Keystone logo
Μαλαισία

Μελέτη Κύριος σε Μαλαισία 2024

Μελέτη σε Μαλαισία

Μαλαισία είναι μια ομοσπονδιακή συνταγματική μοναρχία στη Νοτιοανατολική Ασία που αποτελείται από τρία ομοσπονδιακά κρατίδια και 13 πολιτείες. Κοινή χρήση χερσαία σύνορα με την Ινδονησία, το Μπρουνέι και την Ταϊλάνδη και θαλάσσια σύνορα με τις Φιλιππίνες, τη Σιγκαπούρη και το Βιετνάμ, τη Μαλαισία διακρίνεται για την ίδρυση του Συνδέσμου Κρατών της Νοτιοανατολικής Ασίας Εθνών, ο Οργανισμός Ισλαμικής Συνεργασίας και της Συνόδου Κορυφής Ανατολικής Ασίας.

Μια πολυπολιτισμική και πολυεθνοτική χώρα, η Μαλαισία έχει ένα σύνταγμα που επιβεβαιώνει τη θρησκεία του κράτους, όπως το Ισλάμ, αλλά και προστατεύει την ελευθερία των πολιτών της να ασκούν τη θρησκεία της επιλογής τους. Λόγω του παρελθόντος επίδραση της αποικιοκρατίας, το σύστημα διακυβέρνησης μοιάζει με εκείνη του Westminster κοινοβουλευτικής συνδυασμό με τις νομικές διαδικασίες που περιγράφονται από το αγγλικό κοινό δίκαιο. Ο βασιλιάς ή αρχηγός του κράτους, αναφέρεται ως το Yang di-Pertuan Agong, ο οποίος εκλέγεται από μια λίστα των κληρονομικών αρχόντων επίβλεψη Μαλαισία 's 13 κράτη.Ο πρωθυπουργός της Μαλαισίας θεωρείται το "επικεφαλής της κυβέρνησης ".

Η πλειοψηφία της Μαλαισίας 's τα πολιτικά κόμματα βασίζονται στην εθνικότητα των μελών. Ενέργειες όπως η Εθνική Αναπτυξιακή Πολιτική θεσπίστηκαν για την προώθηση της κατάστασης των αυτοχθόνων φυλών και Μαλαισιανών ονομάζεται συλλογικά το bumiputera. Η bumiputera θεωρούνται Μαλαισία 's αρχικούς κατοίκους, αντί της Μαλαισίας Ινδοί ή της Μαλαισίας κινέζικα. Παρόμοια με τη θετική πολιτική δράση εφαρμόζεται στις ΗΠΑ στη δεκαετία του 1970, οι πολιτικές, όπως η Εθνική Πολιτική Ανάπτυξης παρέχει προτιμησιακή μεταχείριση για τα bumiputera σε σχέση με την απασχόληση, τις κοινωνικές παροχές πρόνοιας, της εκπαίδευσης και τις υποτροφίες.

Βασικά στοιχεία για τη Μαλαισία

 • Η πρωτεύουσα της Μαλαισίας είναι η Κουάλα Λουμπούρ, σήμερα η έκτη πιο επισκέφθηκε πόλη στον κόσμο.
 • Η εξωτερική πολιτική είναι επικεντρωμένη στις αρχές της ουδετερότητας και την ικανότητα να διατηρεί ειρηνικές σχέσεις με όλες τις χώρες, ανεξάρτητα από πολιτικά ή θρησκευτικά συστήματα.
 • Ο τουρισμός είναι Μαλαισία 's τρίτη μεγαλύτερη πηγή εσόδων από συνάλλαγμα.
 • Ένα από υποδομών Ασία 's πιο ανεπτυγμένες βρίσκεται στη Μαλαισία, με το τηλεπικοινωνιακό της δίκτυο δεύτερη στη Σιγκαπούρη.
 • Έχοντας γεννηθεί στη Μαλαισία δεν χορηγεί αυτόματα ιθαγένεια κάποιου. Ωστόσο, κάθε παιδί που θα γεννηθεί σε δύο Μαλαισίας γονείς εκτός της χώρας χορηγείται αυτόματα την υπηκοότητα. Μαλαισία δεν επιτρέπει διπλή υπηκοότητες.
 • Κύριες εθνοτικές ομάδες στη Μαλαισία είναι το Malays και το bumiputera. Η μαλαισιανή Σύνταγμα ορίζει Μαλαισιανοί, όπως οι μουσουλμάνοι που ασκούν τον παραδοσιακό πολιτισμό και τα έθιμα.
 • Hari Kebangsaan ή Εθνική εορτή, είναι το πιο διάσημο διακοπές στη Μαλαισία και πέφτει στις 31 Αυγούστου. Δεν τιμά την ανεξαρτησία της Μαλαισίας από τη βρετανική αποικιακή κυριαρχία το 1957.

