Keystone logo
Ιταλία

Μελέτη Κύριος σε Ιταλία 2024

Μελέτη σε Ιταλία

Η Ιταλία είναι μια χώρα που βρίσκεται στην Ευρώπη, ακριβώς νότια της Αυστρίας και της Γαλλίας σχετικά με αυτό που είναι γνωστό ως η Ιταλική Χερσόνησο. Είναι περιτριγυρισμένο από όλες τις πλευρές από τη Μεσόγειο Θάλασσα. Σημεία ενδιαφέροντος για τους επισκέπτες περιλαμβάνουν το Πύργο της Πίζας, στην ακτή του Αμάλφι, Lake Garda, και πολλά μουσεία τέχνης και τα σημεία ενδιαφέροντος που αφορούν την πλούσια κουλτούρα Ιταλία είναι γνωστή για.

Επιπλέον, η Ιταλία είναι γνωστή για οινογνωσίας, ένα από τα αγαπημένα παρελθόντος χρόνου από τους ταξιδιώτες που επιθυμούν να επισκεφθούν και να περιηγηθούν στα πολλά αμπέλια κατά μήκος των εθνικών οδών και δρόμων της Ιταλίας. Η Ρώμη είναι η πρωτεύουσα της Ιταλίας, και αποτελεί συχνά περιόδευσε στην πόλη.

Υπάρχει τόσο η ιστορία όσο και τη σύγχρονη άνεση στη Ρώμη και πολλά να δείτε οποιαδήποτε στιγμή του έτους.

Το κλίμα στην Ιταλία

Το κλίμα στην Ιταλία είναι πολύ διαφορετική, ανάλογα με την περιοχή που κατοικούν. Το βόρειο μπορεί να έχει κρύο ψυχρή χειμώνες και θερμά καλοκαίρια.Στο νότιο τμήμα, το φθινόπωρο, την άνοιξη και το καλοκαίρι μοιάζουν να εναρμονίζονται μεταξύ τους και διαφέρουν λίγο. Κεντρική Ιταλία είναι ηπιότερο και πιο μέσο όρο στη διάρκεια του έτους.

Κοινωνία

Η οικογένεια είναι το κέντρο της κοινωνίας στην Ιταλία. Επηρεάζονται σε μεγάλο βαθμό από τη Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία, ο ιταλικός λαός είναι γενικά θρησκευτικά (88% είναι της Καθολικής πίστης με την τελευταία απογραφή). Επιπλέον, οι Ιταλοί θέσει μεγάλη έμφαση στα ρούχα, έτσι είναι μια καλή ιδέα να ντύσει τόσο ωραία όσο το δυνατόν. Εκτός αυτού, είναι ένα φιλικό μέρος για να ζήσουν και να εργαστούν, και να παρακολουθήσουν το σχολείο.

Κόστος ζωής

Το κόστος διαβίωσης ποικίλλει, ανάλογα με το πού ζείτε. Υπάρχει ένα μείγμα από διαφορετικά είδη των κατοικιών στην Ιταλία, από τις μεγάλες κατοικίες σε διαμερίσματα, και μερικές οικογένειες ζουν με τη διευρυμένη τις οικογένειές τους σε ένα σπίτι.

Ασφάλιση υγείας

Ιταλία προσφέρει πολλά προγράμματα υγείας και αν αναλάβουν παραμονής στην Ιταλία, εσείς και η οικογένειά σας μπορεί να πληρούν τις προϋποθέσεις για δωρεάν παροχές. Υπάρχουν σε απευθείας σύνδεση αποσπάσματα που μπορείτε να πάρετε δωρεάν για να δείτε εάν είστε κατάλληλος.

Αλλαγή νομίσματος

Βασικό μηνιαίο κόστος διαβίωσης

 • Ενοικίαση σε κοινόχρηστο διαμέρισμα

  408
 • Μερίδιο υπηρεσιών κοινής ωφέλειας

  66
 • Συνδρομή στο Διαδίκτυο

  28
 • Τοπικές συγκοινωνίες

  35

Δείγμα κόστους τρόπου ζωής

 • Συνδυασμός γρήγορου φαγητού

  9
 • Εισιτήριο κινηματογράφου

  9
 • Πίντα τοπικής μπύρας

  5

Σχετικά με Ιταλία

Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης στην Ιταλία

Το άρθρο 34 του Συντάγματος της Ιταλίας εγγυάται ένα ατομικό δικαίωμα 's να ακολουθήσουν την τριτοβάθμια εκπαίδευση με ένα πανεπιστήμιο ή κολέγιο. Το ιταλικού πανεπιστημιακού συστήματος είναι εξαιρετικά εξειδικευμένη και πολύ ανταγωνιστική. Έχουν 42 κρατικά πανεπιστήμια, έξι ιδιωτικά πανεπιστήμια, τρεις τεχνικές σχολές, και δώδεκα εξειδικευμένων πανεπιστήμια.

