Master of Professional Λογιστικής

Γενικά

Διαβάστε περισσότερα σχετικά με αυτό το πρόγραμμα, στην ιστοσελίδα της σχολής

Περιγραφή προγράμματος

ΣΦΑΙΡΙΚΗ ΕΙΚΟΝΑ

Πάρτε την καριέρα σας στο επόμενο επίπεδο

Μελετώντας το MPA, κάνετε μια μακροπρόθεσμη επένδυση στην εξέλιξη της σταδιοδρομίας σας και την ανάπτυξη του λογιστικού επαγγέλματος παγκοσμίως.

Γιατί να σπουδάσετε επαγγελματικό λογιστικό;

Το Master of Professional Accounting της RMIT έχει σχεδιαστεί κυρίως για φοιτητές από μη λογιστικά περιβάλλοντα που θέλουν να αναπτύξουν μια κατανόηση των τεχνικών και κοινωνικών διαστάσεων στη λογιστική και τις επιχειρήσεις.

 • Βελτιώστε τις ικανότητές σας
  Η Διεθνής Ομοσπονδία Λογιστών (IFAC), η CPA Australia και οι Ορκωτοί Ελεγκτές της Αυστραλίας και της Νέας Ζηλανδίας έχουν βοηθήσει να σχεδιάσουν τα μεταπτυχιακά προγράμματα επαγγελματικής λογιστικής της RMIT για να εξασφαλίσουν ότι είμαστε σε εξέλιξη με τις μελλοντικές ανάγκες των επαγγελματικών φορέων και των εργοδοτών.

 • Διευρύνετε τις επιλογές σταδιοδρομίας σας
  Το MPA παρέχει ένα ευρύ λογιστικό και επιχειρηματικό προσόν για μια σταδιοδρομία σε πολλές βιομηχανίες και τομείς. Έχει σχεδιαστεί για αποφοίτους οποιασδήποτε πειθαρχίας που εξετάζουν για πρώτη φορά μια καριέρα στη λογιστική, παρέχοντας πολλές ευκαιρίες για πρακτική μάθηση βασισμένη στη βιομηχανία.

 • Δίκτυο με επαγγελματίες ομοϊδεάτες
  Εάν είστε σε ένα ρόλο που απαιτεί λογιστικές γνώσεις, θα σας εκπληρώσουμε με τις τελευταίες βιομηχανικές πρακτικές και πρότυπα. Εάν σκέφτεστε να ξεκινήσετε μόνοι σας, το Business Skills for Start-Up's elective θα σας βοηθήσει να βάλλετε το καλύτερο πόδι σας προς τα εμπρός.

Αναπτύξτε τις ικανότητες και τις ικανότητές σας

Μέσω μελέτης περιπτώσεων, ανατροφοδότησης από τη βιομηχανία και επίλυσης προβλημάτων με βάση το σχεδιασμό, θα αναπτύξετε επαγγελματικές ικανότητες ώστε να μπορείτε να εφαρμόσετε με σιγουριά τις γνώσεις σας σε οποιοδήποτε χώρο εργασίας.

Τι θα μελετήσετε

Το πρόγραμμα αυτό συνδυάζει βασικές και εκλογικές μελέτες στη λογιστική, καθώς και την ευκαιρία για βραχυπρόθεσμη μελέτη στο εξωτερικό. Έτσι, ενώ συζητάτε για το πώς ισχύουν τα διεθνή λογιστικά πρότυπα σε μια σειρά βιομηχανιών με παγκόσμιους εμπειρογνώμονες, κερδίζετε ακαδημαϊκή πίστωση.

Οι φοιτητές μπορούν να ολοκληρώσουν το Master of Professional Λογιστικής RMIT μέσω διετούς διάρκειας πλήρους φοίτησης - ακόμα λιγότερο χρόνο αν είστε απόφοιτος της επιχείρησης. Και ενώ κερδίζετε το πτυχίο σας, θα εργάζεστε επίσης για να συσχετίσετε την ιδιότητα μέλους της CPA Australia.

