Keystone logo
Ιαπωνία

Μελέτη Κύριος σε Ιαπωνία 2024

Μελέτη σε Ιαπωνία

Ιαπωνία βρίσκεται στην Ανατολική Ασία, στον Ειρηνικό Ωκεανό. Πλησιέστερο γείτονες της Ιαπωνίας περιλαμβάνουν την Κίνα, Βόρεια Κορέα, Νότια Κορέα και τη Ρωσία. Η Ιαπωνία είναι στην πραγματικότητα ένα αρχιπέλαγος που αποτελείται από περίπου 7.000 ξεχωριστά νησιά? Ωστόσο, τα τέσσερα μεγαλύτερα νησιά αποτελούν σχεδόν το σύνολο της μάζας της γης της χώρας. Η πρωτεύουσα, το Τόκιο, είναι μία από τις μεγαλύτερες πόλεις του κόσμου και η ευρύτερη μητροπολιτική περιοχή είναι η μεγαλύτερη στον κόσμο, με 30 εκατομμύρια κατοίκους. Η Ιαπωνία είναι μια ανεπτυγμένη βιομηχανικά χώρα, όπου βρίσκει κανείς μια πλούσια ιστορία, ποικίλες πολιτιστικές εκδηλώσεις, εξαιρετική κουζίνα, όμορφους κήπους, μαγευτικά τοπία και την εκπληκτική βουνά, περιλαμβανομένων Mount Fuji, ένα από τα πιο αναγνωρίσιμα κορυφές του κόσμου. Η χώρα είναι επίσης γνωστή για τις βιομηχανίες που κάνουν μερικά από τα υψηλότερα ποιοτικά προϊόντα στον κόσμο, όπως τα αυτοκίνητα και τα ηλεκτρονικά.


Κλίμα

Λόγω της γεωγραφίας ποικίλες Ιαπωνίας, το κλίμα ποικίλλει ευρέως σε όλη θέσεις? Ωστόσο, η χώρα βιώνει γενικά τέσσερις εποχές του χρόνου. Οι μέσες θερμοκρασίες στο Τόκιο είναι περίπου 27 βαθμούς Κελσίου τον Αύγουστο και περίπου 5 βαθμούς Κελσίου τον Ιανουάριο.

Πολιτισμός

Ιαπωνική κουλτούρα είναι ένα διαφορετικό μίγμα των αρχαίων ανατολικών παραδόσεων και της σύγχρονης δυτικής κοινωνίας. Ιαπωνία μπορεί να υπερηφανεύεται για ένα ευρύ φάσμα της πολιτιστικής έκφρασης, από βουδιστικούς ναούς που χρονολογούνται από περισσότερο από 15 αιώνες στην εκλεκτή ιαπωνική πορσελάνη και όμορφες εκτυπώσεις ξύλο. Επιπλέον, οι ιδιότητες των ιαπωνικών animation, ποίηση, χορός, μουσική και αναγνωρίζονται σε όλο τον κόσμο.

Κόστος Διαβίωσης

Το μέσο μηνιαίο κόστος για μια διεθνή φοιτητή να ζήσουν στην Ιαπωνία είναι περίπου ¥ 87,000 (περίπου 925 δολάρια ΗΠΑ), εκτός από τα δίδακτρα.Οι μικρότερες πόλεις κοστίσει περίπου ¥ 60,000 ανά μήνα και μεγαλύτερες πόλεις κοστίζει περίπου ¥ 100,000 γιεν ανά μήνα.

Αλλαγή νομίσματος

Βασικό μηνιαίο κόστος διαβίωσης

 • Ενοικίαση σε κοινόχρηστο διαμέρισμα

  344
 • Μερίδιο υπηρεσιών κοινής ωφέλειας

  45
 • Συνδρομή στο Διαδίκτυο

  30
 • Τοπικές συγκοινωνίες

  33

Δείγμα κόστους τρόπου ζωής

 • Συνδυασμός γρήγορου φαγητού

  5
 • Εισιτήριο κινηματογράφου

  11
 • Πίντα τοπικής μπύρας

  2

Σχετικά με Ιαπωνία

Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης στην Ιαπωνία

Ιαπωνικά ιδρύματα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης περιλαμβάνουν πανεπιστήμια, junior κολέγια και σχολές της τεχνολογίας? Ωστόσο, μόνο τα πανεπιστήμια βραβείο πτυχίο, μεταπτυχιακό, του ιατρού και επαγγελματικών πτυχίων. Πάνω από το 70 τοις εκατό των αποφοίτων λυκείου λάβει κάποια μορφή της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Γιατί να σπουδάσω στην Ιαπωνία;