Γιατί να σπουδάσετε στην Ιταλία;

Ένα πρόγραμμα σπουδών στην Ιταλία θα εμπλουτίσει κάποιος με μοναδική ατμόσφαιρα και πρόσβαση σε πολλά από τα λεπτότερα πράγματα της ζωής, συμπεριλαμβανομένης της τέχνης, της μουσικής, οινοποίησης και πολλά άλλα. Με άκρως εξειδικευμένους τομείς τους πορεία προσανατολισμένη προς ένα συγκεκριμένο πεδίο, είστε αναγκασμένοι να πάρετε το εκπαιδευτικό υπόβαθρο που χρειάζεστε για να μεταφέρουν τους στόχους σταδιοδρομίας σας ένα βήμα παραπέρα.

Κολέγια και Πανεπιστήμια

Τα κολέγια και τα πανεπιστήμια στην Ιταλία, επηρεάζεται σε μεγάλο βαθμό από τις τέχνες και τις ανθρωπιστικές επιστήμες πολιτισμού.Υπάρχει η Ακαδημία Καλών Τεχνών της Βενετίας, Cesare Pollini Conservatory of Music, και το Πολυτεχνείο του Μπάρι, η οποία επικεντρώνεται περισσότερο στην τεχνολογία και τις τεχνικές δεξιότητες μηχανικής. Υπάρχουν πολλά περισσότερα για να επιλέξουν από μια ποικιλία των προσφερόμενων μαθημάτων σε διάφορους τομείς.

Ακαδημαϊκό έτος

Το πρώτο εξάμηνο αρχίζει συνήθως το Σεπτέμβριο / Οκτώβριο και τελειώνει Ιανουάριος / Φεβρουάριος Η δεύτερη θητεία αρχίζει συνήθως τον Φεβρουάριο ή τον Ιανουάριο και περνά μέσα Μαΐου ή αρχές Ιουνίου.

Δίδακτρα και διάρκεια των σπουδών

Δίδακτρα και αμοιβές ποικίλλουν ανάλογα με το σχολείο που φοιτούν. Αλλά θα βρείτε μια προσιτή λύση για να ικανοποιήσουν τις ανάγκες σας με τόσα πολλά σχολεία για να διαλέξετε. Σε γενικές γραμμές πιο οικονομικά μαθήματα € 850 - € 1.000 ανά έτος.

Πτυχία Bachelor διαρκέσει περίπου τέσσερα χρόνια για να ολοκληρωθεί, συμπεριλαμβανομένων των βασικών απαιτήσεων πορεία και επιπλέον απαιτήσεις του προγράμματος σπουδών για να ολοκληρώσει το βαθμό.Οι βαθμοί είναι άκρως εξειδικευμένα και τα μαθήματα προετοιμαστούν καλά για ένα τομέα της προτίμησής τους.

Οι αλλοδαποί φοιτητές

Υπάρχουν πολλές ευκαιρίες για τους ξένους φοιτητές να σπουδάσουν στην Ιταλία. Οι φοιτητές από το εξωτερικό είναι ευπρόσδεκτοι να διερευνήσουν τις δυνατότητες και να δούμε τι θα ήταν με τις προτιμήσεις τους. Υπάρχουν επίσης προγράμματα ανταλλαγής φοιτητών, την οποία οι διεθνείς σπουδαστές μπορούν να μελετήσουν στο πλαίσιο μιας συμφωνίας ανταλλαγής, υπό την έγκριση της Ευρωπαϊκής Κοινότητας προγράμματος Socrates Erasmus. Άλλοι φοιτητές μπορούν να παρακολουθήσουν, με την έγκριση της διμερούς συμφωνίας μεταξύ ιταλικό πανεπιστήμιο και σχολείο υποδοχής.

Μία από τις βασικές διαφορές μεταξύ της σπουδές στην Ιταλία και σε άλλες χώρες είναι ότι οι περισσότερες εξετάσεις είναι προφορικές.

