Master of Λογιστικής

Γενικά

Περιγραφή προγράμματος

Το πρόγραμμά μας

Προσφέρεται σε πλήρες ωράριο λειτουργίας, το HKU Master of Λογιστικά πρόγραμμα θα αναπτύξει τις βασικές ικανότητες σας στη λογιστική, τη χρηματοδότηση, τη διαχείριση και επιχειρηματικές αναλύσεις που είναι ζωτικής σημασίας για να πετύχετε ως επαγγελματίας λογιστής, οικονομικός εμπειρογνώμονας και ηγέτης των επιχειρήσεων.

Το πρόγραμμα μας παρέχει μια αυστηρή εμπειρία μάθησης σε ένα ευρύ φάσμα τομέων, συμπεριλαμβανομένων των οικονομικών και διοικητικών λογαριασμών, της φορολογίας, του ελέγχου, του δικαίου, της οικονομικής διαχείρισης, της εταιρικής διακυβέρνησης, των λογιστικών αναλύσεων, της στρατηγικής διαχείρισης και της επιχειρηματικής ηγεσίας. Το πρόγραμμα σπουδών έχει τα ακόλουθα χαρακτηριστικά:

 • Ένα ολοκληρωμένο μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών που περιλαμβάνει τη λογιστική, τη χρηματοδότηση, τη διαχείριση και τις επιχειρηματικές αναλύσεις
 • Θεωρίες που εξηγούν τους σημαντικούς ρόλους της λογιστικής στις οικονομικές αποφάσεις
 • Η επαγγελματική κατάρτιση στην επιχειρηματική ηγεσία, η αναφορά στρατηγικής διαχείρισης και η προηγμένη διαχείριση χρηματοοικονομικών επιδόσεων και απόδοσης επωφελήθηκαν από τη συνεργασία με την ACCA (Ένωση Κατόχων Πιστοποιημένων Λογιστών)
 • Ανάλυση λογιστικών δεδομένων που μετατρέπει τις πληροφορίες σε εκτελέσιμες ενέργειες
 • Ένα μάθημα για να συνδέσει τα διάφορα στοιχεία της μελέτης μαζί μέσω πραγματικών επιχειρηματικών έργων

Οι φοιτητές υποχρεούνται να ολοκληρώσουν με επιτυχία δώδεκα 6 μαθήματα πίστωσης (72 μονάδες), συμπεριλαμβανομένων οκτώ μαθήματα (48 μονάδες) και τέσσερα μαθήματα επιλογής (24 μονάδες). Όσοι έχουν αποτύχει σε μια βασική πορεία πρέπει να το επαναλάβουν. Εάν το αποτυχημένο μάθημα είναι εκλεκτικό, μπορεί να επιλεγεί ένα άλλο εκλεκτικό ως υποκατάστατο. Για να αποφοιτήσει από το πρόγραμμα μας, ο αριθμός των αποτυχημένων μαθημάτων σε όλη τη διάρκεια της μελέτης δεν μπορεί να υπερβεί τα δύο και πρέπει να επιτευχθεί σωρευτική ΣΔΣ 2.0 ή μεγαλύτερη. Για όλα τα μαθήματα MAcct απαιτείται συντελεστής συμμετοχής 70%, η μη τήρηση αυτής της απαίτησης θα έχει ως αποτέλεσμα την αποτυχία στο μάθημα.

Πρόγραμμα

Το πρόγραμμα σπουδών επεκτείνεται για ένα ακαδημαϊκό έτος κατ 'ανώτατο όριο σε δύο ακαδημαϊκά έτη. Ο φοιτητής θα ολοκληρώσει κανονικά το πρόγραμμα σε ένα ακαδημαϊκό έτος.

Οι τάξεις διενεργούνται τις καθημερινές (πρωί / απόγευμα / βράδυ) και τα Σάββατα (πρωί / απόγευμα) στο HKU Cyberport Campus. Ορισμένα μαθήματα μπορούν να πραγματοποιηθούν στο Κέντρο Admiralty Town Center ή σε άλλους χώρους.

