Δημοφιλείς Κατηγορίες

Δημοφιλή Προγράμματα Μεταπτυχιακών

Ένα Μεταπτυχιακό είναι ένας ανώτερος τίτλος σπουδών που απονέμεται από πανεπιστήμια σε όλο τον κόσμο για την ολοκλήρωση των μεταπτυχιακών σπουδών σε συγκεκριμένο επιστημονικό κλάδο. Τα μεταπτυχιακά προγράμματα συνήθως απαιτούν ένα με δύο έτη για την ολοκλήρωσή τους και προετοιμάζουν περαιτέρω τους τους αποφοίτους για μια σταδιοδρομία στον τομέα της προτίμησής τους. Η απόκτηση ενός Μεταπτυχιακού διπλώματος προσφέρει πολυάριθμα επαγγελματικά, προσωπικά και ακαδημαϊκά οφέλη στους σπουδαστές που έχουν αποφοιτήσει από ένα πτυχιακό πρόγραμμα.

Μεταπτυχιακά είναι διαθέσιμα σε διάφορα πεδία μελέτης, συμπεριλαμβανομένων των Τεχνών, των Επιχειρήσεων, της Μηχανολογίας και της Τεχνολογίας, της Νομικής, των Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Επιστημών, των Βιολογικών και των Βιοεπιστημών, και των Φυσικών Επιστημών. Μέσα σε καθένα από αυτά τα πεδία μελέτης, είναι διαθέσιμες πολυάριθμες πρακτικές ειδικότητες σε συγκεκριμένους κλάδους.

Η ποικιλία των διαφορετικών Μεταπτυχιακών προγραμμάτων μπορεί να είναι συντριπτική - μην αφήσετε κάτι τέτοιο να σας σταματήσει! Ξεκινήστε την ερευνά σας ρίχνοντας μια ματιά στα πιο δημοφιλή Μεταπτυχιακά που αναφέρονται παρακάτω.

Πρόσφατα προστιθέμενα Μεταπτυχιακά Προγράμματα

Grand Canyon University

M.Ed. στη Σχολική Συμβουλευτική (ITL)

Νοέμβριος 11, 2018
Grand Canyon University πρόγραμμα Grand Canyon University Master of Education in School Counseling (IL) του πανεπιστημίου Grand Canyon University προετοιμάζει άτομα με πτυχίο πανεπιστημίου για να ακολουθήσουν μια καριέρα ως σύμβουλος σχολικού προσανατολισμού και να ζητήσουν πιστοποίηση.… [+] [-]

Jönköping University

Master of Κοινωνικών Επιστημών στη βιώσιμη επικοινωνία

Νοέμβριος 10, 2018
Η βιώσιμη επικοινωνία (SusCom) είναι ένα πρόγραμμα μάστερ μέσων και επικοινωνιών που έχει σχεδιαστεί για σπουδαστές που θέλουν να εμβαθύνουν την κατανόησή τους για τον σημαντικό ρόλο των μέσων επικοινωνίας και της επικοινωνίας για την παγκόσμια βιωσιμότητα.… [+] [-]

Vrije Universiteit Amsterdam

Πτυχίο Πολιτικών Επιστημών: Ευρωπαϊκή Δημόσια Πολιτική

Νοέμβριος 8, 2018
Ενδιαφέρεστε για την πολιτική και θέλετε να ειδικευτείτε στην ευρωπαϊκή πολιτική και μια συγκριτική προοπτική; Το μονοετές πρόγραμμα με πλήρες ωράριο Αγγλικής γλώσσας Πολιτικών Επιστημών: Ευρωπαϊκή Δημόσια Πολιτική μπορεί να είναι η σωστή επιλογή για εσάς. Στο πρόγραμμα αυτού του μεταπτυχιακού προγράμματος θα αναλύσετε πώς οι κοινωνικές, οικονομικές και πολιτικές α… [+]λλαγές επηρεάζουν τα ευρωπαϊκά πολιτικά συστήματα και τους θεσμούς διακυβέρνησης τόσο σε διεθνές όσο και σε εθνικό επίπεδο από συγκριτική άποψη. [-]