Ιαπωνικά σχολεία έχουν εξαιρετικά υψηλά εκπαιδευτικά πρότυπα και είναι από τους παγκόσμιους ηγέτες στην τεχνολογία state-of-the-art και την έρευνα. Εκτός από την τεχνική δαιμόνιο, τα ιαπωνικά πανεπιστήμια και χαίρει μεγάλης εκτίμησης σε άλλους ακαδημαϊκούς κλάδους, όπως η πολιτική επιστήμη. Δεκατρείς πανεπιστήμια προσφέρουν σήμερα τα προγράμματα που διδάσκονται στα αγγλικά.

Η Ιαπωνία είναι εξαιρετικά ανοικτή σε διεθνείς φοιτητές? Πάνω από 130.000 ξένους φοιτητές σπουδάζουν στη χώρα κάθε χρόνο.Ιαπωνία σχεδιάζει να υπερδιπλασιάσει τον αριθμό των διεθνών φοιτητών από το 2020, εν μέρει, προσφέροντας περισσότερα προγράμματα στην αγγλική γλώσσα.


Πανεπιστήμια στην Ιαπωνία

Η Ιαπωνία έχει 618 πανεπιστήμια με μεταπτυχιακά προγράμματα. Αυτά τα πανεπιστήμια χωρίζονται σε τρεις κατηγορίες:

 • 86 εθνικά πανεπιστήμια
 • 75 δημόσια πανεπιστήμια δημιουργία από τους τοπικούς φορείς
 • 457 ιδιωτικά πανεπιστήμια


Ιαπωνικά πανεπιστήμια είναι από τις καλύτερες στον κόσμο, με 13 σχολεία στο top 400 του κόσμου, σύμφωνα με το 2012-2013 Times Higher Education World University Rankings.

Δίδακτρα και Διάρκεια Προγράμματος

Τα δίδακτρα για τα προγράμματα μάστερ τρέχει από περίπου $ 9.000 (ΗΠΑ) σε περίπου $ 15,000 (ΗΠΑ) ετησίως. Η ιαπωνική κυβέρνηση και ιαπωνικά πανεπιστήμια και οι δύο παρέχουν πολλές επιλογές για τις υποτροφίες και τα δάνεια. Μεταπτυχιακά προγράμματα διαρκούν συνήθως για δύο χρόνια? Ωστόσο, οι φοιτητές που δεν είναι καλά στα ιαπωνικά μπορεί να χρειαστεί να περάσουν 1-2 χρόνια για τη μελέτη της γλώσσας πριν από την εισαγωγή στο πρόγραμμα του πλοιάρχου διδάσκεται στην ιαπωνική γλώσσα. Προπαρασκευαστικά μαθήματα γλώσσας είναι διαθέσιμα σε 66 ιδιωτικά πανεπιστήμια και junior κολέγια.

Υπάρχουν διάφοροι τύποι των ξένων φοιτητών στην Ιαπωνία:

 • Ιδιωτική χρηματοδότηση ξένων φοιτητών, οι οποίοι μπορεί να απευθυνθεί απευθείας σε ένα ιαπωνικό σχολείο τη στιγμή που έχουν λάβει επαρκείς γλωσσικές δεξιότητες.
 • Οι φοιτητές που σπουδάζουν κάτω από την ιαπωνική κυβέρνηση (Monbukagakusho) πρόγραμμα υποτροφιών? Το πρόγραμμα αυτό έχει πολύ αυστηρές απαιτήσεις και μια μακρά διαδικασία υποβολής αιτήσεων.
 • Δική-χρηματοδοτούνται από την κυβέρνηση σπουδαστών. Η Ιαπωνία έχει συμφωνίες με διάφορες χώρες για να βοηθήσει τους μαθητές με μια ιαπωνική εκπαίδευση, συμπεριλαμβανομένης Μαλαισία, την Ταϊλάνδη, τη Σιγκαπούρη, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, το Κουβέιτ και το Ουζμπεκιστάν.

