Master στο σχεδιασμό εσωτερικών χώρων για εμπορικούς χώρους και λιανικό εμπόριο

Γενικά

Διαβάστε περισσότερα σχετικά με αυτό το πρόγραμμα, στην ιστοσελίδα της σχολής

Περιγραφή προγράμματος

Το Master in Interior Design παρέχει την τεχνογνωσία και τα εργαλεία των φοιτητών θα πρέπει να φροντίζουν τα έργα για ξενοδοχεία, εστιατόρια και χώρους λιανικής πώλησης, σε συνεργασία με πραγματικούς πελάτες ( Hotel W Barcelona, Hotel Majestic, Hotel Murmuri, Hotel Praktik Rambla , κ.λπ.) για να αποκτήσουν εμπειρία από πρώτο χέρι και να τους βοηθήσουν να πετύχουν αργότερα στον κόσμο της εργασίας.

Η ζήτηση για εσωτερικούς σχεδιαστές που ειδικεύονται στη φιλοξενία έχει αυξηθεί τα τελευταία χρόνια. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα στις πόλεις με σημαντικά τουριστικά και πολιτιστικά αξιοθέατα, όπως η Βαρκελώνη. Με αυτό το πνεύμα, το πρόγραμμα μαθημάτων περιλαμβάνει εκδρομές για να ανακαλύψετε την πόλη και τα πιο σημαντικά κέντρα φιλοξενίας της, καθώς και να επισκεφθείτε στούντιο σχεδιασμού και να παρακολουθήσετε συνέδρια, εργαστήρια και μονογραφικές συζητήσεις.

Το μάθημα περιλαμβάνει την ολοκλήρωση τριών διαφορετικών έργων που καλύπτουν τις ειδικότητες των ξενοδοχείων, των γαστρονομικών χώρων και του λιανικού εμπορίου.

Ειδικεύσεις

Εσωτερική διακόσμηση για ξενοδοχεία και γαστρονομικούς χώρους

Αυτή η εξειδίκευση παρέχει στους φοιτητές τα απαραίτητα εργαλεία για να ξεχωρίζουν οι χώροι αυτοί, λαμβανομένης υπόψη της εμπειρίας των χρηστών του χώρου και των εμπορικών απαιτήσεων.

Σχεδιασμός Εσωτερικών για Λιανική

Στο λιανικό εμπόριο, ο σχεδιασμός ενός χώρου συνδέεται στενά με την εικόνα της μάρκας, καθιστώντας το βασικό μέρος της δημιουργικής διαδικασίας.

Στόχοι

Οι στόχοι του μαθήματος είναι:

  • Εργασίες σε όλα τα σημεία που σχετίζονται με έργα εσωτερικού σχεδιασμού για τον τομέα της φιλοξενίας: από την ιδέα της ιδέας και τη δημιουργία της έννοιας στην κατάρτιση της πρότασης, συμπεριλαμβανομένου του σχεδιασμού όλων των τεχνολογικών λύσεων (επιλογή υλικών, κριτήρια βιωσιμότητας , τεχνολογία φωτισμού, κλπ.).
  • Εξερευνήστε δημιουργικές λύσεις και κάνετε το σχεδιασμό καινοτόμο από μια κρίσιμη, σύγχρονη προοπτική. Προσφέρετε έρευνα σχετικά με τις επίσημες, λειτουργικές και τεχνικές πτυχές που θα επιτρέψουν στους μαθητές να κάνουν ένα ποιοτικό άλμα στην καριέρα τους.
  • Βελτιώστε την ικανότητα των μαθητών να επικοινωνούν γραφικά με το να εργάζονται για την παρουσίαση σχεδίων βασισμένα σε σχέδια, απεικονίσεις και μοντέλα.
  • Εκπαιδεύστε τους μαθητές να δίνουν προφορικές παρουσιάσεις σε επαγγελματικό ακροατήριο ή πελάτη.
  • Εκπαιδεύστε τους μαθητές να αλληλεπιδρούν με διαφορετικούς τύπους επαγγελματιών από αυτόν τον τομέα.
  • Βοηθήστε τους μαθητές να αποκτήσουν τη δική τους μεθοδολογία δημιουργικού έργου ώστε να μπορούν να έχουν μια καριέρα σε αυτόν τον τομέα του σχεδιασμού ή σε οποιοδήποτε άλλο.

