Keystone logo
Αυστραλία

Μελέτη Κύριος σε Αυστραλία 2024

Μελέτη σε Αυστραλία

Η Αυστραλία είναι μια ήπειρος νησί και τη χώρα που βρίσκεται στο νότιο ημισφαίριο, μεταξύ των ωκεανών Ειρηνικού και του Ινδικού. Αν και η έκτη μεγαλύτερη χώρα στον κόσμο από την περιοχή, η Αυστραλία έχει έναν πληθυσμό μόνο περίπου 20 εκατ. ευρώ. Το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού ζει κατά μήκος των νότιων και ανατολικών ακτών. Η Αυστραλία είναι μια πολύ ανεπτυγμένη χώρα με τον πέμπτο υψηλότερο κατά κεφαλήν εισόδημα στον κόσμο. Μεγάλες βιομηχανίες επικεντρωθεί σε άφθονους φυσικούς πόρους της Αυστραλίας, όπως η γεωργία, την κηπουρική, την αλιεία, η δασοκομία, και τα μέταλλα.

Κλίμα

Λόγω της μεγάλης μάζας της γης της Αυστραλίας, το κλίμα ποικίλλει ευρέως σε όλη τη χώρα. Το βόρειο ένα τρίτο της χώρας είναι στις τροπικές περιοχές, ενώ το υπόλοιπο έχει ένα ήπιο κλίμα, με τις πιο κρύες περιοχές στα νοτιοανατολικά και την Τασμανία. Seasons είναι απέναντι από το βόρειο ημισφαίριο.Το καλοκαίρι εμφανίζεται από το Δεκέμβριο μέχρι το Φεβρουάριο, το φθινόπωρο από Μάρτιο μέχρι Μάιο, ο χειμώνας από τον Ιούνιο μέχρι τον Αύγουστο και την άνοιξη από το Σεπτέμβριο μέχρι το Νοέμβριο.

Πολιτισμός

Η Αυστραλία είναι ένα πολύ ασφαλές, φιλικό και πολυ-πολιτισμική κοινωνία που είναι ένα από τα πιο διαφορετικά στον κόσμο. Σχεδόν το ένα τέταρτο του πληθυσμού έχει γεννηθεί σε άλλη χώρα. Εκτός από τις πολλαπλές πολιτισμική ταυτότητα των μεταναστών, μεγάλο μέρος της αυστραλιανής κουλτούρας προέρχεται από Αβορίγινες κληρονομιά της.

Αν αυστραλιανή κοινωνία είναι γενικά πολύ απλό, πολλούς χώρους εργασίας και τα εστιατόρια έχουν κωδικούς φόρεμα. Αυστραλοί αγαπούν τόσο τον αθλητισμό και τις τέχνες, όπως κινηματογράφο, τη λογοτεχνία, τη μουσική, το χορό και το θέατρο. Μουσεία τέχνης και γκαλερί αφθονούν σε όλες τις μεγάλες πόλεις της Αυστραλίας.

Κόστος Διαβίωσης

Το κόστος ζωής είναι παρόμοια με τις Ηνωμένες Πολιτείες και το Ηνωμένο Βασίλειο.Οι αλλοδαποί φοιτητές πρέπει να αποδείξουν στις αρχές μετανάστευσης ότι έχουν αρκετά χρήματα για να καλύψει τα έξοδα διαβίωσης, δίδακτρα και τέλη κατά τη διάρκεια της παραμονής τους. Οι φοιτητές μπορούν να εργάζονται με μειωμένο ωράριο για να κερδίσουν χρήματα προς τα έξοδα διαβίωσης. Η ετήσια δαπάνη απαίτηση από το 2012 ήταν ένα $ 18,610 για το μαθητή, A $ 6.515 για σύζυγο ή σύντροφο του μαθητή, A $ 3.720 για το πρώτο παιδί του μαθητή, και A $ 2.790 για κάθε επιπλέον παιδί.