Πανεπιστήμια σε Ελληνική Δημοκρατία

Αλλάξτε τοποθεσία

Μεταπτυχιακό δίπλωμα

Είτε ψάχνετε να υπερτροφοδοτήσετε την καριέρα σας ή απλώς να μάθετε περισσότερα σχετικά με το επάγγελμά σας, ένα μεταπτυχιακό δίπλωμα είναι μια εξαιρετική επένδυση. Μεταπτυχιακά προγράμματα είναι διαθέσιμα σχεδόν σε κάθε ακαδημαϊκό κλάδο, και με χιλιάδες προγράμματα από τα οποία μπορείτε να επιλέξετε παγκοσμίως, είναι σίγουρο οτι θα βρείτε ένα πρόγραμμα που ανταποκρίνεται στους εκπαιδευτικούς σας στόχους, προϋπολογισμό και χρονοδιάγραμμα.

Τύποι Μεταπτυχιακών Διπλωμάτων

Αν και υπάρχουν πολλά προγράμματα ειδικότητας, όπως το Μεταπτυχιακό Μηχανικής (MEng) ή το Μεταπτυχιακό Έρευνας (MRes), οι περισσότεροι μεταπτυχιακοί τίτλοι σπουδών είναι είτε Μεταπτυχιακά Τεχνών ή Μεταπτυχιακά Επιστημών. Τα Μεταπτυχιακά Τεχνών (MA) συνήθως απονέμονται για σπουδές στις ανθρωπιστικές επιστήμες, τις καλές τέχνες, τη φιλοσοφία ή τις κοινωνικές επιστήμες. Τα Μεταπτυχιακά Επιστημών (MSc) εστιάζουν σε ποσοτικά θέματα όπως οι επιστημονικοί, τεχνολογικοί, μηχανολογικοί και μαθηματικοί ακαδημαϊκοί κλάδοι. Εκτός από την παρακολούθηση μαθημάτων, τα διπλώματα MSc περιέχουν μεγάλο ποσοστό έρευνας όπως ένα μεγάλο έργο ή εργασία που θα πρέπει να πραγματοποιηθεί μεμονωμένα ή ομαδικά, ανάλογα με το πρόγραμμα.

Οφέλη Μεταπτυχιακών Διπλωμάτων

Ένα από τα πιο προφανή οφέλη ενός μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών είναι η αύξηση των ευκαιριών απασχόλησης. Ορισμένα επαγγέλματα είτε απαιτούν ένα μεταπυχιακό δίπλωμα για την είσοδο σε αυτά ή σπάνια προσλαμβάνουν άτομα με μόνο ένα πτυχίο. Παραδείγματα αυτών των επαγγελμάτων περιλαμβάνουν τους στατιστικολόγους, τους ιατρικούς βοηθούς, και τους σχολικούς συμβούλους.

Άλλα οφέλη της απόκτησης ενός μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών περιλαμβάνουν:

  1. Αυξημένη αμοιβή σε ορισμένα επαγγέλματα. Παραδείγματος χάρη, το Forbes ανέφερε ότι οι εργαζόμενοι με ένα μεταπτυχιακό στην ηλεκτρική εφαρμοσμένη μηχανική ή ένα MBA μπορούν να περιμένουν περισσότερα από $100.000 το χρόνο κατά το μέσο της καριέρας τους.
  2. Αυξημένες δεξιότητες και γνώσεις που σας κάνουν πολυτιμότερους σε έναν εργοδότη και μπορεί να παρέχουν, στο επάγγελμά σας, ένα μονοπάτι σε θέσεις εργασίας με περισσότερες ευθύνες.
  3. Μια ευρύτερη εικόνα του επαγγέλματός σας που σας επιτρέπει να επικοινωνείτε ευκολότερα με άτομα σε άλλους οργανισμούς.
  4. Ένα ενσωματωμένο δίκτυο επαγγελματιών από συμφοιτητές, καθηγητές και την ένωση αποφοίτων.
  5. Μια επίδειξη της δέσμευσής σας όσον αφορά το επάγγελμά σας.
  6. Η γνώση που αποκτάτε από ένα τομέα για τον οποίο έχετε πάθος.

