Keystone logo
Αυστρία

Μελέτη Κύριος σε Αυστρία 2024

Μελέτη σε Αυστρία

Αυστρία επισήμως αναφέρεται ως η Δημοκρατία της Αυστρίας, μια χώρα που θεωρείται πολιτικά μια ομοσπονδιακή δημοκρατία και έχει πληθυσμό πάνω από οκτώ εκατομμύρια πολίτες ανθρώπους. Αυστρία συνορεύει βόρεια πλευρά της από τη Γερμανία και την Τσεχική Δημοκρατία? Σλοβακίας και της Ουγγαρίας στην ανατολική πλευρά του? Ιταλία και τη Σλοβενία ​​στο νότο και το Λιχτενστάιν και την Ελβετία προς τα δυτικά. Εννέα ομόσπονδα κρατίδια υποδιαιρούνται σε επαρχίες περιλαμβάνουν Αυστρία 's 84.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα γης (33.000 τετραγωνικά μίλια), με τη Βιέννη είναι η πρωτεύουσα και μεγαλύτερη πόλη. Ένα μέλος των Ηνωμένων Εθνών και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η Αυστρία υιοθέτησε το ευρώ ως επίσημο νόμισμά της το 1999.

Αυστρία 's Κλίμα

Οι περισσότεροι της Αυστρίας βρίσκεται σε ένα εύκρατο να κρυώσει ζώνη επηρεάζεται το καλοκαίρι από τα ζεστά άνεμοι που έρχονται από τα δυτικά.Επειδή το μεγαλύτερο μέρος της Αυστρίας επισκιάζεται από τις Άλπεις, το κλίμα είναι κατά κύριο λόγο μια "αλπικό " κλίμα - μάλλον κρύο κατά τους χειμερινούς μήνες (μηδέν έως -10 βαθμούς Κελσίου ή 32 με 15 βαθμούς Φαρενάιτ) και σχετικά ζεστό το καλοκαίρι ( 25 με 40 βαθμούς Κελσίου ή 77 στους 100 βαθμούς Φαρενάιτ). Κατά μέσο όρο, η Αυστρία παραλαμβάνει περίπου 660 χιλιοστά (26 ίντσες) από βροχή, χιόνι ή πάγο κάθε χρόνο, με μέσο μηνιαίο ύψος βροχής των 55 mm, ή περίπου δύο ίντσες.

Βασικά στοιχεία για την Αυστρία

 • Σχεδόν το 90 τοις εκατό της Αυστρίας 's πολίτες μιλούν γερμανικά, ακολούθησε το Σερβικό / Βοσνίας / Κροατίας (τέσσερα τοις εκατό)? Τουρκίας (δύο τοις εκατό)? Ουγγαρίας (μισό τοις εκατό) και της Πολωνίας (μισό τοις εκατό)
 • Οι περισσότεροι Αυστριακοί που είναι θρησκευτικά, είναι Ρωμαιοκαθολικοί
 • Δεκαεννέα Αυστριακοί δόθηκε το Νόμπελ Ιατρικής, Φυσιολογίας, Χημεία και Φυσική. Αυτό ανέρχεται σήμερα ως ένα από τα υψηλότερα ποσοστά βραβείο ανά κάτοικο για οποιαδήποτε χώρα στον κόσμο.
 • Ανανεώσιμες πηγές εφοδιάσουν την Αυστρία με πάνω από 60 precent της εξουσίας, κυρίως ηλιακή και αιολική ενέργεια.
 • Σε σχεδόν τα 650 χρόνια, το Πανεπιστήμιο της Βιέννης στην Αυστρία 's μεγαλύτερο και παλαιότερο πανεπιστήμιο.

