Keystone logo
Ηνωμένες Πολιτείες

Μελέτη Κύριος σε Ηνωμένες Πολιτείες 2024

Μελέτη σε Ηνωμένες Πολιτείες

Οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής βρίσκονται στο βόρειο ημισφαίριο της Βορείου Αμερικής, νότια του Καναδά και βόρεια των συνόρων του Μεξικό. Αποτελείται από 50 πολιτείες: 48 όμορες πολιτείες καθώς επίσης και την Αλάσκα και τα νησιά της Χαβάης.

Οι Η.Π.Α. είναι γνωστή για τις πολλές της ελευθερίες, συμπεριλαμβανομένης της ελευθερίας του λόγου και της θρησκείας, του δικαιώματος να ακολουθεί κανείς ένα τρόπο ζωής ανεξάρτητο από την κυβέρνηση ή τους περιορισμούς του νόμου, αρκεί να σέβεται με τη σειρά του τα δικαιώματα των άλλων. Βασίζεται στο Σύνταγμα της Αμερικής και υποστηρίζεται από τη Διακήρυξη της Ανεξαρτησίας που υπογράφηκε το 1776, η οποία κήρυξε τις Η.Π.Α. μια χώρα ανεξάρτητη από τη Μεγάλη Βρετανία. Οι Η.Π.Α. είναι γνωστή για τη μεγάλη ποικιλία στην ανώτερη εκπαίδευση, τον πλούσιο πολιτισμό και τις τέχνες, και τους νόμους που σέβονται τον κοινό άνθρωπο. Οι άνθρωποι που έρχονται στις Η.Π.Α. αναμένεται να σέβονται τους νόμους όμως θα βρουν ένα ανοιχτό καλωσόρισμα για τους ανθρώπους όλων των εθνικοτήτων και λαών που αναζητούν ευκαιρίας εντός των συνόρων της.

Κλίμα

Το κλίμα στις Η.Π.Α. είναι σε γενικές γραμμές ζεστό τα καλοκαίρια, αν και υπάρχουν πιο δροσερές μέρες στο Κολοράντο και στις βορειότερες πολιτείες. Η μέση θερμοκρασία στη Φλόριντα κυμαίνεται γύρω στους 65ο F κατά τη διάρκεια του χειμώνα εκτός και αν περάσει κάποιο ψυχρό μέτωπο. Ο μέσος νότος φημίζεται για τις ανοιξιάτικες και καλοκαιρινές καταιγίδες του, ορισμένες από τις οποίες μπορεί να είναι πολύ έντονες όμως αυτές βρίσκονται κυρίως στη στενή λωρίδα του Τέξας και της Οκλαχόμα, και στις πεδινές πολιτείες. Στο Αρκάνσας και τον Τεννεσί, οι εποχές είναι πιο παραδοσιακές, έχοντας κρύο το χειμώνα και ζέστη τους καλοκαιρινούς μήνες.

Η κοινωνία και το κόστος διαβίωσης

Η κοινωνία των Η.Π.Α. είναι τόσο διαφορετική όσο και η ίδια η χώρα. Δεν υπάρχει σύστημα κοινωνικών τάξεων αν και ορισμένοι μπορεί να διαφωνήσουν με αυτή τη θέση, δεδομένης της τρέχουσας οικονομικής κατάστασης. Υπάρχουν πολλοί επιχειρηματίες και πλούσιοι ιδιώτες που έχουν κάνει τη δική τους περιουσία, και υπάρχουν και εργάτες εργοστασίων που βγάζουν τον κατώτατο μισθό.

Το κόστος ζωής έχει αυξηθεί στις Η.Π.Α. τα τελευταία χρόνια, όμως αυτό ποικίλει, ανάλογα με την πολιτεία στην οποία βρίσκεστε. Για παράδειγμα, το κόστος διαβίωσης στην Καλιφόρνια είναι πολύ μεγαλύτερο από αυτό το Αρκάνσας. Ένα μεγάλο μέρος αυτού εξαρτάται επίσης από τη συγκεκριμένη περιοχή της πολιτείας στην οποία ζείτε. Όπως και η ίδια η χώρα, υπάρχουν εύπορες περιοχές αλλά και περιοχές που είναι πιο φτωχές, και πολλές στο ενδιάμεσο.

