Keystone logo
Κίνα

Μελέτη Κύριος σε Κίνα 2024

Μελέτη σε Κίνα

Η Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας, βρίσκεται στις ανατολικές και κεντρικές περιοχές της Ασίας, με σύνορα στον Ειρηνικό Ωκεανό και 14 άλλες χώρες, όπως η Ινδία, το Βιετνάμ και τη Βόρεια Κορέα. Η Κίνα είναι η πολυπληθέστερη χώρα του κόσμου, με πάνω από 1,3 δισεκατομμύρια πολίτες. Είναι η τέταρτη μεγαλύτερη χώρα στον κόσμο από την άποψη της μάζας της γης και η διαφορετική γεωγραφία περιλαμβάνει δάση, παραλίες, βουνά, ερήμους και 7.600 νησιά. Η σύγχρονη Κίνα συνδυάζει 5.000 χρόνια ιστορίας με την υψηλή τεχνολογία και την πολυσύχναστη πόλεις. Εκτός από τις μεγάλες βιομηχανίες, όπως η ηλεκτρονική, η Κίνα είναι μία από τις μεγαλύτερες γεωργικές στον κόσμο εξαγωγείς.

Το κλίμα στην Κίνα

Δεδομένου ότι η Κίνα είναι μια πολύ μεγάλη χώρα, το κλίμα ποικίλλει σημαντικά στις διάφορες περιοχές, από τις ηλιόλουστες παραλίες ψυχρός βουνά. Ωστόσο, η χώρα γενικά απολαμβάνει ένα μέτριο κλίμα όλο το χρόνο.Χειμώνες τείνουν να είναι ψυχρό και ξηρό, με τις θερμοκρασίες στα νότια να είναι όσο το 40 βαθμούς Κελσίου θερμότερο από το βορρά. Τα καλοκαίρια τείνουν να είναι βροχερός, με μικρότερες διαφορές θερμοκρασίας. Το νοτιοανατολικό τμήμα της χώρας δέχεται την πιο βροχές και στα βορειοδυτικά το λιγότερο.

Πολιτισμός

Παρά το γεγονός ότι υπάρχουν 56 διαφορετικές εθνοτικές ομάδες στην Κίνα, πάνω από το 90 τοις εκατό του πληθυσμού είναι Κινέζοι Χαν. Οι κοινωνικές αξίες με βάση τις Κομφούκιου και Tao θρησκευτικές αρχές και τις αξίες του πολιτισμού επιχειρηματικών σχέσεων και όχι άκαμπτους κανόνες λειτουργίας.

Οι Κινέζοι έχουν μια μακρά και ξεχωριστή ιστορία της λογοτεχνίας, της μουσικής, της τέχνης, της αρχιτεκτονικής, πολεμικές τέχνες και τη μόδα. Σημαντικές πολιτιστικές προορισμοί περιλαμβάνουν την Απαγορευμένη Πόλη και 798 Περιφέρεια Τέχνης στο Πεκίνο, ο Tian Tan Βούδα στο Χονγκ Κονγκ, και το 2000-year-old Σινικό Τείχος.

Κινέζικη κουζίνα έρχεται σε αμέτρητες ποικιλίες σε διαφορετικές περιοχές και θεωρείται ένα από τα καλύτερα στον κόσμο.

Κόστος Διαβίωσης

Το συνολικό κόστος ζωής είναι πολύ χαμηλό, από περίπου $ 200 - $ 400 (US) ανά μήνα, ανάλογα με την τοποθεσία? Μεγαλύτερες πόλεις είναι γενικά πιο ακριβά, αλλά εξακολουθεί να είναι πολύ λογικό. Δεδομένου ότι οι λίγοι Κινέζοι πολίτες δικά τους αυτοκίνητα, μέσα μαζικής μεταφοράς, όπως λεωφορεία και σιδηροδρομικές καλά ανεπτυγμένα και ανέξοδα να χρησιμοποιήσουν.