Αλλαγή νομίσματος

Βασικό μηνιαίο κόστος διαβίωσης

 • Ενοικίαση σε κοινόχρηστο διαμέρισμα

  496
 • Μερίδιο υπηρεσιών κοινής ωφέλειας

  106
 • Συνδρομή στο Διαδίκτυο

  33
 • Τοπικές συγκοινωνίες

  50

Δείγμα κόστους τρόπου ζωής

 • Συνδυασμός γρήγορου φαγητού

  9
 • Εισιτήριο κινηματογράφου

  12
 • Πίντα τοπικής μπύρας

  4

Σχετικά με Αυστρία

Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης στην Αυστρία

Αυστρία προσφέρει μεταδευτεροβάθμια εκπαίδευση εποπτεύεται και χρηματοδοτείται από το Ομοσπονδιακό Υπουργείο Επιστημών και Έρευνας. Αυστρία 's 11 ιδιωτικά πανεπιστήμια και 23 δημόσια πανεπιστήμια παρέχουν στους φοιτητές με μια ολοκληρωμένη λίστα των προγραμμάτων σπουδών και υψηλότερο εκπαιδευτικό σύστημα που να εξυπηρετεί πλέον τις μάζες και όχι την ελίτ, όπως έκανε και πριν από τη δεκαετία του 1960. Όλοι οι μαθητές σε ένα χρόνο ήταν ελεύθεροι να ισχύουν για ένα δημόσιο πανεπιστήμιο και τα μεγάλα σε κάθε τομέα της μελέτης που επιθυμούσαν, μια διαδικασία που έχει βιώσει πρόσφατα αρκετές αλλαγές. Παρά το γεγονός ότι η Αυστρία εξακολουθεί να επιτρέπει επιλέξιμες φοιτητές σε μεγάλες σε πολλά θέματα ταυτόχρονα, ο δημόσιος τομέας ευθύνεται για το εκπαιδευτικό σύστημα έχει τεθεί πλέον σε ισχύ οι περιορισμοί για διάφορους τομείς της μελέτης. Επί του παρόντος, τα θέματα αυτά περιλαμβάνουν: Ψυχολογία, Βιολογία, Οδοντιατρική, ιατρική, Οικονομικών Επιστημών, Δημοσιογραφίας και Κτηνιατρικής.

Ξεκινώντας από το 2001, οι μαθητές που φοιτούν σε αυστριακό πανεπιστήμιο δεν είναι πλέον να απολαύσουν δωρεάν εκπαίδευση. Ωστόσο, οι φοιτητές της Ευρωπαϊκής Ένωσης ή του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου (ΕΟΧ) που ολοκληρώνουν την progam το πτυχίο τους στο ελάχιστο χρονικό διάστημα (τρία έτη), δεν χρειάζεται να πληρώσει για την εκπαίδευσή τους. Άλλοι φοιτητές πρέπει να καταβάλλουν δίδακτρα € 370 ($ 500) ανά εξάμηνο, εάν είναι Αυστριακοί πολίτες και 700 € (950 $) αν δεν είναι αυστριακοί πολίτες.

Η απόκτηση πτυχίου 's στην Αυστρία συνήθως διαρκεί τρία χρόνια. Κερδίζουν ένα μεταπτυχιακό ή διδακτορικό γενικά παίρνει άλλα δύο έως τρία έτη, ανάλογα με το είδος του αντικειμένου και των προδιαγραφών στο οποίο ο φοιτητής εγγεγραμμένος ή θα εγγραφεί.

Πανεπιστήμια Εφαρμοσμένων Επιστημών (Fachhochschulen)

Πανεπιστήμια Εφαρμοσμένων Επιστημών διαφέρουν από παραδοσιακά αυστριακά πανεπιστήμια αυτά να είναι προσαρμοσμένα για να φιλοξενήσουν τους σπουδαστές που επιθυμούν να μάθουν μια πρακτική δεξιότητα πάνω από ακαδημαϊκές γνώσεις.Ως φοιτητή που παρακολουθεί Fachhochschule, δεν θα μπορούν να επιλέξουν τα μαθήματα σας τόσο ελεύθερα όσο θα μπορούσε να είναι σε ένα ακαδημαϊκό προσανατολισμό πανεπιστήμιο. Αυτό γίνεται για να εξασφαλιστεί ότι όλοι οι μαθητές εισέρχονται σε Πανεπιστήμιο απόφοιτος Εφαρμοσμένων Επιστημών στο συνιστώμενο τρία χρόνια.