Ακαδημαϊκό έτος

Η ιαπωνική ακαδημαϊκό έτος διαρκεί συνήθως από τον Απρίλιο μέχρι τον Μάρτιο. Υπάρχουν συνήθως δύο εξάμηνα, με το πρώτο εξάμηνο από τον Απρίλιο μέχρι το Σεπτέμβριο και το δεύτερο εξάμηνο από τον Οκτώβριο μέχρι τον Μάρτιο. Θερινές διακοπές είναι συνήθως τέλη Ιουλίου έως τα τέλη Αυγούστου, χειμερινό διάλειμμα τέλη Δεκεμβρίου με αρχές Ιανουαρίου και την άνοιξη διάλειμμα είναι τέλη Φεβρουαρίου με αρχές Απριλίου.

Ευκαιριών για μεταπτυχιακές

Υπάρχουν πολλές ευκαιρίες για τους μαθητές με τα μεταπτυχιακά να εργάζονται στη βιομηχανία της έρευνας ή συμπεριφοράς μετά την αποφοίτησή του. Το 2010, περίπου 8.000 ξένους φοιτητές στην Ιαπωνία βρήκε την απασχόληση στην Ιαπωνία μετά που αποφοίτησε. Οι αλλοδαποί φοιτητές πρέπει να έχουν μια συγκεκριμένη προσφορά εργασίας για να μπορέσουν να υποβάλουν αίτηση για αλλαγή του καθεστώτος παραμονής από φοιτητή στην απασχόληση.

Visa Απαιτήσεις

Οι αλλοδαποί φοιτητές πρέπει να διαθέτουν θεώρηση.Σπουδαστές που έχουν εγγραφεί στο πρόγραμμα ένα μεταπτυχιακό είναι επιλέξιμες για έναν φοιτητή καθεστώς διαμονής College. Ο μαθητής μπορεί να εφαρμόσει άμεσα για τη θεώρηση από την ιαπωνική πρεσβεία ή το προξενείο της χώρας προέλευσης του φοιτητή, ή το εκπαιδευτικό ίδρυμα όπου ο μαθητής σχεδιάζει να μελετήσει μπορεί να κάνει αίτηση για να λάβει ένα Πιστοποιητικό Καταλληλότητας. Μόλις ο μαθητής έχει το Πιστοποιητικό Καταλληλότητας, θα πρέπει ακόμη να επιτύχει τη θεώρηση από το σπίτι της χώρας τους Ιάπωνες πρεσβεία ή προξενείο.

Εκτός από την υποχρέωση θεώρησης, οι ξένοι φοιτητές πρέπει να εγγραφούν ως αλλοδαποί εντός 90 ημερών μετά την άφιξή του στην Ιαπωνία σε ένα δημοτικό γραφείο στην περιοχή όπου κατοικούν. Οι μαθητές πρέπει να φέρουν αλλοδαπός κάρτα εγγραφής τους μαζί τους ανά πάσα στιγμή, τη στιγμή που θα αποκτήσουν.

Ασφάλισης Υγείας

Οι αλλοδαποί φοιτητές είναι επιλέξιμες για να εγγραφείτε στην Εθνική Ασφαλιστική Υγείας, η οποία καλύπτει περίπου το 70 τοις εκατό του κόστους της ιατρικής περίθαλψης.Επιπλέον, ορισμένα πανεπιστήμια έχουν ειδικά σχέδια ασφάλισης υγείας για τους ξένους φοιτητές. Για να αποκτήσετε Εθνικής Ασφάλισης Υγείας, οι μαθητές θα πρέπει πρώτα αλλοδαπός κάρτα εγγραφής τους. Τέλη για Ασφάλισης Υγείας Εθνικό διαφέρουν ανάλογα με τον τόπο? Το μηνιαίο πάγιο στο Τόκιο είναι περίπου ¥ 3500.

Συμβουλές

Υποκύπτοντας συνήθως χρησιμοποιείται τόσο ως χαιρετισμό και ένδειξη σεβασμού. Τόξα κυμαίνονται από casual τόξα των περίπου 15 μοιρών σε βαθιά τόξα 45 μοιρών περίπου χρησιμοποιείται για να εκφράσει τη βαθιά ευγνωμοσύνη και μια συγγνώμη. Τόξα επιχειρήσεων είναι στη μέση, περίπου 30 μοίρες.

Το ιαπωνικό τρόπο ζωής περιλαμβάνει την αφθονία της άσκησης και μια υγιεινή διατροφή με πολλά φρέσκα λαχανικά και θαλασσινά.