Οι Η.Π.Α. είναι μια σπουδαία χώρα με πολλές ελευθερίες για όσους επιλέξουν να την κάνουν το μέρος όπου θα σπουδάσουν ή θα ζήσουν. Οι σπουδές στις Η.Π.Α. προσφέρουν πολλές συναρπαστικές ευκαιρίες. Τα τρέχοντα προβλήματα της χώρας περιλαμβάνουν την οικονομία, τις εκπαιδευτικές προκλήσεις και την ασφάλεια - αλλά οι Η.Π.Α. προσπαθεί να προσφέρει ένα καλύτερο τρόπο ζωής σε όσους επιθυμούν να ζήσουν εκεί.


Ασφάλιση υγείας

Οι σπουδαστές μπορεί να έχουν τα προσόντα να ενταχθούν σε κάποιο ομαδικό πρόγραμμα υγείας ή να βρουν το δικό τους πρόγραμμα εκτός του δικτύου του εργοδότη τους. Παρότι τώρα το κόστος μια ασφάλειας υγείας είναι υψηλό, υπάρχει μια μεγάλη γκάμα προγραμμάτων υγείας στις ασφαλιστικές εταιρίες, από τα οποία μπορείτε να επιλέξετε. Πολλές από αυτές τις πληροφορίες μπορούν να βρεθούν εύκολα μέσω διαδικτύου και είναι πάντα διαθέσιμες δωρεάν εκτιμήσεις. Μερικές φορές, συγκεκριμένες σχολές προσφέρουν προγράμματα στα οποία μπορείτε να ενταχθείτε ενώσω σπουδάζετε εκεί. Προτού ξεκινήσετε τις σπουδές σας, ελέγξτε το με τη σχολή σας για να διαπιστώσετε αν αυτό προσφέρετε στο πανεπιστήμιό σας.

Αλλαγή νομίσματος

Βασικό μηνιαίο κόστος διαβίωσης

  • Ενοικίαση σε κοινόχρηστο διαμέρισμα

    944
  • Μερίδιο υπηρεσιών κοινής ωφέλειας

    65
  • Συνδρομή στο Διαδίκτυο

    65
  • Τοπικές συγκοινωνίες

    64

Δείγμα κόστους τρόπου ζωής

  • Συνδυασμός γρήγορου φαγητού

    9
  • Εισιτήριο κινηματογράφου

    12
  • Πίντα τοπικής μπύρας

    5

Σχετικά με Ηνωμένες Πολιτείες

Τριτοβάθμια εκπαίδευση στις Η.Π.Α.

Η τριτοβάθμια εκπαίδευση στις Η.Π.Α. είναι διαθέσιμη για όλους όσους την επιθυμούν. Υπάρχουν πολλά σχέδια οικονομικής ενίσχυσης, συμπεριλαμβανομένων των δανείων, επιχορηγήσεων και υποτροφιών, που είναι διαθέσιμη στις Αμερικάνικες σχολές. Οι άνθρωποι συχνά ταξιδεύουν στις Η.Π.Α. αναζητώντας διάφορες επιλογές τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Οι σπουδές στις Η.Π.Α. προσφέρουν μια πλούσια πολιτιστική και κοινωνική εμπειρία, καθώς και μια πλήρης, ολοκληρωμένη προσέγγιση στην εκπαίδευση που δεν μπορείτε να βρείτε εύκολα αλλού. Οι Η.Π.Α. προσφέρουν ένα πλήρες πρόγραμμα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης που προετοιμάζει τους σπουδαστές για τη ζωή μετά το κολλέγιο ούτως ώστε, μετά την αποφοίτηση, να μπορέσουν να επιλέξουν είτε να μείνουν στις Η.Π.Α. ή να επιστρέψουν στην πατρίδα τους.