Αλλαγή νομίσματος

Βασικό μηνιαίο κόστος διαβίωσης

 • Ενοικίαση σε κοινόχρηστο διαμέρισμα

  769
 • Μερίδιο υπηρεσιών κοινής ωφέλειας

  67
 • Συνδρομή στο Διαδίκτυο

  53
 • Τοπικές συγκοινωνίες

  103

Δείγμα κόστους τρόπου ζωής

 • Συνδυασμός γρήγορου φαγητού

  9
 • Εισιτήριο κινηματογράφου

  13
 • Πίντα τοπικής μπύρας

  6

Σχετικά με Αυστραλία

Τριτοβάθμια Εκπαίδευση

Πανεπιστήμιο προγράμματα σπουδών περιλαμβάνουν πτυχία πανεπιστημίου σε προπτυχιακό επίπεδο. Σε μεταπτυχιακό επίπεδο, τα μεταπτυχιακά πιστοποιητικά και διπλώματα που προσφέρονται εκτός από μάστερ και διδακτορικούς τίτλους. Μεταπτυχιακά προγράμματα είναι διαθέσιμα σε πολλούς κλάδους, συμπεριλαμβανομένων των κοινωνικών επιστημών, της μηχανικής, των επιστημών υγείας, των επιχειρήσεων, και την οικονομία. Μάστερ, συνήθως περιλαμβάνουν την έρευνα ή μαθημάτων, ή ένα συνδυασμό και των δύο.

Γιατί να σπουδάσω στην Αυστραλία;

Εκτός από την Αυστραλία είναι μια μεγάλη θέση για να ζήσει, τα προγράμματα σπουδών της Αυστραλίας πλοιάρχου είναι από την υψηλότερη ποιότητα στον κόσμο. Η αυστραλιανή ακαδημαϊκό περιβάλλον προάγει την καινοτομία, τη δημιουργικότητα, και ανεξάρτητη σκέψη.

Αυστραλία έχει δεσμευτεί να εξασφαλίσει τη διεθνή μαθητές έχουν μια καλή εμπειρία στην Αυστραλία.Τα ιδρύματα που παραδέχονται διεθνείς φοιτητές πρέπει να εμμείνει σε μια αυστηρή δέσμη απαιτήσεων σχετικά με τις δραστηριότητες μάρκετινγκ, την παράδοση των μαθημάτων, τις εγκαταστάσεις και τις υπηρεσίες των φοιτητών όπως οι νομικές υπηρεσίες και υπηρεσίες υγείας.

Πανεπιστήμια

Τέσσερα από τα 39 πανεπιστήμια της Αυστραλίας κατατάσσονται στο top 100 το 2012-2013 Times Higher Education World University Rankings . Τα σχολεία αυτά περιλαμβάνουν το Πανεπιστήμιο της Μελβούρνης (28), Εθνικό Πανεπιστήμιο της Αυστραλίας (37η), το Πανεπιστήμιο του Σίδνεϊ (62η), και το Πανεπιστήμιο του Queensland (65η). Περίπου 230.000 ξένοι φοιτητές φοιτούν σε ανώτερα εκπαιδευτικά προγράμματα στην Αυστραλία, με περίπου 90.000 πτυχιούχους κάθε χρόνο.

Δίδακτρα και Διάρκεια Προγράμματος

Οι αλλοδαποί φοιτητές πρέπει να πληρώσουν τα δίδακτρα πριν από την έναρξη των σπουδών του προγράμματος πλοιάρχου.Τυπικά δίδακτρα για μεταπτυχιακές σπουδές επιπέδου master είναι A $ 15.000 A $ 36000 ανά έτος, ανάλογα με το πανεπιστήμιο.

Μεταπτυχιακά προγράμματα πάρει 1-2 χρόνια για να ολοκληρωθεί. Η διάρκεια της μελέτης είναι συνήθως δύο χρόνια μετά πτυχίο? Ωστόσο, ένα μεταπτυχιακό μπορεί να επιτευχθεί μέσα σε ένα χρόνο, αν το πτυχίο του φοιτητή ελήφθη με άριστα.

Ακαδημαϊκό έτος

Το ακαδημαϊκό έτος στην Αυστραλία ξεκινά στις αρχές Μαρτίου και θα διαρκέσει μέχρι τα τέλη Νοεμβρίου. Τα περισσότερα σχολεία προσφέρουν δύο εξάμηνα κάθε χρόνο, αλλά ορισμένα σχολεία χρησιμοποιούν ένα σύστημα τρίμηνο και άλλα σχολεία θερινά μαθήματα προσφορά από το Δεκέμβριο μέχρι τον Φεβρουάριο.

Ευκαιριών για μεταπτυχιακές

Ένα μεταπτυχιακό σε οποιοδήποτε κλάδο σπουδών από ένα αυστραλιανό ίδρυμα κάνει ένα μεταπτυχιακό πιο πολύτιμο για τους εργοδότες σε όλο τον κόσμο.Επιπλέον, η πρόσφατη νομοθεσία ψηφίστηκε ότι οι άδειες διεθνή απόφοιτοι της Αυστραλίας ιδρύματα να αποκτήσουν μια θέση-μελέτη θεώρηση εργασίας που τους επιτρέπει να εργαστούν στην Αυστραλία για μέχρι τέσσερα έτη μετά την αποφοίτηση.

