MSc Finance

Γενικά

2 διαθέσιμες θέσεις

Περιγραφή προγράμματος

ΣΦΑΙΡΙΚΗ ΕΙΚΟΝΑ

Διάρκεια προγράμματος: Ένα ακαδημαϊκό έτος (στην πανεπιστημιούπολη) Τελικό έργο διαχείρισης (μπορεί να ολοκληρωθεί εξ αποστάσεως ενώ εργάζεται)

Προϋποθέσεις Εισαγωγής: Προπτυχιακό πτυχίο Bachelor σε οποιοδήποτε θέμα. Ευχέρεια στα αγγλικά

Πλήρη Προγράμματα: 23.450 € (πανεπιστημιούπολη της Γκρενόμπλ)

Τοποθεσίες στο Πανεπιστήμιο: Γκρενόμπλ, Γαλλία και Σιγκαπούρη

Γλώσσα: Αγγλικά

Χρηματοδοτική βοήθεια και υποτροφίες διαθέσιμες

Στόχοι

 • Κατανοήστε τις στρατηγικές επιπτώσεις των οικονομικών αποφάσεων: Το πρόγραμμα καλύπτει τα θεμελιώδη οικονομικά, καθώς και προηγμένα θέματα εταιρικής χρηματοδότησης, χρηματοοικονομικής διαχείρισης και χρηματοπιστωτικών αγορών.
 • Ανάπτυξη των οικονομικών και μαλακών δεξιοτήτων: Σκοπός του είναι να παρέχει στους φοιτητές ισχυρές τεχνικές και αναλυτικές δεξιότητες στις αρχές και την εφαρμογή της χρηματοδότησης, καθώς και στις στέρεες γνώσεις των βιομηχανιών και την πολυπολιτισμική έκθεση.
 • Προετοιμασία της σταδιοδρομίας σας στον τομέα της χρηματοδότησης: Η MSc Finance προετοιμάζει τους σπουδαστές για σταδιοδρομία στον χρηματοπιστωτικό τομέα, όπως η επένδυση και η εμπορική τραπεζική, διαχείριση περιουσιακών στοιχείων, χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες και συμβουλευτικές υπηρεσίες, ή για θέσεις εταιρικής χρηματοδότησης σε διεθνείς εταιρείες σε διευθυντικό επίπεδο.

Το πρόγραμμα παρέχει μια εξαιρετική προετοιμασία για τις εξετάσεις Chartered Financial Analysts® (CFA), καθώς βασίζεται στο υποψήφιο σώμα γνώσης CFA® (CBOK) και αποτελεί μέρος του προγράμματος Affiliation του CFA®. Καλύπτει επίσης συναφείς τομείς, όπως συστήματα διαχείρισης διαχείρισης, οικονομικά, εταιρική διακυβέρνηση και επενδύσεις ιδιωτικών κεφαλαίων. Οι μαθητές του προγράμματος επωφελούνται επίσης από την πρόσβαση στην πλατφόρμα προετοιμασίας CFA® Fitch Learning για το επίπεδο εξέτασης CFA® 1.

Γιατί να επιλέξετε το πρόγραμμα MSc Finance;

 • Μάθετε τόσο για την αγορά όσο και για τα εταιρικά οικονομικά από μια διεθνή προοπτική.
 • Προσπελάστε σύγχρονες εγκαταστάσεις μάθησης, όπως το εμπορικό κέντρο Bloomberg στην πανεπιστημιούπολη του Grenoble.
 • Μάθετε πολύτιμες διαπολιτισμικές δεξιότητες, ενώ μελετάτε σε ένα διεθνές και πολυπολιτισμικό περιβάλλον.
 • Προσαρμόστε την εκπαίδευσή σας στους επαγγελματικούς στόχους σας με μια ποικιλία ειδικοτήτων.
 • Κερδίστε το πτυχίο σας από ένα τριπλό διαπιστευμένο ίδρυμα.

Πρόγραμμα

Το πρόγραμμα MSc Finance ξεκινάει το εξάμηνο του φθινοπώρου κάθε έτους και απαιτεί πλήρους φοίτησης σε ένα ακαδημαϊκό έτος για την ολοκλήρωση των μαθημάτων. Το δεύτερο έτος είναι αφιερωμένο αποκλειστικά στο Τελικό Έργο Διαχείρισης.

Περιεχόμενο προγράμματος *

Το πρόγραμμα διδάσκεται εξ ολοκλήρου στα αγγλικά από ακαδημαϊκούς και επαγγελματίες, με μεγάλη εμπειρία στη χρηματοδότηση. Το διδακτικό ύφος είναι πολύ διαλογικό και η έμφαση δίνεται στην ομαδική εργασία.