Επιλέγοντας το Μεταπτυχιακό σας πρόγραμμα

Παγκοσμίως, υπάρχουν χιλιάδες μεταπτυχιακά προγράμματα από τα οποία μπορείτε να επιλέξετε. Τα μεταπτυχιακά προγράμματα συνήθως απαιτούν 1-2 έτη πλήρους ακαδημαϊκής μελέτης πέρα από το πτυχίο πανεπιστημίου. Οι φοιτητές μερικής παρακολούθησης μπορεί να χρειαστούν περισσότερο από 2 έτη για να ολοκληρώσουν τις σπουδές τους.

Προτού αποφασίσετε για ένα μεταπτυχιακό πρόγραμμα, θα πρέπει πρώτα να προσδιορίσετε ποιο κλάδο επιθυμείτε να μελετήσετε καθώς επίσης και τους συναφείς κλάδους που μπορεί να λάβετε υπόψη. Η πρώτη σας επιλογή μπορεί να φαίνεται προφανής, όμως ο συγκεκριμένος τίτλος σπουδών που επιθυμείτε μπορει να μην προσφέρετε σε ένα πρόγραμμα που ταιριάζει στις ανάγκες σας. Για παράδειγμα, αν ενδιαφέρεστε για τις επιχειρήσεις, ίσως να θέλετε να εξετάσετε το ενδεχόμενο μεταπτυχιακών προγραμμάτων στα χρηματοοικονομικά, τα οικονομικά, και το ανθρώπινο δυναμικό εκτός της διοίκησης επιχειρήσεων.

Μόλις περιορίσετε τα επιθυμητά πεδία σπουδών, η επόμενη ερώτηση που πρέπει να απαντήσετε είναι αν επιθυμείτε να παρακολουθήσετε τη σχολή πλήρως ή μερικά. Οι πλήρους παρακολούθησης σπουδές σας επιτρέπουν να εστιάσετε στην εκπαίδευσή σας και σας παρέχουν τις περισσότερες επιλογές, όμως ίσως χρειαστεί να μετακινηθείτε και κατά πάσα πιθανότητα θα πρέπει να εγκαταλείψετε την πλήρους απασχόλησης εργασία. Οι μερικής παρακολούθησης σπουδές προσφέρουν μεγαλύτερη ευελιξία, όμως ίσως βρείτε ορισμένα προγράμματα αδύνατο να ολοκληρωθούν ενώ κατέχετε μια πλήρους απασχόλησης εργασία. Για παράδειγμα, αν το προτιμώμενο πρόγραμμά σας προσφέρει μαθήματα μόνο κατά τη διάρκεια της ημέρας, θα χρειαστείτε μια εργασία που θα σας επιτρέπει να απουσιάζετε κατά τη διάρκεια της ημέρας για να παρακολουθείτε τα μαθήματα. Βεβαιωθείτε πως, προτού αποφασίσετε, θα ζυγίσετε όλα τα πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα των σπουδών πλήρους παρακολούθησης σε σχέση με τις μερικής παρακολούθησης σπουδές, συμπεριλαμβανομένης της απώλειας εισοδήματος αν επιλέξετε σπουδές πλήρους παρακολούθησης.

Πολλά μεταπτυχιακά προγράμματα τώρα προσφέρονται και σε μορφές εκτός του περιβάλλοντος της αίθουσας διδασκαλίας. Τα διαδικτυακά και εξ αποστάσεως προγράμματα κερδίζουν σε δημοτικότητα και συνήθως απαιτούν τον ίδιο χρόνο για την ολοκλήρωσή τους όσο ένα παραδοσιακό μεταπτυχιακό. Ωστόσο, τα διαδικτυακά προγράμματα δεν είναι για όλους. Συνήθως απαιτούν περισσότερη αυτοπειθαρχία και υστερούν στα οφέλη της δικτύωσης και της στενής προσωπικής επαφής που μπορεί να αποκτήσετε από τα παραδοσιακά μαθήματα.