Ορισμένα από τα πιο έγκριτα πανεπιστήμια των Η.Π.Α. είναι το Χάρβαρντ, το Γέιλ και το Purdue. Παρόλα αυτά υπάρχουν πολλά άλλα πανεπιστήμια μέσα σε κάθε πολιτεία που προσφέρουν ένα ευρύ πρόγραμμα σπουδών και εξειδικευμένες σπουδές σε ένα επιλεγμένο τομέα. Για παράδειγμα, το UCLA στο Λος Άντζελες είναι φημισμένο για το εξαιρετικό του πρόγραμμα κινηματογράφου όμως το Στήβεν Σπίλμπεργκ και ο Τζωρτζ Λούκας φοίτησαν στο Πολιτειακό Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια, ένα καλό παράδειγμα πως δε χρειάζεται να φοιτήσεις σε μια φημισμένη σχολή για να λάβεις μια καλή μόρφωση.

Ηδομήενόςακαδημαϊκούέτους

Το ακαδημαϊκό έτος στις Η.Π.Α. συνήθως αρχίζει το φθινόπωρο, τυπικά στα τέλη Αυγούστου, όμως ορισμένα τρίμηνα μπορεί να ξεκινήσουν νωρίτερα. Ορισμένα ακαδημαϊκά έτη είναι χωρισμένα σε δύο εξάμηνα, ορισμένα σε τέσσερα τρίμηνα και ορισμένα σε τρία τετράμηνα. Είναι σημαντικό για τους σπουδαστές που έρχονται στις Η.Π.Α. να έχουν τα πάντα έτοιμα πριν την ημερομηνία έναρξης, οπότε θα πρέπει να ελέγξουν τις καθορισμένες ημερομηνίες και ώρες έναρξης, με το κολλέγιο που σκοπεύουν να φοιτήσουν.

Δίδακτρακαιδιάρκειασπουδών

Τα δίδακτρα διαφέρουν ανάλογα με τα πανεπιστήμια, οπότε ελέγξτε το ακριβές κόστος με τη σχολή στην οποία σκοπεύετε να φοιτήστε. Διαφέρει και η διάρκεια των σπουδών, ανάλογα με το πτυχίο που σκοπεύετε να πάρετε. Για παράδειγμα, η άδεια του Πιστοποιημένου Βοηθού Νοσηλευτή παίρνει γύρω στον ενάμιση χρόνο, ενώ το πρώτο δίπλωμα της Νομικής απαιτεί γύρω τα τρία με τέσσερα έτη στις περισσότερες περιπτώσεις.

Δυνατότητεςσπουδώνγιαξένουςφοιτητές

Οι ξένοι φοιτητές μπορούν να επιλέξουν από ένα ευρύ φάσμα μαθημάτων και επιλογών καριέρας για να εμπλουτίσουν την εκμάθησή τους και να τους δοθούν ευκαιρίες να προωθήσουν την καριέρα τους με την επιστροφή στην πατρίδα τους. Επίσης υπάρχουν πολλές ξένων σπουδαστών στους χώρους των Αμερικάνικων σχολών.

Η εκπαίδευση από τις Η.Π.Α. δίνει τη δυνατότητα στους σπουδαστές να συνεχίσουν την μόρφωσή τους και πέρα από τις σπουδές τους και τους επιτρέπει να αναζητήσουν μια εξελιγμένη σταδιοδρομία, να εργαστούν στην έρευνα και την ανάπτυξη, ή άλλες δυνατότητες πέρα από τα χρόνια τους στη σχολή.

Φοιτητική βίζα

Οι φοιτητικές βίζες είναι απαραίτητες και πρέπει να είναι σε ισχύ κατά την ώρα άφιξης. Μάθετε αν απαιτείται να έχετε μια βίζα F-1 ή M-1 visa – αυτό εξαρτάται από το συγκεκριμένο πρόγραμμα σπουδών. Η Αμερικανική πρεσβεία είναι το καταλληλότερο σημείο επαφής για να μάθετε αυτή την πληροφορία. Συνήθως υπάρχουν πληροφορίες και στην ιστοσελίδα της σχολής, που εξηγεί το τι χρειάζεται κανείς για τις βίζες για την σχολή. Σιγουρευτείτε πως το έχετε κατανοήσει αυτό προτού φοιτήσετε στη σχολή.

