Msc στην ψυχολογία: ανάπτυξη και ψυχολογία της υγείας

University of Amsterdam

Περιγραφή Προγράμματος

Διαβάστε την Επίσημη Περιγραφή

Msc στην ψυχολογία: ανάπτυξη και ψυχολογία της υγείας

University of Amsterdam

Σχεδόν όλα τα παιδιά μισούν το κάπνισμα, όμως περίπου το ένα τέταρτο των νεαρών ενηλίκων παίρνει το κάπνισμα. Τι άλλαξε μεταξύ της παιδικής ηλικίας και της ενηλικίωσης και τι μπορούμε να κάνουμε για να αποτρέψουμε αυτή τη συμπεριφορά;

Παρόμοιες ερωτήσεις μπορούν να ζητηθούν για την υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ, την προβληματική χρήση ναρκωτικών και δραστηριότητες που ξεκίνησαν ως αθώα διασκέδαση, όπως τα τυχερά παιχνίδια, αλλά έχουν καταστεί εθιστικά. Επιπλέον, το υπερβολικό βάρος και η παχυσαρκία, ακόμη και σε μικρά παιδιά, είναι ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα υγείας στον δυτικό κόσμο με τεράστιες κοινωνικοοικονομικές επιπτώσεις. Τι μπορούμε να κάνουμε γι 'αυτό;

Ένα άλλο σημαντικό θέμα για την υγεία είναι ο ρόλος του άγχους στην ανάπτυξη αυτών των συμπεριφορών, καθώς το άγχος αναγνωρίζεται ευρέως ως ένας από τους βασικούς συντελεστές στην ανάπτυξη εθιστικών συμπεριφορών και παχυσαρκίας. Επίσης, το άγχος σχετίζεται με την εγκατάλειψη της εργασίας και τη μείωση της γενικής ευημερίας.

Γενικότερα, πώς μπορούν να προληφθούν ή να αντιμετωπιστούν αποτελεσματικά οι ανθυγιεινές συμπεριφορές; Για παράδειγμα, η έρευνα έδειξε ότι οι σχετικά αυτόματες και μερικές φορές ασυνείδητες διαδικασίες διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στις συμπεριφορές της υγείας. Πώς μπορούμε να αλλάξουμε αποτελεσματικά αυτές τις διαδικασίες;

Για να αντιμετωπίσει διεξοδικά αυτά τα ερωτήματα, το Τμήμα Αναπτυξιακής Ψυχολογίας προσφέρει ένα πρόγραμμα μεταπτυχιακών σπουδών Αγγλικών για την Ανάπτυξη και την Υγεία ξεκινώντας από το Σεπτέμβριο του 2017. Καλούμε τους ενθουσιώδεις και ταλαντούχους εθνικούς και διεθνείς φοιτητές που ενδιαφέρονται για την υγεία, την παρέμβαση και την πρόληψη να υποβάλουν αίτηση για αυτό το επιλεκτικό μονοετές Master's πρόγραμμα.

Το πρόγραμμα Master συνδυάζει τη θεωρία με τις πρακτικές εφαρμογές, με ανοιχτό μάτι στις δυνατότητες χρήσης της σύγχρονης τεχνολογίας (π.χ. e-health). Συνδυάζει στοιχεία κοινωνικής, αναπτυξιακής και πειραματικής ψυχολογίας με εφαρμογές σε θέματα υγείας που βρίσκονται στην κορυφή της λίστας στην κοινωνία μας. Οι μαθητές θα μάθουν να αναλύουν συστηματικά διάφορα προβλήματα υγείας, να επιλέγουν, να προσαρμόζουν ή να σχεδιάζουν και να εκτελούν τις κατάλληλες παρεμβάσεις και να αναλύουν την αποτελεσματικότητά τους.

