Keystone logo
Ισπανία

Μελέτη Κύριος σε Ισπανία 2024

Μελέτη σε Ισπανία

Η Ισπανία είναι μια ευρωπαϊκή χώρα που βρίσκεται στην Ιβηρική χερσόνησο στην περιοχή της Μεσογείου, καθιστώντας το μια γέφυρα μεταξύ της Ευρώπης και της Αφρικής. Η χώρα έχει μια μακρά και πλούσια πολιτιστική ιστορία και μπορεί να υπερηφανεύεται για μια ευρεία ποικιλία του εδάφους όπως παραλίες, λιβάδια, βουνά, και την έρημο-όπως περιοχές. Γνωστή για την τέχνη, τη μουσική, κουζίνα και άλλες πολιτιστικές δραστηριότητες, η Ισπανία είναι επίσης πρωτοπόρος στην ανάπτυξη ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, ιδίως στους τομείς της ηλιακής ενέργειας και της αιολικής ενέργειας. Επιπλέον, η Ισπανία έχει στόχο να αντικαταστήσει ένα εκατομμύριο αυτοκίνητα με ηλεκτρικά οχήματα μέχρι το 2014. Η Ισπανία παράγει επίσης σχεδόν το ήμισυ των ελιών στον κόσμο.

Κλίμα

Η Ισπανία έχει ένα από τα θερμότερα κλίματα στην Ευρώπη. Παρά το γεγονός ότι η χώρα βιώνει τις τέσσερις εποχές του χρόνου, το γενικότερο κλίμα είναι πολύ ήπια, με θερμοκρασίες το χειμώνα συχνά αυξάνεται σε 15 βαθμούς Κελσίου κατά τη διάρκεια της ημέρας. Οι θερμοκρασίες στη Μαδρίτη είναι συνήθως 25-36 βαθμούς Κελσίου το καλοκαίρι και 9-15 βαθμούς Κελσίου το χειμώνα.

Πολιτισμός

Ισπανική κουλτούρα δίνει έμφαση στις τέχνες και υγιεινά πιάτα εμπνευσμένα από τη μεσογειακή τρόφιμα όπως το ελαιόλαδο. Καστιλιάνικα ισπανικά είναι η επίσημη γλώσσα, αλλά πολλές άλλες ισπανικές διαλέκτους επίσης αναγνωριστεί σε όλη τη χώρα. Περιφερειακές ταυτότητες είναι πολύ ισχυρή σε ορισμένες περιοχές της χώρας.

Ισπανική νυχτερινή ζωή είναι γνωστή για τη συνέχιση καλά στο επόμενο πρωί. Μια τυπική βραδιά μπορεί να ξεκινήσει με δείπνο και ποτό ή μια ταινία που ακολουθείται από ένα ταξίδι σε ένα μπαρ ή ντίσκο. Υπάρχουν πολλές ντίσκο όλη τη νύχτα και μετά από ώρες κλαμπ, όπου εορταστικές εκδηλώσεις μπορούν να συνεχίσουν στην επόμενη μέρα.

Κόστος Διαβίωσης

Η Ισπανία έχει ένα από τα χαμηλότερα έξοδα διαβίωσης στην Ευρώπη, με ενοίκιο και τα τρόφιμα κοστίζουν περίπου 800 € ανά μήνα. Για να βοηθήσει με την ανάληψη των εξόδων, οι ξένοι φοιτητές μπορούν να εργάζονται έως 20 ώρες την εβδομάδα.

Αλλαγή νομίσματος

Βασικό μηνιαίο κόστος διαβίωσης

 • Ενοικίαση σε κοινόχρηστο διαμέρισμα

  416
 • Μερίδιο υπηρεσιών κοινής ωφέλειας

  42
 • Συνδρομή στο Διαδίκτυο

  33
 • Τοπικές συγκοινωνίες

  34

Δείγμα κόστους τρόπου ζωής

 • Συνδυασμός γρήγορου φαγητού

  8
 • Εισιτήριο κινηματογράφου

  8
 • Πίντα τοπικής μπύρας

  3

Σχετικά με Ισπανία

Τριτοβάθμια Εκπαίδευση

Η Ισπανία χρησιμοποιεί το ευρωπαϊκό χώρο τριτοβάθμιας εκπαίδευσης (EHES) και διαιρεί βαθμούς σε τρία στάδια:

 • Βαθμός βαθμούς - προπτυχιακές σπουδές
 • Πανεπιστημιακά πτυχία Master - μεταπτυχιακές σπουδές
 • Διδακτορικών - μεταπτυχιακές σπουδές


Ισπανικά πανεπιστήμια προσφέρουν επίσης "ανεπίσημες πτυχία Master" ονομάζεται Maestrias. Αυτοί οι βαθμοί περιλαμβάνουν συνήθως 1-2 χρόνια μελέτης και επικεντρώνεται στις πρακτικές μελέτες για εξειδικευμένα επαγγέλματα.

