MSc Fashion, Σχεδιασμός και Luxury Management

Γενικά

2 διαθέσιμες θέσεις

Περιγραφή προγράμματος

ΣΦΑΙΡΙΚΗ ΕΙΚΟΝΑ

Διάρκεια προγράμματος: Ένα ακαδημαϊκό έτος (στην πανεπιστημιούπολη) Τελικό Project Management (μπορεί να ολοκληρωθεί εξ αποστάσεως ενώ εργάζεται)

Προϋποθέσεις Εισαγωγής: Προπτυχιακό πτυχίο Bachelor σε οποιοδήποτε θέμα. Ευχέρεια στα αγγλικά

Πλήρη Προγράμματα: 23.450 €

Τοποθεσίες στο Πανεπιστήμιο: Παρίσι, Γκρενόμπλ, Γαλλία

Γλώσσα: Αγγλικά

Γιατί να επιλέξετε το MSc στο πρόγραμμα μόδας, σχεδιασμού και πολυτελείας;

Το MSc στη μόδα, το σχεδιασμό και τη διαχείριση πολυτελείας έχει σχεδιαστεί για να παρέχει διεθνείς εταιρείες σε αυτές τις βιομηχανίες με τα προφίλ που χρειάζονται για να είναι ιδιαίτερα ανταγωνιστική σε ένα πολύπλοκο περιβάλλον. Οι βιομηχανίες μόδας, σχεδιασμού και πολυτελείας είναι βιομηχανίες έντασης σχεδιασμού και καινοτομίας, προσφέροντας πολύ καλές ευκαιρίες για ανάπτυξη σε ένα υπερ-ανταγωνιστικό περιβάλλον. Για το λόγο αυτό, οι εταιρείες σε αυτές τις βιομηχανίες επιδιώκουν να προσλάβουν ειδικούς που γνωρίζουν τη συγκεκριμένη δυναμική αυτών των πεδίων, είναι σε θέση να διαχειρίζονται εταιρείες και να αναπτύσσουν εμπορικά σήματα με επιτυχία.

Προνόμια προγράμματος

 • Επιταχύνετε την καριέρα σας κερδίζοντας τις επιχειρηματικές και διαχειριστικές δεξιότητες που απαιτούνται για τη βιομηχανία μόδας, σχεδιασμού και πολυτελείας
 • Αναπτύξτε μια βαθιά κατανόηση της δυναμικής των βιομηχανιών μόδας και σχεδιασμού με γνώμονα την καινοτομία και της ικανότητας διαχείρισης εταιρειών και ανάπτυξης εμπορικών σημάτων με επιτυχημένο τρόπο.
 • Επωφεληθείτε από το εκπαιδευτικό προσωπικό με εκτεταμένη επιστημονική και επαγγελματική εμπειρία στη βιομηχανία .
 • Απολαύστε εκδρομές μελέτης με αποκλειστικά πίσω από τις σκηνές επισκέψεις σε εταιρείες και σε εκθέσεις και εκδηλώσεις ειδικά για τη βιομηχανία.
 • Αποκτήστε εμπειρία από πραγματική ζωή μέσω μιας Ζωντανής Business Case.
 • Προετοιμαστείτε για εργασία σε διεθνή πλαίσια με ένα πολυπολιτισμικό και δημιουργικό περιβάλλον μάθησης .
 • Κερδίστε πτυχίο από τριπλό διαπιστευμένο ίδρυμα.

Πρόγραμμα

Οι φοιτητές που έχουν εγγραφεί στο MSc Fashion, Design και Luxury Management θα επωφεληθούν από μια υψηλού επιπέδου σχολή με ακαδημαϊκή και επαγγελματική εμπειρία. Διδασμένος εξ ολοκλήρου στα αγγλικά, το πρόγραμμα προσφέρει στους φοιτητές τη διεθνή προοπτική και τον συγκεκριμένο κλάδο που θα χρειαστούν για να γίνουν ειδικευμένοι διαχειριστές σε αυτές τις υπερ-ανταγωνιστικές βιομηχανίες. Μέσα από τις σπουδές τους, οι σπουδαστές θα αποκτήσουν τα εργαλεία και τις τεχνικές διαχείρισης και τη γενική βιομηχανική κουλτούρα που απαιτείται για να αναπτύξουν και να διαχειριστούν μάρκες, σχεδιασμό και πολυτελή σήματα σε ένα εξαιρετικά ανταγωνιστικό παγκόσμιο και περίπλοκο περιβάλλον. Το μάθημα καλύπτει τις βασικές δεξιότητες διαχείρισης, καθώς και περισσότερες ειδικότητες του κλάδου.