Αναπτύξτε μια κατανόηση για:

 • τις τεχνικές και κοινωνικές διαστάσεις της λογιστικής και των επιχειρήσεων
 • επαγγελματικές και διαπολιτισμικές δεξιότητες που απαιτούνται στους παγκόσμιους χώρους εργασίας
 • τις προσδοκίες που αντιμετωπίζουν οι επαγγελματίες του λογιστικού συστήματος μέσω προγραμμάτων με οργανισμούς της βιομηχανίας και της κοινότητας
 • τη σημασία της λογιστικής διαχείρισης για την αποτελεσματική λήψη αποφάσεων μέσω ενός σημαντικού ομαδικού έργου

Μάθετε εδώ, πετύχετε οπουδήποτε

Στο RMIT, κατανοούμε τη σημασία της παροχής μαθησιακών εμπειριών που επιτρέπουν την δημιουργική και συνεργατική επίλυση προβλημάτων. Η έκθεση σε ρεαλιστικές εμπειρίες και η ανατροφοδότηση της βιομηχανίας κατά τη διάρκεια των σπουδών σας σας δίνει τις δεξιότητες για να πετύχετε στην παγκόσμια αγορά εργασίας.

Το RMIT αναγνωρίζεται ως ένα από τα 10 κορυφαία πανεπιστήμια της Αυστραλίας για τη διδασκαλία της λογιστικής και της χρηματοδότησης.


Λεπτομέριες

Αυτό το επαγγελματικά διαπιστευμένο πρόγραμμα έχει σχεδιαστεί για να παρέχει στους αποφοίτους μη λογιστικών κλάδων με ευρεία βάση λογιστικής και επαγγελματικών προσόντων για τη διεύρυνση των προοπτικών σταδιοδρομίας τους.

Το Master of Professional Λογιστική έχει σχεδιαστεί κυρίως για φοιτητές από μη λογιστικής υπόβαθρα που θέλουν να αναπτύξουν μια κατανόηση των τεχνικών και κοινωνικών διαστάσεων στη λογιστική και τις επιχειρήσεις. Πρόκειται για ευρεία βάση προσόντων που συνδυάζει τις βασικές λογιστικές μελέτες με τις αυθεντικές μαθησιακές εμπειρίες που παρέχονται μέσω μαθημάτων μάθησης που ενσωματώνουν την εργασία και ενημερώνονται από τη βιομηχανία και με παγκόσμιες εμπειρίες μελέτης.

Μέσω αυτού του συνδυασμού λογιστικών μελετών και επιλογών που έχουν σχεδιαστεί για την ανάπτυξη πολύτιμων επαγγελματικών και διαπολιτισμικών δεξιοτήτων, το πρόγραμμα της RMIT είναι κατάλληλο για τους τρέχοντες εργαζόμενους που έχουν προχωρήσει σε ένα ρόλο που απαιτεί λογιστικές γνώσεις, καθώς και άτομα που εξετάζουν μια καριέρα στη λογιστική για πρώτη φορά .

Για τους φοιτητές που ενδιαφέρονται για την ολοκλήρωση των τμημάτων CPA Program ™, ανατρέξτε στις λεπτομέρειες του προγράμματος Master of Professional Accounting (CPA Extension).

Πώς θα μάθετε

Αυτό το πρόγραμμα είναι διαθέσιμο:

 • στην πανεπιστημιούπολη της Μελβούρνης, προσφέροντας έως και δύο εισόδους το χρόνο
 • online μέσω του Open Universities Australia (OUA), προσφέροντας έως και τρεις εισόδους το χρόνο.

Το RMIT προσφέρει μια ποικιλία μαθησιακών και διδακτικών προσεγγίσεων, όπως διαλέξεις, σεμινάρια, στούντιο, εργαστήρια, παρουσιάσεις, ομαδικές συζητήσεις και συνδικαλιστικές εργασίες.