Έτος 1 - Πανεπιστημιούπολη

Εισαγωγική Συνεδρία (Μονάδες E-Learning)

 • Βασικές αρχές Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής (Online)
 • Βασικές αρχές του Excel και της Στατιστικής (Online)

Οι βασικές αρχές των οικονομικών

 • Αποφάσεις Εταιρικής Χρηματοδότησης και Επενδύσεων
 • Ανάλυση Λογιστικών και Οικονομικών Καταστάσεων
 • Οικονομικά για τα οικονομικά
 • Ποσοτικές μέθοδοι χρηματοδότησης

Έλεγχος της χρηματοοικονομικής διαχείρισης

 • Συγχωνεύσεις και Εξαγορές και Αποτίμηση Εταιρείας
 • Συστήματα διαχείρισης διαχείρισης
 • Διεθνής χρηματοοικονομική διαχείριση
 • Ηθική, Επαγγελματικά Πρότυπα και Εταιρική Διακυβέρνηση

Προηγμένη χρηματοδότηση

 • Ψηφιακή χρηματοδότηση
 • Παράγωγα
 • Επενδύσεις σταθερού εισοδήματος
 • Διαχείριση περιουσιακών στοιχείων

Μάθημα Capstone

 • Μεθοδολογία Έρευνας και Εργαστήριο Έργων (Online)
 • Ενσωματωμένη μελέτη περίπτωσης

* Το περιεχόμενο του προγράμματος μπορεί να προσαρμοστεί από έτος σε έτος για να ληφθούν υπόψη οι ανάγκες της βιομηχανίας. Η παρακολούθηση της τάξης είναι υποχρεωτική.

Ειδικεύσεις **

Ποσοτική Χρηματοδότηση (Γκρενόμπλ)

 • Αλγοριθμικά για τη Χρηματοοικονομική Μοντελοποίηση
 • Διαχείριση Κινδύνου Αγοράς
 • Αγορές εμπορευμάτων και ενέργειας
 • Χρηματιστηριακή αγορά

Επενδυτική τραπεζική (Grenoble ή Σιγκαπούρη)

 • Αλγοριθμικά για τη Χρηματοοικονομική Μοντελοποίηση
 • Χρηματοδότηση έργων
 • Private Equity, LBOs και Venture Capital
 • Χρηματοοικονομική στρατηγική και προχωρημένη αποτίμηση

Οικονομική διαχείριση (Γκρενόμπλ)

 • Προηγμένη ανάλυση λογιστικών και οικονομικών καταστάσεων
 • Εταιρική οικονομική διαχείριση
 • Private Equity, LBOs και Venture Capital
 • Παγκόσμιες επιχειρηματικές δραστηριότητες - το σοβαρό παιχνίδι

** Με την επιφύλαξη ελάχιστου αριθμού συμμετεχόντων. Αν οι μαθητές επιλέξουν να ακολουθήσουν μια εξειδίκευση σε μια διαφορετική πανεπιστημιούπολη, η μεταφορά, η διαμονή, τα γεύματα και τα προσωπικά είδη είναι για δικά τους έξοδα.

Έτος 2 - Τελικό Έργο Διαχείρισης

Στο τέλος του τμήματος του ακαδημαϊκού έτους πλήρους φοίτησης του προγράμματος, κάθε φοιτητής θα κληθεί να ολοκληρώσει ένα έργο τελικής διαχείρισης με μήκος περίπου 15.000 λέξεων, υπό την καθοδήγηση ενός δασκάλου. Πρόκειται για ένα εφαρμοσμένο ή θεωρητικό ερευνητικό πρόγραμμα το οποίο μπορεί να ολοκληρωθεί σε απόσταση και παράλληλα με την πλήρη απασχόληση ή την εγκεκριμένη πρακτική άσκηση. Για την επιτυχή ολοκλήρωση του Προγράμματος Τελικής Διαχείρισης, οι μαθητές καλούνται να ασχοληθούν με ένα συγκεκριμένο ερευνητικό ζήτημα ή με ένα κενό γνώσης στον επιλεγμένο τομέα της μελέτης τους. Αυτό θα είναι προσανατολισμένο στις επιχειρήσεις και συνεπές με τους στόχους του προγράμματος. Ένας φοιτητής μπορεί να επιλέξει να γράψει το σχέδιό του σε ένα θέμα που βασίζεται στην εμπειρία πρακτικής άσκησης.

Αναγνώριση

Οι πτυχιούχοι από το MSc Business Development λαμβάνουν επίσης πιστοποιητικό που τους απονέμει τον τίτλο του Διευθυντή Οικονομικών (Financial Manager). Ο τίτλος αυτός αναγνωρίζεται από το αναγνωρισμένο από το γαλλικό κράτος μέσω της France Compétences, μιας υπηρεσίας που ανήκει στο γαλλικό Υπουργείο Εργασίας.

