Master of Fine Arts στην τέχνη βίντεο

Γενικά

Περιγραφή προγράμματος

ΣΦΑΙΡΙΚΗ ΕΙΚΟΝΑ

Το πρόγραμμα σπουδών Master of Fine Arts (MFA) στο τέχνασμα βίντεο συμπιέζει το σχεδιασμό τέχνης των μέσων μαζικής ενημέρωσης με την πρακτική τέχνης. Αυτό το μεταπτυχιακό πρόγραμμα ενθαρρύνει την εξερεύνηση των αισθητικών δυνατοτήτων του θέματος, του είδους και των τεχνολογιών των μέσων μαζικής ενημέρωσης από προσωπικές απόψεις.

Οι σπουδαστές συνεργάζονται στενά με την ακαδημαϊκή κοινότητα για την ανάπτυξη δομής και στρατηγικών για την παραγωγή τέχνης σε βίντεο και συναφή μέσα, όπως μεσολάβηση τέχνης επιδόσεων, εκτεταμένη αφήγηση, ριζοσπαστικό ντοκιμαντέρ, πολυκαναλική εγκατάσταση και εγκατάσταση συγκεκριμένης τοποθεσίας, κινούμενη εικόνα και ηχητικά πλούσια τέχνη για παρεμβάσεις ψηφιακού δικτύου και ζωή .

Το πρόγραμμα υποστηρίζεται από εγκαταστάσεις ψηφιακού βίντεο και ήχου. Η παραγωγή γίνεται με DSLR και ψηφιακές βιντεοκάμερες υψηλής τεχνολογίας και με τα απαραίτητα περιφερειακά (τρίποδα, μικρόφωνα, φώτα κλπ.). Αφιερωμένα στούντιο φωτισμού και πράσινης οθόνης είναι διαθέσιμα για παραγωγή. Η μετα-παραγωγή γίνεται με υπερσύγχρονα, ψηφιακά μη γραμμικά συστήματα, συμπεριλαμβανομένου ενός διακριτού πολυκαναλικού ψηφιακού ηχοσυστήματος. Οι προβολείς HD και οι επίπεδες οθόνες παρέχονται για εγκαταστάσεις και εκθέσεις. Υπάρχουν αναλογικά, γραμμικά συστήματα για την έρευνα και τη συντήρηση των αρχείων. Έχουμε μια ολοκληρωμένη, διεθνή συλλογή βίντεο τέχνης διαθέσιμη για την έρευνα και τη διδασκαλία.

Το πρόγραμμα βίντεο τέχνης στο επίπεδο ΜΧΣ υποθέτει ότι οι υποψήφιοι έχουν μεγάλη κίνητρα να παράγουν προκλητική εργασία και είναι σε θέση να εργαστούν σε ένα εκπαιδευτικό περιβάλλον. Τα οικονομικά βραβεία βασίζονται στην αναθεώρηση του χαρτοφυλακίου, στις συστατικές επιστολές και στην προηγούμενη εμπειρία. Οι υποτροφίες διδασκαλίας επιτρέπουν ευκαιρίες για τη δημιουργία διδακτικής εμπειρίας στην τάξη. Οι εγκαταστάσεις παραγωγής και μετά την παραγωγή στελεχώνουν μεταπτυχιακούς φοιτητές, προσφέροντας ευκαιρίες για να μάθουν την επιτυχή διαχείριση πολυλειτουργικών εγκαταστάσεων πολλαπλών μορφών. Οι παραγωγοί πτυχίων MFA σε βίντεο τέχνης συνέχισαν συνήθως στον τομέα τους ως καλλιτέχνες βίντεο, σχεδιαστές πολυμέσων, ειδικοί μετά την παραγωγή, ανεξάρτητοι παραγωγοί και διδάσκοντες σε άλλο πανεπιστημιακό βίντεο, ταινίες και νέα προγράμματα πολυμέσων.

Γιατί το πρόγραμμά μας;