Περιεχόμενο προγράμματος *

Έτος 1 - Πανεπιστημιούπολη

Εισαγωγή Συνεδρία - Essentials διαχείρισης

 • Εμπορία
 • Branding και διαχείριση μετοχικού κεφαλαίου
 • Στρατηγική διαχείρηση
 • Λογιστική
 • Εταιρική χρηματοδότηση
 • Διαπολιτισμική διαχείριση
 • Διαχείριση ταλέντων
 • Το διεθνές εμπόριο
 • Τεχνικές Έρευνας και Εργαστήριο Τελικής Διαχείρισης Έργου

Μόδα, σχεδιασμός και πολυτελή διαχείριση

 • Βασικές αρχές της μόδας και του σχεδιασμού
 • Το νομικό πλαίσιο της βιομηχανίας σχεδίου και μόδας
 • Αρχές Πολυτελείας και Διαχείριση Πολυτελών Μάρκων
 • Στρατηγική ολοκληρωμένων επικοινωνιών (Corporate Communications and PR)
 • Παραγωγή, λειτουργία, αγορά και αλυσίδα εφοδιασμού στη βιομηχανία μόδας
 • Διαχείριση πελατών και ευφυΐα πελατών
 • Τεχνολογία και Καινοτομία στη Μόδα και το Design Business
 • Βιομηχανικός σχεδιασμός
 • Διαχείριση λιανικής
 • Βιώσιμη πολυτέλεια και σχεδιασμός
 • Ειδικό Ερευνητικό Έργο Πεδίου
 • Ψηφιακό μάρκετινγκ στη μόδα, το σχεδιασμό και την πολυτελή βιομηχανία
 • Πολυκατοικιακή ανάλυση, για παράδειγμα:
 • Τρόφιμα, κρασί και φιλοξενία
 • Σκάφη, αυτοκίνητα και μοτοσικλέτες
 • Κοσμήματα και ρολόγια
 • Αρώματα και Γυαλιά
 • Αξεσουάρ και Δερμάτινα Είδη
 • Πρόταση έργου
 • Μέθοδοι έρευνας για διευθυντές
 • Γλώσσα (προαιρετικά)

* Το περιεχόμενο του προγράμματος μπορεί να προσαρμοστεί από έτος σε έτος για να ληφθούν υπόψη οι ανάγκες της βιομηχανίας. Η παρακολούθηση της τάξης είναι υποχρεωτική.

Έτος 2 - Τελικό Έργο Διαχείρισης

Στο τέλος του τμήματος του ακαδημαϊκού έτους πλήρους φοίτησης του προγράμματος, κάθε φοιτητής θα κληθεί να ολοκληρώσει ένα έργο τελικής διαχείρισης με μήκος περίπου 15.000 λέξεων, υπό την καθοδήγηση ενός δασκάλου. Πρόκειται για ένα εφαρμοσμένο ή θεωρητικό ερευνητικό πρόγραμμα το οποίο μπορεί να ολοκληρωθεί σε απόσταση και παράλληλα με την πλήρη απασχόληση ή την εγκεκριμένη πρακτική άσκηση. Για την επιτυχή ολοκλήρωση του Προγράμματος Τελικής Διαχείρισης, οι μαθητές καλούνται να ασχοληθούν με ένα συγκεκριμένο ερευνητικό ζήτημα ή με ένα κενό γνώσης στον επιλεγμένο τομέα της μελέτης τους. Αυτό θα είναι προσανατολισμένο στις επιχειρήσεις και συνεπές με τους στόχους του προγράμματος. Ένας φοιτητής μπορεί να επιλέξει να γράψει το σχέδιό του σε ένα θέμα που βασίζεται στην εμπειρία πρακτικής άσκησης.

