MSc φυσική και την αστρονομία: φυσική της ζωής και της υγείας

University of Amsterdam

Περιγραφή Προγράμματος

Διαβάστε την Επίσημη Περιγραφή

MSc φυσική και την αστρονομία: φυσική της ζωής και της υγείας

University of Amsterdam

Στο δίχρονη φυσική της ζωής και της υγείας στο πρόγραμμα Μάστερ Φυσική και Αστρονομία , ένα κοινό δίπλωμα με το Vrije Universiteit Amsterdam, θα χρησιμοποιήσετε τη γλώσσα της φυσικής για να εξερευνήσετε τα μυστικά των διαδικασιών της ζωής. Υποστηριζόμενες από τις τεχνολογίες αιχμής που διατίθενται στα εργαστήριά μας και από μια σειρά θεωρητικών τάξεων που παρέχονται από τους ενθουσιώδεις συνεργάτες μας, μπορείτε να βουτήξετε στον συναρπαστικό κόσμο της εξέλιξης του DNA, της πρωτεϊνικής λειτουργίας, της κυτταρικής μηχανικής, της μηχανικής ιστών και της λειτουργίας των οργάνων. Θα μάθετε για τη φωτονική και τη χρήση της στην ανάπτυξη νέων τεχνικών απεικόνισης. ή μπορείτε να επιλέξετε να εμβαθύνετε τις γνώσεις σας στην εφαρμογή της φυσικής στον τομέα της βιοϊατρικής απεικόνισης και της θεραπείας, σε στενή συνεργασία με τους ιατρούς των δύο ακαδημαϊκών ιατρικών κέντρων του Άμστερνταμ.

Μετά από αυτό το πρόγραμμα, μπορείτε να συνεχίσετε μια συναρπαστική καριέρα σε ένα ακαδημαϊκό ερευνητικό ίδρυμα, να υποβάλετε αίτηση για μεταπτυχιακές σπουδές για να γίνετε κλινικός φυσικός, να εργαστείτε σε νοσοκομεία, σχολεία ή στον ιδιωτικό τομέα.

Είναι η φυσική της ζωής και της υγείας στο Άμστερνταμ το κομμάτι για μένα;

Αν σας αρέσει να εργάζεστε σε ένα διεπιστημονικό περιβάλλον όπου είστε πρόκληση να γεφυρώσετε τη θεμελιώδη φυσική και τις επιστήμες της ζωής, η Φυσική της Ζωής και της Υγείας είναι το κομμάτι για σας. Με βάση τις προηγούμενες γνώσεις σας στον τομέα της μηχανικής, του ηλεκτρομαγνητισμού, της οπτικής, της κβαντομηχανικής και των μαθηματικών, κατά το πρώτο έτος θα παρακολουθήσετε μια σειρά μαθημάτων που θα ενισχύσουν το φυσικό υπόβαθρό σας ενώ θα επεκτείνετε τις γνώσεις σας σε θέματα που σχετίζονται με τη ζωή.

Κατά το δεύτερο έτος, θα επιλέξετε το θέμα της ερευνητικής σας πρακτικής, όπου θα έχετε την ευκαιρία να εργαστείτε δίπλα στο πλευρό με κορυφαίους ερευνητές. Χάρη στον εκτεταμένο αριθμό συνεργαζόμενων ινστιτούτων, μπορούμε να προσφέρουμε πρακτική άσκηση σε όλους τους τομείς της Φυσικής της Ζωής και της Υγείας, από το ένα μόριο έως τους ασθενείς, από πολύ θεμελιώδη έως κρεβάτι.

Τι πρέπει να μου προσφέρει η Φυσική της Ζωής και της Υγείας στο Άμστερνταμ;

Η διαδρομή Φυσική της Ζωής και Υγείας στο Άμστερνταμ είναι μοναδική, καθώς περιλαμβάνει ερευνητικές ομάδες από το Τμήμα Φυσικής και Αστρονομίας του Άμστερνταμ καθώς και από τα δύο ακαδημαϊκά νοσοκομεία (AMC, Πανεπιστήμιο του Άμστερνταμ και VUmc, Vrije Universiteit Amsterdam). και άλλα ερευνητικά ιδρύματα στο Άμστερνταμ, μεταξύ των οποίων:

 • το Ολλανδικό Ινστιτούτο Νευροεπιστημών
 • το Ολλανδικό Ινστιτούτο Καρκίνου
 • το Ινστιτούτο Επιστημών της Κίνησης Αμστερνταμ
 • το Ακαδημαϊκό Κέντρο Οδοντιατρικής Άμστερνταμ (ACTA).