Απαιτήσεις βίζας

Ποια βίζα χρειάζεστε εξαρτάται από το πόσο καιρό πρόκειται να σπουδάσετε στην Ιαπωνία:

 1. Βραχυπρόθεσμα μαθήματα έως 90 ημέρες: πολλές εθνικότητες μπορούν να επισκεφθούν την Ιαπωνία για έως και 90 ημέρες με απαλλαγή από την υποχρέωση θεώρησης. Όταν φτάσετε στην Ιαπωνία θα λάβετε ένα αυτοκόλλητο στο διαβατήριό σας, το οποίο δείχνει ότι μπορείτε να μείνετε στην Ιαπωνία για 90 ημέρες. Εάν ταξιδεύετε με απαλλαγή από την υποχρέωση θεώρησης, πρέπει να έχετε εισιτήριο μετ' επιστροφής εντός 90 ημερών.
 2. Μακροχρόνια μαθήματα άνω των 90 ημερών: Για μαθήματα διάρκειας 20 εβδομάδων (δύο τρίμηνα) ή περισσότερο θα πρέπει να υποβάλετε αίτηση για φοιτητική βίζα. Η ιαπωνική φοιτητική βίζα είναι επίσης γνωστή ως Ryugaku».

Τι είδους Visa χρειάζεστε;

Όνομα βίζας

Φοιτητική Βίζα

Τιμή και νόμισμα

JPY 3000

Το τέλος αίτησης θεώρησης είναι περίπου 3.000 γιεν για απλή είσοδο και 6.000 γιεν για διπλή ή πολλαπλή είσοδο.

Λάβετε υπόψη ότι το τέλος αίτησης θεώρησης δεν είναι σταθερό και εξαρτάται από την εθνικότητα του μαθητή και το μάθημα που παρακολουθείτε. Ο καλύτερος τρόπος είναι να επικοινωνήσετε με το Προξενικό Τμήμα της Πρεσβείας ή του Γενικού Προξενείου της Ιαπωνίας που είναι πιο κοντά σας.

Ποιος μπορεί να υποβάλει αίτηση για βίζα;

Όλοι οι αλλοδαποί φοιτητές που έρχονται να σπουδάσουν πλήρους φοίτησης στην Ιαπωνία για περισσότερους από 3 μήνες πρέπει να έχουν βίζα.

Πού μπορείτε να κάνετε την αίτηση;

Ιαπωνική Πρεσβεία

Το πρώτο μέρος της διαδικασίας αίτησης γίνεται μέσω του πανεπιστημίου σας. Θα λάβετε τη βίζα σας από την Ιαπωνική Πρεσβεία στη χώρα σας.

Δικτυακός τόπος:

Πώς να κάνετε την αίτηση;

Η αίτηση για φοιτητική βίζα στην Ιαπωνία είναι μια διαδικασία πολλαπλών βημάτων.

1. Αρχικά, συμπληρώνετε διαφορετικά έγγραφα αίτησης θεώρησης και τα υποβάλλετε στο σχολείο σας. Μόλις κάνετε αίτηση σε ένα σχολείο, θα σας στείλουν τα ακόλουθα έγγραφα που πρέπει να συμπληρώσετε και να υποβάλετε στο σχολείο:

 • Μια φόρμα αίτησης όπου συμπληρώνετε δεδομένα για εσάς και το μάθημα.
 • Ένα έντυπο προσωπικού ιστορικού όπου συμπληρώνετε το εκπαιδευτικό και επαγγελματικό σας ιστορικό.
 • Δοκίμιο εφαρμογής - παρακινήστε γιατί θέλετε να σπουδάσετε στην Ιαπωνία.
 • Δίπλωμα και πρακτικό από το τελευταίο σχολείο από το οποίο αποφοιτήσατε, μεταφρασμένο στα αγγλικά ή στα ιαπωνικά.
 • Πιστοποιητικό προηγούμενων ιαπωνικών σπουδών εάν υπάρχει.
 • Αντίγραφο του διαβατηρίου σας
 • Φωτογραφίες διαβατηρίου
 • Ιατρικό ιστορικό - ορισμένα σχολεία ζητούν τον έλεγχο του ιατρικού σας ιστορικού ή της φυματίωσης, αλλά πολλά σχολεία δεν το κάνουν.
 • Πρέπει επίσης να αποδείξετε ότι μπορείτε να πληρώσετε για την πορεία σας και να υποστηρίξετε τον εαυτό σας στην Ιαπωνία.