Αυστριακή Ιδιωτικών Πανεπιστημίων

Από το 2001, όλα τα ιδιωτικά πανεπιστήμια πρέπει να είναι διαπιστευμένοι πριν νομικά επιτρέπεται να δώσει ακαδημαϊκών βαθμών. Το Ομοσπονδιακό Υπουργείο Παιδείας, Επιστημών και Πολιτισμού έχει την εξουσία να δεχθεί τη διαπίστευση. Επί του παρόντος, τα 13 ιδιωτικά πανεπιστήμια που λειτουργούν στην Αυστρία πλήρως διαπιστευμένο. Μερικά από αυτά περιλαμβάνουν το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Ειρήνης, το Sigmund Freud Πανεπιστήμιο (Βιέννη) και το Παράκελσος Medizinische Privatuniversität (Salzburg).

Ακαδημαϊκά πτυχία

Ένα πτυχίο Magister είναι ο πρώτος τίτλος που χορηγείται σε φοιτητές που έχουν ολοκληρώσει ένα έξι παρα τέσσερα έτη σπουδών στις κοινωνικές επιστήμες, φυσικές επιστήμες, ανθρωπιστικές επιστήμες, δίκαιο ή την οικονομία. Οι φοιτητές με ειδίκευση στον τομέα της γεωργίας ή της μηχανικής, θα λάβετε ένα Diplom-Ingenieur μετά την ολοκλήρωση ενός προγράμματος σπουδών. Πρόσφατα, ορισμένα αυστριακά πανεπιστήμια έχουν αρχίσει να εκδίδουν Bachelor 's βαθμούς πριν από τη Magister, ή Master ' s βαθμό.

Ιατρική είναι η μόνη περιοχή της μελέτης, στην οποία ένας μαθητής μπορεί να κερδίσουν ένα διδακτορικό μετά από τουλάχιστον έξι χρόνια φοίτηση σε πανεπιστήμιο. Πολλοί τομείς σπουδών, όπως η ιατρική, η ζήτηση ότι οι μαθητές γράφουν και να παραδώσει μια ερευνητική εργασία που ονομάζεται Diplomarbeit, το οποίο συνήθως κατά μέσο όρο τουλάχιστον 100 σελίδες.

Ευδιάκριτη αυστριακά πανεπιστήμια

Ιδρύθηκε το 1365, το Πανεπιστήμιο της Βιέννης είναι το πιο διάσημο από Αυστρία 's πανεπιστήμια και διαθέτει τρία κέντρα και 15 σχολές που περιλαμβάνουν Τμήματα Επιστήμης Υπολογιστών, Ψυχολογία, Διοίκηση Επιχειρήσεων και Οικονομικά, Φυσική, Χημεία και Μαθηματικά. Υπάρχουν, επίσης, Κέντρα Μοριακής Βιολογίας, Σπουδές Μετάφρασης και Αθλητισμού. Δύο άλλα κορυφαία αυστριακά πανεπιστήμια είναι το Πανεπιστήμιο του Ίνσμπρουκ και το Karl-Franzens-Universität Graz.


Εφαρμόζοντας σε αυστριακό πανεπιστήμιο

Για να εφαρμόσετε ως ένα προπτυχιακό (που ονομάζεται "πρώτο κύκλο "), ένας φοιτητής θα πρέπει να έχουν ένα έγκυρο πιστοποιητικό από το προηγούμενο σχολείο τους, δηλώνοντας ότι διαθέτουν τα προσόντα για να εισάγετε ένα ίδρυμα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. Οι μαθητές που είναι μέλη του ΕΟΧ πρέπει να έχουν ολοκληρώσει την ανώτερη δευτεροβάθμια εκπαίδευση πριν από κατατακτήριες να παρακολουθήσουν ένα αυστριακό πανεπιστήμιο.Θα πρέπει επίσης να κληθεί να αποδείξει μπορείτε να μιλούν Γερμανικά και Αγγλικά καθώς και να αναλάβει πρόσθετες τάξεις τυγχάνουν εάν είναι απαραίτητο.

