Master of Fine Arts MFA σε Κινούμενα Σχέδια

Γενικά

Περιγραφή προγράμματος

Αυτό το διετές πρόγραμμα στην Animation προσφέρει ένα πρόγραμμα σπουδών που δίνει έμφαση σε ψηφιακές τεχνολογικές δεξιότητες που απαιτούνται για την έκφραση δημιουργικών ιδεών. Το πρόγραμμα εξερευνά την ψηφιακή κινούμενη εικόνα ως μορφή οπτικής έκφρασης και έχει σχεδιαστεί ως ένα πρακτικό και προσανατολισμένο στη διαδικασία πρόγραμμα για να προετοιμάσει τους μαθητές να εργαστούν ως ανεξάρτητοι καλλιτέχνες ή για ένα εμπορικό στούντιο. Οι επαγγελματικές δεξιότητες και η κατανόηση του κλάδου στην Ευρώπη και τις Ηνωμένες Πολιτείες αποτελούν αναπόσπαστο μέρος του προγράμματος. Οι μαθητές μπορούν επίσης να επιλέξουν να παρακολουθήσουν μαθήματα για να τους προετοιμάσουν για να γίνουν εκπαιδευτικοί. Το πρόγραμμα προσφέρει ένα μοναδικό συνδυασμό πρακτικής στούντιο και θεωρητικής και καλλιτεχνικής ιστορικής κατάρτισης σε ευρωπαϊκό και γαλλικό πλαίσιο.

Γιατί να σπουδάσετε κινούμενα σχέδια στο Παρίσι;

Ιστορικά, το animation γεννήθηκε στη Γαλλία με τον Emile Reynaud να κάνει πρώτες προβολές στο Musée Grevin λίγα χρόνια πριν από την εφεύρεση του κινηματογράφου. Με τον Emile Cohl, έναν άλλο πρωτοπόρο στο animation, έγινε μια μορφή τέχνης γνωστή ως Fantasmagories, οδηγώντας το δρόμο για τους Ευρωπαίους και Γάλλους εμψυχωτές να δημιουργήσουν το δικό τους ξεχωριστό ύφος, το οποίο είναι πολύ διαφορετικό από τις κυρίαρχες παραγωγές κινούμενων σχεδίων στις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ιαπωνία, τις άλλες δύο χώρες με μια πλούσια και ζωντανή βιομηχανία κινουμένων σχεδίων. Οι σπουδαστές που παρακολουθούν το πρόγραμμα στο Paris College Of Art θα επωφεληθούν από τις πλούσιες προσφορές animation στη Γαλλία, συμπεριλαμβανομένου του ετήσιου Φεστιβάλ Κινηματογράφου στο Annecy, και θα έχουν ευκαιρίες για οικοδόμηση συνδέσεων χάρη στους δεσμούς της PCA με τη βιομηχανία. Το 2ετές MFA in Animation αντλεί από την εμπειρία των διεθνών μελών ΔΕΠ στους τομείς της δημιουργίας, της παραγωγής και της διανομής κινούμενων σχεδίων και του δικτύου εταιριών παραγωγής κινούμενων σχεδίων του Paris College Of Art . Οι γαλλικές εταιρίες Les Armateurs, με 5 υποψηφιότητες για κινηματογραφικές ταινίες όπως το Les Triplettes de Belleville και το Folimage, ανήκουν στον όμιλο Hildegarde, υπό την προεδρία του προέδρου του Paris College Of Art και θα παρέχουν δυνατότητες πρακτικής εξάσκησης και άμεση έκθεση στον κλάδο .

Ποιο είναι αυτό το πρόγραμμα;

Οι φοιτητές με προπτυχιακό υπόβαθρο σε κινούμενα σχέδια, γραφικά ηλεκτρονικών υπολογιστών, σχέδιο ή ταινία / βίντεο και αποδεδειγμένες τεχνικές δεξιότητες (σχέδιο, ψηφιακά εργαλεία όπως Photoshop και Adobe After-Effects) θα εξεταστούν για εισαγωγή. Το πρόγραμμα συνδυάζει τις τεχνικές γνώσεις και τις αρχές της κινούμενης εικόνας και της θεωρίας. Τα μαθήματα και τα σεμινάρια στούντιο που πραγματοποιούνται από επαγγελματίες υπογραμμίζουν την κυριότητα των σύγχρονων τεχνικών και επαγγελματικών πρακτικών, ενώ τα μαθήματα με βάση τη θεωρία και τη μεθοδολογία βοηθούν τους μαθητές να αναπτύξουν τα προσωπικά δημιουργικά οράματα τους. Χάρη στις πρακτικές εξάσκησης και τις συνεχιζόμενες συνεργασίες μεταξύ PCA και σχετικών γαλλικών ιδρυμάτων, οι σπουδαστές θα είναι καλά προετοιμασμένοι για να εισέλθουν στην αγορά εργασίας και θα έχουν αρχίσει να δημιουργούν ένα επαγγελματικό δίκτυο από τη στιγμή που θα αποφοιτήσουν.

MFA Curriculum

Έτος Ένα - Πτώση

 • Βασικές αρχές κινουμένων σχεδίων
 • Σχέδιο για κινούμενα σχέδια
 • Ψηφιακό Εργαστήριο I: 3D Μοντελοποίηση
 • Εισαγωγή στην έρευνα
 • Σύγχρονα Ζητήματα και Ιστορία του AnimationSpring

Έτος Ένα - Άνοιξη

 • 3D Animation χαρακτήρων
 • Ιστορία και Storyboarding
 • Ψηφιακό Εργαστήριο ΙΙ: Φωτισμός και Υφή
 • Ενδιάμεση έρευνα
 • Αιρετός

Δεύτερο έτος - Πτώση

 • Ψηφιακό Εργαστήριο ΙΙΙ: Ήχος για κινούμενα σχέδια
 • Πτυχίο I: Προπαραγωγή
 • Προηγμένη έρευνα
 • ElectiveSpring

Δεύτερο Έτος - Άνοιξη

 • Ψηφιακό εργαστήριο IV: Ειδικά εφέ
 • Πτυχίο ΙΙ: Παραγωγή και μετεπεξεργασία
 • MFA Διατριβή
 • Αιρετός
Τελευταία ενημέρωση Μάρτ. 2020

Σχετικά με τη Σχολή

Paris College of Art is a dynamic forum for exchanging ideas, methods and professional experience. Our students and faculty combine curiosity, experimentation and enthusiasm in the pursuit of learning ... περαιτέρω

Paris College of Art is a dynamic forum for exchanging ideas, methods and professional experience. Our students and faculty combine curiosity, experimentation and enthusiasm in the pursuit of learning. Διαβάστε Λιγότερα
Παρίσι , Βοστώνη , Καλά + 2 Περισσότερα Λιγότερα

Ask a Question

Άλλη