Ωστόσο, αν και οι διεθνείς σπουδαστές μπορούν να είναι επιλέξιμες για να εργαστούν στην Αυστραλία μετά την αποφοίτησή τους, οι μαθητές θα πρέπει να αναλάβουν τις σπουδές στην Αυστραλία για τον αποκλειστικό σκοπό της μετανάστευσης. Αυστραλία παρέχει προτιμησιακή μεταχείριση της μετανάστευσης για τα άτομα με Ειδικευμένοι Λίστα Επαγγελμάτων, αλλά ο έμπειρος διαδικασία μετάβασης είναι ξεχωριστή από τη διαδικασία φοιτητική βίζα. Δεν υπάρχει καμία εγγύηση ότι ένας φοιτητής σπουδάζει για ένα μεταπτυχιακό στην Αυστραλία θα είναι σε θέση να μεταναστεύσουν στην Αυστραλία.

Μετά την ολοκλήρωση βαθμό του πλοιάρχου, οι μαθητές μπορούν να συνεχίσουν τις σπουδές τους και εφόσον είναι εισηγμένα σε ένα διδακτορικό πρόγραμμα και να λάβει ένα επιπλέον φοιτητική βίζα.

Visa Απαιτήσεις

Για να αποκτήσετε μια φοιτητική βίζα, οι φοιτητές πρέπει να είναι εγγεγραμμένοι σε μια πλήρους απασχόλησης πορεία η οποία καταχωρείται με το αυστραλιανό Υπουργείο Μετανάστευσης και Ιθαγένειας (DIAC). Σπουδαστές που έχουν εγγραφεί σε μια σύντομη πορεία μικρότερη των 3 μηνών μπορούν να μελετήσουν σε μια θεώρηση επισκέπτη. Ωστόσο, μόνο οι σπουδαστές με φοιτητική βίζα θα έχουν πρόσβαση στην αυστραλιανή υγειονομική περίθαλψη και την εργασία με μειωμένο ωράριο. Οι φοιτητές μπορούν να υποβάλουν αίτηση για φοιτητική βίζα μόλις λάβουν μια επιστολή προσφοράς ή ηλεκτρονική επιβεβαίωση της εγγραφής.

Ασφάλισης Υγείας

Η Αυστραλία έχει ένα ειδικό πρόγραμμα ασφάλισης υγείας για τους ξένους φοιτητές που ονομάζεται Overseas Κάλυψη Υγείας Φοιτητής (OSHC). Οι φοιτητές πρέπει να αγοράσουν OSHC πριν από την άφιξη στην Αυστραλία και η κάλυψη πρέπει να διατηρηθεί κατά τη διάρκεια της παραμονής του φοιτητή σε μια φοιτητική βίζα. OSHC καλύπτει ιατρική ή νοσοκομειακή περίθαλψη και καλύπτει τα συνταγογραφούμενα φάρμακα και τα ασθενοφόρα.

Συμβουλές

Μεγάλο μέρος της Αυστραλίας είναι ασταθής και οι επισκέπτες θα πρέπει να γνωρίζουν τους κινδύνους που συνδέονται με το ταξίδι στην ενδοχώρα. Ακόμα και όταν δεν είναι στην απομόνωση, προστασία από τον ήλιο πρέπει να χρησιμοποιείται σε κάθε περίπτωση, και οι ταξιδιώτες θα πρέπει να πίνετε άφθονο νερό.

Μπους πυρκαγιές είναι ένα κοινό κίνδυνο, ιδιαίτερα από τα τέλη της άνοιξης ώς το καλοκαίρι. Οι ταξιδιώτες θα πρέπει να διατηρηθεί η συνειδητοποίηση της θέσης των πυρκαγιών ανά πάσα στιγμή.

Άλλοι κίνδυνοι περιλαμβάνουν δηλητηριώδη φίδια, αράχνες και τα θαλάσσια stingers. Αυτοί οι κίνδυνοι μπορούν να αποφευχθούν με την επίγνωση της κατάστασης και τον κατάλληλο ρουχισμό και υποδήματα.

Απαιτήσεις βίζας

Για όλα τα προγράμματα σπουδών, θα χρειαστεί να υποβάλετε αίτηση για φοιτητική βίζα υποκατηγορίας 500.