Πριν οι μαθητές μπορούν να υποβάλουν αίτηση για το Master 's πρόγραμμα στην Αυστρία, θα πρέπει να έχουν κερδίσει ένα πτυχίο ' s πτυχίο ή άλλο ισοδύναμο βαθμό πτυχίου Bachelor 's, σύμφωνα με τις αυστριακές εκπαιδευτικές απαιτήσεις.

Μερικά από τα πιο ανταγωνιστικά προγράμματα σπουδών στην Αυστρία δέχονται φοιτητές με βάση την ποιότητα μέσους σημείο που σφάζονται από την προηγούμενη σχολική εργασία. Φοιτητές της ΕΕ μπορεί να μετατρέψει ΣΔΣ τους στο αυστριακό σύστημα χρησιμοποιώντας το EGC (European Grade Converter). Μη ευρωπαίους φοιτητές μπορούν να έχουν πρόσβαση το πρότυπο διάγραμμα σύγκρισης των τάξεων που χρησιμοποιούνται από τους ευρωπαίους φοιτητές να υπολογίσουν αυστριακή ΣΔΣ τους.

Τα γερμανικά είναι η γλώσσα διδασκαλίας στην Αυστρία. Οι μαθητές καλούνται να υποβάλουν την απόδειξη της γνώσης τους της γερμανικής γλώσσας με την παροχή αποτελεσμάτων που λαμβάνονται από προηγούμενες εξετάσεις ή διπλώματα κερδίσει από τη λήψη μαθήματα γερμανικής γλώσσας.

Ασφαλιστική κάλυψη υγείας

Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΕΟΧ, οι μαθητές θα πρέπει να έχουν ευρωπαϊκή κάρτα ασφάλισης υγείας μαζί τους, ενώ φοιτούν σε αυστριακό πανεπιστήμιο. Overseas μαθητές μπορούν να αποκτήσουν είτε αυστριακή δημόσια βοήθεια ιατρική ασφάλιση ή την αγορά ασφάλισης υγείας από ιδιωτικό φορέα.

Γιατί να σπουδάσω στην Αυστρία;

Προσφέροντας μια εξαιρετικά αναπτυγμένη κοινωνική οικονομία της αγοράς, ποικίλες ευκαιρίες απασχόλησης και ένα από τα υψηλότερα βιοτικά επίπεδα στον κόσμο, η Αυστρία είναι μεταξύ των κορυφαίων 15 πλουσιότερες χώρες του κόσμου. Με μια ακμάζουσα τουριστική βιομηχανία, συναρπαστικά ιστορικά αξιοθέατα και πανέμορφο ορεινό τοπίο, η Αυστρία παραμένει δημοφιλής με τις ευρωπαϊκές και στο εξωτερικό παραθεριστές καθώς και τους φοιτητές που θέλουν να συνεχίσουν σπουδές τριτοβάθμιας εκπαίδευσης βαθμούς από ένα διάσημο αυστριακό πανεπιστήμιο.

Απαιτήσεις βίζας

 1. Ταξιδιωτική Βίζα C ("Schengenvisa"): σας δίνει το δικαίωμα να μείνετε στην Αυστρία και σε όλες τις άλλες χώρες Σένγκεν για μέγιστο διάστημα 90 ημερών.
 2. Visa D (Αυστριακή Εθνική βίζα, Aufenthaltsvisum D) - για διαμονές τουλάχιστον 91 ημερών έως και 6 μήνες κατ' ανώτατο όριο. δεν είναι απαραίτητο εάν είστε Ιάπωνας υπήκοος.
 3. Aufenthaltsbewilligung Studierende (προσωρινή άδεια παραμονής για φοιτητές) - για διαμονές άνω των 6 μηνών.

