Διαβάστε την Επίσημη Περιγραφή

Το καθήκον της βιομηχανικής χημείας είναι η χρήση χημικών γνώσεων για την έρευνα και ανάπτυξη διαδικασιών που αποσκοπούν στην απόκτηση προϊόντων και υλικών βιομηχανικού ενδιαφέροντος.

Το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα στη Βιομηχανική Χημεία του Πανεπιστημίου της Πάρμα προτείνει εκπαίδευση που στοχεύει στις πλέον σύγχρονες πτυχές της χημικής βιομηχανίας, όπως η μελέτη ενεργειακά αποδοτικών μεθόδων σύνθεσης με υψηλή επιλεκτικότητα για μειωμένη περιβαλλοντική επίδραση , με στόχο την απόκτηση υψηλής κατανάλωσης και προϊόντων υψηλής ποιότητας για τους διάφορους τομείς εφαρμογής.

Το μάθημα περιλαμβάνει 11 μαθήματα με θεωρητικό και πειραματικό περιεχόμενο, με τόσες εξετάσεις για αξιολόγηση της εκμάθησης. Η εκπαίδευση ολοκληρώνεται με μαθήματα ελεύθερης επιλογής, με ισχύ της δωδέκατης εξετάσεως και ολοκληρώνεται με ένα έργο πειραματικής διατριβής διάρκειας 6 μηνών. Το μεταπτυχιακό πρόγραμμα προετοιμάζει το επάγγελμα του βιομηχανικού χημικού με ευκαιρίες απασχόλησης σε εργαστήρια έρευνας, ανάπτυξης και ελέγχου στους διάφορους βιομηχανικούς τομείς στους οποίους απαιτούνται χημικές γνώσεις τόσο στην παραγωγή όσο και στον ποιοτικό έλεγχο και την ασφάλεια και την προστασία του περιβάλλοντος.

Το μεταπτυχιακό δίπλωμα στη βιομηχανική χημεία προετοιμάζει επίσης για την πρόσβαση στο επάγγελμα, ιδίως στο επίπεδο της παροχής συμβουλών ή για τη συνέχιση της μελέτης στο πλαίσιο των ερευνητικών προγραμμάτων διδακτορικών σπουδών, συνήθως στον τομέα των χημικών επιστημών και της εφαρμοσμένης χημείας.

Γιατί στην Πάρμα

Επειδή το πτυχίο είναι μέρος του Τμήματος Χημικών Επιστημών, Ζωής και Περιβαλλοντικής Βιωσιμότητας, που απονέμεται από το MIUR ως "Τμήμα Αριστείας 2018-2022" με έκτακτη χρηματοδότηση για έρευνα και διδασκαλία. Ένα περιβάλλον τόνωσης, γεμάτο από εργαστήρια, εξοπλισμένα με πρωτοποριακά όργανα. Μια πόρτα στον κόσμο που προσφέρει πιθανές διδασκαλίες στα αγγλικά, προγράμματα σπουδών Erasmus και υποτροφίες OverWorld, για την ανάπτυξη της πειραματικής εργασίας στο εξωτερικό.

Το μάθημα σπουδών προσφέρει την ευκαιρία να μάθουν και να αλληλεπιδρούν με σημαντικές εταιρείες και αναγνωρισμένα πανεπιστήμια συμμετέχοντας σε προγράμματα ανταλλαγών και σε διεθνή ερευνητικά προγράμματα. Εγγυόμαστε ένα δίκτυο επαφών και συνεργασιών με πολυάριθμες εθνικές και διεθνείς εταιρείες, κέντρα έρευνας και ανάπτυξης στους πιο καινοτόμους βιομηχανικούς τομείς (τρόφιμα, χημικά, φαρμακευτικές βιομηχανίες, ινστιτούτα CNR) και επαφή με τα spin-off που γεννήθηκαν μέσα στο Τμήμα, πραγματικότητες γεμάτες ερεθίσματα που αναφλέγουν ιδέες!

Τι σας περιμένει μετά την αποφοίτησή σας

Ως πτυχιούχος της βιομηχανικής χημείας, μπορείτε να φιλοδοξείτε να παίξετε σημαντικούς ρόλους στο σχεδιασμό προηγμένων διαδικασιών, προϊόντων και υλικών για καινοτόμες τεχνολογικές εφαρμογές. Αυτό το πτυχίο σας προετοιμάζει επίσης για το επάγγελμα του χημικού ή για τη συνέχιση της μελέτης στα πλαίσια των διδακτορικών διατριβών, συνήθως στον τομέα της χημείας ή των επιστημών των υλικών.

Οι ευκαιρίες απασχόλησης που θα μπορείτε να έχετε πρόσβαση περιλαμβάνουν την έρευνα και ανάπτυξη, τον ποιοτικό έλεγχο, τον έλεγχο των παραγωγικών δραστηριοτήτων, τις αναλύσεις σε διάφορους τύπους χημικών βιομηχανιών και σε πολλούς τομείς.

Οι δεξιότητες που θα αποκτήσετε θα σας επιτρέψουν να βρείτε απασχόληση σε ένα ευρύ φάσμα εταιρειών χημικών προϊόντων, ακόμη και με εργασίες μάρκετινγκ και πωλήσεων. Το εθνικό ποσοστό απασχόλησης ένα έτος μετά την αποφοίτησή του είναι 87,5% για τη Βιομηχανική Χημεία (πηγή AlmaLaurea 2017).

Το πρόγραμμα διδάσκεται στις:
ιταλικός

Κοιτάξτε13 περισσότερα μαθήματα αποUniversity of Parma »

Τελευταία ενημέρωση May 12, 2019
Το μάθημα αυτό είναι με βάση την Πανεπιστημιούπολη
Ημερομηνία έναρξης
Οκτ. 2019
Duration
2 Χρόνια
Πλήρης παρακολούθηση
Με τοποθεσίες
Με ημερομηνία
Ημερομηνία έναρξης
Οκτ. 2019
Ημερομηνία λήξης
Προθεσμία υποβολής αιτήσεων

Οκτ. 2019

Location
Προθεσμία υποβολής αιτήσεων
Ημερομηνία λήξης
Άλλη