Αλλαγή νομίσματος

Βασικό μηνιαίο κόστος διαβίωσης

 • Ενοικίαση σε κοινόχρηστο διαμέρισμα

  325
 • Μερίδιο υπηρεσιών κοινής ωφέλειας

  17
 • Συνδρομή στο Διαδίκτυο

  11
 • Τοπικές συγκοινωνίες

  26

Δείγμα κόστους τρόπου ζωής

 • Συνδυασμός γρήγορου φαγητού

  5
 • Εισιτήριο κινηματογράφου

  6
 • Πίντα τοπικής μπύρας

  0.9

Σχετικά με Κίνα

Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης στην Κίνα

Η Κίνα έχει περισσότερους από 2.000 πανεπιστήμια και κολέγια που προσφέρουν Bachelors, Masters και διδακτορικό δίπλωμα. Ιδρύματα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης είναι συγκεντρωμένα στο ανατολικό ήμισυ της χώρας. Κίνα σήμερα φιλοξενεί περίπου 300.000 ξένους φοιτητές? Η πλειοψηφία των αλλοδαπών μαθητών είναι από τις ασιατικές χώρες, τη Ρωσία, τις Ηνωμένες Πολιτείες και τη Γαλλία.

Αν και κάποτε εξαιρετικά ρυθμίζονται από την κυβέρνηση, οι κινεζικές ιδρύματα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης έχουν πλέον σημαντική αυτονομία στην επιλογή των ακαδημαϊκών προγραμμάτων και την οργανωτική δομή, με αποτέλεσμα πολλά σχολεία πιο ελκυστική για τους ξένους φοιτητές.

Γιατί να σπουδάσουν στην Κίνα;

Πολλοί άνθρωποι αποκτήσουν ένα μεταπτυχιακό δίπλωμα 's στην Κίνα για τις πολιτιστικές και γλωσσικές εμπειρίες. Επιπλέον, το κόστος για ένα μεταπτυχιακό είναι πολύ χαμηλότερη από ό, τι στην Ευρώπη, τις Ηνωμένες Πολιτείες, ή ακόμα και περισσότερες ασιατικές χώρες.Η Κίνα έχει καλά-θεωρείται μεταπτυχιακά προγράμματα σε τομείς όπως η μηχανική, την επιστήμη, την οικονομία και τη διοίκηση επιχειρήσεων, καθώς και μοναδικά προγράμματα σε τομείς όπως η κινεζική γλώσσα και τις πολεμικές τέχνες. Παρόλο που απαιτούν τα προγράμματα σπουδών πιο μάστερ επάρκειας στα κινέζικα, πολλά προγράμματα που προσφέρονται τώρα στα αγγλικά, ειδικά για τους κλάδους στον τομέα της μηχανικής και των επιχειρήσεων.

Πανεπιστήμια

Οι πρόσφατες μεταρρυθμίσεις της κυβέρνησης και των επενδύσεων έχουν μετακινηθεί τρεις κινεζικές σχολεία στο top 200 και ανάλογα με την Ακαδημαϊκή Κατάταξη των Πανεπιστημίων World (ARWU) - Πανεπιστήμιο του Πεκίνου, Shanghai Jiao Tong University και Zhejiang University. Κίνα ίδρυσε την ARWU να χρησιμοποιήσει ως σημείο αναφοράς για την αξιολόγηση της ποιότητας των κινεζικών ιδρυμάτων της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Μάστερ, είναι διαθέσιμα σε ένα ευρύ φάσμα επιστημονικών κλάδων, όπως η ιατρική, τη διαχείριση, την οικονομία, τη μηχανική, τη φιλοσοφία, το δίκαιο, την εκπαίδευση, την ιστορία, φυσικές επιστήμες, ακόμα και στρατιωτικής επιστήμης. Για όσους ενδιαφέρονται για τη μελέτη κυρίως κινεζικές σπουδές γλώσσας και πολιτισμού, ορισμένα ιδρύματα προσφέρουν ειδικά προγράμματα για τους ξένους φοιτητές, όπως το Πεκίνο Γλώσσας και Πολιτισμού του Πανεπιστημίου.