Κλίμα της Μαλαισίας

Μαλαισία εμπειρίες τροπικές καιρικές συνθήκες που δεν είναι τόσο ζεστό, όπως είναι υγρό λόγω του ότι περιβάλλεται από την Θάλασσα της Νότιας Κίνας. Η μέση θερμοκρασία είναι μεταξύ 70 και 80 βαθμούς Fahrenheit (20 και 30 βαθμών Κελσίου). Οκτώβριο μέσω του Φεβρουαρίου είναι η εποχή των βροχών για τη δυτική ακτή και την ανατολική ακτή της Μαλαισίας βλέπει ισχυρές βροχοπτώσεις μεταξύ του Νοεμβρίου και του Φεβρουαρίου. Οι μαθητές φοιτούν στο σχολείο στη Μαλαισία θα ακούσουν αυτές τις περιοχές που αναφέρονται ως νοτιοδυτικούς μουσώνες και το βορειοανατολικό μουσώνα. Monsoon είναι ένα παράγωγο της "mausim ", η αραβική λέξη για το "εποχές ".

Θρησκείες στη Μαλαισία

Το Ισλάμ είναι η επίσημη θρησκεία του κράτους, με περίπου 60 τοις εκατό της Μαλαισίας 's πληθυσμού που ασκούν τη μουσουλμανική πίστη. Άλλες θρησκείες περιλαμβάνουν Βουδισμός, ο Ινδουισμός, ο Χριστιανισμός και τον Κομφουκιανισμό. Όλες οι Μουσουλμάνοι αναμένεται να τηρήσουν τις αποφάσεις της Σαρία δικαστηρίων σχετικά με τα θρησκευτικά ζητήματα.Σαρία δικαστήριο δικαιοδοσία περιορίζεται περαιτέρω σε θέματα διαζυγίου, το γάμο, την αποστασία και την κληρονομιά,

Γλώσσες στη Μαλαισία

Μαλαισία 's επίσημη γλώσσα είναι η Μαλαισιανή, με τα αγγλικά είναι δεύτερη πιο ομιλούμενη γλώσσα του. Ένας τύπος της αγγλικής γλώσσας που συνδέονται με την British αγγλικά ονομάζεται Μαλαισίας Πρότυπο αγγλικά χρησιμοποιείται για να καθοδηγήσει τους μαθητές στα δημόσια σχολεία. Manglish ακούγεται επίσης, το οποίο είναι καθομιλουμένη αγγλική επηρεάζεται από Ταμίλ και της Μαλαισίας Κινέζοι. Ωστόσο, η Μαλαισία δεν περιέχει περίπου 140 άλλες γλώσσες που ομιλούνται από τους λαούς που ζουν κοντά χερσόνησος της Μαλαισίας, τις παράκτιες περιοχές και την Ανατολική Μαλαισία, όπου υπάρχουν φυλετικές διαφορές των γλωσσών. Επιπλέον, Μαλαισίας δεν είναι όπως άλλα Νοτιοανατολικής Ασίας γλώσσες, όπως Βιετνάμ και της Ταϊλάνδης στο ότι δεν είναι τονική.

Μαλαισίας νομίσματος

Το νόμισμα της Μαλαισίας είναι η ρίνγκιτ, παλαιότερα ονομαζόταν η μαλαισιανή δολάριο.Διαιρείται σε 100 cents, το ρίνγκιτ ισούται σήμερα περίπου τρία δολάρια στο αμερικανικό νόμισμα και λίγο περισσότερο από τέσσερα ευρώ.