Πριν από την εφαρμογή για μεταπτυχιακές σπουδές, σε συνδυασμό με ένα προπτυχιακούς φοιτητές πτυχίο συνήθως αναμένεται να έχουν 2-3 χρόνια εμπειρίας που εργάζονται στον τομέα τους.

Οι αλλοδαποί φοιτητές που επιθυμούν να σπουδάσουν στην Ισπανία, πρέπει να περάσει το selectividad, οι ισπανικές εξετάσεις εισαγωγής στο πανεπιστήμιο. Αυτές οι εξετάσεις είναι διαθέσιμες δύο φορές κάθε χρόνο σε πολλές χώρες. Μόλις ένας υποψήφιος φοιτητής έχει περάσει τις εξετάσεις, μπορούν να εφαρμόζονται ευθέως σε κάθε ισπανικό πανεπιστήμιο.


Γιατί να σπουδάσω στην Ισπανία;

Ισπανικά ιδρύματα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης έχουν αυξηθεί ραγδαία τις τελευταίες δύο δεκαετίες. Ως αποτέλεσμα, πολλά σχολεία έχουν πολύ σύγχρονες εγκαταστάσεις που ενσωματώνουν προηγμένες τεχνολογίες στο μαθησιακό περιβάλλον.Στο επίπεδο του πλοιάρχου, πτυχία MBA και άλλες επιχειρήσεις που σχετίζονται με βαθμούς είναι ιδιαίτερα δημοφιλής και αναγνωρίζονται παγκοσμίως για την υψηλή τους ποιότητα.

Η ισπανική διεθνές σώμα των φοιτητών είναι πολυ-πολιτισμική, με 31 τοις εκατό με καταγωγή από τη Λατινική Αμερική και ένα άλλο 5 τοις εκατό από τη Βόρεια Αμερική. Οι μελέτες διεξάγονται στην ισπανική γλώσσα, η μητρική γλώσσα για περισσότερα από 400 εκατομμύρια ανθρώπους. Οι μαθητές δεν είναι ήδη καλά στα ισπανικά μπορεί να θέλετε να εξετάσει παρακολουθούν σειρά μαθημάτων στα ισπανικά πριν από την έναρξη των σπουδών του κυρίου τους. Ισπανικά ιδρύματα προσφέρουν μια ευρεία ποικιλία των μαθημάτων για την εκμάθηση ισπανικών, από την διάρκειας ενός μήνα μαθήματα εμβάπτισης σε πλήρη ακαδημαϊκά μαθήματα.

Πανεπιστήμια

Η Ισπανία έχει 81 πανεπιστήμια? Περίπου 50 είναι δημόσια και τα υπόλοιπα είναι ιδιωτικά. Τα πανεπιστήμια σε όλη τη χώρα και όλες τις ευπρόσδεκτη ξένους φοιτητές τόσο για προπτυχιακών και μεταπτυχιακών σπουδών.Οι μαθητές μπορούν να αποκτήσουν ένα μεταπτυχιακό δίπλωμα από όλους τους ακαδημαϊκούς κλάδους στην Ισπανία, συμπεριλαμβανομένων των τεχνών και των ανθρωπιστικών? Επιστήμης? Επιστήμες υγείας? Κοινωνικές επιστήμες? Νόμο? Μηχανικής και αρχιτεκτονικής.

Τα ισπανικά πανεπιστήμια αναγνωρίζονται για την ποιότητά τους, με πέντε πανεπιστήμια εμφανίζονται στην κορυφή 400 σχολεία ανάλογα με το 2012-2013 Times Higher Education World University Rankings . Τα σχολεία αυτά περιλαμβάνουν το Αυτόνομο Πανεπιστήμιο της Βαρκελώνης, το Πανεπιστήμιο της Βαρκελώνης, το Πανεπιστήμιο της Βαλένθια, το Πολυτεχνείο της Βαλένθια, και το Πανεπιστήμιο του Vigo.