Μέσω της διαδικτυακής πύλης εκμάθησης του RMIT, myRMIT, θα μπορείτε να προβάλλετε τους πόρους του διαδικτύου και τις δραστηριότητες μάθησης που δημιουργούνται από τους διδάσκοντες, να αποκτήσετε πρόσβαση στο υλικό μαθημάτων μέσω Canvas, να συνεργαστείτε με τους καθηγητές και τους συμμαθητές σας και να αποκτήσετε πρόσβαση στο φοιτητικό σας email.

Εκπαιδευτικό λογισμικό, καμβά, άλλοι ηλεκτρονικοί και ψηφιακοί πόροι και εκτυπωτές είναι προσβάσιμοι στην πανεπιστημιούπολη μέσω του ασύρματου δικτύου RMIT χρησιμοποιώντας το δικό σας φορητό υπολογιστή, tablet ή smartphone ή μέσω εγκαταστάσεων ηλεκτρονικών υπολογιστών στην πανεπιστημιούπολη. Θα έχετε πρόσβαση στο ίδιο λογισμικό από το σπίτι χρησιμοποιώντας το myDesktop.

Η συνεχής αξιολόγηση σε όλο το εξάμηνο περιλαμβάνει εξετάσεις, δοκίμια, εκθέσεις, παρουσιάσεις, ομαδικά προγράμματα, ερευνητικά έργα, κουίζ και δοκιμές, περιοδικά ιστολογίων και πρακτικές εργασίες.

Σύνδεσμοι βιομηχανίας

Το πρόγραμμα αυτό έχει αναπτυχθεί σε συνεννόηση με τους ενδιαφερόμενους, συμπεριλαμβανομένων των εργοδοτών, των επαγγελματικών φορέων, των αποφοίτων και των φοιτητών, της Διεθνούς Ομοσπονδίας Λογιστών (IFAC), της CPA Australia και των Ορκωτών Λογιστών της Αυστραλίας και της Νέας Ζηλανδίας.

Ένα βασικό χαρακτηριστικό του προγράμματος MPA είναι το επίκεντρο των δραστηριοτήτων μάθησης που ενσωματώνονται στην εργασία (WIL), στις οποίες οι σπουδαστές ενσωματώνουν την ακαδημαϊκή μάθηση με πρακτικές εμπειρίες εργασίας, όπως είναι τα σχέδια με τη βιομηχανία και τις κοινοτικές οργανώσεις. Η εμπειρία WIL μπορεί να σας δώσει ένα πλεονέκτημα όταν είστε έτοιμοι να ξεκινήσετε την καριέρα σας.

Το σχεδιασμένο μάθημα WIL για αυτό το πρόγραμμα είναι τα στρατηγικά συστήματα διαχείρισης της διαχείρισης. Σε αυτό το μάθημα, θα εργαστείτε σε ένα μεγάλο ομαδικό έργο για να καταδείξετε την κατανόησή σας της λογιστικής διαχείρισης ως ένα σύστημα καταγραφής, επεξεργασίας, αναφοράς και ανάλυσης πληροφοριών για αποτελεσματική κοστολόγηση και διαχειριστική λήψη αποφάσεων. Θα συμμετάσχετε σε αυθεντική δέσμευση με οργανισμούς-εταίρους που παρέχουν ανατροφοδότηση και πληροφορίες σχετικά με αλλαγές σε μια σειρά βιομηχανιών που επηρεάζουν τα λογιστικά συστήματα διαχείρισης σε οργανισμούς.

Οι σχετικές με την εργασία και τις σχετικές με τη βιομηχανία διαθέσιμες επιλογές για αυτό το πρόγραμμα περιλαμβάνουν:

 • Εργασία σε μια ομάδα φοιτητών στο πλαίσιο του προγράμματος Fastrack για την καινοτομία. Σε αυτό το μάθημα επιλογής, θα συνεργαστείτε με τους συμβούλους για να αναπτύξετε και να παρουσιάσετε μια λύση σε ένα πραγματικό πρόβλημα. Αυτή η μορφή γρήγορων πρωτοτύπων έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε οι εξωτερικές οργανώσεις να μπορούν να αξιοποιήσουν τη φαντασία από τους φοιτητές του RMIT.
 • Μια μεταπτυχιακή πρακτική άσκηση επιχειρήσεων, όπου μπορείτε να αναλάβετε μια θέση για μία ή δύο ημέρες την εβδομάδα για ένα εξάμηνο. Αυτή η θέση είναι κανονικά απλήρωτη και έχει σχεδιαστεί για να αναπτύξει τις μαλακές δεξιότητές σας και να αυξήσει τη συνολική απασχόληση σας μετά την αποφοίτηση.