Αλλαγή νομίσματος

Βασικό μηνιαίο κόστος διαβίωσης

 • Ενοικίαση σε κοινόχρηστο διαμέρισμα

  206
 • Μερίδιο υπηρεσιών κοινής ωφέλειας

  14
 • Συνδρομή στο Διαδίκτυο

  25
 • Τοπικές συγκοινωνίες

  21

Δείγμα κόστους τρόπου ζωής

 • Συνδυασμός γρήγορου φαγητού

  3
 • Εισιτήριο κινηματογράφου

  4
 • Πίντα τοπικής μπύρας

  3

Σχετικά με Μαλαισία

Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης στη Μαλαισία

Η αυξανόμενη φήμη που παρέχεται στα ιδιωτικά πανεπιστήμια στη Μαλαισία έχει προσελκύσει χιλιάδες ξένους φοιτητές κατά την τελευταία δεκαετία. Μερικά από αυτά τα ιδιωτικά σχολεία προσφέρουν προγράμματα που επιτρέπουν στους μαθητές να κερδίσουν μέρος του ενός βαθμού στο πανεπιστήμιο και μέρος ενός βαθμού σε άλλο ίδρυμα. Ονομάζεται "αδελφοποίηση ", η μέθοδος αυτή διευκολύνει την μεταφορά των αντιγράφων και των πιστώσεων και, επίσης, κάνει εισαγωγή σε προγράμματα που παρέχουν συνδέουν βαθμούς αυτόματα αν το πρόγραμμα παρέχεται από έναν τοπικό φορέα. Πιο γνωστό πανεπιστήμια στη Μαλαισία περιλαμβάνουν Monash University Campus Μαλαισία, Swinburne University of Technology Sarawak Campus και τη Μαλαισία 's παλαιότερο πανεπιστήμιο, το Πανεπιστήμιο της Μαλαισίας βρίσκεται στην πρωτεύουσα της Κουάλα Λουμπούρ.

Οι μαθητές μπορούν να λάβουν Bachelor 's και Master ' s βαθμό σε πανεπιστήμια της Μαλαισίας στο χρονικό διάστημα που είναι παρόμοια με ευρωπαϊκά και αμερικανικά προγράμματα σπουδών.Οι περισσότερες ιδιωτικές και όλα τα δημόσια πανεπιστήμια προσφέρουν Master of Science βαθμούς με την ολοκλήρωση των απαραίτητων ερευνητικών δραστηριοτήτων και μαθημάτων. Τα πτυχία Διδακτορικό κερδίσει όταν οι μαθητές μπορούν να παρουσιάζουν τα αποτελέσματα της έρευνας με τη μορφή ενός δημοσιευμένη μελέτη. Μαλαισία έχει επίσης πολυτεχνικών σχολών που μοιάζουν με τις παραδοσιακές σχολές επαγγελματικής κατάρτισης, προσφέροντας συνεργάτης 's πτυχία, μεταπτυχιακά δίπλωμα ή πιστοποιητικά ειδικών δεξιοτήτων.

Η αποδοχή σε ένα μαλαισιανό πανεπιστήμιο δεν είναι δύσκολο, αλλά απαιτεί από τους μαθητές να προσκομίσει την απόδειξη των βαθμών που προκύπτουν από προηγούμενα σχολεία παρακολούθησαν. Μαλαισία είναι να γίνει γνωστό για την εξαιρετική προγραμμάτων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης της σχετικά με την τεχνολογία, τις επιχειρήσεις και την επιστήμη και χαιρετίζει φωτεινό διεθνείς φοιτητές να σπουδάσουν σε ένα από τα πανεπιστήμια του.

Απαιτήσεις φοιτητική βίζα

Οι μαθητές θα πρέπει να αποκτήσουν μια τουριστική βίζα για να ταξιδέψουν στη Μαλαισία.Μόλις φθάσουν στο Πανεπιστήμιο τους, οι μαθητές έχουν εκδοθεί μια διεθνής φοιτητική ταυτότητα και διαβατήρια σφραγίδα από το πανεπιστήμιο αρχές. Οι μαθητές θα χρειαστείτε δύο φωτογραφίες διαβατηρίου, ένα διεθνές διαβατήριο που έχει ισχύ για τουλάχιστον έξι μήνες, δύο συμπληρωμένα έντυπα αιτήσεων, την καταβολή τέλους, η απόδειξη ότι μπορούν να συντηρήσουν τον εαυτό τους, ενώ στη Μαλαισία, μια επιστολή της εισαγωγής και ένα πιστοποιητικό που να βεβαιώνει ότι έχουν δοθεί ένα εμβολιασμό κατά του κίτρινου πυρετού πριν από την είσοδο στη χώρα.

Γιατί να σπουδάσω στη Μαλαισία;

Οι μαθητές θα λαμβάνουν εκπαίδευση ποιότητας σε προσιτές τιμές, όταν κερδίζει το πτυχίο τους στη Μαλαισία. Τυπικά διδάκτρων περιλαμβάνει καταχώριση, τα δίδακτρα, κατάθεση, τέλη εργαστήριο (εάν υπάρχει), φυσικά υλικά και την ασφάλιση υγείας, η οποία για ένα Bachelor 's βαθμό, είναι περίπου RM (Ρίνγκιτ Μαλαισίας) 80.000, ή $ 10.000 δολάρια ΗΠΑ.Επιπλέον, το κόστος ζωής είναι χαμηλό σε σύγκριση με άλλες χώρες και οι μαθητές επιτρέπεται να εργάζονται μέχρι 20 ώρες την εβδομάδα, ενώ σπούδαζε στη Μαλαισία, εφ 'όσον αποκτήσουν άδεια φοιτητής ή να περάσει.