Ηνωμένες Πολιτείες

Σπουδάστε στις Η.Π.Α.

Τριτοβάθμια εκπαίδευση στις Η.Π.Α.

Η τριτοβάθμια εκπαίδευση στις Η.Π.Α. είναι διαθέσιμη για όλους όσους την επιθυμούν. Υπάρχουν πολλά σχέδια οικονομικής ενίσχυσης, συμπεριλαμβανομένων των δανείων, επιχορηγήσεων και υποτροφιών, που είναι διαθέσιμη στις Αμερικάνικες σχολές. Οι άνθρωποι συχνά ταξιδεύουν στις Η.Π.Α. αναζητώντας διάφορες επιλογές τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Οι σπουδές στις Η.Π.Α. προσφέρουν μια πλούσια πολιτιστική και κοινωνική εμπειρία, καθώς και μια πλήρης, ολοκληρωμένη προσέγγιση στην εκπαίδευση που δεν μπορείτε να βρείτε εύκολα αλλού. Οι Η.Π.Α. προσφέρουν ένα πλήρες πρόγραμμα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης που προετοιμάζει τους σπουδαστές για τη ζωή μετά το κολλέγιο ούτως ώστε, μετά την αποφοίτηση, να μπορέσουν να επιλέξουν είτε να μείνουν στις Η.Π.Α. ή να επιστρέψουν στην πατρίδα τους.

Ορισμένα από τα πιο έγκριτα πανεπιστήμια των Η.Π.Α. είναι το Χάρβαρντ, το Γέιλ και το Purdue. Παρόλα αυτά υπάρχουν πολλά άλλα πανεπιστήμια μέσα σε κάθε πολιτεία που προσφέρουν ένα ευρύ πρόγραμμα σπουδών και εξειδικευμένες σπουδές σε ένα επιλεγμένο τομέα. Για παράδειγμα, το UCLA στο Λος Άντζελες είναι φημισμένο για το εξαιρετικό του πρόγραμμα κινηματογράφου όμως το Στήβεν Σπίλμπεργκ και ο Τζωρτζ Λούκας φοίτησαν στο Πολιτειακό Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια, ένα καλό παράδειγμα πως δε χρειάζεται να φοιτήσεις σε μια φημισμένη σχολή για να λάβεις μια καλή μόρφωση.

 

Ηδομήενόςακαδημαϊκούέτους

Το ακαδημαϊκό έτος στις Η.Π.Α. συνήθως αρχίζει το φθινόπωρο, τυπικά στα τέλη Αυγούστου, όμως ορισμένα τρίμηνα μπορεί να ξεκινήσουν νωρίτερα. Ορισμένα ακαδημαϊκά έτη είναι χωρισμένα σε δύο εξάμηνα, ορισμένα σε τέσσερα τρίμηνα και ορισμένα σε τρία τετράμηνα. Είναι σημαντικό για τους σπουδαστές που έρχονται στις Η.Π.Α. να έχουν τα πάντα έτοιμα πριν την ημερομηνία έναρξης, οπότε θα πρέπει να ελέγξουν τις καθορισμένες ημερομηνίες και ώρες έναρξης, με το κολλέγιο που σκοπεύουν να φοιτήσουν.

 

Δίδακτρακαιδιάρκειασπουδών

Τα δίδακτρα διαφέρουν ανάλογα με τα πανεπιστήμια, οπότε ελέγξτε το ακριβές κόστος με τη σχολή στην οποία σκοπεύετε να φοιτήστε. Διαφέρει και η διάρκεια των σπουδών, ανάλογα με το πτυχίο που σκοπεύετε να πάρετε. Για παράδειγμα, η άδεια του Πιστοποιημένου Βοηθού Νοσηλευτή παίρνει γύρω στον ενάμιση χρόνο, ενώ το πρώτο δίπλωμα της Νομικής απαιτεί γύρω τα τρία με τέσσερα έτη στις περισσότερες περιπτώσεις.

