Master of Design (MDes) Σχεδιασμός Πρακτικές

Γενικά

Περιγραφή προγράμματος

Το Master of Design (πρακτική σχεδίασης) είναι μια πρακτική, studio-based ειδικότητα που απευθύνεται σε φοιτητές που θέλουν να εμβαθύνουν τις καινοτόμες ικανότητές τους , οι οποίοι είναι περίεργοι για το σχεδιασμό και την επιχειρηματική ολοκλήρωση και οι οποίοι απολαμβάνουν τη δημιουργική μορφή προκλήσεις της δημιουργίας αντικειμένων και ιδεών που βελτιώνουν τη ζωή των ανθρώπων. Οι σχεδιαστές με πτυχίο Bachelor στο σχεδιασμό προϊόντων, σχεδιασμό μόδας, σχεδίαση αλληλεπίδρασης, αρχιτεκτονική, μηχανική προϊόντων, σχεδιασμός εσωτερικών χώρων ή σχεδιασμός επικοινωνίας μπορεί να θεωρούν ότι οι πρακτικές σχεδιασμού είναι ένα λογικό επόμενο βήμα στην επαγγελματική τους ανάπτυξη.

Χρονολόγιο εφαρμογής - Σεπ 2021 Καταχώριση

 • Περίοδος αιτήσεων: 24 Σεπτεμβρίου 2020 - 30 Απριλίου 2021
 • Προθεσμίες αναφοράς:
  • Πρώιμος γύρος: 13 Δεκεμβρίου 2020
  • Γύρος 1: 24 Ιανουαρίου 2021
  • Γύρος 2: 6 Μαρ 2021
  • Γύρος 3: 30 Απριλίου 2021
 • Προθεσμία υποβολής αιτήσεων: 30 Απριλίου 2021
Φοιτητής που παρουσιάζει στο Global Grad Show / Global Grad Show


Στόχοι προγράμματος

Αυτή η ειδικότητα επικεντρώνεται στο σχεδιασμό ως ένα στρατηγικό εργαλείο για την καταναλωτική οικονομία. Τα διεπιστημονικά έργα αγκαλιάζουν την επιχειρηματική στρατηγική και την ανάπτυξη μάρκας, εντοπίζοντας ευκαιρίες για καινοτομία και εμπειρία χρηστών. Αυτό το διεθνές πρόγραμμα πλήρους απασχόλησης ανταποκρίνεται στον βιομηχανικό και τεχνολογικό μετασχηματισμό στον κόσμο. Η ανάπτυξη υψηλού επιπέδου έρευνας, ανάλυσης, στρατηγικού οράματος, αισθητικής και τεχνικής επιδεξιότητας στην ανάπτυξη, κατασκευή και εμπορευματοποίηση του σχεδίου προετοιμάζει τους μαθητές για ηγετικούς ρόλους.

Σχεδιαστική λύση που ανταποκρίνεται στον μετασχηματισμό του τρόπου ζωής στην Ασία / PolyU Design


Στόχοι του προγράμματος

Αυτή η ειδικότητα επιδιώκει να ενώσει πρακτικές στρατηγικές καινοτομίας με επίσημες πτυχές της ανάπτυξης του σχεδιασμού, κάνοντας σχεδίαση μέσω:

 • πραγματική ανάπτυξη του έργου
 • η ομαδική εργασία προσεγγίζει την επίλυση προβλημάτων
 • πολιτιστικών παραγόντων, καθώς και των επιχειρήσεων και της τεχνολογίας
 • των αναγκών και των στόχων των πελατών
 • το σχεδιασμό της επιχειρηματικότητας και τη δημιουργία μάρκας


Δομή προγράμματος

Κατά κύριο λόγο μια εμπειρία στούντιο, ορισμένα έργα θα χρηματοδοτηθούν από κορυφαίες εταιρείες με πραγματικό επιχειρηματικό πλαίσιο που θα αποτελέσει τη βάση για συνεργατικά εργαστήρια. Πρόκειται για ένα εντατικό πρόγραμμα διάρκειας ενός έτους. Τα μαθήματα θεωρίας και μεθόδου παρέχονται κατά τη διάρκεια των Σαββατοκύριακων σε τέσσερις συνεχόμενες εβδομάδες το καθένα. Ένα "project capstone" ολοκληρώνει το έτος με μια εμπειρία που συνθέτει τη μάθηση σε ένα πραγματικό περιβάλλον.