Διεθνείς ευκαιρίες

Η παγκόσμια μελέτη και εργασία είναι ένα μοναδικό χαρακτηριστικό του προγράμματος. Μπορείτε να συνδυάσετε μια υπερπόντια ταξιδιωτική και πολιτιστική εμπειρία με τα μαθήματα που ολοκληρώθηκαν σε εντατική λειτουργία και να το πιστώσει προς το πτυχίο σας. Αναχωρούν κατά τη διάρκεια των Αυστραλιανών καλοκαιρινών ή χειμερινών διακοπών και συνήθως πραγματοποιούνται στο τελικό εξάμηνο του μεταπτυχιακού τίτλου.

Αν σχεδιάζετε να συμπεριλάβετε μια περιοδεία μελέτης ως μέρος του προγράμματος σας, σας συμβουλεύουμε να ελέγξετε ότι έχετε τον απαιτούμενο αριθμό μαθητικών επιλογών ή πιστωτικών μονάδων.

Άλλες διαθέσιμες επιλογές παγκόσμιας κινητικότητας για αυτό το πρόγραμμα περιλαμβάνουν:

 • Σπουδάζω στο εξωτερικό
 • Ανταλλαγή σπουδαστών
 • Πρόγραμμα Παγκόσμιας Επιχειρηματικότητας και Πρακτικής (GEIP).

Διάρκεια

 • 1,5 έτη ισοδύναμο πλήρους ή μερικής απασχόλησης (με προχωρημένο κύρος)
 • 2 έτη ισοδύναμου πλήρους ή μερικής απασχόλησης (χωρίς προχωρημένο στάδιο)

Ανάλογα με τις προηγούμενες μελέτες και την εμπειρία σας, θα μπορούσατε επίσης να δικαιούστε πίστωση για το πρόγραμμά σας. Η χορηγούμενη πίστωση μπορεί να μειώσει το ποσό της μελέτης που χρειάζεστε για να ολοκληρώσετε.

Μαθήματα και δομή του προγράμματος

Αυτό το μεταπτυχιακό πρόγραμμα περιλαμβάνει μαθήματα πυρήνα και μαθήματα επιλογής.

Τα μαθήματα επιλογής στο πρόγραμμα σας δίνουν την ευκαιρία να σπουδάσετε σε μια σειρά επιχειρηματικών τομέων ή να επιλέξετε μαθήματα από κλάδους όπως οι γλώσσες και η επιστήμη. Μπορείτε επίσης να συνδυάσετε μια εμπειρία στο εξωτερικό με τις σπουδές σας κάνοντας μια παγκόσμια μελέτη εντατική στη Βόρεια Αμερική, την Ασία ή την Ευρώπη.

Εάν ενδιαφέρεστε να ξεκινήσετε τη δική σας επιχείρηση, ίσως θελήσετε να μάθετε περισσότερα για τις επιχειρηματικές δεξιότητες BUSM4598 για εκκίνηση, ένα μάθημα επιλογής που καλύπτει τα βασικά στάδια της διαμόρφωσης επιχειρήσεων από την ιδέα έως την εκκίνηση.


Καριέρα

Οι απόφοιτοι μπορούν να εργάζονται σε μικρές, μεσαίες ή μεγάλες οργανώσεις στη δημόσια λογιστική πρακτική, στο εμπόριο, στην κυβέρνηση ή στον μη κερδοσκοπικό τομέα. Μπορείτε να εξετάσετε ακόμη και τη συναρπαστική δυνατότητα να ξεκινήσετε τη δική σας επιχείρηση.

