Master στην Ασφάλεια των Τροφίμων και Διαχείριση Κινδύνου Τροφίμων
University of Parma
Πληροφορία κλειδί
Τοποθεσία πανεπιστημιούπολης
Parma, Ιταλία
Γλώσσες
Αγγλικά
Μορφή μελέτης
Ανάμεικτο, Στην Πανεπιστημιούπολη
Διάρκεια
2 χρόνια
Βήμα
Πλήρης απασχόληση, Μερικής απασχόλησης
Δίδακτρα
Ζητήστε πληροφορίες
Προθεσμία εφαρμογής
Ζητήστε πληροφορίες
Πρωιμότερη ημερομηνία έναρξης
Ζητήστε πληροφορίες
* Τα δίδακτρα ποικίλλουν με βάση ένα αναλογικό σύστημα διδάκτρων: https://en.unipr.it/studying/tuition-fees-and-scholarships-2020-2021
Εισαγωγή
Το πρόγραμμα
Το μεταπτυχιακό δίπλωμα στην Ασφάλεια των Τροφίμων και στη Διαχείριση Κινδύνου Τροφίμων προσφέρεται στον τομέα των Επιστημών και των Τεχνολογιών Τροφίμων και στοχεύει στην προετοιμασία ενός ειδικού για την Ασφάλεια των Τροφίμων, ενός συγκεκριμένου αριθμού αφιερωμένου στην εκτίμηση κινδύνων και τη διαχείριση των κινδύνων πλημμύρας, σε μια σύγχρονη προοπτική που περιλαμβάνει όλα τις πρόσφατες αποκτήσεις όλων των επιστημών που συνδέονται με αυτήν, οι οποίες περιλαμβάνουν όχι μόνο τη χημεία, την τεχνολογία και τη μικροβιολογία των τροφίμων, αλλά και τη διατροφή, την τοξικολογία, τη νομοθεσία, τα οικονομικά, την εφοδιαστική, τα μαθηματικά.
Το μάθημα θα προσφερθεί με ένα πρώτο κοινό έτος, στο University of Parma , και το δεύτερο έτος τρία διαφορετικά προγράμματα σπουδών σε τρία διαφορετικά πανεπιστήμια της περιοχής: Μείωση του κινδύνου (Καθολικό Πανεπιστήμιο Piacenza, σε συνεργασία με το University of Parma ), Agri-Food Safety (Πανεπιστήμιο της Μόντενα και Ρέτζιο Εμίλια), Διαχείριση κινδύνων (Πανεπιστήμιο της Μπολόνια, σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο της Φεράρα).
Κατά το πρώτο κοινό έτος, οι μαθητές θα μάθουν για τον χαρακτηρισμό του κινδύνου και την εκτίμηση της έκθεσης στα τρόφιμα, την τεχνολογία τροφίμων και τη μικροβιολογία, που σχετίζονται με πτυχές ασφάλειας, οι οποίες είναι οι βιολογικοί κίνδυνοι και τα ξενοβιοτικά στα τρόφιμα, και τον εντοπισμό των κινδύνων στην πρωτογενή παραγωγή, στοιχεία της νομοθεσίας για τα τρόφιμα και των διεθνών πολιτικών, της βιοστατιστικής και της βιοηθικής.
Στο πρόγραμμα σπουδών για τον μετριασμό των κινδύνων, οι σπουδαστές θα εμβαθύνουν τις γνώσεις τους σχετικά με τις μεθόδους μετριασμού του κινδύνου στην παραγωγή τροφίμων, τον μετριασμό των τοξικών ουσιών που σχετίζονται με τη διαδικασία, οι οποίοι είναι οι αναδυόμενοι κίνδυνοι και τα τροφικά αλλεργιογόνα.
Στο πρόγραμμα σπουδών της Ασφάλειας Αγροτικών Τροφίμων, οι σπουδαστές θα εμβαθύνουν τις γνώσεις σχετικά με τη διαχείριση των ασθενειών μετά τη συγκομιδή, τα ζωικά παράσιτα σε αποθηκευμένα αγροδιατροφικά προϊόντα, τους μυκοτοξιγενείς μύκητες σε γεωργικά τρόφιμα, τη μόλυνση με φυτοφάρμακα, μαζί με τη χρήση βιοτεχνολογίας και αγρονομίας την ασφάλεια και τη διατήρηση της ταυτότητας των γεωργικών προϊόντων διατροφής.
Στο πρόγραμμα σπουδών της Διαχείρισης Κινδύνων, οι σπουδαστές θα εμβαθύνουν τις γνώσεις στην προηγμένη τεχνολογία τροφίμων και τη διαδικασία τροφίμων και την προηγμένη και προγνωστική μικροβιολογία τροφίμων ως τρόπο διαχείρισης της επικινδυνότητας, μαζί με στοιχεία της βιοασφάλειας των γεωργικών εκμεταλλεύσεων και του κινδύνου για τρόφιμα, υγεία.
Το 2ο εξάμηνο του 2ου έτους θα είναι απολύτως αφιερωμένο στο έργο διατριβής, υπό την κοινή εποπτεία μεταξύ πανεπιστημίων και επιχειρήσεων τροφίμων, κυβερνητικών και ευρωπαϊκών θεσμικών οργάνων. Το πτυχίο θα αποκτηθεί επιτυχώς μετά την επεξεργασία και την υπεράσπιση της αρχικής εργασίας και θα απονεμηθεί επίσημα από τα πέντε πανεπιστήμια, έτσι θα ισχύει ως πτυχίο δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του University of Parma , της Piacenza, της Bologna, της Modena e Reggio Emilia και Ferrara.
