Μεταπτυχιακό στη Βιομηχανική Χημεία

Γενικά

Περιγραφή προγράμματος

Η Βιομηχανική Χημεία είναι ο κλάδος της Χημείας που εκμεταλλεύεται τις ειδικές χημικές γνώσεις για να μελετήσει και να αναπτύξει διαδικασίες που αποσκοπούν στη μετατροπή των πρώτων υλών σε προϊόντα που ωφελούν την ανθρωπότητα.

Το δεύτερο πτυχίο της Βιομηχανικής Χημείας στο University of Parma αποτελείται από θεωρητικά και πρακτικά μαθήματα στα οποία εξετάζονται οι πλέον προηγμένες πτυχές της χημικής βιομηχανίας. Μεταξύ άλλων, η πιο σημαντική είναι η μελέτη των ενεργειακά αποδοτικών και ιδιαίτερα επιλεκτικών διαδικασιών σύνθεσης, που εστιάζονται στη μείωση των περιβαλλοντικών επιπτώσεων και στην απόκτηση προϊόντων υψηλής ποιότητας για διάφορους τομείς.

Το πρόγραμμα αποτελείται από 11 υποχρεωτικά μαθήματα που αποσκοπούν στην ανάπτυξη τόσο των θεωρητικών όσο και των πειραματικών δεξιοτήτων (κάθε μία με τελική εξέταση για την εκτίμηση των μαθησιακών αποτελεσμάτων), ένα μάθημα επιλογής ελεύθερης επιλογής και μια τελική εργαστηριακή άσκηση διάρκειας τουλάχιστον έξι μηνών.

Το πρόγραμμα του δευτεροβάθμιου πτυχίου στη βιομηχανική χημεία προετοιμάζει τους αποφοίτους για μια επαγγελματική σταδιοδρομία στον τομέα της βιομηχανικής χημείας, με πιθανή απασχόληση στην R

Επιπλέον, οι απόφοιτοι είναι επίσης προετοιμασμένοι για το φιλελεύθερο επάγγελμα, ειδικά ως σύμβουλοι, καθώς και για να συνεχίσουν τις σπουδές τους στο Ph.D. ιδιαίτερα στον τομέα των χημικών επιστημών και της εφαρμοσμένης χημείας.

Ένα πρόγραμμα διπλού πτυχίου διατίθεται με χημική τεχνολογία στο Πανεπιστήμιο Twente (NL).

Για περισσότερες πληροφορίες, επικοινωνήστε με τον καθηγητή Enrico Cavalli, Συντονιστή της Επιτροπής Εισδοχής ( enrico.cavalli@unipr.it )

href = "https://cdlm-ci.unipr.it/en

Τελευταία ενημέρωση Μάρτ. 2020

Σχετικά με τη Σχολή

The University of Parma is a State University. As such, it is self-governing and has administrative, organizational, and accountancy autonomy, providing services to the general public.

The University of Parma is a State University. As such, it is self-governing and has administrative, organizational, and accountancy autonomy, providing services to the general public. Διαβάστε Λιγότερα
Αλταβίλλα Βισεντίνα , Πάρμα + 1 Περισσότερα Λιγότερα

Ask a Question

Άλλη