Σχεδιαστικές πρακτικές (MDes): μια πρακτική εμπειρία στο στούντιο / PolyU Design

Κατάσταση και διάρκεια παράδοσης κλάσης

Οι τάξεις κανονικά κρατούνται κατά τη διάρκεια της ημέρας τις καθημερινές εκτός από τρία θέματα, τα οποία θα παραδοθούν τα Σαββατοκύριακα. Κάθε ένα από αυτά τα θέματα Σαββατοκύριακου απαιτεί τρία Σαββατοκύριακα που διαδίδονται σε 4-5 εβδομάδες

Κανονικά χρειάζονται 1 χρόνο για να ολοκληρωθεί η ειδικότητα.

Εφαρμογή

Απαιτήσεις εισόδου

Ένα πτυχίο πτυχίο στο σχεδιασμό ή το ισοδύναμο σε μια σχετική πειθαρχία και την επαγγελματική εμπειρία στο σχεδιασμό προτιμάται.

Μια πλήρης εφαρμογή περιλαμβάνει
 • Αίτηση
 • Επιστολή προθέσεων
 • Τρεις συστατικές επιστολές (Ακαδημαϊκό / Επαγγελματικό)
 • Αποδεικτικά στοιχεία ακαδημαϊκών προσόντων, δηλαδή επίσημων πλήρων μεταγραφών και πτυχίων
 • Χαρτοφυλάκιο (ανατρέξτε στις Συνήθεις ερωτήσεις για απαιτήσεις και υποβολή)
 • Έκθεση IELTS / TOEFL ^

^ Εξαιρουμένων των εγγενών αγγλικών ομιλητών των οποίων το πτυχίο (ή ισοδύναμο πτυχίο) απονέμεται από αναγνωρισμένο πανεπιστήμιο όπου το μέσο διδασκαλίας είναι Αγγλικά. Διαφορετικά, αναμένεται να εκπληρώσετε την παρακάτω ελάχιστη απαίτηση αγγλικής γλώσσας για το σκοπό εισαγωγής: Δοκιμή Αγγλικών ως Ξένης Γλώσσας (TOEFL) 80 για τη δοκιμή στο Διαδίκτυο ή 550 για τη δοκιμή βάσει χαρτιού. Ή Συνολική βαθμολογία μπάντας τουλάχιστον 6 στο Διεθνές Σύστημα Δοκιμών Αγγλικής Γλώσσας (IELTS). Όλες οι βαθμολογίες δοκιμασιών αγγλικής γλώσσας θεωρούνται έγκυρες για δύο χρόνια μετά την ημερομηνία της δοκιμής.

Συνέντευξη

Όλες οι συμμετοχές πρέπει να περάσουν από τη διαδικασία της συνέντευξης. Οι υποψήφιοι που έχουν επιλεγεί από τη λίστα θα κληθούν να συμμετάσχουν σε προσωπική συνέντευξη (για τοπικούς αιτούντες) ή μέσω τηλεφωνικών κλήσεων μέσω διαδικτύου (για μη τοπικούς αιτούντες).

