MSc στην Εφαρμοσμένη Διατροφή του Ανθρώπου
Oxford Brookes University
Πληροφορία κλειδί
Τοποθεσία πανεπιστημιούπολης
Headington, Ηνωμένο Βασίλειο
Γλώσσες
Αγγλικά
Μορφή μελέτης
Στην Πανεπιστημιούπολη
Διάρκεια
12 - 24 μήνες
Βήμα
Πλήρης απασχόληση, Μερικής απασχόλησης
Δίδακτρα
Ζητήστε πληροφορίες
Προθεσμία εφαρμογής
Ζητήστε πληροφορίες
Πρωιμότερη ημερομηνία έναρξης
Ζητήστε πληροφορίες
* Φοιτητές από το Ηνωμένο Βασίλειο πλήρους φοίτησης: 7.850 £ | Διεθνείς/ΕΕ φοιτητές πλήρους φοίτησης: £15.900
Υποτροφίες
Εξερευνήστε ευκαιρίες για υποτροφίες για να βοηθήσετε στη χρηματοδότηση των σπουδών σας
Εισαγωγή
Το Applied Human Nutrition είναι ένα πρακτικό μάθημα με γνώμονα την έρευνα. Αναλυτικά η επιστήμη πίσω από τις διατροφικές απαιτήσεις των ανθρώπων από την προ-σύλληψη έως την τρίτη ηλικία.
Η κακή διατροφή προκαλεί αυξανόμενα προβλήματα δημόσιας υγείας σε όλους τους τομείς και τις ηλικίες. Αυτό είναι ιδιαίτερα σαφές μεταξύ των νέων και των ηλικιωμένων. Σε αυτό το μάθημα θα εξετάσετε:
- τα ειδικά προβλήματα της παγκόσμιας διατροφής και οι επιπτώσεις στη δημόσια υγεία
- την παροχή τροφής και θρεπτικών συστατικών στον οργανισμό, διευκολύνοντας τη βέλτιστη σωματική και πνευματική ανάπτυξη και τη διατήρηση της υγείας.
Το Κέντρο Διατροφής και Υγείας της Οξφόρδης (OxBCNH) είναι το πρώτο ερευνητικό κέντρο του Ηνωμένου Βασιλείου αφιερωμένο στα λειτουργικά τρόφιμα. Το Κέντρο έχει εξαιρετικούς δεσμούς με τη βιομηχανία τροφίμων.
Ως μέρος του ερευνητικού σας έργου, θα έχετε ευκαιρίες να συνεργαστείτε με το Κέντρο Διατροφής και Υγείας της Οξφόρδης. Μπορείτε να συμμετάσχετε σε έρευνα αιχμής που βοηθά την κυβέρνηση και τη βιομηχανία τροφίμων να αναπτύξουν νέα προϊόντα με συγκεκριμένα οφέλη για την υγεία και τη διατροφή.
