Ειδικεύεται Master στο Βιομηχανικό Σχεδιασμό για την Αρχιτεκτονική

Γενικά

Περιγραφή προγράμματος

Οι μελλοντικοί σχεδιαστές, αρχιτέκτονες και μηχανικοί θα αντιμετωπίσουν τις μεγάλες προκλήσεις του συνεχώς μεταβαλλόμενου σχεδίου και οικοδομικού τομέα σε τοπικό και παγκόσμιο επίπεδο, όσον αφορά τον ανταγωνισμό, την ανάπτυξη και τον εκσυγχρονισμό.

Θα είναι σε θέση να αναπτύξουν νέες ιδέες στον τομέα των ακινήτων, σχεδιάζοντας λύσεις που ενσωματώνουν προηγμένα δομικά στοιχεία και παρουσιάζουν καινοτόμα σχέδια σχεδίασης. Συγκεκριμένα, το πεδίο ενδιαφέροντος αφορά προσωρινά κτίρια και εκδηλώσεις, μετατροπή κτιρίων και σχεδιασμό δομικών στοιχείων.

Με αυτή την προοπτική, ο Ειδικός Μάστερ στο Βιομηχανικό Σχεδιασμό για την Αρχιτεκτονική στοχεύει:

  • Συνδυάστε τις διεπιστημονικές ικανότητες για τη δημιουργία προηγμένων προγραμμάτων σπουδών.
  • Συμμετοχή εταιρειών και επαγγελματιών ώστε να καταστεί η εκπαιδευτική εμπειρία όσο το δυνατόν πιο πρακτική.
  • Ανατρέξτε στα ιταλικά πολιτιστικά και οικονομικά περιουσιακά στοιχεία για να εμπλουτίσουν τις ικανότητες σχεδιασμού.
  • Διδάξτε πώς να αναπτύξετε έντονα καινοτόμες ιδέες βασισμένες σε σχεδιαγράμματα που δίνουν οι πραγματικές εταιρείες.
  • Προσφέρετε ένα πολυπολιτισμικό περιβάλλον για να βελτιώσετε την κατανόηση των παγκόσμιων ζητημάτων.

Στόχοι

Το πρόγραμμα έχει σχεδιαστεί για να εκπαιδεύει τους επαγγελματίες με σχεδιαστικές δεξιότητες που εφαρμόζονται στο σχεδιασμό βιομηχανικών προϊόντων που μπορούν να αλληλεπιδρούν ή να ενσωματωθούν με το δομημένο περιβάλλον, ή συστατικά των μακροοικονομικών συστημάτων που αναπτύσσονται όλο και περισσότερο, όπως τα κτίρια.

Στόχος του προγράμματος είναι να συνδυάσει τις γνώσεις που προέρχονται από δύο τομείς αριστείας στην Ιταλία: σχεδιασμός και παραγωγή εξαρτημάτων για την οικοδομική βιομηχανία, τομείς που αναγνωρίζονται διεθνώς στο καλύτερο δυνατό επίπεδο, αλλά μπορούν να βρουν περαιτέρω ευκαιρίες ανάπτυξης, τόσο στην Ιταλία και στο εξωτερικό.