Μεθοδολογία

Το Master in Interior Design δίνει έμφαση στην εφαρμογή της θεωρητικής γνώσης. Όλα τα διαφορετικά μαθήματα, επομένως, ασκούνται κατά την ανάπτυξη σχεδίων σχεδιασμού. Η μέθοδος αυτή οδηγεί σε υψηλό βαθμό συνοχής μεταξύ θεωρίας και πρακτικής και συμβάλλει στην επίτευξη βιώσιμων συμπερασμάτων από την άποψη της οικοδομής και της οικονομίας.

Η διαδικασία εργασίας είναι επομένως αναγκαστικά ενεργή και εφαρμόζεται στην πραγματικότητα του επαγγέλματος, αλλά συγχρόνως δίνεται στους φοιτητές η ελευθερία να αναπτύσσουν ιδέες, να πειραματίζονται και να πλαισιώνουν υποθέσεις.

Η παρατήρηση, η ανάλυση και ο πειραματισμός αποτελούν ουσιαστικό μέρος της μαθησιακής διαδικασίας. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο τόσο οι θεωρητικές τάξεις όσο και τα προγράμματα υποστηρίζονται από επισκέψεις και ξεναγήσεις με επικεφαλής τους εκπαιδευτές του Master. Με αυτόν τον τρόπο, οι μαθητές έχουν την ευκαιρία να μάθουν για το αρχιτεκτονικό σκηνικό και το εσωτερικό σχεδιασμό της Βαρκελώνης από επαγγελματίες της πόλης. Επίσης, επισκέπτονται τα στούντιο των τοπικών σχεδιαστών, οι οποίοι ανοίγουν τις πόρτες τους στους μαθητές για να μοιραστούν την επαγγελματική τους εμπειρία και το όραμα του σχεδιασμού.

Προφίλ σπουδαστών

  • Επαγγελματίες με εμπειρία τουλάχιστον δύο ετών, με πτυχίο στον τομέα του σχεδιασμού, κατά προτίμηση αρχιτεκτονικής, εσωτερικού σχεδιασμού ή βιομηχανικού σχεδιασμού, που επιθυμούν να μάθουν τα εργαλεία που απαιτούνται για την αποτελεσματική αντιμετώπιση ενός σχεδίου εσωτερικού σχεδιασμού για τον τομέα της φιλοξενίας, στο πλαίσιο μιας όλο και πιο ανταγωνιστικής και συνεχώς μεταβαλλόμενης αγοράς.
  • Επαγγελματίες από άλλους τομείς, οι οποίοι δεν είναι καθαρά σχεδιασμένοι. Σε αυτή την περίπτωση, όμως, οι μαθητές πρέπει να γνωρίζουν ότι πρέπει να αποκτήσουν από μόνα τους επαρκή γνώση του χωροταξικού σχεδιασμού, πώς να δημιουργήσουν τις έννοιες που ισχύουν για το έργο και να είναι σε θέση να χειριστούν σύγχρονο λογισμικό σχεδίασης ψηφιακών γραφικών. Η πιθανότητα επιτυχίας αυτών των φοιτητών θα εξαρτηθεί από την εμπειρική τους διαδικασία κατάρτισης και τις ικανότητες αυτοδιδασκαλίας τους.
  • Σε όλες τις περιπτώσεις, οι φοιτητές πρέπει να υποβάλουν βιογραφικό σημείωμα και χαρτοφυλάκιο που να περιλαμβάνει έργα τόσο από τον ακαδημαϊκό όσο και από τον επαγγελματικό τομέα.