Ποια είναι η τυπική διάρκεια και το κόστος ενός μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών;

Ενώ ορισμένα μεταπτυχιακά προγράμματα μπορεί να χρειαστούν μονάχα δύο εξάμηνα για να ολοκληρωθούν, η συνηθέστερη διάρκεια ενός μεταπτυχιακού προγράμματος είναι τα δύο έτη, και ορισμένα μπορεί να διαρκέσουν έως και έξι έτη. Όλα εξαρτώνται από τον τομέα σπουδων σας και από το πόσα μαθήματα θα παρακολουθήσετε σε κάθε εξάμηνο.

Το κόστος της απόκτησης ενός μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών διαφέρει σημαντικά από χώρα σε χώρα. Σε ορισμένες χώρες όπως η Νορβηγία και η Φινλανδία, η πανεπιστημιακή εκπαίδευση γενικά είναι δωρεάν - συμπεριλαμβανομένων και των μεταπτυχιακών. Τα περισσότερα μεταπτυχιακά προγράμματα στις Η.Π.Α. κοστίζουν γύρω στα $20.000 με $30.000, όμως τα προγράμματα σε πιο διαπρεπή σχολές μπορούν άνετα να έχουν το διπλάσιο κόστος. Αν ήδη εργάζεστε με πλήρη απασχόληση, ο εργοδότης σας ίσως θελήσει να σας βοηθήσει να καλύψετε το κόστος ενός διπλώματος, αν αυτό σχετίζεται με την εργασία σας. Επίσης, εκτός από τις προσωπικές σας αποταμιεύσεις, μη ξεχνάτε τα δάνεια, τις επιχορηγήσεις και τις υποτροφίες. Ορισμένες επιχορηγήσεις και υποτροφίες προορίζονται ειδικά για μεταπτυχιακές σπουδές.

Ευκαιρίες Καριέρας με ένα Μεταπτυχιακό

Η Στατιστική Υπηρεσία Εργασίας των Η.Π.Α. αναφέρει ότι η ταχύτερη ανάπτυξη σε εργασίας έως το 2020 προβλέπεται σε επαγγέλματα που απαιτούν ένα μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών, συμπεριλαμβανομένων των επαγγελμάτων παροχής υγείας και κοινωνικών υπηρεσιών. Για παράδειγμα, τα επαγγέλματα του οικογενειακού θεραπευτή και του συμβούλου ψυχικής υγείας απαιτούν και τα δύο μεταπτυχιακό δίπλωμα.

Παρ' όλα αυτά, ακόμη και αν το επάγγελμα που έχετε επιλέξει δεν απαιτεί ένα μεταπτυχιακό, ίσως βρείτε ευκαιρίες εργασίας που θα ήταν περιορισμένες χωρίς αυτό. Για παράδειγμα, πολλά επαγγέλματα όπως η επιστήμη υπολογιστών και η μηχανική, προτιμούν οι επόπτες, οι διευθυντές και οι τεχνικοί εμπειρογνώμονες να έχουν ένα μεταπτυχιακό. Άλλα επαγγέλματα που παρέχουν προτιμησιακή μεταχείριση στους υποψηφίους με μεταπτυχιακά περιλαμβάνουν τη νοσηλευτική, την εκπαίδευση, τα οικονομικά, τη μουσική και τις τέχνες.

Η απόκτηση ενός μεταπτυχιακού είναι μια πολύ ανταποδοτική εμπειρία. Θα αποκτήσετε γνώσεις, θα αυξήσετε την ικανότητά σας να συνεισφέρετε στο επάγγελμά σας, θα κάνετε φίλους και επαγγελματικές επαφές, και θα αυξήσετε τις ευκαιρίες σταδιοδρομίας σας. Ανεξάρτητα από τα ενδιαφέροντά σας, με χιλιάδες μεταπτυχιακά προγράμματα διαθέσιμα σε όλο τον κόσμο, είναι βέβαιο ότι θα βρείτε κάτι που θα ταιριάζει στις ανάγκες σας.