Δίδακτρα και Διάρκεια Προγράμματος

Τα δίδακτρα να είναι γενικά περίπου $ 1000 - $ 2000 ανά εξάμηνο σε δολάρια ανάλογα με το σχολείο και το πρόγραμμα σπουδών. Προγράμματα Μάστερ πάρει 2-3 χρόνια (4-6 εξάμηνα) για να ολοκληρωθεί. Μηχανικών και τεχνικών βαθμούς απαιτούν κατά κανόνα 3 έτη σπουδών.

Ακαδημαϊκό έτος

Το ακαδημαϊκό έτος βασίζεται σε δύο εξάμηνα, το φθινόπωρο και την άνοιξη.Το φθινοπωρινό εξάμηνο κατάρτισης αρχίζει τον Σεπτέμβριο και τελειώνει στα τέλη Ιανουαρίου ή αρχές Φεβρουαρίου και το εαρινό εξάμηνο διαρκεί από τον Φεβρουάριο μέχρι τον Ιούνιο.

Ευκαιριών για μεταπτυχιακές

Πολλά κινεζικά πανεπιστήμια εξακολουθούν να αγωνίζονται από τις επιπτώσεις της Πολιτιστικής Επανάστασης και μόνο περίπου 30 τοις εκατό των καθηγητών κολέγιο έχουν ανώτερα πτυχία. Ως αποτέλεσμα, υπάρχουν πολλές ευκαιρίες απασχόλησης για τα άτομα με προχωρημένο βαθμούς για να διδάξουν στην Κίνα. Απόφοιτοι βαθμό μη-κινεζική πλοιάρχου θα περιζήτητα από τις επιχειρήσεις σε όλο τον κόσμο που κάνουν συναλλαγές με την Κίνα.

Visa Απαιτήσεις

Όλες οι διεθνείς φοιτητές πρέπει να διαθέτουν θεώρηση. Υπάρχουν δύο τύποι των θεωρήσεων για τους φοιτητές, η μελέτη των θεωρήσεων (X-visa), το οποίο είναι για τα προγράμματα που διαρκούν περισσότερο από έξι μήνες, και η θεώρηση Επιχειρήσεων (F-visa) για τα προγράμματα του λιγότερο από έξι μήνες. Η διαδικασία αίτησης για θεώρηση διαρκεί 2-4 εβδομάδες.Σε ορισμένες περιπτώσεις, οι μαθητές έχουν τη δυνατότητα να φτάσουν στην Κίνα με τουριστική βίζα και στη συνέχεια να το μετατρέψει τη θεώρηση μελέτης.

Ασφάλισης Υγείας

Τα πανεπιστήμια παρέχουν ασφάλιση υγείας για περίπου $ 100 (US) ανά έτος. Οι μαθητές πρέπει να έχουν μια τρέχουσα ιατρική εξέταση για να μπορέσουν να αρχίσουν να μελετούν, τα οποία μπορούν να αποκτήσουν στη χώρα καταγωγής τους ή μετά την άφιξή του στην Κίνα. Η εξέταση στην Κίνα κοστίζει περίπου $ 100 (ΗΠΑ).

Συμβουλές

Κινεζικό νόμισμα ονομάζεται Renminbi, συντομογραφία RMB. Μονάδες RMB είναι το Yuan, επίσης, μερικές φορές ονομάζεται Jiao και Fen. Η χρήση των ξένων νομισμάτων στην Κίνα απαγορεύεται, αλλά οι τράπεζες και πολλά ξενοδοχεία παρέχουν υπηρεσίες συναλλάγματος.

MasterCard, Visa, American Express, Diners Club, JCB και καρτών είναι οι μόνες πιστωτικές κάρτες που γίνονται δεκτά στην Κίνα.