 

Δυνατότητεςσπουδώνγιαξένουςφοιτητές

Οι ξένοι φοιτητές μπορούν να επιλέξουν από ένα ευρύ φάσμα μαθημάτων και επιλογών καριέρας για να εμπλουτίσουν την εκμάθησή τους και να τους δοθούν ευκαιρίες να προωθήσουν την καριέρα τους με την επιστροφή στην πατρίδα τους. Επίσης υπάρχουν πολλές ξένων σπουδαστών στους χώρους των Αμερικάνικων σχολών.

Η εκπαίδευση από τις Η.Π.Α. δίνει τη δυνατότητα στους σπουδαστές να συνεχίσουν την μόρφωσή τους και πέρα από τις σπουδές τους και τους επιτρέπει να αναζητήσουν μια εξελιγμένη σταδιοδρομία, να εργαστούν στην έρευνα και την ανάπτυξη, ή άλλες δυνατότητες πέρα από τα χρόνια τους στη σχολή.

 

Φοιτητική βίζα

Οι φοιτητικές βίζες είναι απαραίτητες και πρέπει να είναι σε ισχύ κατά την ώρα άφιξης. Μάθετε αν απαιτείται να έχετε μια βίζα F-1 ή M-1 visa – αυτό εξαρτάται από το συγκεκριμένο πρόγραμμα σπουδών. Η Αμερικανική πρεσβεία είναι το καταλληλότερο σημείο επαφής για να μάθετε αυτή την πληροφορία. Συνήθως υπάρχουν πληροφορίες και στην ιστοσελίδα της σχολής, που εξηγεί το τι χρειάζεται κανείς για τις βίζες για την σχολή. Σιγουρευτείτε πως το έχετε κατανοήσει αυτό προτού φοιτήσετε στη σχολή.

Σχετικά με ΗΠΑ

Οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής βρίσκονται στο βόρειο ημισφαίριο της Βορείου Αμερικής, νότια του Καναδά και βόρεια των συνόρων του Μεξικό. Αποτελείται από 50 πολιτείες: 48 όμορες πολιτείες καθώς επίσης και την Αλάσκα και τα νησιά της Χαβάης.

Οι Η.Π.Α. είναι γνωστή για τις πολλές της ελευθερίες, συμπεριλαμβανομένης της ελευθερίας του λόγου και της θρησκείας, του δικαιώματος να ακολουθεί κανείς ένα τρόπο ζωής ανεξάρτητο από την κυβέρνηση ή τους περιορισμούς του νόμου, αρκεί να σέβεται με τη σειρά του τα δικαιώματα των άλλων. Βασίζεται στο Σύνταγμα της Αμερικής και υποστηρίζεται από τη Διακήρυξη της Ανεξαρτησίας που υπογράφηκε το 1776, η οποία κήρυξε τις Η.Π.Α. μια χώρα ανεξάρτητη από τη Μεγάλη Βρετανία. Οι Η.Π.Α. είναι γνωστή για τη μεγάλη ποικιλία στην ανώτερη εκπαίδευση, τον πλούσιο πολιτισμό και τις τέχνες, και τους νόμους που σέβονται τον κοινό άνθρωπο. Οι άνθρωποι που έρχονται στις Η.Π.Α. αναμένεται να σέβονται τους νόμους όμως θα βρουν ένα ανοιχτό καλωσόρισμα για τους ανθρώπους όλων των εθνικοτήτων και λαών που αναζητούν ευκαιρίας εντός των συνόρων της.