Η βίζα Ειδικής Κατηγορίας (υποκατηγορία 444) είναι για πολίτες της Νέας Ζηλανδίας που επιθυμούν να σπουδάσουν στην Αυστραλία.

Τι είδους Visa χρειάζεστε;

Όνομα βίζας

Φοιτητική Βίζα

Τιμή και νόμισμα

AUD 560

Τα τρέχοντα τέλη για να υποβάλετε αίτηση για φοιτητική βίζα ορίζονται σε $560 AUD (~400 €). Η τιμή είναι πάντα η ίδια ανεξάρτητα από τη διάρκεια των σπουδών σας. Λάβετε υπόψη ότι αυτή η τιμή μπορεί να διαφέρει ανάλογα με την τοποθεσία στην οποία κάνετε αίτηση για τη Φοιτητική Βίζα σας (Αυστραλία ή στην ξηρά).

Ποιος μπορεί να υποβάλει αίτηση για βίζα;

Όποιος εγγραφεί ως διεθνής φοιτητής σε ένα μάθημα διάρκειας τεσσάρων μηνών ή περισσότερο στην Αυστραλία θα χρειαστεί φοιτητική βίζα. Για να υποβάλετε αίτηση για αυστραλιανή φοιτητική βίζα, πρέπει να έχετε μια άνευ όρων προσφορά θέσης σε ένα πανεπιστήμιο, να έχετε αποδεχτεί εγγράφως αυτό το μέρος και να πληρώσετε την απαιτούμενη κατάθεση διδάκτρων. Το πρόγραμμα που θα επιλέξετε πρέπει να είναι μεταξύ 12 και 52 εβδομάδων για να είστε επιλέξιμοι για φοιτητική βίζα.

Πού μπορείτε να κάνετε την αίτηση;

Διαδικτυακό σύστημα

Αυτή η βίζα υποκατηγορίας 500 πρέπει να υποβληθεί για χρήση του διαδικτυακού συστήματος.

Δικτυακός τόπος:https://www.homeaffairs.gov.au/

Πώς να κάνετε την αίτηση;

Πριν υποβάλετε αίτηση για βίζα, θα χρειαστεί να λάβετε Επιβεβαίωση Εγγραφής (COE) ή Επιστολή Προσφοράς που να επιβεβαιώνει ότι γίνατε δεκτοί σε κύκλο μαθημάτων που είναι εγγεγραμμένος στο Κοινοπολιτειακό Μητρώο Ιδρυμάτων Μαθημάτων (CRICOS).

Κατά τη συμπλήρωση της ηλεκτρονικής φόρμας αίτησης βίζας, θα χρειαστεί να προσκομίσετε αποδεικτικά στοιχεία που να πληρούν:

 1. Οικονομικές απαιτήσεις - το ποσό που πρέπει να αποδείξετε ότι έχετε για τα έξοδα διαβίωσης (χωριστά από τα δίδακτρα και τα ταξίδια) ορίζεται σε 19.830 AU$ (~15.170 $ ΗΠΑ) για ένα έτος. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποδείξετε ότι ο σύζυγος ή οι γονείς σας είναι πρόθυμοι να σας υποστηρίξουν και ότι κερδίζουν τουλάχιστον 60.000 AU$ (~45.850 $ ΗΠΑ) ετησίως.
 2. Απαίτηση επάρκειας αγγλικών - Εάν δεν είστε από μια αγγλόφωνη χώρα (και δεν έχετε ολοκληρώσει τουλάχιστον πέντε χρόνια σπουδών σε μια αγγλόφωνη χώρα) θα πρέπει να αποδείξετε ότι μπορείτε να μιλάτε αγγλικά στο απαιτούμενο επίπεδο με το IELTS , TOEFL iBT, Pearson Test of English (PTE) Academic, ή Cambridge Advanced English (CAE).
 3. Απαίτηση υγείας - Μερικοί μαθητές μπορεί να κληθούν να κάνουν ιατρικό ή/και ακτινολογικό έλεγχο για να δείξουν ότι είναι καλά στην υγεία τους (αυτό ισχύει, για παράδειγμα, για όσους σκοπεύουν να εκπαιδευτούν ως γιατρός, οδοντίατρος ή νοσηλευτής). Εκτός από εκείνους από το Βέλγιο ή τη Νορβηγία, όλοι οι φοιτητές είναι υποχρεωμένοι να αγοράσουν Κάλυμμα Υγείας στο εξωτερικό (OSHC).
 4. Απαιτήσεις χαρακτήρων - Οι απαιτήσεις για φοιτητική βίζα της Αυστραλίας ορίζουν ότι πρέπει να έχετε καλό χαρακτήρα για να εισέλθετε στην Αυστραλία. Αυτό περιλαμβάνει έλεγχο ποινικού μητρώου.