Ευκαιρίες απασχόλησης

Ο Δάσκαλος αναπτύσσει τις δεξιότητες που χρειάζονται οι σχεδιαστές. Προσφέρει στους φοιτητές πλήρη εκπαίδευση, επιτρέποντάς τους να αντιμετωπίσουν κάθε είδους έργο σχετικό με τον κόσμο του σχεδιασμού. Θα ολοκληρώσουν τις σπουδές τους και θα είναι σε θέση να προτείνουν, να αναπτύξουν και να εφαρμόσουν νέους, καινοτόμους χώρους σε κάθε τομέα σχεδιασμού , παρόλο που ο Master βασίζεται στον εσωτερικό σχεδιασμό ξενοδοχείων και γαστρονομικών χώρων.

Αυτός ο τύπος έργου, ο οποίος έχει ισχυρό εμπορικό χαρακτήρα, συνδέεται στενά με την εικόνα και την επωνυμία του σήματος, έτσι ώστε οι σπουδαστές να αποκτήσουν τις γνώσεις που θα τους επιτρέψουν να εστιάσουν το επάγγελμά τους στον τομέα αυτό.

Σε κάθε περίπτωση, ο Δάσκαλος προετοιμάζει τους μαθητές για να προσθέσουν αξία σε διεπιστημονικές ομάδες στα στούντιο αρχιτεκτονικής και εσωτερικού σχεδιασμού και να δουλέψουν ανεξάρτητα στα δικά τους στούντιο.

Συντονιστές

Οι αρχιτέκτονες Oliver Franz Schmidt, Natali Canas del Pozo και Lucas Echeveste Lacy αποτελούν το El Equipo Creativo , ένα στούντιο που ειδικεύεται στον σχεδιασμό του χώρου για γαστρονομία, καθώς και στους εμπορικούς και εμπορικούς χώρους.

Η κοινή τους καριέρα ξεκίνησε το 2010, με το σχεδιασμό των πλέον εμβληματικών εστιατορίων Tickets και του Ferran και του 41ου cocktail bar του Albert Adrià. Από τότε έχουν δημιουργήσει μια ποικιλία έργων, που σχετίζονται πάντοτε με τον κόσμο της γαστρονομίας, και το έργο τους έχει κερδίσει πολλά διεθνή βραβεία σχεδιασμού, όπως το περίφημο The Great Indoors Awards, FX International Award και το βραβείο Καλύτερου Έτους. Τα έργα τους έχουν δημοσιευτεί σε ιστότοπους και σε περιοδικά σε περισσότερες από είκοσι χώρες.

Natali Canas del Pozo

Σπούδασε αρχιτεκτονική μεταξύ Βαρκελώνης και Βερολίνου και ολοκλήρωσε το Master of Architecture, Art και Εφήμερου Χώρου στο Fundació UPC. Το 2006 έλαβε υποτροφία από το Fundación La Caixa για να πραγματοποιήσει το Master in Advanced Architectural Design στο Πανεπιστήμιο Columbia στη Νέα Υόρκη, όπου έλαβε, μεταξύ άλλων βραβείων, το διάσημο βραβείο William Ware για το βραβείο σχεδίασης.

Η επαγγελματική της εμπειρία ως αρχιτέκτονας περιλαμβάνει συνεργασίες στο τμήμα εκθεσιακού σχεδιασμού του Μουσείου Guggenheim στο New Yor k, στο Studio Daniel Libeskind στο Βερολίνο ή στο studio ADD Bailo Rull στη Βαρκελώνη.

Σήμερα αποτελεί ιδρυτικό συνεργάτη της El Equipo Creativo , ειδικευμένη στη δημιουργία χώρων για γαστρονομία. Το ιδιαίτερο ενδιαφέρον της για τη διδασκαλία την οδήγησε να συνεργαστεί σε διάφορα σχολεία σχεδιασμού στη Βαρκελώνη, καθώς και στα τμήματα Αρχιτεκτονικής του Barnard College και του Πανεπιστημίου Columbia στη Νέα Υόρκη.