Boot Camp (Υποχρεωτικό για όλους τους φοιτητές)

Για να βεβαιωθείτε ότι μπορείτε να εκπληρώσετε τις απαιτήσεις για επαγγελματικές λογιστικές διαπιστεύσεις, θα προσφέρεται ένα Boot Camp που καλύπτει τα Οικονομικά, τη Διαχείριση Μάρκετινγκ για Λογιστές και τη Στατιστική Ανάλυση.

 • Κάθε θέμα θα αποτελείται από 15 ώρες διδασκαλίας
 • Μετά την ολοκλήρωση κάθε μαθήματος θα γίνει εξέταση
 • Οι σπουδαστές υποχρεούνται να παρακολουθήσουν όλες τις τάξεις και να περάσουν και τα τρία μαθήματα στρατοπέδου εκκίνησης

Υποστήριξη πριν από την πορεία

Θα παρέχονται ηλεκτρονικά μαθήματα και ένας κατάλογος με τις προτεινόμενες αναγνώσεις για να βοηθήσουν τους μαθητές να κατανοήσουν τις θεμελιώδεις έννοιες της οικονομικής λογιστικής.

Εξαίρεση μαθήματος

Μπορείτε να χορηγήσετε απαλλαγή από μαθήματα μέχρι και δύο μαθήματα πυρήνα, εκτός από το μάθημα capstone, αν:

α) Μπορεί να προσκομίσει αποδεικτικά στοιχεία, όπως η μεταγραφή και το πρόγραμμα σπουδών, ότι ένα μάθημα είναι ισοδύναμο σε περιεχόμενο σε άλλο μάθημα που λαμβάνεται αλλού και για το οποίο έχει αποκτηθεί ικανοποιητικός βαθμός; ή

β) διαθέτουν τα σχετικά επαγγελματικά προσόντα που αποκτήθηκαν πριν από την εισαγωγή στο πρόγραμμα.

Δεν θα δοθούν πιστώσεις για το εξαιρούμενο μάθημα και θα σας ζητηθεί να πάρετε ένα εγκεκριμένο εναλλακτικό μάθημα επιλογής της ίδιας πιστωτικής αξίας.

Εταιρική σχέση με την Ένωση Ορκωτών Εγκεκριμένων Λογιστών (ACCA)

Ένα βασικό μέρος της αποκλειστικής μας συνεργασίας με την ACCA επικεντρώνεται στην ενσωμάτωση των εξετάσεων Στρατηγικού Επαγγελματικού επιπέδου στο πρόγραμμα σπουδών μας. Η ACCA προσφέρει διδακτική καθοδήγηση, περιπτωσιολογικές μελέτες και εκπαιδευτικό υλικό για να διασφαλίσει ότι το περιεχόμενο των εξετάσεων Στρατηγικών Επαγγελματικών είναι άμεσα ενσωματωμένο στο πρόγραμμά μας.

Η παγκόσμια οικονομία περνάει μια εποχή πρωτοφανών αλλαγών - η παγκοσμιοποίηση, η ψηφιακή τεχνολογία, η ρυθμιστική πίεση και οι κοινωνικές προσδοκίες μετασχηματίζουν το επιχειρηματικό τοπίο. Ο κόσμος χρειάζεται στρατηγικούς στοχαστές που προσανατολίζονται προς το μέλλον με ένα συνδυασμό επιχειρηματικών και χρηματοοικονομικών δεξιοτήτων και ηθικής ακεραιότητας περισσότερο από ποτέ.

Με βασικά στοιχεία του στρατηγικού επαγγελματικού επιπέδου της ACCA που ενσωματώνεται σε αυτό το πρόγραμμα, θέτουμε ένα νέο πρότυπο, ενσωματώνοντας πλήρως την βαθιά, ευρεία και σχετική τεχνική εμπειρία με δεοντολογία και επαγγελματικές δεξιότητες. Κάθε στοιχείο έχει πραγματικό επίκεντρο, εξοπλίζοντας τους μαθητές με ένα μοναδικό μείγμα δεξιοτήτων και επιλογών εξειδίκευσης που θα επιβαρύνουν την καριέρα κάποιου και θα εντυπωσιάσουν τους εργοδότες.