Απαιτήσεις βίζας

1) Βίζα F - Αυτός ο τύπος βίζας είναι για διεθνείς φοιτητές που σκοπεύουν να παρακολουθήσουν ακαδημαϊκό πτυχίο σε διαπιστευμένο κολέγιο ή πανεπιστήμιο των ΗΠΑ ή να σπουδάσουν αγγλικά σε πανεπιστήμιο ή ινστιτούτο εντατικής αγγλικής γλώσσας. Υπάρχουν τρεις τύποι βίζας F:

  • Βίζες F-1 για φοιτητές πλήρους φοίτησης.
  • Βίζες F-2 για εξαρτώμενα άτομα κατόχων βίζας F-1 (σύζυγος και άγαμα παιδιά ηλικίας κάτω των 21 ετών, συμπεριλαμβανομένων των παντρεμένων ζευγαριών του ίδιου φύλου).
  • Βίζες F-3 για «συνοριακούς μετακινούμενους» – Μεξικανούς και Καναδούς φοιτητές που διαμένουν στη χώρα καταγωγής τους ενώ παρακολουθούν σχολείο μερικής ή πλήρους φοίτησης στις ΗΠΑ.

2) Βίζα M – Αυτός ο τύπος βίζας είναι για διεθνείς φοιτητές που θέλουν να συμμετάσχουν σε μη ακαδημαϊκές ή επαγγελματικές σπουδές ή κατάρτιση σε ίδρυμα στις ΗΠΑ. Υπάρχουν τρεις τύποι βίζας Μ:

  • Βίζες M-1 για φοιτητές που συμμετέχουν σε επαγγελματικές ή μη ακαδημαϊκές σπουδές.
  • Βίζες M-2 για εξαρτώμενα άτομα κατόχων βίζας M-1.
  • Βίζες M-3 για «συνοριακούς μετακινούμενους» όπως στις θεωρήσεις F-3, αλλά για επαγγελματικές ή μη ακαδημαϊκές σπουδές.

3) Βίζα J – Αυτός ο τύπος βίζας είναι για επισκέπτες διεθνών ανταλλαγών που συμμετέχουν σε προγράμματα στις ΗΠΑ που προωθούν τις πολιτιστικές ανταλλαγές. Όλοι οι υποψήφιοι πρέπει να πληρούν τα κριτήρια επιλεξιμότητας του εν λόγω προγράμματος και να χρηματοδοτούνται από ιδιωτικό τομέα ή κυβερνητικό πρόγραμμα. Οι κάτοχοι βίζας J συνήθως μένουν στις ΗΠΑ για σύντομο χρονικό διάστημα, ίσως ένα ή δύο εξάμηνα. Οι κάτοχοι βίζας J-1 θα πρέπει να επιστρέψουν στη χώρα καταγωγής τους για τουλάχιστον δύο χρόνια στο τέλος του προγράμματος ανταλλαγής επισκεπτών. Υπάρχουν δύο τύποι βίζας J:

  • Βίζες J-1 για ανταλλαγή φοιτητών σε σχετικό πρόγραμμα ανταλλαγών.
  • Βίζες J-2 για εξαρτώμενα άτομα κατόχων βίζας J-1.

Τι είδους Visa χρειάζεστε;

Όνομα βίζας

F visa; M visa; Βίζα J

Τιμή και νόμισμα

USD 200

Πρέπει να πληρώσετε το τέλος SEVIS (200 $ ΗΠΑ), το οποίο υποστηρίζει το κόστος του συστήματος υπολογιστή που χρησιμοποιείται για την καταγραφή της διαμονής σας στις ΗΠΑ. Μεταβείτε στη διεύθυνση https://fmjfee.com/index.html για να πληρώσετε το τέλος και φροντίστε να εκτυπώσετε ένα αντίγραφο της απόδειξής σας και να το φέρετε στη συνέντευξη για βίζα. Πρέπει να πληρώσετε το τέλος SEVIS τουλάχιστον τρεις ημέρες πριν από την ημερομηνία της συνέντευξης για τη βίζα.