 

Κλίμα

Το κλίμα στις Η.Π.Α. είναι σε γενικές γραμμές ζεστό τα καλοκαίρια, αν και υπάρχουν πιο δροσερές μέρες στο Κολοράντο και στις βορειότερες πολιτείες. Η μέση θερμοκρασία στη Φλόριντα κυμαίνεται γύρω στους 65ο F κατά τη διάρκεια του χειμώνα εκτός και αν περάσει κάποιο ψυχρό μέτωπο. Ο μέσος νότος φημίζεται για τις ανοιξιάτικες και καλοκαιρινές καταιγίδες του, ορισμένες από τις οποίες μπορεί να είναι πολύ έντονες όμως αυτές βρίσκονται κυρίως στη στενή λωρίδα του Τέξας και της Οκλαχόμα, και στις πεδινές πολιτείες. Στο Αρκάνσας και τον Τεννεσί, οι εποχές είναι πιο παραδοσιακές, έχοντας κρύο το χειμώνα και ζέστη τους καλοκαιρινούς μήνες.

 

Η κοινωνία και το κόστος διαβίωσης

Η κοινωνία των Η.Π.Α. είναι τόσο διαφορετική όσο και η ίδια η χώρα. Δεν υπάρχει σύστημα κοινωνικών τάξεων αν και ορισμένοι μπορεί να διαφωνήσουν με αυτή τη θέση, δεδομένης της τρέχουσας οικονομικής κατάστασης. Υπάρχουν πολλοί επιχειρηματίες και πλούσιοι ιδιώτες που έχουν κάνει τη δική τους περιουσία, και υπάρχουν και εργάτες εργοστασίων που βγάζουν τον κατώτατο μισθό.

Το κόστος ζωής έχει αυξηθεί στις Η.Π.Α. τα τελευταία χρόνια, όμως αυτό ποικίλει, ανάλογα με την πολιτεία στην οποία βρίσκεστε. Για παράδειγμα, το κόστος διαβίωσης στην Καλιφόρνια είναι πολύ μεγαλύτερο από αυτό το Αρκάνσας. Ένα μεγάλο μέρος αυτού εξαρτάται επίσης από τη συγκεκριμένη περιοχή της πολιτείας στην οποία ζείτε. Όπως και η ίδια η χώρα, υπάρχουν εύπορες περιοχές αλλά και περιοχές που είναι πιο φτωχές, και πολλές στο ενδιάμεσο.

Οι Η.Π.Α. είναι μια σπουδαία χώρα με πολλές ελευθερίες για όσους επιλέξουν να την κάνουν το μέρος όπου θα σπουδάσουν ή θα ζήσουν. Οι σπουδές στις Η.Π.Α. προσφέρουν πολλές συναρπαστικές ευκαιρίες. Τα τρέχοντα προβλήματα της χώρας περιλαμβάνουν την οικονομία, τις εκπαιδευτικές προκλήσεις και την ασφάλεια - αλλά οι Η.Π.Α. προσπαθεί να προσφέρει ένα καλύτερο τρόπο ζωής σε όσους επιθυμούν να ζήσουν εκεί.


Ασφάλιση υγείας

Οι σπουδαστές μπορεί να έχουν τα προσόντα να ενταχθούν σε κάποιο ομαδικό πρόγραμμα υγείας ή να βρουν το δικό τους πρόγραμμα εκτός του δικτύου του εργοδότη τους. Παρότι τώρα το κόστος μια ασφάλειας υγείας είναι υψηλό, υπάρχει μια μεγάλη γκάμα προγραμμάτων υγείας στις ασφαλιστικές εταιρίες, από τα οποία μπορείτε να επιλέξετε. Πολλές από αυτές τις πληροφορίες μπορούν να βρεθούν εύκολα μέσω διαδικτύου και είναι πάντα διαθέσιμες δωρεάν εκτιμήσεις. Μερικές φορές, συγκεκριμένες σχολές προσφέρουν προγράμματα στα οποία μπορείτε να ενταχθείτε ενώσω σπουδάζετε εκεί. Προτού ξεκινήσετε τις σπουδές σας, ελέγξτε το με τη σχολή σας για να διαπιστώσετε αν αυτό προσφέρετε στο πανεπιστήμιό σας.