Δίδακτρα και Διάρκεια Προγράμματος

Ετήσια δίδακτρα σε ένα ιδιωτικό πανεπιστήμιο είναι περίπου € 6,000. Μεταπτυχιακά προγράμματα απαιτούν 60-120 μονάδες, η οποία συνήθως διαρκεί 1-2 ακαδημαϊκά έτη. Μια εργασία από 6-30 μονάδες με δημόσια άμυνα είναι επίσης απαραίτητη.

Ακαδημαϊκό έτος

Τα περισσότερα ιδρύματα αρχίζουν το ακαδημαϊκό έτος τον Οκτώβριο και τελειώνει τον Ιούνιο. Τα περισσότερα σχολεία έχουν δύο εξάμηνα, με εξετάσεις στο τέλος κάθε εξαμήνου.

Ευκαιριών για μεταπτυχιακές

Λόγω της τρέχουσας οικονομικής κατάστασης στην Ισπανία, μεταπτυχιακή εργασία στην Ισπανία είναι λιγότερο πιθανό από ό, τι πριν. Ωστόσο, οι εργοδότες σε όλο τον κόσμο κατέχουν πτυχίο του πλοιάρχου που λαμβάνονται από ισπανικό πανεπιστήμιο σε μεγάλη εκτίμηση.

Οι απόφοιτοι των μεταπτυχιακών προγραμμάτων μπορεί επίσης να θέλετε να εξετάσει το ενδεχόμενο συνέχεια για το έργο σε ένα διδακτορικό πρόγραμμα ή την υποβολή αίτησης για θέσεις έρευνας σε επίσημα αναγνωρισμένα ερευνητικά κέντρα.

Visa Απαιτήσεις

Οι αλλοδαποί φοιτητές από κράτη μέλη της ΕΕ, τη Νορβηγία, την Ισλανδία, το Λιχτενστάιν ή της Ελβετίας δεν απαιτείται να έχουν βίζα.Όλες οι άλλες διεθνείς φοιτητές που θα διαμένουν για περισσότερο από 90 ημέρες, πρέπει να υποβάλουν αίτηση για μια μακροπρόθεσμη φοιτητική βίζα. Οι υποψήφιοι πρέπει να υποβάλουν αίτηση για θεώρηση από το ισπανικό προξενείο ή την πρεσβεία της χώρας τους.

Για να αποκτήσετε μια φοιτητική βίζα, οι μαθητές πρέπει να προσκομίσει απόδειξη του προγράμματος σπουδών τους, μαζί με ιατρικό πιστοποιητικό, πιστοποιητικό φερεγγυότητας για τη διάρκεια των σπουδών, καθώς και πιστοποιητικό ποινικού μητρώου από τη χώρα διαμονής τους για τα τελευταία πέντε χρόνια.

Ασφάλισης Υγείας

Οι αλλοδαποί φοιτητές κάτω των 28 ετών είναι επιλέξιμα για ένα σχέδιο ασφάλισης υγείας των φοιτητών. Φοιτητές άνω των 28 μπορούν να χρησιμοποιούν το εθνικό σύστημα υγείας, το οποίο εγγυάται υπηρεσίες σε όλους τους νομίμους κατοίκους στην Ισπανία.

Συμβουλές

Η Ισπανία χρησιμοποιεί το ευρώ για το νόμισμα και όλοι οι μεγάλοι διεθνείς πιστωτικές κάρτες γίνονται δεκτές στα περισσότερα καταστήματα.

Φιλοδώρημα είναι μια κοινή πρακτική σε μπαρ, εστιατόρια, ξενοδοχεία, και τα ταξί.Συμβουλές είναι συνήθως περίπου 5-10 τοις εκατό της συνολικής τιμής.

Οι φοιτητές που θέλουν να οδηγούν ένα αυτοκίνητο στην Ισπανία πρέπει να έχει μια διεθνή άδεια οδήγησης, εκτός εάν είναι από ένα κράτος μέλος της ΕΕ, την Ελβετία, τη Νορβηγία, την Ισλανδία και το Λιχτενστάιν.

