και οργανωτική απόδοση διατριβή (Εξάμηνο 3)

Τα προαιρετικά μαθήματα που διδάσκονται περιλαμβάνουν:

 • Συστήματα σκέψης και ανάλυσης
 • Σχεδιασμός ζήτησης και απογραφής
 • Διαχείριση των ανθρώπινων πόρων
 • Χρηματοδότηση
 • Διεθνές μάρκετινγκ

Εκτός από αυτά τα μαθήματα που διδάσκονται, οι φοιτητές που επιδιώκουν την απόκτηση του μεταπτυχιακού τίτλου διδάσκουν ένα διατριβικό / ερευνητικό πρόγραμμα.

Καριέρα

Οι απόφοιτοι που έχουν επιτύχει αυτό το πτυχίο τα τελευταία οκτώ χρόνια έχουν αναφέρει σημαντική επίδραση στην εξέλιξη της σταδιοδρομίας τους. Οι ευκαιρίες διαχείρισης του έργου περιλαμβάνουν εκείνες που αφορούν τις χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες, τα φαρμακευτικά προϊόντα, το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο και την κατασκευή. Οι απόφοιτοι μπορούν επίσης να προχωρήσουν στη διαχείριση χαρτοφυλακίου, διαχείριση συμβάντων και ρόλους διαχείρισης αλλαγών.

Απαιτήσεις αγγλικής γλώσσας

Όταν τα αγγλικά δεν ήταν το μέσο διδασκαλίας στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, οι υποψήφιοι πρέπει να επιδεικνύουν γλωσσική επάρκεια ισοδύναμη με το IELTS 6.5 (με όλα τα στοιχεία να έχουν περάσει στο 6.0 ή παραπάνω). Οι υποψήφιοι που έχουν ολοκληρώσει τη δευτεροβάθμια και τριτοβάθμια εκπαίδευση θα πρέπει να προσκομίσουν αποδεικτικά στοιχεία. Απαιτείται ελάχιστη ετήσια μελέτη πλήρους φοίτησης στα αγγλικά.

Προθεσμία εφαρμογής

Το πανεπιστημιακό μας κέντρο στο Ντουμπάι λειτουργεί μια κυλιόμενη διαδικασία εισαγωγής καθόλη τη διάρκεια του έτους: μόλις ολοκληρωθεί η πρόσληψη, αρχίζουμε να δεχόμαστε αιτήσεις για την επόμενη. Μπορείτε επίσης να αναβάλλετε την ημερομηνία έναρξης για ένα έτος.

Οι περισσότεροι σπουδαστές εφαρμόζουν 6-10 μήνες πριν από την επιλεγμένη πρόσληψή τους. Μπορούμε να δεχτούμε αιτήσεις μέχρι 3 εβδομάδες πριν από την έναρξη κάθε πρόσληψης, αλλά θα πρέπει να σημειώσετε ότι μια καθυστερημένη υποβολή αιτήσεων θα σημαίνει σχεδόν βεβαίως καθυστέρηση στην παροχή βασικών διοικητικών υπηρεσιών, όπως η κάρτα φοιτητικής εγγραφής (χωρίς την οποία δεν θα είστε δυνατότητα πρόσβασης στη βιβλιοθήκη ή σε ηλεκτρονικές υπηρεσίες).

Τελευταία ενημέρωση Μάρτ. 2020

Σχετικά με τη Σχολή

Pioneering British education in Dubai, with highly acclaimed degree programmes that meet the specific demands of local business and industry.

Pioneering British education in Dubai, with highly acclaimed degree programmes that meet the specific demands of local business and industry. Διαβάστε Λιγότερα
Ακαδημαϊκή Πόλη

Ask a Question

Άλλη