Η άποψη ότι η χώρα μας έχει υψηλή ποιότητα στην παράδοση των τελικών στοιχείων για την κατασκευή είναι ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα, για παράδειγμα στον τομέα των δομικών υλικών (τούβλα, αδρανή υλικά κλπ.) Και των επιστρώσεων (κεραμικά, ψηφιδωτά κλπ.), καθώς και εκεί, είναι εξαιρετικές εταιρείες στην παραγωγή δομών και συστημάτων. Ως εκ τούτου, το πρόγραμμα προσφέρει δεξιοτήτων Βιομηχανικού Σχεδιασμού με βάση την ιταλική σχεδίαση / ποιότητα παραγωγής που μπορεί να εφαρμοστεί στη διεθνή αγορά. Οι επαγγελματίες που εκπαιδεύονται σε αυτό το πρόγραμμα θα είναι σε θέση να διαχειριστούν την πολυπλοκότητα του βιομηχανικού προϊόντος για το δομημένο περιβάλλον, σε σχέση με την ένταξή του στο κτίριο, σε εταιρείες διαφόρων παραγωγικών τομέων που περιλαμβάνουν την παραγωγή ενός ευρέος φάσματος κατασκευαστικών στοιχείων, και βαριές προκατασκευές, προϊόντα κατασκευής για κέλυφος κτιρίων, συστήματα εγκατάστασης και λειτουργικό εξοπλισμό του δομημένου περιβάλλοντος. Οι φοιτητές μπορούν να εργάζονται σε εταιρείες ή σε εταιρείες σχεδιασμού και μηχανικής που ζητούν την αλληλεπίδρασή τους με τον επιχειρηματικό κόσμο. Η εκπαίδευση που παρέχεται από αυτό το μάστερ περιλαμβάνει τη διεξαγωγή διαλέξεων, σεμιναρίων, ασκήσεων και εργαστηρίων.

Περιγραφή εργασίας και τελική αξιολόγηση

Οι σπουδαστές θα γίνουν ειδικοί σχεδιαστές, με θεωρητικές γνώσεις σε συνδυασμό με σημαντικές εμπειρίες που θα εφαρμοστούν στον κλάδο των κατασκευών και με υπεύθυνο προϊόντων, με ισχυρή πολυεπιστημονική στάση, που θα εμπλέκεται στην ανάπτυξη νέων προϊόντων και στην ένταξή τους στο δομημένο περιβάλλον.

Απαιτήσεις εισδοχής

Το ID4A Specializing Master απευθύνεται σε πτυχιούχους του βιομηχανικού σχεδιασμού, της μηχανικής και της αρχιτεκτονικής που επιθυμούν να επεκτείνουν την εκπαίδευσή τους και να αποκτήσουν δεξιότητες σε ένα εξειδικευμένο χώρο έργου.

Το εξειδικευμένο μάστερ προορίζεται για υποψήφιους με πανεπιστημιακό δίπλωμα ή πανεπιστημιακό πτυχίο (παλαιό ιταλικό πτυχίο) ή πτυχίο Bachelor ή Master of Science (νέο ιταλικό σύστημα) στα πολυτεχνικά θέματα. Όσον αφορά τους υποψήφιους που αποφοίτησαν στο εξωτερικό, θα εξεταστούν ισοδύναμοι τίτλοι σπουδών στα αντίστοιχα εκπαιδευτικά ιδρύματα.

Απαιτείται ένα καλό επίπεδο αγγλικών.

Διαδικασία εισαγωγής

Για να λάβετε μέρος στη διαδικασία επιλογής, το έντυπο αίτησης πρέπει να συμπληρωθεί ηλεκτρονικά εντός των ακόλουθων προθεσμιών:

  • Για τους ιταλούς / αλλοδαπούς πολίτες που διαθέτουν τίτλο εκπαίδευσης στην Ιταλία μέχρι τις 8 Αυγούστου 2020
  • Για επιπλέον πολίτες της ΕΕ έως τις 8 Ιουλίου 2020

Δίδακτρα και αμοιβές

Το συνολικό κόστος του Master είναι 12.000 € χωρίς ΦΠΑ σύμφωνα με το άρθρο. 10 Dpr 633/72.

Τελευταία ενημέρωση Δεκέμβριος 2019

Σχετικά με τη Σχολή

POLI.design operates in the field of design acting as an interface between universities, companies, and professional organizations, institutions, and bodies.

POLI.design operates in the field of design acting as an interface between universities, companies, and professional organizations, institutions, and bodies. Διαβάστε Λιγότερα

FAQ

Άλλη