Θα χρειαστεί επίσης να πληρώσετε επιπλέον 160 $ ΗΠΑ για το τέλος αίτησης θεώρησης στη χώρα σας στην Πρεσβεία ή στο Προξενείο των ΗΠΑ ή σε τράπεζα που ορίζει η Πρεσβεία.

Ποιος μπορεί να υποβάλει αίτηση για βίζα;

Όλοι οι διεθνείς φοιτητές που έρχονται να σπουδάσουν στις ΗΠΑ πρέπει να υποβάλουν αίτηση για Visa F, J Visa ή M Visa.

Πού μπορείτε να κάνετε την αίτηση;

Σε σύνδεση

Κάθε Πρεσβεία των ΗΠΑ διαθέτει έναν ιστότοπο που παρέχει οδηγίες για το πώς να κλείσετε ένα ραντεβού για μια συνέντευξη για βίζα και άλλες πληροφορίες σχετικά με τη διαδικασία αίτησης για βίζα.

Δικτυακός τόπος:http://www.usembassy.gov/

Πώς να κάνετε την αίτηση;

  1. Αρχικά, το σχολείο ή το πανεπιστήμιό σας θα σας στείλει ένα έντυπο που θα επιβεβαιώνει ότι έχετε γίνει δεκτός σε ίδρυμα εξουσιοδοτημένο από την Υπηρεσία Ιθαγένειας και Πολιτογράφησης των ΗΠΑ (USCIS) για την εγγραφή μη μεταναστών φοιτητών
  2. Δεύτερον, θα χρειαστεί να κλείσετε ένα ραντεβού για μια συνέντευξη για βίζα και να πληρώσετε ορισμένες απαιτούμενες χρεώσεις.
  3. Τρίτον, οι Ηνωμένες Πολιτείες χρησιμοποιούν ένα νέο έντυπο αίτησης για μη μεταναστευτική βίζα, το DS-160 που θα πρέπει να συμπληρωθεί ηλεκτρονικά. Αυτή η φόρμα αντικαθιστά όλες τις άλλες μορφές.
  4. Τέταρτον, προετοιμαστείτε για τη συνέντευξη βίζας. Είναι σημαντικό να υποβάλετε αίτηση για τη βίζα σας πολύ νωρίτερα, καθώς αυτό θα σας δώσει επιπλέον χρόνο εάν υπάρχουν καθυστερήσεις στην πρεσβεία ή εάν θέλετε να ασκήσετε έφεση κατά μιας απόφασης σε περίπτωση άρνησης. Αυτό που φοράτε είναι σημαντικό και η επαγγελματική ενδυμασία είναι κατάλληλη.

Τα έγγραφα που απαιτούνται για τη συνέντευξη βίζας μπορεί να περιλαμβάνουν:

  • Διαβατήριο που ισχύει για τουλάχιστον έξι μήνες μετά την περίοδο παραμονής σας στις ΗΠΑ. Μπορεί επίσης να χρειαστεί να φέρετε όλα τα τρέχοντα και τα παλιά σας διαβατήρια.
  • Υπογεγραμμένο έντυπο SEVIS I-20 ή DS-2019 (συμπεριλαμβανομένων ατομικών εντύπων για σύζυγο/παιδιά)
  • Έντυπο DS-7002 (μόνο για αιτούντες βίζα ασκούμενου και πρακτικής άσκησης J-1)
  • Απόδειξη παραβόλου ΣΕΒΗΣ
  • Σελίδα επιβεβαίωσης εφαρμογής DS-160 με γραμμωτό κώδικα και αριθμό αναγνωριστικού εφαρμογής
  • Απόδειξη επιβεβαίωσης πληρωμής τέλους MRV
  • Εκτυπωμένο αντίγραφο επιστολής ραντεβού για συνέντευξη για βίζα
  • 1-2 φωτογραφίες στη μορφή που εξηγείται στις απαιτήσεις φωτογραφίας.