Ζωντανή επιχειρηματική υπόθεση

Οι σπουδαστές από την πρόσληψη 2019-2020 θα έχουν την αποκλειστική ευκαιρία να ολοκληρώσουν μια υπόθεση Live Business με δύο συναρπαστικούς συνεργάτες: Snipes Group

Εξειδικευμένο Ερευνητικό Έργο / Ταξίδι Μελέτης

Οι σπουδαστές θα λάβουν μέρος σε ένα ταξίδι μελέτης μιας εβδομάδας σε μία ευρωπαϊκή πρωτεύουσα μόδας. Θα έχουν την ευκαιρία να συναντηθούν με κορυφαίους επαγγελματίες του κλάδου και να επισκεφθούν εταιρείες στη βιομηχανία μόδας, σχεδίου και πολυτελείας. Κατά τη διάρκεια των επισκέψεων της εταιρείας, οι φοιτητές θα εργαστούν σε ένα έργο σχετικό με μία από αυτές τις βιομηχανίες και σε ευθυγράμμιση με τις μελλοντικές τους φιλοδοξίες σταδιοδρομίας.

Ξένες γλώσσες

Το πρόγραμμα διδάσκεται στα αγγλικά, αλλά παρέχει τη δυνατότητα να μαθαίνετε μια ξένη γλώσσα ταυτόχρονα. Δεν απαιτείται προηγούμενη γνώση των γαλλικών για να παρακολουθήσουν το πρόγραμμα. Η εκμάθηση μιας ξένης γλώσσας είναι μια συνιστώμενη (αλλά όχι υποχρεωτική) επιλογή προγράμματος για όλους τους σπουδαστές που επιθυμούν να εργαστούν διεθνώς. Οι μη γαλλικοί ομιλητές έχουν τη δυνατότητα να σπουδάσουν γαλλικά (αρχάριους έως προχωρημένους), ενώ οι γαλλικοί ομιλητές μπορούν να επιλέξουν από πολλές άλλες γλώσσες σε επίπεδο αρχαρίων.

Εργαστήρια προσωπικής και επαγγελματικής ανάπτυξης

Εκτός από τα βασικά μαθήματα, οι φοιτητές μπορούν να παρακολουθήσουν εργαστήρια προσωπικής και επαγγελματικής ανάπτυξης, συμπεριλαμβανομένων των ψυχομετρικών δοκιμών. Τα εργαστήρια αυτά καλύπτουν τα τρέχοντα θέματα ενδιαφέροντος, τις πρόσφατες τάσεις στη διαχείριση, την έρευνα και την εξέλιξη της σταδιοδρομίας. Χρησιμεύουν ως συμπλήρωμα στις βασικές ενότητες και ενισχύουν τα προφίλ απασχολησιμότητας των πτυχιούχων.

Πρακτική

Οι φοιτητές ενθαρρύνονται να παρακολουθήσουν πρακτική άσκησης τουλάχιστον τριών μηνών σε μια εταιρεία της επιλογής τους στο τέλος του διδακτικού τμήματος του προγράμματος. Αναμένεται ότι η πρακτική άσκηση θα συμβάλει στο περιεχόμενο του τελικού σχεδίου διαχείρισης. Η πρακτική άσκηση μπορεί να γίνει οπουδήποτε στον κόσμο.

Απασχολησιμότητα

Αναμένεται ότι οι απόφοιτοι αυτού του MSc προγράμματος είτε θα καταλάβουν θέσεις σε πολυεθνικές εταιρείες στον κλάδο της μόδας, του σχεδιασμού και της πολυτέλειας είτε θα γίνουν επιχειρηματίες που θα μπορούν να ιδρύσουν και να αναπτύξουν δικές τους επιχειρήσεις.