Εκθεσιακός χώρος
Εισαγωγές
Υποτροφίες και Χρηματοδότηση
Διδακτέα ύλη
Ενότητες μελέτης
Υποχρεωτικές ενότητες
- Βασικές αρχές της ανθρώπινης διατροφής (20 μονάδες)
Αυτή η ενότητα παρέχει μια ολοκληρωμένη επισκόπηση των διαφορετικών θρεπτικών συστατικών που απαιτούνται από τον άνθρωπο σε όλο τον κύκλο ζωής και των πηγών τους σε τρόφιμα στο Ηνωμένο Βασίλειο και παγκοσμίως. Επίσης αξιολογεί κριτικά τις μεθόδους που χρησιμοποιούνται για την αξιολόγηση της πρόσληψης θρεπτικών συστατικών σε ατομικό και πληθυσμιακό επίπεδο. Θα καλυφθεί επίσης η σχέση μεταξύ τρόπου ζωής και σύστασης σώματος. - Επιστήμη Τροφίμων (20 μονάδες)
Αυτή η ενότητα καλύπτει τις ιδιότητες των συστατικών των τροφίμων και τον ρόλο τους στα τρόφιμα. Αφορά συγκεκριμένα τη μέτρηση της ποιότητας των τροφίμων (συμπεριλαμβανομένης της διατροφικής σύνθεσης και του χειρισμού), των αισθητηριακών και φυσικών χαρακτηριστικών, των μικροβιολογικών πτυχών της παραγωγής και συντήρησης των τροφίμων, της ανάπτυξης νέων προϊόντων και του ρόλου των λειτουργικών τροφίμων. - Μέθοδοι Έρευνας (20 μονάδες)
Αυτή η ενότητα παρέχει θεμέλια και εκπαίδευση σε θεμελιώδεις μεθόδους έρευνας, από την αναζήτηση βιβλιογραφίας, τον πειραματικό σχεδιασμό και τον σχεδιασμό έως την ανάλυση και την παρουσίαση δεδομένων. - Διατροφή, Φυσική Δραστηριότητα και Υγεία (20 μονάδες)
Αυτή η ενότητα εξετάζει τις σχέσεις μεταξύ της διατροφής, της σωματικής δραστηριότητας και των αποτελεσμάτων υγείας στους ανθρώπους. Ειδικότερα, η επίδραση της διατροφής και της σωματικής δραστηριότητας στις καρδιαγγειακές παθήσεις, τον διαβήτη, τον καρκίνο και την παχυσαρκία θα ληφθεί υπόψη μαζί με την παροχή συμβουλών και τον καθορισμό στόχων για δίαιτα, διατροφή και άσκηση. - Παγκόσμια Διατροφή και Δημόσια Υγεία (20 μονάδες)
Αυτή η ενότητα καλύπτει τη διατροφή στο πλαίσιο της παγκόσμιας υγείας. Εξετάζει τα τρέχοντα παγκόσμια διατροφικά προβλήματα και το κοινωνικό τους πλαίσιο σε χώρες χαμηλού εισοδήματος, μαζί με τη θεραπεία και την πρόληψή τους. Προσανατολίζεται σε μια πρακτική προσέγγιση για τον έλεγχό τους. Το θέμα δίνει έμφαση στην υγεία και τη διατροφή της μητέρας και του παιδιού. - Προαγωγή υγείας και επαγγελματική πρακτική σε όλη τη διάρκεια ζωής (20 μονάδες)
Αυτή η ενότητα διερευνά την έννοια της προαγωγής της υγείας και από πού προήλθε μέσω του καθορισμού στόχων για τη διατροφή, τη διατροφή και την άσκηση στην υγεία και τις ασθένειες. Η τάξη θα αναπτύξει τους μαθητές να ενεργούν ως επαγγελματίες διατροφολόγοι στα πλαίσια των Προτύπων Δεοντολογίας, Συμπεριφοράς και Απόδοσης του AfN.
Τελικό έργο
- Ερευνητικό έργο (60 μονάδες)
Αυτή η ενότητα περιλαμβάνει πρωτότυπη έρευνα στη μελέτη ενός συγκεκριμένου θέματος στη διατροφή. Προηγούμενα ερευνητικά προγράμματα περιλαμβάνουν την επίδραση των ροφημάτων κακάο στην αρτηριακή πίεση, τις απώλειες θρεπτικών συστατικών στο μαγείρεμα και την κατανάλωση φρούτων και λαχανικών από τους ηλικιωμένους cf τις οδηγίες του ΠΟΥ. Η επιλογή του θέματος γίνεται με διαπραγμάτευση ανάμεσα σε εσάς και ένα κατάλληλο μέλος του διδακτικού προσωπικού που ενεργεί ως επόπτης.
Μάθηση και διδασκαλία
Θα μάθετε χρησιμοποιώντας μια ποικιλία μεθόδων, όπως:
- διαλέξεις
- κατευθυνόμενη ανάγνωση
- εργαστήρια
- σεμινάρια
- πρακτική δουλειά
- έργο έργου.