Θα πρέπει επίσης να είστε έτοιμοι να προσκομίσετε τα ακόλουθα έγγραφα:

  • Συμμετείχαν μεταγραφές και διπλώματα προηγούμενων ιδρυμάτων
  • Βαθμολογίες από τυποποιημένα τεστ που απαιτούνται από το εκπαιδευτικό ίδρυμα όπως TOEFL, LSAT, GRE, GMAT κ.λπ.
  • Τα οικονομικά στοιχεία που δείχνουν ότι εσείς ή ο χορηγός σας (δηλαδή οι γονείς ή ένας κρατικός χορηγός) έχετε επαρκή κεφάλαια για να καλύψετε τα δίδακτρα, τα ταξίδια και τα έξοδα διαβίωσής σας κατά τη διάρκεια της παραμονής σας στις ΗΠΑ.

Μπορείτε επίσης να φέρετε μαζί σας μια ξεχωριστή γραπτή λίστα με όλους τους προηγούμενους εργοδότες και τα σχολεία που έχετε παρακολουθήσει για αναφορά.

Πότε πρέπει να κάνετε αίτηση;

Η αίτηση για φοιτητική βίζα των ΗΠΑ μπορεί να είναι μια μακρά διαδικασία, επομένως βεβαιωθείτε ότι έχετε ξεκινήσει την προετοιμασία πολύ εκ των προτέρων – τουλάχιστον τρεις έως πέντε μήνες πριν από την έναρξη του μαθήματος. Οι φοιτητικές βίζες μπορούν να εκδοθούν έως και 120 ημέρες πριν από την ημερομηνία στο έντυπό σας I-20. Οι Visitor Exchange Visas μπορούν να εκδοθούν οποιαδήποτε στιγμή πριν από την ημερομηνία στο DS-2019.

Χρόνος επεξεργασίας

3 Months

Ευκαιρίες εργασίας

Οι βίζες F1 και J1 επιτρέπουν τη δυνατότητα απασχόλησης στις ΗΠΑ κατά τη διάρκεια της διαμονής σας, ενώ η M1 Visa όχι. Οι φοιτητές με βίζα F-1 μπορούν να εργαστούν στην πανεπιστημιούπολη για 20 ώρες την εβδομάδα ή λιγότερο. Οι φοιτητές που επιθυμούν να εργαστούν περισσότερες ώρες και εκτός πανεπιστημιούπολης πρέπει να λάβουν προηγούμενη άδεια από τις Υπηρεσίες Ιθαγένειας και Μετανάστευσης των ΗΠΑ (USCIS). Οι κάτοχοι βίζας J-2 μπορούν να ζητήσουν άδεια εργασίας από το USCIS. Οι κάτοχοι βίζας F-2 και M δεν επιτρέπεται να εργαστούν και πρέπει να εξασφαλίσουν την κατάλληλη βίζα εργασίας εάν αναζητούν εργασία.

Ωρες την εβδομάδα

0

Γιατί χρειάζεστε αυτό το είδος βίζας;

Ο πιο συνηθισμένος λόγος για την απόρριψη μιας αίτησης φοιτητή ή ανταλλακτικού επισκέπτη είναι ότι το άτομο που υποβάλλει αίτηση για βίζα δεν έχει αποδείξει στον Υπάλληλο Βίζας ότι θα επιστρέψει στη χώρα του όταν ολοκληρώσει τις σπουδές του στις Η.Π.Α. Εάν σας αρνηθούν τη βίζα μπορεί να υπάρχει κάτι που μπορείτε να κάνετε για να αντιστρέψετε την άρνηση και μπορείτε να ασκήσετε ένσταση κατά της απόφασης. Στις περισσότερες περιπτώσεις, θα χρειαστεί να προσκομίσετε πρόσθετη τεκμηρίωση που δεν παρουσιάστηκε με την αρχική αίτηση.