Η επίσημη γλώσσα στην Κίνα είναι πρότυπο Mandarin, η οποία βασίζεται στην Mandarin διάλεκτο μιλήσει στο Πεκίνο.Ωστόσο, μόνο το 70 τοις εκατό του πληθυσμού μιλάει Mandarin ως πρώτη γλώσσα τους και πολλές διαφορετικές περιφερειακές διαλέκτους υπάρχουν σε όλη τη χώρα.

Υποψήφιοι διεθνείς φοιτητές πρέπει να συνεργαστεί με την κινεζική πρεσβεία στη χώρα τους για την εξασφάλιση όλων μετανάστευση και άλλες απαιτήσεις εισόδου πληρούνται πριν από το ταξίδι στην Κίνα.

Απαιτήσεις βίζας

 • X1 Visa - χορηγείται σε όσους πηγαίνουν στην Κίνα για σπουδές για περισσότερο από 6 μήνες.
 • X2 Visa - χορηγείται σε όσους πηγαίνουν στην Κίνα για σπουδές για περίοδο μικρότερη των 6 μηνών.

Τι είδους Visa χρειάζεστε;

Όνομα βίζας

Φοιτητική Βίζα (Βίζα Χ1, Βίζα Χ2)

Τιμή και νόμισμα

Το τέλος αίτησης φοιτητικής βίζας ποικίλλει ανάλογα με την εθνικότητα σας, τον αριθμό των απαιτούμενων εισόδων, τη χώρα στην οποία υποβάλλετε αίτηση και εάν θέλετε μια γρήγορη υπηρεσία. Τα τέλη μπορεί να είναι περίπου $30 έως $150.

Ποιος μπορεί να υποβάλει αίτηση για βίζα;

Κάθε αλλοδαπός φοιτητής που σκοπεύει να σπουδάσει στην Κίνα θα πρέπει να αποκτήσει φοιτητική βίζα για την Κίνα (βίζα Χ). Αυτή η βίζα χορηγείται σε όσους φοιτητές έχουν ήδη γίνει δεκτοί για εισαγωγή από αναγνωρισμένο εκπαιδευτικό ίδρυμα στην Κίνα.

Πού μπορείτε να κάνετε την αίτηση;

Κινεζική Πρεσβεία ή Προξενείο ή στην κινεζική διπλωματική αποστολή

Μπορείτε να υποβάλετε το έντυπο της αίτησης βίζας στην Κινεζική Πρεσβεία ή Προξενείο ή στην κινεζική διπλωματική αποστολή στη χώρα σας. Σε περίπτωση που δεν μπορείτε να έρθετε προσωπικά για την υποβολή, μπορείτε να το στείλετε μέσω ταξιδιωτικού γραφείου ή γραφείο βίζας για υποβολή εκ μέρους σας. Να θυμάστε ότι οι αιτήσεις που αποστέλλονται ταχυδρομικά δεν γίνονται δεκτές από τις περισσότερες Πρεσβείες ή Προξενεία της Κίνας.

Δικτυακός τόπος:

Πώς να κάνετε την αίτηση;

Μπορείτε να κατεβάσετε τη φόρμα θεώρησης από εδώ: http://www.china-embassy.org/eng/visas/fd. Συμπληρώστε προσεκτικά και με ακρίβεια τη φόρμα αίτησης θεώρησης στον υπολογιστή σας. Εκτυπώστε τη συμπληρωμένη αίτηση και υπογράψτε την. Να θυμάστε ότι η εκτύπωση της φόρμας αίτησης είναι απαραίτητη, καθώς τα χειρόγραφα έντυπα δεν είναι αποδεκτά. Σημειώστε ότι δεν επιτρέπεται αλλαγή ή διόρθωση στην έντυπη φόρμα.