Κάθε ενότητα απαιτεί 200 ώρες συμμετοχής των φοιτητών σε κάθε εξάμηνο δώδεκα εβδομάδων. Ο χρόνος επικοινωνίας του προσωπικού είναι περίπου 36 ώρες. Υπάρχουν συνήθως τρεις ώρες διδασκαλίας κάθε εβδομάδα για 12 εβδομάδες.
Το διδακτικό μας προσωπικό προέρχεται κυρίως από το Τμήμα Επιστημών Αθλητισμού και Υγείας. Προσκαλούμε επίσης επισκέπτες ομιλητές από:
- επιχείρηση και βιομηχανία
- τοπική κυβέρνηση
- συμβούλων
- ερευνητικούς φορείς
- άλλα πανεπιστήμια.
Το Oxford Centre for Nutrition and Health (OxBCNH) είναι μια διεθνούς φήμης ερευνητική ομάδα που αποτελείται από επισκέπτες καθηγητές, υπότροφους, βοηθούς ερευνητές και διδακτορικούς φοιτητές. Όλοι τους ερευνούν θέματα διατροφής και τροφίμων.
Μέθοδοι αξιολόγησης που χρησιμοποιούνται σε αυτό το μάθημα
Η απόδοσή σας σε κάθε ενότητα αξιολογείται από:
- αξιολόγηση της γραπτής ή σχεδιαστικής εργασίας σας
- προφορικές παρουσιάσεις.
Χρησιμοποιούμε μια σειρά μεθόδων αξιολόγησης, όπως:
- δοκίμια
- σεμιναρίων
- επίσημες γραπτές εξετάσεις
- δοκιμές στην τάξη
- υποθέσεις έργου
- σχεδιασμός και προφορικές παρουσιάσεις
- εργαστήρια
- προσομοιώσεις
- πρακτικές ασκήσεις.
Ερευνα
Οι ερευνητικές μας περιοχές και ομάδες περιλαμβάνουν:
- τον γλυκαιμικό έλεγχο και την ανάπτυξη τροφών με χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη
- Η γυναικεία διατροφή και ο ρόλος του εμμηνορροϊκού κύκλου στην ενεργειακή ρύθμιση
- όρεξη και κορεσμός
- την παιδική παχυσαρκία και τους παράγοντες που την επηρεάζουν
- αισθητηριακός έλεγχος των τροφίμων
- διαχείριση βάρους
- διαχείριση του διαβήτη τύπου δύο με διατροφή και σωματική δραστηριότητα
- λειτουργικά συστατικά τροφίμων και η επίδρασή τους στη ρύθμιση της ενέργειας
- αντιοξειδωτικές ιδιότητες των τροφίμων.
Δίδακτρα προγράμματος
Ευκαιρίες καριέρας
Οι απόφοιτοι ακολουθούν μια σειρά από σταδιοδρομίες που σχετίζονται με τη διατροφή, ιδιαίτερα σε:
- προαγωγή της υγείας ως συντονιστές τροφίμων και υγείας
- βιομηχανία με κατασκευαστές και λιανοπωλητές τροφίμων και ποτών
- εταιρείες ιατρικών τροφίμων
- παρόχους υπηρεσιών τροφίμων
- ΕΜΠΟΡΙΚΕΣ ΕΝΩΣΕΙΣ
- κυβέρνηση και πολιτική για τη βελτίωση της υγείας του πληθυσμού
- έρευνα σε πανεπιστήμια, εταιρείες τροφίμων ή ερευνητικά ιδρύματα.
Σχετικά με το Σχολείο
Ερωτήσεις
Παρόμοια Μαθήματα
Master of Science στη Διατροφή και τα Συστήματα Τροφίμων
- Ghent, Βέλγιο
MSc στην Παγκόσμια Τροφή, Διατροφή και Υγεία
- Bayreuth, Γερμανία
MSc στη Μοριακή Διατροφή και Τεχνολογία Τροφίμων
- Aarhus, Δανία