Απαιτήσεις βίζας

Για φοιτητές εκτός ΕΕ/ΕΟΧ ή Ελβετίας που επιθυμούν να λάβουν μέρος σε ανταλλαγή φοιτητών, να πραγματοποιήσουν έρευνα ή κατάρτιση ή να εργαστούν ως μη αμειβόμενοι ασκούμενοι ή εθελοντές στην Ισπανία για περισσότερους από τρεις μήνες.

Τι είδους Visa χρειάζεστε;

Όνομα βίζας

Φοιτητική Βίζα (Τύπος D)

Τιμή και νόμισμα

EUR 160

Οι τιμές για μια φοιτητική βίζα για την Ισπανία είναι περίπου 160 EUR. Το τέλος αίτησης για βίζα μπορεί να αλλάξει ανά πάσα στιγμή.

Ποιος μπορεί να υποβάλει αίτηση για βίζα;

Οι πολίτες από την ΕΕ/ΕΟΧ ή την Ελβετία δεν απαιτούν φοιτητική βίζα ανεξάρτητα από τη διάρκεια της παραμονής τους στην Ισπανία. Οι φοιτητές ΕΕ/ΕΟΧ/Ελβετοί δεν χρειάζονται βίζα για να ζήσουν στην Ισπανία, αλλά θα πρέπει να εγγραφούν στις τοπικές αρχές και να λάβουν πιστοποιητικό διαμονής.

Οι πολίτες όλων των άλλων χωρών απαιτούν φοιτητική βίζα εάν σκοπεύουν να μείνουν και να σπουδάσουν για περισσότερες από 90 ημέρες στην Ισπανία. Αυτή η βίζα χορηγείται σε όσους φοιτητές έχουν ήδη γίνει δεκτοί για εισαγωγή από αναγνωρισμένο εκπαιδευτικό ίδρυμα στην Ισπανία.

Πού μπορείτε να κάνετε την αίτηση;

Ισπανικό προξενείο ή πρεσβεία

Μπορείτε να υποβάλετε αίτηση για βίζα σπουδών στο ισπανικό προξενείο ή πρεσβεία στη χώρα σας.

Δικτυακός τόπος:http://www.exteriores.gob.es/Portal/en/ServiciosAlCiudadano/Paginas/EmbajadasConsulados.aspx

Πώς να κάνετε την αίτηση;

Για να μπορέσετε να υποβάλετε αίτηση για βίζα σπουδών, πρέπει να βρείτε έναν κύκλο μαθημάτων ή πρόγραμμα σε ένα επίσημα αναγνωρισμένο ίδρυμα στην Ισπανία. Στη συνέχεια, θα χρειαστεί να λάβετε επίσημη επιβεβαίωση από τον οργανισμό που θα περιγράφει ότι έχετε γίνει δεκτός στο μάθημα ή το πρόγραμμα, με τη μορφή πιστοποιητικού ή επιστολής αποδοχής. Μόλις το αποκτήσετε, μπορείτε να επικοινωνήσετε με την ισπανική πρεσβεία ή το προξενείο στη χώρα σας και να υποβάλετε αίτηση για φοιτητική βίζα.

Το τι ακριβώς απαιτείται μπορεί να διαφέρει από προξενείο σε προξενείο, αλλά σε γενικές γραμμές, θα πρέπει να επιδείξετε το διαβατήριό σας, καθώς και τα ακόλουθα:

 • λεπτομέρειες της μελέτης, της εκπαίδευσης ή της έρευνας που θα κάνετε στην Ισπανία, συμπεριλαμβανομένων των ωρών μελέτης την εβδομάδα (τουλάχιστον 20).
 • απόδειξη ότι έχετε ιατρική ασφάλιση·
 • ιατρικό πιστοποιητικό που να επιβεβαιώνει ότι δεν πάσχετε από ασθένειες που θα απαιτούσαν να τεθείτε σε καραντίνα·
 • απόδειξη ότι διαθέτετε τα κεφάλαια για να σας στηρίξουν κατά τη διάρκεια της παραμονής σας στην Ισπανία (π.χ. στοιχεία υποτροφίας, ισπανική τράπεζα που επιδεικνύει επαρκή κεφάλαια ή επιστολή από γονείς/κηδεμόνες που αναλαμβάνουν την πλήρη οικονομική ευθύνη).
 • πληροφορίες σχετικά με το πού θα μένετε·
 • πιστοποιητικό ποινικού μητρώου που έχει εκδοθεί τα τελευταία πέντε χρόνια από τις αρμόδιες αρχές της χώρας σας.