Τοπικοί και μη τοπικοί φοιτητές από την ηπειρωτική χώρα, άλλα μέρη της Ασίας και τον υπόλοιπο κόσμο / PolyU Design

Οικονομική βοήθεια

PolyU Design πτυχιούχοι πτυχίου PolyU Design μπορούν να υποβάλουν αίτηση για υποτροφία αποφοίτων (που υπόκειται σε έγκριση) όταν γίνονται δεκτά σε ένα από τα προγράμματα MDES το 2020/21. Αυτή η οικονομική ενίσχυση θα λάβει τη μορφή επιστροφής ποσού ίσου με το 15% των καταβληθέντων διδάκτρων.

Οι τοπικοί φοιτητές που είναι κάτοχοι κάρτας HKID (Permanent) που έχουν γίνει δεκτοί σε ένα από τα προγράμματα MDS το 2020/21 μπορούν να υποβάλουν αίτηση για επιδότηση ανώτατου ύψους 120.000 HK, που προσφέρεται από το πρόγραμμα υποτροφιών για τα υποκείμενα προγράμματα μεταπτυχιακών προγραμμάτων των Πανεπιστημιακών Επιχορηγήσεων (UGC) διακανονισμού των διδάκτρων. Ο κύριος σκοπός του Προγράμματος της Κοινότητας είναι να προσελκύσει αξιόλογους τοπικούς φοιτητές για να επιδιώξουν διεπιστημονική και εις βάθος μεταπτυχιακές σπουδές σε τομείς προτεραιότητας στρατηγικής σημασίας για το Χονγκ Κονγκ και να ανταποκριθούν ταχέως στις κοινωνικές ανάγκες ταλέντων.

Άλλοι τύποι οικονομικής βοήθειας για τους τοπικούς φοιτητές διατίθενται μέσω του κυβερνητικού Γραφείου Οικονομικών Φοιτητών: Το Ταμείο Συνεχιζόμενης Εκπαίδευσης (CEF) και το Extended Loan Scheme (ENLS) που δεν υπόκεινται σε μετρήσεις .

Δεν υπάρχει υποτροφία για μη τοπικούς φοιτητές .

 • Παρατήρηση: Το PolyU διατηρεί το δικαίωμα να αλλάξει τους όρους ή να αποσύρει τις παραπάνω υποτροφίες ή υποτροφίες. Σε περίπτωση διαφωνίας / διαφωνίας, η απόφαση του PolyU είναι τελική.

  Τύπος της VISA (για διεθνείς φοιτητές)

  Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας και αλλοδαποί, καθώς και όσοι κατέχουν έγκυρη θεώρηση άδειας ή άδειας εισόδου για εργασία ή άδεια εργασίας μπορούν να υποβάλουν αίτηση σε αυτό το πρόγραμμα ως μη ντόπιοι. Οι μη ντόπιοι θα χρειαστούν φοιτητική βίζα για να λάβουν αυτό το πρόγραμμα πλήρους απασχόλησης. Οι κάτοχοι θεώρησης εξαρτημένης εργασίας ή θεώρησης βάσει του IANG θεωρούνται επίσης μη ντόπιοι αλλά δεν χρειάζονται φοιτητική βίζα. Οι αιτήσεις θεώρησης υποβάλλονται σε επεξεργασία και καθορίζονται από το Τμήμα Μετανάστευσης της κυβέρνησης της HK SAR. Η διαδικασία διαρκεί κανονικά 8-10 εβδομάδες μετά την παραλαβή όλων των απαιτούμενων εγγράφων.

Τελευταία ενημέρωση Αύγ. 2020

Υποτροφία Keystone

Ανακαλύψτε τις επιλογές που μπορεί να σας δώσει η υποτροφία μας

Σχετικά με τη Σχολή

PolyU Design has been an important hub of design education and research for Hong Kong since 1964. The School thrives on its geographical position in bridging the East and the West, allowing its studen ... περαιτέρω

PolyU Design has been an important hub of design education and research for Hong Kong since 1964. The School thrives on its geographical position in bridging the East and the West, allowing its students to develop their design strengths with a uniquely international cultural awareness at both professional and social levels. Διαβάστε Λιγότερα

Υποβολή ερώτησης

Άλλη