Περισσότερες πληροφορίες ΕΔΩ
Απαιτήσεις εισδοχής
Οδηγίες για μαθητές Ιταλών και Ευρωπαίων υπηκόων .
Διαδικασίες για υπηκόους τρίτων χωρών .
Διδακτέα ύλη
Το πρόγραμμα
Το μεταπτυχιακό δίπλωμα στην Ασφάλεια των Τροφίμων και τη Διαχείριση Κινδύνων Τροφίμων προσφέρεται στον τομέα των Επιστημών και Τεχνολογιών Τροφίμων και στοχεύει στην προετοιμασία ενός εμπειρογνώμονα για την ασφάλεια των τροφίμων, ένα συγκεκριμένο σχήμα αφιερωμένο στην αξιολόγηση κινδύνου και τη διαχείριση κινδύνων πλημμύρας, σε μια σύγχρονη προοπτική που περιλαμβάνει όλα τα τα πρόσφατα αποκτήματα όλων των επιστημών που συνδέονται με αυτό, που περιλαμβάνουν όχι μόνο τη χημεία, την τεχνολογία και τη μικροβιολογία των τροφίμων, αλλά και τη διατροφή, την τοξικολογία, τη νομική, την οικονομία, την επιμελητεία, τα μαθηματικά.
Το μάθημα θα προσφέρεται με ένα πρώτο κοινό έτος, στο University of Parma , και το δεύτερο έτος τρία διαφορετικά προγράμματα σπουδών σε τρία διαφορετικά πανεπιστήμια της περιοχής: Risk Mitigation (Καθολικό Πανεπιστήμιο της Piacenza, σε συνεργασία με το University of Parma ), Agri-Food Safety (University of Modena e Reggio Emilia), Risk Management (University of Bologna, σε συνεργασία με το University of Ferrara).
Στο πρώτο κοινό έτος, οι μαθητές θα μάθουν για τον χαρακτηρισμό κινδύνου και την αξιολόγηση της έκθεσης στα τρόφιμα, την τεχνολογία τροφίμων και τη μικροβιολογία ως προς τις πτυχές ασφάλειας, που είναι οι βιολογικοί κίνδυνοι και τα ξενοβιοτικά στα τρόφιμα, και ο προσδιορισμός κινδύνου στην πρωτογενή παραγωγή, μαζί με στοιχεία της νομοθεσίας για τα τρόφιμα και των διεθνών πολιτικών, της βιοστατιστικής και της βιοηθικής.
Στο πρόγραμμα σπουδών του Risk Mitigation, οι μαθητές θα εμβαθύνουν τις γνώσεις τους σχετικά με τους τρόπους μετριασμού του κινδύνου στην παραγωγή τροφίμων, τον μετριασμό των τοξικών ουσιών που σχετίζονται με τη διαδικασία, που είναι οι αναδυόμενοι κίνδυνοι, και σχετικά με τα αλλεργιογόνα τροφίμων.
Στο πρόγραμμα σπουδών της Αγροτικής Ασφάλειας Τροφίμων, οι μαθητές θα εμβαθύνουν τις γνώσεις τους σχετικά με τη διαχείριση ασθενειών μετά τη συγκομιδή, ζωικών παρασίτων σε αποθηκευμένα αγροδιατροφικά προϊόντα, μυκοτοξιγονικούς μύκητες στα αγροδιατροφικά προϊόντα, μόλυνση από φυτοφάρμακα, μαζί με τη χρήση βιοτεχνολογίας και γεωπονίας για ασφάλεια και διατήρηση της ταυτότητας των αγροδιατροφικών προϊόντων.
Στο πρόγραμμα σπουδών της Διαχείρισης Κινδύνων, οι μαθητές θα εμβαθύνουν τις γνώσεις τους στην προηγμένη τεχνολογία τροφίμων και τη διαδικασία τροφίμων και την προηγμένη και προγνωστική μικροβιολογία τροφίμων ως τρόπο διαχείρισης του κινδύνου, μαζί με στοιχεία βιοασφάλειας του αγροκτήματος και τροφιμογενούς κινδύνου και την αξιολόγηση κινδύνου των προϊόντων διατροφής για τον άνθρωπο υγεία.
Το 2ο εξάμηνο του 2ου έτους θα είναι πλήρως αφιερωμένο στην εργασία της διπλωματικής εργασίας, υπό την κοινή επίβλεψη Πανεπιστημίων και εταιρειών τροφίμων, κυβερνητικών και κοινοτικών ιδρυμάτων. Ο τίτλος σπουδών θα αποκτηθεί με επιτυχία μετά την εκπόνηση και υπεράσπιση της πρωτότυπης εργασίας και θα απονεμηθεί επίσημα από τα πέντε πανεπιστήμια, επομένως θα ισχύει ως πτυχίο δεύτερου κύκλου (MSc) του University of Parma , Piacenza, Bologna, Modena e Reggio Emilia και Ferrara.
Περισσότερες πληροφορίες ΕΔΩ