Συνεργασία με την KPMG

Η συνεργασία μεταξύ της Σχολής Επιχειρήσεων και Οικονομικών της HKU και της KPMG δίνει έμφαση στην προσφορά τεχνολογιών αναλύσεων της KPMG και πραγματικής επιχειρηματικής εμπειρίας στο Master of Accounting, με ένα ευρύ φάσμα προγραμμάτων και δραστηριοτήτων, όπως μαθήματα, σεμινάρια, εργαστήρια, καθοδήγηση και πρακτική εξάσκηση . Όχι μόνο θα κατανοήσουν τη γνώση των πιο πρόσφατων εργαλείων ανάλυσης, αλλά θα αποκτήσουν και ακαδημαϊκές και πρακτικές γνώσεις από τους επαγγελματίες του κλάδου.

Πρόγραμμα εισόδων

Η αίτηση για την πρόσληψη 2020 πρόκειται να αρχίσει (το σύστημα εφαρμογής θα ανοίξει στις αρχές Σεπτεμβρίου 2019).

Προθεσμίες υποβολής αιτήσεων:

 • Γύρος 1: 12:00 το μεσημέρι (HKT), 22 Οκτωβρίου 2019
 • Γύρος 2: 12:00 το μεσημέρι (HKT), 30 Δεκεμβρίου 2019
 • Γύρος 3: 12:00 το μεσημέρι (ΗΚΤ), 13 Φεβρουαρίου 2020

Απαιτήσεις εισδοχής

Για να είστε επιλέξιμοι για εισαγωγή στο πρόγραμμα Master of Accounting, πρέπει:

 • Κρατήστε ένα αναγνωρισμένο πτυχίο Bachelor?
 • Λάβετε δηλώσεις από δύο διαιτητές σχετικά με την καταλληλότητα του προγράμματος. και
 • Αποκτήστε μια βαθμολογία TOEFL / IELTS * αν δεν είστε από αγγλόφωνο μεσαίο πανεπιστήμιο.

Οι υποψήφιοι με καλή βαθμολογία GMAT / GRE ή που διαθέτουν επιχειρηματικό πτυχίο Bachelor ή έχουν σχετική με τη λογιστική εργασιακή εμπειρία θα εξεταστούν ευνοϊκά.

* Σχολικοί κώδικες για τις εκθέσεις βαθμολογίας δοκιμών:

 • TOEFL: 9671 | GRE: 2482 | GMAT: FS2-WL-21

Οι αναφορές βαθμολογίας TOEFL και IELTS ισχύουν μόνο για δύο χρόνια. Οι εκθέσεις βαθμολογίας της GMAT ισχύουν για πέντε χρόνια. Για παράδειγμα, εάν υποβάλετε την αίτησή σας στις 2 Φεβρουαρίου 2017, τότε θεωρείται έγκυρη μόνο η αναφορά του τεστ TOEFL / IELTS που πραγματοποιήθηκε μετά την 1η Φεβρουαρίου 2015. Επίσης, βεβαιωθείτε ότι μπορείτε να κανονίσετε την επίσημη αναφορά δοκιμής σε εμάς εγκαίρως, καθώς οι αρχές δοκιμής ενδέχεται να μην εκδώσουν την αναφορά σας όταν λήξει το αποτέλεσμα της δοκιμής.

Τελευταία ενημέρωση Μάρτ. 2020

Σχετικά με τη Σχολή

Tracing its roots back over a century, the University of Hong Kong (HKU) today proudly stands as one of the leading institutions of higher education in Asia. And with it, the Faculty of Business and E ... περαιτέρω

Tracing its roots back over a century, the University of Hong Kong (HKU) today proudly stands as one of the leading institutions of higher education in Asia. And with it, the Faculty of Business and Economics (FBE) has grown to become a widely recognised and respected business school in the region. Διαβάστε Λιγότερα

Ask a Question

Άλλη