Σημαντικά προβλήματα υγείας

Σε αυτό το πρόγραμμα Master, οι τομείς περιεχομένου θα αντιμετωπιστούν καλύπτοντας τέσσερα από τα πιο σημαντικά προβλήματα υγείας στην κοινωνία μας σήμερα:

  • Σεξ και σεξουαλικά μεταδιδόμενα νοσήματα
  • Εθισμός
  • Στρες
  • Ευσαρκία

Πρακτικά εργαστήρια

Πρακτικά εργαστήρια θα προσφέρονται στην αρχή κάθε τομέα περιεχομένου: Οι μαθητές θα μάθουν (1) την χαρτογράφηση παρέμβασης, ένα πρωτόκολλο για την ανάπτυξη αποτελεσματικών παρεμβάσεων αλλαγής συμπεριφοράς και (2) στατιστικές / μεθόδους για την ανάλυση των αλλαγών στη συμπεριφορά της υγείας.

Οι φοιτητές θα αποκτήσουν επίσης πρακτική εμπειρία με (3) τον προγραμματισμό των επιγραμμικών παρεμβάσεων και θα λάβουν κατάρτιση σε (4) κινητοποιητικές συνεντεύξεις, οι οποίες αποτελούν μια σημαντική μέθοδο που βασίζεται σε τεκμήρια για να παρακινήσει την αλλαγή συμπεριφοράς.

Εκμάθηση βασισμένη στην επίλυση προβλημάτων

Στο μάθημα αυτού του Μεταπτυχιακού Προγράμματος, θα χρησιμοποιηθεί το ιδιαίτερα διαδραστικό εκπαιδευτικό μοντέλο Μάθησης με Προβλήματα (PBL), το οποίο θα αναπτύξει δεξιότητες σημαντικές στην καριέρα σας, όπως η απόκτηση γνώσης, η βεβαιότητα, η επίλυση προβλημάτων, η επικοινωνία και η ομαδική συνεργασία.

Πολυδιάστατο

Σε όλα τα θέματα λαμβάνεται μια πολυεπιστημονική προσέγγιση, η οποία τονίζει τις βιολογικές, ψυχολογικές και κοινωνικές διαστάσεις. Επιπλέον, λαμβάνεται υπόψη μια αναπτυξιακή προοπτική, καθώς η συμπεριφορά μεταβάλλεται καθ 'όλη τη διάρκεια ζωής. Τέλος, συζητούνται τα πρακτικά / κοινωνικά προβλήματα και οι συνέπειες.

Στο τέλος αυτής της διαδρομής, οι φοιτητές θα μπορούν:

  • να προσεγγίσουμε πρακτικά προβλήματα υγείας βασισμένα σε θεωρία και μεθόδους τελευταίας τεχνολογίας
  • να σχεδιάσουν, να εκτελέσουν και να αξιολογήσουν τα προγράμματα παρέμβασης που βασίζονται στη θεωρία (π.χ. ηλεκτρονική υγεία)

Πιστοποίηση

Επειδή δεν πρόκειται για κλινική του Master Master, η συμπλήρωσή του δεν σας επιτρέπει να αποκτήσετε κλινική πιστοποίηση με τη μορφή Basisaantekening Psychodiagnostiek (Πιστοποιητικό από την Ολλανδία για Ψυχολόγους) ή GZ-aantekening.

Αυτή η σχολή προσφέρει προγράμματα σε:
  • Αγγλικά


Τελευταία ενημέρωση November 17, 2017
Διάρκεια & Τιμή
Το μάθημα αυτό είναι με βάση την Πανεπιστημιούπολη
Start Date
Ημερομηνία Έναρξης
Σεπτ. 2018
Duration
Διάρκεια
12 Μήνες
Πλήρης παρακολούθηση
Price
τιμή
2,006 EUR
Information
Deadline
Contact school
Locations
Κάτω Χώρες - Άμστερνταμ
Ημερομηνία Έναρξης: Σεπτ. 2018
Προθεσμία υποβολής αιτήσεων Contact school
Ημερομηνία Λήξης Contact school
Dates
Σεπτ. 2018
Κάτω Χώρες - Άμστερνταμ
Προθεσμία υποβολής αιτήσεων Contact school
Ημερομηνία Λήξης Contact school
Price
Σπουδαστές της ΕΕ / ΕΟΧ. Οι σπουδαστές εκτός ΕΕ / ΕΟΧ 14.740 ευρώ ετησίως.