Εάν μένετε στην Ισπανία για περισσότερο από έξι μήνες για σπουδές, πρέπει να υποβάλετε αίτηση για άδεια φοιτητικής διαμονής εντός 30 ημερών από την είσοδό σας στην Ισπανία. Υποβάλετε αίτηση για αυτό στο τοπικό Γραφείο Αλλοδαπών (Oficina de Extranjeros) ή σε ένα αστυνομικό τμήμα. Η κάρτα ισχύει για ένα χρόνο και μπορείτε να την ανανεώνετε κάθε χρόνο για πέντε χρόνια εφόσον συνεχίζετε τις σπουδές σας.

Πότε πρέπει να κάνετε αίτηση;

Θα χρειαστεί να υποβάλετε αίτηση για τη βίζα σας μεταξύ δύο και τριών μηνών προτού σκοπεύετε να ταξιδέψετε στην Ισπανία για να έχετε χρόνο για την επεξεργασία της αίτησής σας.

Γενικά, η φοιτητική βίζα στην Ισπανία χορηγείται για όλη τη διάρκεια του κύκλου σπουδών. Μπορείτε να ανανεώσετε τη φοιτητική σας βίζα για να παρατείνετε περαιτέρω τις σπουδές σας ή να ακολουθήσετε νέο κύκλο σπουδών στην Ισπανία. Μην επιχειρήσετε να υποβάλετε την αίτησή σας για φοιτητική βίζα περισσότερο από τέσσερις μήνες νωρίτερα ή λιγότερο από 7 εβδομάδες πριν από την ημερομηνία αναχώρησης, διαφορετικά η αίτηση δεν θα γίνει δεκτή.

Εάν οι σπουδές σας στην Ισπανία διαρκούν περισσότερο από έξι μήνες, πρέπει να υποβάλετε αίτηση για άδεια φοιτητικής διαμονής που διαρκεί ένα χρόνο. Η άδεια φοιτητικής διαμονής πρέπει να ανανεώνεται κάθε χρόνο.

Χρόνος επεξεργασίας

Ευκαιρίες εργασίας

Η άδεια διαμονής στην Ισπανία σάς δίνει το δικαίωμα να εργαστείτε είτε με μερική απασχόληση είτε σε προσωρινή θέση, εφόσον δεν χρησιμοποιείτε τα χρήματα που κερδίζετε για να συντηρήσετε τον εαυτό σας όσο βρίσκεστε στην Ισπανία. Επιτρέπεται να εργάζεστε έως και 20 ώρες την εβδομάδα ενώ σπουδάζετε, αρκεί να μην παρεμβαίνει στις σπουδές σας. Η εταιρεία που σας απασχολεί θα χρειαστεί να σας πάρει άδεια εργασίας από το Γραφείο Αλλοδαπών. Η σύμβαση εργασίας σας δεν μπορεί να υπερβαίνει τη διάρκεια της θεώρησης σπουδών.

Εάν πρόκειται να πραγματοποιήσετε πρακτική άσκηση ως μέρος της πορείας σας για την οποία χορηγήθηκε η άδεια διαμονής σας, δεν χρειάζεστε άδεια εργασίας.

Ωρες την εβδομάδα

20

Γιατί χρειάζεστε αυτό το είδος βίζας;

Ακολουθούν ορισμένοι από τους λόγους για τους οποίους μπορεί να απορριφθεί η φοιτητική βίζα για την Ισπανία:

 • Προηγούμενες ή τρέχουσες εγκληματικές ενέργειες
 • Ανεπαρκής εξήγηση για τον σκοπό και τις συνθήκες της προγραμματισμένης διαμονής
 • Ανεπαρκή μέσα διαβίωσης
 • Άκυρη ταξιδιωτική ασφάλιση
 • Έλλειψη προσκόμισης απόδειξης διαμονής
 • Δυσμενής κατάσταση θεώρησης Σένγκεν - Παράλειψη τήρησης των περιορισμών της θεώρησης Σένγκεν (π.χ. Παράταση διαμονής στη ζώνη Σένγκεν, μη τήρηση του παρουσιαζόμενου ταξιδιωτικού δρομολογίου – παραλείποντας να μείνετε ως επί το πλείστον στην κύρια χώρα προορισμού στη ζώνη Σένγκεν κ.λπ.).