Συνήθως, οι μαθητές πρέπει να υποβάλουν τα ακόλουθα:

 • Συμπληρωμένο έντυπο αίτησης για φοιτητική βίζα Αυστραλίας (157A)
 • Πληρωμένο τέλος αίτησης θεώρησης – επί του παρόντος 550 AU$ (~420$ στις περισσότερες περιπτώσεις
 • Αντίγραφο σελίδας βιογραφικών στοιχείων διαβατηρίου (μπορεί να ζητηθεί από ορισμένους μαθητές να παράσχουν φυσικά το διαβατήριό τους)
 • Πιστοποιητικό Εγγραφής ή Επιστολή Προσφοράς
 • Απόδειξη επαρκών κεφαλαίων
 • Αποδεικτικά ασφαλιστικής κάλυψης υγείας
 • Αποτελέσματα τεστ αγγλικής επάρκειας
 • Αποτελέσματα ελέγχου ποινικού μητρώου
 • Τέσσερις πρόσφατες φωτογραφίες μεγέθους διαβατηρίου

Αφού συγκεντρώσετε και σαρώσετε τα δικαιολογητικά σας, θα χρειαστεί να δημιουργήσετε έναν λογαριασμό και να υποβάλετε αίτηση με το ηλεκτρονικό σύστημα αίτησης «ImmiAccount»: https://www.border.gov.au/immiaccount.

Πότε πρέπει να κάνετε αίτηση;

Μπορείτε να υποβάλετε αίτηση για αυστραλιανή φοιτητική βίζα μόνο αφού λάβετε Επιβεβαίωση Εγγραφής (CoE) από το πανεπιστήμιο που έχετε επιλέξει.

Οι περισσότερες αιτήσεις για βίζα χρειάζονται τέσσερις εβδομάδες για να επεξεργαστούν. Η διάρκεια της φοιτητικής βίζας εξαρτάται από το πρόγραμμα που θα επιλέξετε. Εάν σπουδάζετε στην Αυστραλία για ένα μάθημα που διαρκεί περισσότερο από 10 μήνες και τελειώνει στο τέλος ενός αυστραλιανού ακαδημαϊκού έτους (συνήθως μέσα Δεκεμβρίου), η βίζα σας θα ισχύει συνήθως μέχρι τις 15 Μαρτίου του επόμενου έτους. Εάν το μάθημά σας είναι μεγαλύτερο από 10 μήνες και τελειώσει τον Ιανουάριο έως τον Οκτώβριο, η βίζα σας θα ισχύει συνήθως για δύο μήνες μετά την ολοκλήρωση του μαθήματος σας.

Μπορείτε να ανανεώσετε τη Φοιτητική Βίζα σας όσες φορές θέλετε, αρκεί να είστε εγγεγραμμένος σε πρόγραμμα εγκεκριμένο από την CRICOS.

Μπορείτε να εισέλθετε στην Αυστραλία με τη φοιτητική σας βίζα έως και 90 ημέρες πριν από την έναρξη των μαθημάτων σας. Εντός επτά ημερών από την άφιξη, πρέπει να ενημερώσετε τον πάροχο εκπαίδευσης για τη διεύθυνση διαμονής σας και επίσης να τον ενημερώσετε εντός επτά ημερών εάν αλλάξετε διεύθυνση.

Χρόνος επεξεργασίας

4 Weeks

Ευκαιρίες εργασίας

Ενώ βρίσκεστε σε φοιτητική βίζα, μπορείτε να εργάζεστε έως και 40 ώρες ανά δεκαπενθήμερο κατά τη διάρκεια του τριμήνου και πλήρους απασχόλησης στις διακοπές. Η εργασία που αποτελεί επίσημο, καταχωρημένο μέρος του μαθήματός σας δεν περιλαμβάνεται στο όριο. Εάν σπουδάζετε μεταπτυχιακό με έρευνα ή διδακτορικό. δεν έχετε περιορισμούς εργασίας.

Ωρες την εβδομάδα

20

Γιατί χρειάζεστε αυτό το είδος βίζας;

Η αίτησή σας για φοιτητική βίζα μπορεί να απορριφθεί, μεταξύ άλλων, εάν προσκομίσετε λανθασμένα ή ελλιπή έγγραφα ή εάν δεν πληροίτε τις απαραίτητες οικονομικές, χαρακτήρα ή υγειονομικές απαιτήσεις.