Υπάρχουν πολλές ευκαιρίες σταδιοδρομίας και διαθέσιμες έρευνες, μετά την ολοκλήρωση της πτυχίο από ένα ιταλικό πανεπιστήμιο. Μαθητές νόμος μπορεί να πάει για να ακολουθήσει μια καριέρα σε ένα νομικό όργανο ή ως δικηγόρος.Οι άνθρωποι στις ανθρωπιστικές επιστήμες και τις τέχνες μπορούν να χρησιμοποιούν τα ταλέντα τους σε πολλούς τομείς, συμπεριλαμβανομένων πολλών από τις καλλιτεχνικές παραγωγές τόσο διαδεδομένη στην Ιταλία. Ανάλογα με την συγκεκριμένη περιοχή της μελέτης και την ανάγκη, οι μαθητές που αποφοιτούν από ένα ιταλικό σχολείο θα είναι έτοιμη να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις μιας μεταβαλλόμενης κοινωνίας.

Φοιτητική βίζα

Οι φοιτητές από το εξωτερικό είναι ευπρόσδεκτοι να έρθουν στην Ιταλία για σπουδές, αλλά υποχρεούνται να φέρουν μια φοιτητική βίζα ή διαβατήριο και όλα τα απαιτούμενα δικαιολογητικά. Επιπλέον, η τεκμηρίωση μπορεί να απαιτείται να εγγραφεί στο τοπικό αστυνομικό τμήμα. Το πιο σημαντικό πράγμα για τις θεωρήσεις είναι να βεβαιωθείτε ότι έχετε το σωστό τύπο. Πριν από την είσοδο επιλέξει το σχολείο σας, ελέγξτε το σχολείο 's ιστοσελίδα για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το είδος που χρειάζεστε. Η εγγραφή μπορεί να γίνει στο πλησιέστερο ιταλική πρεσβεία ή προξενείο.

Χρήσιμες συμβουλές

Η Ιταλία είναι μια όμορφη χώρα που έχει πολλά υπέροχα και μοναδικά καλλιτεχνικά ευρήματα. Εκπαίδευση στην Ιταλία είναι μοναδική και πολύ συγκεντρωμένοι. Οι θεωρήσεις που απαιτούνται, αλλά είναι αρκετά εύκολο να επιτευχθεί. Οι άνθρωποι στην Ιταλία είναι πολύ οικογενειακό προσανατολισμό και καλλιτεχνικές-minded. Να πάρει μια εκπαίδευση στην Ιταλία, πηγαίνει πέρα ​​από τους τοίχους της τάξης και στο καλλιτεχνικό κόσμο των τεχνών και του πολιτισμού. Σπουδές στην Ιταλία είναι μια εμπειρία που δεν θα ξεχάσετε ποτέ.

Απαιτήσεις βίζας

 1. Βίζα τύπου C: Βίζα βραχείας διαμονής ή βίζα ταξιδιού που ισχύει για μία ή περισσότερες εισόδους και για περίοδο που δεν υπερβαίνει τις 90 ημέρες.
 2. Τύπος βίζας D: Βίζα μακράς διαμονής που ισχύει για περισσότερες από 90 ημέρες.

Τι είδους Visa χρειάζεστε;

Όνομα βίζας

Βίζα τύπου C; Βίζα τύπου Δ

Τιμή και νόμισμα

USD 70

Το τέλος για μια φοιτητική βίζα στην Ιταλία είναι συνήθως περίπου 50-70 USD. Το τέλος ενδέχεται να υπόκειται σε αλλαγές.

Ποιος μπορεί να υποβάλει αίτηση για βίζα;

Οι φοιτητές ΕΕ/ΕΟΧ μπορούν να εισέλθουν στην Ιταλία με έγκυρο διαβατήριο ή ταυτότητα και δικαιούνται να ολοκληρώσουν πτυχίο στην Ιταλία χωρίς βίζα για όσο διάστημα επιθυμούν. Αυτοί οι μαθητές πρέπει, ωστόσο, να εγγραφούν στο Questura (αστυνομικό τμήμα) εντός 8 ημερών από την άφιξή τους, προκειμένου να λάβουν άδεια παραμονής.

Οι φοιτητές εκτός ΕΕ απαιτείται να αποκτήσουν φοιτητική βίζα πριν εισέλθουν στην Ιταλία. Για σπουδές άνω των 90 ημερών θα χρειαστεί στη συνέχεια να υποβάλετε αίτηση για κάρτα διαμονής (permesso di soggiorno) στο τοπικό ταχυδρομείο εντός των πρώτων 8 ημερών από την άφιξη στην Ιταλία. Αυτό μαζί με τη βίζα σας θα σας επιτρέψει να μείνετε στην Ιταλία κατά τη διάρκεια των σπουδών σας. Υπάρχει χρέωση που σχετίζεται με την κάρτα διαμονής.

Οι πολίτες ορισμένων χωρών εκτός ΕΕ δεν χρειάζονται βίζα για να παραμείνουν και να σπουδάσουν στην Ιταλία για περίοδο έως και 90 ημερών.