Ο Oliver Franz Schmidt

Ολοκλήρωσε την επαγγελματική του κατάρτιση στην ξυλουργική στη Γερμανία πριν σπουδάσει αρχιτεκτονική στο Kaiserslautern και στη Βαρκελώνη.

Κατά τη διάρκεια των σπουδών του στο πανεπιστήμιο κερδίζει το γερμανικό βραβείο για την οικοδόμηση κτιρίων στο ξύλο , το βραβείο ευρωπαϊκού ηλιακού κτιρίου και το γερμανικό βραβείο Egon Eiermann.

Συνεργάζεται ως αρχιτέκτονας με το στούντιο EMBT, Enric Miralles και Benedetta Tagliabue στη Βαρκελώνη, το στούντιο ASTOC-Kees Christiaanse, Αρχιτέκτονες & Σχεδιαστές στην Κολωνία και τον αρχιτέκτονα Xavier Claramunt στη Βαρκελώνη.

Από το 2003 ειδικεύεται στο σχεδιασμό γαστρονομικών χώρων . Έχει διατελέσει σύμβουλος αρχιτεκτονικής και υπεύθυνος για το σχεδιασμό της κουζίνας για το ίδρυμα ALICIA, την έρευνα για τα γεωργικά τρόφιμα και το κέντρο καινοτομίας που συμβουλεύτηκε ο Ferran Adrià.

Ιδρυτικός συνεργάτης του El Equipo Creativo.

Lucas Echeveste Lacy

Αρχιτέκτονας του Πανεπιστημίου της Navarra, αναπτύσσει την επαγγελματική του σταδιοδρομία σε διάφορες πόλεις, δουλεύοντας σε διεθνή αναγνωρισμένα στούντιο , όπως το Studio Daniel Libeskind (Βερολίνο), το MAP Mateo arquitectes (Βαρκελώνη) ή το Jean Nouvel (Βαρκελώνη).

Κατά τη διάρκεια της παραμονής του στη Νέα Υόρκη που συνεργάζεται στο στούντιο Leven Betts, αξίζει να αναφερθεί η συμμετοχή του ως σχεδιαστή διάφορων εκθέσεων για το Μουσείο Σχεδίου Cooper Hewitt Smithsonian , όπως το Piranessi ως σχεδιαστής, House Proud και Rococo: The Continuing Curve.

Σήμερα είναι μέλος του El Equipo Creativo , όπου ειδικεύεται στις φάσεις της έρευνας, της εννοιοποίησης και της απεικόνισης των έργων.

Εταιρείες

Για να μπορέσουν οι σπουδαστές να εργαστούν για το Τελικό Σχέδιο για το Master (FPM) σε μια πραγματική κατάσταση στην αγορά εργασίας, υπολογίζουμε στη συνεργασία των εταιρειών που επιλέγονται από τον Master IED.

Τα προηγούμενα χρόνια, οι μαθητές συνεργάστηκαν με το Sercotel Amister Art Hotel Βαρκελώνη, το Hotel W Barcelona, το Hotel Murmuri της Βαρκελώνης, το Hotel Majestic Barcelona και το Hotel Praktik Rambla.

Τελευταία ενημέρωση Μάρτ. 2020

Υποτροφία Keystone

Ανακαλύψτε τις επιλογές που μπορεί να σας δώσει η υποτροφία μας

Σχετικά με τη Σχολή

The IED Barcelona is a workshop for conducting analysis and research applied to material culture, a focus it is destined to develop increasingly in the future.

The IED Barcelona is a workshop for conducting analysis and research applied to material culture, a focus it is destined to develop increasingly in the future. Διαβάστε Λιγότερα

Υποβολή ερώτησης

Άλλη