Αποτελεί αναγνώριση ότι οι βασικές δεξιότητες χρηματοοικονομικής διαχείρισης του πτυχιούχου συμμορφώνονται με τα πρότυπα που έχει ορίσει το Υπουργείο Εργασίας για τους διαχειριστές χρηματοοικονομικών δραστηριοτήτων. Για τους φοιτητές που σχεδιάζουν να εργαστούν στη Γαλλία μετά τις σπουδές τους, η αναγνώριση αυτή παρουσιάζει ένα ανταγωνιστικό πλεονέκτημα.

Πανεπιστημιακό Πρόγραμμα Συμμετοχής Ινστιτούτου CFA

Το πρόγραμμα παρέχει μια εξαιρετική προετοιμασία για τις εξετάσεις Chartered Financial Analyst® * (CFA), καθώς βασίζεται στο υποψήφιο σώμα γνώσης της CFA (CBOK) και είναι μέρος του προγράμματος Affiliation του Ινστιτούτου CFA.

* Ο Chartered Financial Analyst είναι καταχωρημένο εμπορικό σήμα που ανήκει στο CFA Institute.

CFA

Μερικοί από τους τίτλους εργασίας των μεταπτυχιακών διπλωμάτων MSc Finance

Αναλυτής Επενδυτικής Τραπεζικής, Διαχειριστής Περιουσιακών Στοιχείων, Δημοσιονομικός Ελεγκτής, Ταμίας, Παραγωγός Παραγώγων, Εσωτερικός Ελεγκτής, Ειδικός Διαπραγμάτευσης Πωλήσεων, Διευθυντής Αγορών Εμπορευμάτων, Μ

Οι εργοδότες των μεταπτυχιακών μας MSc Finance

Η Airbus, η Amazon, η Barclays Capital, η Bloomberg, η BNP Paribas, η Cadbury, η Credit Suisse, η Deloitte, η Deutsche Bank, η Ernst

Μαρτυρίες

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΛΕΓΞΟΥΜΕ ΤΟ BLOG ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΤΗΣ GEM FINANCE

"Το MSc Finance μου έδωσε μια σταθερή συστηματική γνώση τόσο των εταιρικών οικονομικών όσο και της χρηματοπιστωτικής αγοράς.

Μου άρεσε ιδιαιτέρως το φιλικό προς τη μελέτη, το συνεταιριστικό και πολύ διεθνές μαθησιακό περιβάλλον. Όντας σε μια τάξη 17 διαφορετικών εθνικοτήτων, με βοήθησα να καλλιεργήσω τις δεξιότητες επικοινωνίας μεταξύ των πολιτισμών, οι οποίες αποδείχθηκαν απαραίτητες για μένα καθώς μπαίνω στον παγκοσμιοποιημένο κόσμο των επιχειρήσεων. Το πρόγραμμα μου επέτρεψε να ενισχύσω τις θεωρητικές μου γνώσεις, ενώ παράλληλα απέκτησα πρακτική εμπειρία, η οποία έχει βελτιώσει σε μεγάλο βαθμό την ανταγωνιστικότητα και την απασχολησιμότητά μου.

Μετά από να διδάξει μέρος του προγράμματος, ένας απόφοιτος μου έδωσε την ευκαιρία να κάνω μια πρακτική άσκηση στην Deutsche Bank στο Τμήμα Διαχείρισης Πλούτου στο Λουξεμβούργο. Ένα χρόνο αργότερα, μετακόμισα στο Λονδίνο και ξεκίνησα την πρώτη μου δουλειά στο Bloomberg στο Τμήμα Οικονομικών Αναλύσεων και Πωλήσεων.

Ως πτυχιούχος της GEM συνεχίζω να επωφελούνται πολύ από τις προσφορές απασχόλησης σε όλο τον κόσμο από την υπηρεσία σταδιοδρομίας του σχολείου και πιστεύω επίσης ότι το δίκτυο των αποφοίτων συνεχώς ενισχύεται με την πάροδο του χρόνου, προς όφελος όλων των αποφοίτων ».

Τελευταία ενημέρωση Μάρτ. 2020

Σχετικά με τη Σχολή

Grenoble Ecole de Management (GEM) has earned both national and international recognition. More than just a school, GEM represents an open-ended laboratory through which 8,000 students and 500 employe ... περαιτέρω

Grenoble Ecole de Management (GEM) has earned both national and international recognition. More than just a school, GEM represents an open-ended laboratory through which 8,000 students and 500 employees learn and work every day to solve complex problems and overcome major challenges for business and society. Διαβάστε Λιγότερα
Γκρενόμπλ , Medellín , Γκρενόμπλ , Τιφλίδα , Βερολίνο , Μόσχα , Île-de-France , Σιγκαπούρη + 7 Περισσότερα Λιγότερα

FAQ

Άλλη