Τα ακόλουθα έγγραφα πρέπει να υποβληθούν στην Κινεζική Πρεσβεία ή Προξενείο:

 1. Πρωτότυπο διαβατήριο με τουλάχιστον έξι μήνες υπολειπόμενης ισχύος και κενές σελίδες βίζας και φωτοαντίγραφο της σελίδας δεδομένων του διαβατηρίου και της σελίδας φωτογραφίας, εάν είναι ξεχωριστή.
 2. Ένα συμπληρωμένο Έντυπο Αίτησης Βίζας με έγχρωμη φωτογραφία διαβατηρίου που τραβήχτηκε πρόσφατα (γυμνό κεφάλι, ολόκληρο πρόσωπο) σε ανοιχτόχρωμο φόντο.
 3. Απόδειξη νόμιμης παραμονής ή διαμονής (ισχύει για όσους δεν υποβάλλουν αίτηση για βίζα στη χώρα υπηκοότητάς τους)
 4. Πρωτότυπο και φωτοαντίγραφο της Επιστολής Εισαγωγής που εκδόθηκε από σχολείο ή άλλους φορείς στην Κίνα.
 5. Πρωτότυπο και φωτοαντίγραφο της «Αίτησης Βίζας για Σπουδές στην Κίνα» (Έντυπο JW201 ή Έντυπο JW202).

Μετά την άφιξη: Οι κάτοχοι βίζας X1 πρέπει να εγγραφούν στο τοπικό Γραφείο Δημόσιας Ασφάλειας (PSB) εντός 30 ημερών από την άφιξή τους στην Κίνα και να υποβάλουν αίτηση για προσωρινή άδεια παραμονής στην Κίνα από το τοπικό PSB. Οι κάτοχοι X2 θα παραμείνουν στην Κίνα εντός της περιόδου που αναφέρεται στη θεώρηση και δεν είναι απαραίτητο να υποβάλουν αίτηση για προσωρινή άδεια διαμονής.

Πότε πρέπει να κάνετε αίτηση;

Υποβάλετε αίτηση για φοιτητική βίζα τουλάχιστον μερικές εβδομάδες πριν από την προγραμματισμένη ημερομηνία ταξιδιού σας για να έχετε αρκετό χρόνο για να ολοκληρωθεί έγκαιρα η διαδικασία αίτησης για να συμμετάσχετε στο μάθημά σας. Ο κανονικός χρόνος επεξεργασίας είναι 4 εργάσιμες ημέρες. Εάν θέλετε να παραλάβετε τη βίζα σας νωρίτερα, διατίθενται express service και rush service με επιπλέον χρέωση.

Η βίζα X1 εκδίδεται συνήθως για πολλαπλές εισόδους με ισχύ έως και 5 έτη. Η βίζα X2 εκδίδεται συνήθως για μία είσοδο με ισχύ έως και 6 μήνες.

Χρόνος επεξεργασίας

4 Days

Ευκαιρίες εργασίας

Οι αλλοδαποί φοιτητές επιτρέπεται να κάνουν μερική απασχόληση στην Κίνα. Το πανεπιστήμιο θα πρέπει να εκδώσει Επιστολή συγκατάθεσης. η μονάδα/η εταιρεία πρόσληψης πρέπει να εκδώσει Πιστοποίηση. το αστυνομικό τμήμα θα σημειώσει στη βίζα σας "Μερική απασχόληση, Μερική φοίτηση".

Ωρες την εβδομάδα

0

Γιατί χρειάζεστε αυτό το είδος βίζας;

Ακολουθούν ορισμένα σημαντικά πράγματα που δεν πρέπει να κάνετε όταν κάνετε αίτηση για φοιτητική βίζα στην Κίνα:

 • Μην επιχειρήσετε να υποβάλετε το έντυπο αίτησης για φοιτητική βίζα αποστέλλοντάς το μέσω ταχυδρομείου, καθώς δεν θα γίνει αποδεκτό.
 • Μην προσκομίζετε πλαστά έγγραφα για τη φοιτητική σας βίζα.
 • Μην κρύβετε ή παραποιείτε γεγονότα στην αίτησή σας για βίζα.