Χάρη σε αυτό το ευρύ δίκτυο, μπορούμε να σας προσφέρουμε την ευκαιρία να μάθετε πώς είναι να εργαστείτε σε διεπιστημονικές ερευνητικές ομάδες όπου οι φυσικοί, οι χημικοί, οι βιολόγοι, οι μηχανικοί και οι επαγγελματίες του ιατρικού κλάδου συναντώνται για να αναπτύξουν περαιτέρω και να βελτιώσουν τις βασικές αρχές, τις θεωρίες και τις μεθόδους για παράδειγμα:

 • Ποσοτική λειτουργική παρακολούθηση και απεικόνιση ζωντανού ιστού
 • Βιοϊατρική απεικόνιση, μοριακή και κυτταρική βιοφυσική και φωτονική
 • Διάγνωση και παρακολούθηση (όπως η τομογραφία οπτικής συνοχής και η απεικόνιση μαγνητικού συντονισμού)
 • Έρευνα στη μοριακή και κυτταρική βιοφυσική (όπως φθορισμός μονού μορίου, οπτικές λαβίδες, διεγερμένη μικροσκοπία εξαντλητικής εκπομπής και φασματοσκοπία φεμωδουσών)

Μαθήματα

Κατά το πρώτο έτος, παρακολουθείτε μαθήματα φυσικής, βιοφυσικής και βιοϊατρικής φυσικής. Ορισμένα μαθήματα προσεγγίζονται από μια θεμελιώδη προοπτική, ενώ άλλα προσφέρουν βαθύτερες γνώσεις σε παραδείγματα πραγματικού κόσμου που εξάγονται από την εμπειρία των συμμετεχόντων ερευνητικών τμημάτων. Επιλέγοντας τα μαθήματα επιλογής, οι σπουδαστές μπορούν να δημιουργήσουν ένα προφίλ επικεντρωμένο στη βιοφυσική (κυρίως στη φυσική των μορίων και των κυττάρων), στην προκλινική έρευνα (συχνά συνδυάζοντας τεχνογνωσία αιχμής με τη φυσική των κυττάρων και των ιστών) ή στη βιοϊατρική φυσική περισσότερα σχετικά με τις τεχνικές ιατρικής απεικόνισης και / ή τον αλγόριθμο υπολογιστικής απεικόνισης). Αν ενδιαφέρεστε να διατηρήσετε ένα ευρύτερο προφίλ, μπορείτε εναλλακτικά να επιλέξετε μια λιγότερο εστιασμένη επιλογή.

Υποχρεωτικά μαθήματα

Κάθε φοιτητής πρέπει να ακολουθήσει την αλληλεπίδραση των ελαφρών ιστών (6 EC) και την μαλακή συμπυκνωμένη ύλη και τη βιολογική φυσική (6 EC).

Θα επιλέξετε τουλάχιστον 18 ΕΚ από την ακόλουθη λίστα μαθημάτων:

 • Στατιστική Φυσική της Μαλακής και Ζωτικής Ύλης
 • Δυναμική βιομορίων και κυττάρων
 • Υδροδυναμική
 • Nanophotonics
 • Mathematica για φυσικούς
 • Εκτίμηση παραμέτρων στις ιατρικές και βιολογικές επιστήμες
 • Βιοϊατρική Μοντελοποίηση και Προσομοίωση
 • Στοχαστική προσομοίωση
 • Προηγμένη Ιατρική Τεχνολογία
 • Φυσική των οργάνων 1: Καρδιοπνευμονική Φυσική
 • Φυσική των οργάνων 2: Αισθητήρια όργανα και βιοηλεκτρική ενέργεια
 • Προηγμένη επεξεργασία ιατρικών εικόνων
 • Προηγμένες ιατρικές απεικονίσεις 3D και 4D

Ακαδημαϊκές δεξιότητες και μαθήματα βασισμένα στο έργο

Πρέπει να ακολουθήσετε ένα ή δύο μαθήματα (για συνολικά 6 ΕΚ) για τις Ακαδημαϊκές δεξιότητες και ένα ή δύο μαθήματα (για συνολικά 6 ΕΚ) σε προσωπικά ή εργαστηριακά προγράμματα, όπως το έργο Laboratory Challenge, Advanced MRI training, Advanced Spectroscopy κατάρτισης ή μελέτης επανεξέτασης βιβλιογραφίας.

Αυτή η σχολή προσφέρει προγράμματα σε:
 • Αγγλικά


Τελευταία ενημέρωση November 23, 2017
Διάρκεια & Τιμή
Το μάθημα αυτό είναι με βάση την Πανεπιστημιούπολη
Start Date
Ημερομηνία Έναρξης
Σεπτ. 2018
Duration
Διάρκεια
24 Μήνες
Πλήρης παρακολούθηση
Price
τιμή
13,300 EUR
Locations
Κάτω Χώρες - Άμστερνταμ
Ημερομηνία Έναρξης: Σεπτ. 2018
Προθεσμία υποβολής αιτήσεων Αίτηση Παροχής Πληροφοριών
Ημερομηνία Λήξης Αίτηση Παροχής Πληροφοριών
Dates
Σεπτ. 2018
Κάτω Χώρες - Άμστερνταμ
Προθεσμία υποβολής αιτήσεων Αίτηση Παροχής Πληροφοριών
Ημερομηνία Λήξης Αίτηση Παροχής Πληροφοριών