Μπορείτε να βρείτε μια επισκόπηση αυτών των χωρών εδώ: https://www.immigrationworld.com/italy/how-to-apply-for-italy-student-visa/

Πού μπορείτε να κάνετε την αίτηση;

Ιταλική πρεσβεία ή προξενείο

Πρέπει να υποβάλετε αίτηση για τη φοιτητική σας βίζα στην ιταλική πρεσβεία ή προξενείο στη χώρα σας. Θα χρειαστεί επίσης μια συνέντευξη στην πρεσβεία ή στο προξενείο.

Δικτυακός τόπος:

Πώς να κάνετε την αίτηση;

Αφού λάβετε την επιστολή αποδοχής ή την επιστολή αποδοχής για την προβλεπόμενη πορεία σπουδών σας, μπορείτε να ελέγξετε την καταλληλότητά σας για την απόκτηση ιταλικής φοιτητικής βίζας και στη συνέχεια να προχωρήσετε στη διαδικασία αίτησης θεώρησης. Θα χρειαστεί να προσκομίσετε τα ακόλουθα έγγραφα:

 • Έντυπο αίτησης θεώρησης εισόδου· μπορείτε να το βρείτε στο
  http://vistoperitalia.esteri.it/Moduli/it/Formulario Visto Nazionale.pdf
 • Πρόσφατη φωτογραφία μεγέθους διαβατηρίου.
 • Ταξιδιωτικό έγγραφο που ισχύει για τουλάχιστον τρεις μήνες μετά τη βίζα·
 • Εγγραφή ή προεγγραφή σε πανεπιστημιακό μάθημα.
 • Απόδειξη ότι έχετε διαμονή στην Ιταλία.
 • Απόδειξη ότι έχετε οικονομική υποστήριξη (τουλάχιστον 448,07 € το μήνα για το ακαδημαϊκό έτος, σύνολο 5824,91 € ανά έτος).
 • Επαρκής ασφαλιστική κάλυψη για ιατρική περίθαλψη και νοσηλεία.
 • Απόδειξη της διαθεσιμότητας των οικονομικών μέσων που απαιτούνται για τον επαναπατρισμό·
 • Απόδειξη επαρκούς γνώσης ιταλικών ή αγγλικών σύμφωνα με τη γλώσσα του προγράμματος.
 • Εάν ο μαθητής είναι ανήλικος, θα πρέπει να έχει τη συγκατάθεση εκπατρισμού υπογεγραμμένη από καθεμία από τις γονικές αρχές ή, σε περίπτωση απουσίας τους, από τον νόμιμο κηδεμόνα.

Πότε πρέπει να κάνετε αίτηση;

Θα πρέπει να υποβάλετε αίτηση για ιταλική φοιτητική βίζα τουλάχιστον τρεις μήνες πριν από την προγραμματισμένη άφιξή σας στην Ιταλία. Η επεξεργασία της αίτησής σας για βίζα μπορεί να διαρκέσει από 1 έως 3 εβδομάδες. Θα πρέπει να προγραμματίσετε τη συνέντευξη βίζας περίπου τέσσερις έως έξι εβδομάδες νωρίτερα.

Η διάρκεια της φοιτητικής βίζας εξαρτάται από τη διάρκεια του μαθήματος σας.

Χρόνος επεξεργασίας

3 Weeks

Ευκαιρίες εργασίας

Εάν είστε από την ΕΕ, σας επιτρέπεται να εργαστείτε στην Ιταλία χωρίς να χρειάζεστε άδεια εργασίας. Οι ώρες εργασίας δεν πρέπει να υπερβαίνουν τις 20 ώρες την εβδομάδα κατά τη διάρκεια του εξαμήνου. Μπορείτε να εργαστείτε μόνο με πλήρη απασχόληση κατά τη διάρκεια των διακοπών μεταξύ των εξαμήνων.

Οι ξένοι φοιτητές εκτός ΕΕ θα πρέπει να υποβάλουν αίτηση για άδεια εργασίας σε τοπικό γραφείο μετανάστευσης στην Ιταλία. Αρχικά, πρέπει να έχετε υπογεγραμμένη σύμβαση εργασίας και να επιδείξετε ένα αντίγραφο στο γραφείο μετανάστευσης.

Ωρες την εβδομάδα

20

Γιατί χρειάζεστε αυτό το είδος βίζας;

Η αίτησή σας για βίζα μπορεί να απορριφθεί εάν δεν μπορείτε να αποδείξετε τα απαιτούμενα χρήματα ή εάν προσκομίσετε λανθασμένα ή ελλιπή έγγραφα.