  • Το πρόγραμμά μας είναι σχετικά ασυνήθιστο, καθώς επικεντρώνεται στην τεχνολογία βίντεο, όχι σε ψηφιακά πολυμέσα ή επικοινωνίες. Έχουμε μια ιστορία και παράδοση σε αυτόν τον τομέα.
  • Το πρόγραμμά μας είναι μικρό (έξι έως οκτώ φοιτητές). Επομένως, δίνουμε μεγάλη προσοχή στους μαθητές μας.
  • Οι μαθητές μας αντιμετωπίζονται ως επαγγελματίες καλλιτέχνες. Αναμένεται να είναι κριτικοί στοχαστές και εξαιρετικά παραγωγικά άτομα, δημιουργώντας και εκθέτοντας την τέχνη τους ενώ είναι εδώ και αποτελούν πρότυπα για τους φοιτητές μας και την κοινότητα γενικότερα.
  • Τα μέλη του διδακτικού μας προσωπικού είναι διεθνώς γνωστοί καλλιτέχνες που εκθέτουν και γράφουν για την τέχνη βίντεο. Τα βραβεία τους περιλαμβάνουν το Βραβείο Γενικού Διευθυντή του Καναδά στον τομέα των οπτικοακουστικών μέσων και το βραβείο EMAF στο Ευρωπαϊκό Φεστιβάλ Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης.
  • Μπορείτε να επωφεληθείτε από τις παγκόσμιες ευκαιρίες σπουδών για φοιτητές MFA και να συμμετάσχετε σε μια εντυπωσιακή σειρά εθνικών και διεθνώς γνωστών καλλιτεχνών επισκεπτών.
  • Η Συρακούσες φιλοξενούν το Μουσείο Τέχνης του Έβερσον, το οποίο καθιέρωσε μία από τις πρώτες συλλογές βίντεο τέχνης στις Ηνωμένες Πολιτείες και κατέχει σήμερα τη μεγαλύτερη συλλογή βίντεο στον κόσμο.
  • Όταν αποφοιτήσετε, θα ανήκετε σε ένα παγκόσμιο δίκτυο ενθουσιωδών αποφοίτων VPA.

Εγκαταστάσεις

Το πρόγραμμα βίντεο τέχνης στεγάζεται στο Shaffer Art Building, το οποίο φιλοξενεί όλα τα προγράμματα και τις εγκαταστάσεις του Τμήματος της Transmedia. Το πρόγραμμα υποστηρίζεται από εγκαταστάσεις ψηφιακού βίντεο και ήχου. Η παραγωγή γίνεται με DSLR και ψηφιακές βιντεοκάμερες υψηλής τεχνολογίας και με τα απαραίτητα περιφερειακά (τρίποδα, μικρόφωνα, φώτα κλπ.). Αφιερωμένα στούντιο φωτισμού και πράσινης οθόνης είναι διαθέσιμα για παραγωγή. Η μετα-παραγωγή γίνεται με υπερσύγχρονα, ψηφιακά μη γραμμικά συστήματα, συμπεριλαμβανομένου ενός διακριτού πολυκαναλικού ψηφιακού ηχοσυστήματος. Οι προβολείς HD και οι επίπεδες οθόνες παρέχονται για εγκαταστάσεις και εκθέσεις. Υπάρχουν αναλογικά, γραμμικά συστήματα για την έρευνα και τη συντήρηση των αρχείων. Έχουμε μια ολοκληρωμένη, διεθνή συλλογή βίντεο τέχνης διαθέσιμη για την έρευνα και τη διδασκαλία.

Επισκέπτες καλλιτεχνών

Θα αντλήσετε έμπνευση και διορατικότητα από τους κατοίκους και τους επισκέπτες καλλιτέχνες που έρχονται στο πρόγραμμα βίντεο τέχνης και το Τμήμα Transmedia κάθε χρόνο. Οι προηγούμενες επίσκεψαν καλλιτέχνες όπως οι Carolee Schneemann, Dani Leventhal, Astria Suparak, Kurt Hentschlager, Lisa Steele, Igor Vamos, Chrissy Iles, Michael Snow, Bill Viola, Διευθυντής X, DJ Spooky και Tanya Mars.

Διδακτέα ύλη

Το πρόγραμμα σπουδών MFA για το βίντεο τέχνης απαιτεί 60 μονάδες. Ακολουθούν οι γενικές απαιτήσεις προγράμματος. Ανατρέξτε στον κατάλογο μεταπτυχιακών μαθημάτων του Συριακού Πανεπιστημίου για αναλυτικές πληροφορίες σχετικά με αυτό το πρόγραμμα σπουδών και τα μαθήματα μας.

Απαιτήσεις προγράμματος

Μεγάλο στούντιο: 24 μονάδες
Επιλογή μαθήματος: 12 μονάδες
Ιστορία της τέχνης ή σχετικοί ακαδημαϊκοί: 12 μονάδες
Ελεύθερες μαθήματα: 6 μονάδες
Μεταπτυχιακό σεμινάριο: 3 μονάδες
Τελική παρουσίαση: 3 μονάδες

ΣΥΝΟΛΟ ΠΙΣΤΩΣΕΩΝ: 60
ΜΗΚΟΣ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ: 3 ΧΡΟΝΙΑ

Τελευταία ενημέρωση Μάρτ. 2020

Σχετικά με τη Σχολή

Our faculty offers rigorous and multi-faceted learning experiences that prepare student-artists for professional and entrepreneurial careers.

Our faculty offers rigorous and multi-faceted learning experiences that prepare student-artists for professional and entrepreneurial careers. Διαβάστε Λιγότερα

Ask a Question

Άλλη