Το πρόγραμμα θα προετοιμάσει πτυχιούχους για θέσεις στην προμήθεια, αγορά, ανάπτυξη προϊόντων, διαχείριση προϊόντων, δημόσιες σχέσεις, εκδηλώσεις, διαχείριση καταστημάτων λιανικής, διαχείριση ανθρώπων και επιχειρηματικότητα.

Top εργοδότες των αποφοίτων MSc FDLM

Ανάγι Παρίσι, Αλέξανδρος Γουάνγκ, Μπακαρά, Μπέρμπερι, Καρλσόν, Κέλεν, Χανέλ, Χάουμετ, Κρίστιαν Ντιόρ, Κούρτζες, Crowne Plaza Ντουμπάι, Delvaux, Escada Estee Lauder Fendi Ferragamo Fashion Trading Galeries Lafayette, Οι Givenchy, Gucci, Guerlain, Hermes, Hugo Boss, Jil Sander, John Richmond, L'Oréal, La Rinascente, Le Labo UK Limited, Le Meurice, Παρίσι, Levis, Louis Vuitton, LVMH, Maison Margiela, Marni, NIKE, Ogilvy One , Oyuna, Paul

Πιστοποιητικό

"Τώρα εργαζόμενος στο Christian Dior Couture στο μάρκετινγκ, συνειδητοποιώ ότι το πρόγραμμα MSc Fashion, Design και Luxury Management συνέβαλε στην επιτυχία της σταδιοδρομίας μου σε πολλές διαφορετικές πτυχές.

Από μια θεωρητική προσέγγιση, το πρόγραμμα αναπτύσσει βασικές δεξιότητες διαχείρισης στους τομείς της μόδας, του σχεδιασμού και της πολυτέλειας, οι οποίες μου έδωσαν μια ανταγωνιστική προοπτική, δεξιότητες υψηλής απασχόλησης και ευέλικτες επιλογές σταδιοδρομίας.

Από πρακτική άποψη, η συνεργασία με κορυφαίους επαγγελματίες του κλάδου και εταιρείες που επισκέπτονται τους τομείς πολυτελείας, μόδας και σχεδιασμού, μας επιτρέπει να ενισχύσουμε το γούστο και τη δημιουργικότητά μας σε αυτούς τους τομείς και μας δίνει μια πραγματική εικόνα του κόσμου πολυτέλειας.

Τέλος, το πρόγραμμα ανοίγει την πόρτα για την εκπλήρωση ευκαιριών πρακτικής άσκησης σε όλο τον κόσμο. Για πρώτη φορά επιλέχθηκα ως εκπαιδευόμενος λιανικής στο Dior μέσω της πρόσληψης στην πανεπιστημιούπολη. Το πρόγραμμα MSC FDLM προσφέρει ανεκτίμητους πόρους και προνομιακές συνδέσεις με κορυφαίες μάρκες στον τομέα πολυτελείας.

Ενώ γράφω αυτά τα λόγια, τελειώνω τα έργα του Paris Haute Couture Show και γιορτάζω τη δεύτερη επέτειό μου που δουλεύει σε πολυτελές σπίτι μόδας. Λατρεύω τη δουλειά μου και αυτή η ικανοποίηση από την καριέρα προέρχεται από την επίτευξη των στόχων μου σταδιοδρομίας μέσω του προγράμματος MSc FDLM. "

Τελευταία ενημέρωση Μάρτ. 2020

Σχετικά με τη Σχολή

Grenoble Ecole de Management (GEM) has earned both national and international recognition. More than just a school, GEM represents an open-ended laboratory through which 8,000 students and 500 employe ... περαιτέρω

Grenoble Ecole de Management (GEM) has earned both national and international recognition. More than just a school, GEM represents an open-ended laboratory through which 8,000 students and 500 employees learn and work every day to solve complex problems and overcome major challenges for business and society. Διαβάστε Λιγότερα
Γκρενόμπλ , Medellín , Γκρενόμπλ , Τιφλίδα , Βερολίνο , Μόσχα , Île-de-France , Σιγκαπούρη + 7 Περισσότερα Λιγότερα

FAQ

Άλλη