Τι είδους Visa χρειάζεστε;

Όνομα βίζας

Ταξιδιωτική Βίζα Γ; Visa D; Aufenthaltsbewilligung Studierende

Τιμή και νόμισμα

EUR 71

 • Για Visa C: 71 EUR
 • Για Visa D: 176 EUR
 • Για Άδεια Διαμονής: 141 EUR

Οι τιμές ενδέχεται να αλλάξουν.

Ποιος μπορεί να υποβάλει αίτηση για βίζα;

Οι υπήκοοι των χωρών μελών της ΕΕ και του ΕΟΧ, καθώς και οι Ελβετοί υπήκοοι, δεν χρειάζονται βίζα για την Αυστρία. Όταν μένουν στην Αυστρία για περισσότερο από 3 μήνες, πρέπει, ωστόσο, να υποβάλουν αίτηση για ""Lichtbildausweis für EWR-Bürger/innen"" που αποτελεί επιβεβαίωση εγγραφής στο γραφείο μετανάστευσης εντός 3 μηνών από την είσοδο στην Αυστρία.

Άλλοι αλλοδαποί πρέπει να υποβάλουν αίτηση για άδεια διαμονής για σκοπούς σπουδών (Aufenthaltsbewilligung Studierende) στην αυστριακή αντιπροσωπευτική αρχή πριν από την είσοδο στην Αυστρία μετά τη λήψη της ειδοποίησης εισδοχής.

Πού μπορείτε να κάνετε την αίτηση;

Αυστριακή αντιπροσωπευτική αρχή (πρεσβεία, γενικό προξενείο)

Πρέπει να υποβάλετε αίτηση για φοιτητική βίζα αυτοπροσώπως στην αυστριακή αντιπροσωπευτική αρχή (πρεσβεία, γενικό προξενείο) πριν ταξιδέψετε στην Αυστρία.

Δικτυακός τόπος:

Πώς να κάνετε την αίτηση;

Όλοι οι αιτούντες θεώρηση πρέπει να εμφανιστούν αυτοπροσώπως στην αυστριακή πρεσβεία/προξενείο. Τα έγγραφα που πρέπει να υποβληθούν για εγγραφή περιλαμβάνουν:

 1. Πλήρως συμπληρωμένο και υπογεγραμμένο έντυπο αίτησης (διατίθεται από την αντιπροσωπευτική αρχή, μπορείτε επίσης να το κατεβάσετε από το Διαδίκτυο)
 2. Έγκυρο διαβατήριο (θα πρέπει να ισχύει για όλη τη διάρκεια της παραμονής σας στην Αυστρία)
 3. Έγχρωμη φωτογραφία μεγέθους διαβατηρίου (μεταξύ 3,5 x 4,5 cm και 4,0 x 5,0 cm)
 4. Πιστοποιητικό γέννησης
 5. Πιστοποιητικό καλής συμπεριφοράς (όπου υπάρχει)
 6. Ασφάλεια υγείας
 7. Ειδοποίηση εισαγωγής του αυστριακού εκπαιδευτικού ιδρύματος
 8. Απόδειξη επαρκών οικονομικών μέσων για την κάλυψη των δαπανών διαβίωσης για 12 μήνες εκ των προτέρων (για φοιτητές έως 24 ετών: 426,57 EUR/μήνα· για φοιτητές άνω των 24 ετών: 772,40 EUR/μήνα (τα ποσά αυτά περιλαμβάνουν το ενοίκιο για το διαμονή έως 239,15 ευρώ το 2009), π.χ.: βιβλιάριο/λογαριασμός ταμιευτηρίου στην Αυστρία / δήλωση εγγύησης ατόμου που ζει στην Αυστρία/Ταξιδιωτικές επιταγές
 9. Απόδειξη διαμονής (συμφωνία ενοικίασης, συμφωνία διαμονής με φοιτητική κατοικία).

Στην Αυστρία, είναι υποχρεωτική η εγγραφή στις δημοτικές αρχές (Meldeamt: Gemeindeamt, Magistratisches Bezirksamt) εντός τριών εργάσιμων ημερών από την είσοδο στη χώρα.