Οι μεταπτυχιακοί ρόλοι μπορούν να περιλαμβάνουν:

 • Εργασία με ανώτερα στελέχη για το σχεδιασμό και την αποκάλυψη των κοινωνικών και περιβαλλοντικών δραστηριοτήτων του οργανισμού
 • Παρακολούθηση και αναφορά της ταμειακής ροής και των οικονομικών πόρων του οργανισμού
 • Προετοιμασία πληροφοριών για οργανωτικές στρατηγικές
 • Προετοιμασία ενοποιημένων εκθέσεων για την υποβολή οικονομικών αναφορών και την υποβολή εκθέσεων σχετικά
 • Συμμετοχή στην προετοιμασία και αξιολόγηση επιχειρηματικών σχεδίων
 • Συμμετοχή στην ανάπτυξη και την αναθεώρηση των συστημάτων διαχείρισης απόδοσης
 • Παροχή οικονομικών και φορολογικών συμβουλών
 • Εκτέλεση μιας μικρής επιχείρησης.


Εισαγωγές

 • Ένα αυστραλιανό πτυχίο πανεπιστημίου ή ισοδύναμο, ή υψηλότερο επίπεδο προσόντων, σε μια επιχείρηση που σχετίζονται με πειθαρχία από ένα αναγνωρισμένο τριτοβάθμιο ίδρυμα? ή
 • Ένα αυστραλιανό πτυχίο πανεπιστημίου ή ισοδύναμο σε οποιοδήποτε επιστημονικό κλάδο και τουλάχιστον τρία έτη πλήρους απασχόλησης ισοδύναμη εμπειρία διαχείρισης *? ή
 • Το Μεταπτυχιακό Πιστοποιητικό RMIT στην Επαγγελματική Λογιστική.

* Οι υποψήφιοι θα πρέπει να υποβάλουν βιογραφικό σημείωμα (βιογραφικό σημείωμα).


Αμοιβές

Το πρόγραμμα αυτό προσφέρεται μόνο με πληρωμή πλήρους αμοιβής. Αν σας προσφέρεται ένας χώρος, θα χρειαστεί να πληρώσετε τα πλήρη δίδακτρα του προγράμματος σας. Ωστόσο, επιλέξιμοι σπουδαστές (όπως οι Αυστραλοί πολίτες ή κάτοχοι μόνιμης αδείας ανθρωπιστικής αδείας της Αυστραλίας) μπορούν να υποβάλουν αίτηση για την αναβολή πληρωμής ορισμένων ή όλων των αμοιβών διδασκαλίας τους μέσω του προγράμματος δανείων FEE-HELP της κυβέρνησης της Κοινοπολιτείας.

2019 ενδεικτικά τέλη:

Θέσεις πλήρους αμοιβής: AU $ 27.840 * ετησίως

* Τα ποσά που αναφέρονται είναι ενδεικτικά τέλη ετησίως και βασίζονται σε ένα τυπικό έτος πλήρους φοίτησης (96 μονάδες). Ένα αναλογικό τέλος ισχύει για περισσότερο ή λιγότερο από το φορτίο πλήρους φοίτησης. Τα δίδακτρα προσαρμόζονται σε ετήσια βάση και τα τέλη αυτά πρέπει να χρησιμοποιούνται μόνο ως οδηγός.

Υποτροφίες

Το RMIT απονέμει περισσότερα από 2000 υποτροφίες κάθε χρόνο για να αναγνωρίσει τα ακαδημαϊκά επιτεύγματα και να βοηθήσει τους φοιτητές από διάφορα περιβάλλοντα.

Τελευταία ενημέρωση Μάρτ. 2020

Σχετικά με τη Σχολή

One of Australia's original tertiary institutions, RMIT University enjoys an international reputation for excellence in professional and vocational education, applied research, and engagement with the ... περαιτέρω

One of Australia's original tertiary institutions, RMIT University enjoys an international reputation for excellence in professional and vocational education, applied research, and engagement with the needs of industry and the community. Διαβάστε Λιγότερα

Ask a Question

Άλλη