2. Το σχολείο ελέγχει ότι η αίτησή σας είναι πλήρης προτού την ξαναγράψει και την υποβάλει στις αρχές μετανάστευσης στην Ιαπωνία. Περίπου ένα μήνα πριν από την έναρξη των μαθημάτων σας θα εκδώσουν Πιστοποιητικό Εγγραφής (CoE). Η σχολή θα σας στείλει το ΣτΕ μόλις εκδοθεί και έχετε πληρώσει τα πρώτα σας εξάμηνα.

3. Το τελευταίο βήμα για να αποκτήσετε φοιτητική βίζα στην Ιαπωνία είναι να υποβάλετε την αίτηση για βίζα στην Ιαπωνική Πρεσβεία στη χώρα σας. Για να γίνει αυτό πρέπει να υποβάλετε:

 • Το ΣτΕ σας
 • Το διαβατήριό σας
 • Μια φωτογραφία διαβατηρίου
 • Ένα έντυπο αίτησης θεώρησης συμπληρωμένο ψηφιακά ή με το χέρι χρησιμοποιώντας κεφαλαία γράμματα.

Πότε πρέπει να κάνετε αίτηση;

Η προθεσμία του πανεπιστημίου για τις αιτήσεις βίζας είναι συχνά περίπου πέντε μήνες πριν από την έναρξη του μαθήματος, επομένως φροντίστε να κάνετε αίτηση νωρίτερα. Τα ανώτερα σχολεία ξένων γλωσσών και τα πανεπιστήμια μερικές φορές μπορούν να υποβάλουν και μεταγενέστερες αιτήσεις.

Χρειάζονται τουλάχιστον 5 εργάσιμες ημέρες για την επεξεργασία της θεώρησης, συμπεριλαμβανομένης της ημερομηνίας υποβολής. Επίσης, δεν θα πρέπει να κάνετε αίτηση πριν από 90 ημέρες από την προβλεπόμενη ημερομηνία ταξιδιού.

Χρόνος επεξεργασίας

5 Days

Ευκαιρίες εργασίας

Η ιαπωνική φοιτητική βίζα επιτρέπει τη μερική απασχόληση έως και 28 ώρες την εβδομάδα.

Οποιοσδήποτε με φοιτητική βίζα που διαμένει περισσότερο από 6 μήνες και επιθυμεί να εργαστεί πρέπει να υποβάλει αίτηση για «Άδεια Συμμετοχής σε Δραστηριότητα διαφορετική από αυτή που Επιτρεπόταν από το Καθεστώς Διαμονής που είχε προηγουμένως χορηγηθεί». Αυτό μπορεί να γίνει αμέσως κατά την άφιξη στο αεροδρόμιο ή αργότερα σε ένα τοπικό γραφείο μετανάστευσης. Δεν υπάρχει χρέωση, οπότε φροντίστε να το κάνετε εάν σκοπεύετε να εργαστείτε.

Ωρες την εβδομάδα

28

Γιατί χρειάζεστε αυτό το είδος βίζας;

Εάν υποβάλετε μια πλήρη αίτηση, σχεδόν πάντα θα λάβετε τη βίζα σας από την Ιαπωνική Πρεσβεία. Ωστόσο, μπορούν να σας αρνηθούν εάν οι πληροφορίες είναι ελλιπείς ή εάν, για παράδειγμα, έχετε κάποιο σοβαρό ποινικό μητρώο.

Ακολουθούν ορισμένα πράγματα που πρέπει να έχετε κατά νου για να αποφύγετε την άρνηση ιαπωνικής φοιτητικής βίζας:

 • Ίσως ο μεγαλύτερος κίνδυνος απόρριψης οφείλεται σε ανεπαρκείς απαιτήσεις χορηγίας.
 • Μόνο ένα σχολείο μπορεί να κάνει αίτηση για λογαριασμό σας για φοιτητική βίζα! Εάν προσπαθήσετε να αντισταθμίσετε τα στοιχήματά σας κάνοντας αίτηση μέσω πολλών σχολών, πιθανότατα θα απορριφθείτε.
 • Μην ξεχνάτε να μην συρράπτετε τα έγγραφά σας.
 • Ένα ημιτελές αρχείο θα απορριφθεί, θυμηθείτε να ελέγξετε διεξοδικά την αίτησή σας.