Πότε πρέπει να κάνετε αίτηση;

Για βραχυπρόθεσμες βίζες (βίζα D): Αφήστε 15 ημέρες για διεκπεραίωση. Οι αιτήσεις για βίζα θα πρέπει ιδανικά να υποβάλλονται τουλάχιστον 3-4 εβδομάδες πριν από την αναχώρηση αλλά όχι περισσότερο από 3 μήνες πριν από την αναχώρηση.

Για μακροπρόθεσμες βίζες: Η αίτησή σας για βίζα θα σταλεί στην Αυστρία και η απόφαση πρέπει να αναμένει στη χώρα καταγωγής του ατόμου - επομένως η αίτηση θα πρέπει να υποβληθεί τουλάχιστον 3 μήνες πριν από την προβλεπόμενη άφιξη στην Αυστρία. Η γενική περίοδος επεξεργασίας για μια Άδεια Διαμονής είναι τρεις έως έξι μήνες έως ότου λάβετε απόφαση από την αυστριακή αρχή.

Μόνο οι τίτλοι διαμονής (άδειες διαμονής (Aufenthaltsbewilligung) και οι άδειες εγκατάστασης (Niederlassungsbewilligung) μπορούν να ανανεωθούν στην Αυστρία. Πρέπει να υποβάλετε αίτηση για ανανέωση πριν από τη λήξη της αρχικής άδειας. Μέχρι να ληφθεί απόφαση σχετικά με την ανανέωση, μπορείτε – ακόμη και μετά τη λήξη της αρχικής σας άδειας – διαμονή στην Αυστρία.

Χρόνος επεξεργασίας

3 Months

Ευκαιρίες εργασίας

Οι υπήκοοι των κρατών της ΕΕ, καθώς και του Λιχτενστάιν, της Ισλανδίας, της Νορβηγίας και της Ελβετίας, δεν χρειάζονται άδεια εργασίας για εργασία στην Αυστρία. Εάν χορηγηθεί η άδεια εργασίας, αυτοί οι σπουδαστές δεν υπόκεινται σε περιορισμούς όσον αφορά την έκταση της εργασίας τους, δηλαδή η επιτρεπόμενη εργασία τους δεν περιορίζεται στην εποχική εργασία ή στην εργασία με ελάχιστο εισόδημα (geringfügige Beschäftigung). Μία από τις προϋποθέσεις για την άδεια εργασίας είναι ότι η κενή θέση δεν μπορεί να καλυφθεί από άνεργους εγγεγραμμένους στην υπηρεσία απασχόλησης.

Οι φοιτητές από χώρες εκτός ΕΕ και την Κροατία υπόκεινται στον νόμο που διέπει την απασχόληση αλλοδαπών υπηκόων και απαιτούν άδεια απασχόλησης (Beschäftigungsbewilligung). Οι φοιτητές που είναι υπήκοοι τρίτων χωρών λαμβάνουν άδεια εργασίας έως και 10 ώρες την εβδομάδα εάν σπουδάζουν σε προγράμματα πτυχίου Bachelor, οι φοιτητές σε προγράμματα μεταπτυχιακών σπουδών επιτρέπεται να εργάζονται με άδεια εργασίας έως και 20 ώρες την εβδομάδα. Η πλήρης απασχόληση είναι δυνατή για τις περιόδους κατά τις οποίες δεν πραγματοποιούνται διαλέξεις. Η άδεια εργασίας πρέπει να υποβληθεί στην υπηρεσία απασχόλησης (Arbeitsmarktservice, AMS) από τον εργοδότη τουλάχιστον 6 εβδομάδες πριν από την έναρξη της απασχόλησης και ισχύει μόνο για μια συγκεκριμένη εργασία με τον συγκεκριμένο εργοδότη.

Ωρες την εβδομάδα

10

Γιατί χρειάζεστε αυτό το είδος βίζας;

Η αίτησή σας για βίζα μπορεί να απορριφθεί εάν δεν μπορείτε να αποδείξετε τα απαιτούμενα χρήματα ή εάν προσκομίσετε λανθασμένα ή ελλιπή έγγραφα.