Keystone logo
Ηνωμένο Βασίλειο

Μελέτη Κύριος σε Ηνωμένο Βασίλειο 2024

Μελέτη σε Ηνωμένο Βασίλειο

Πολλοί άνθρωποι συγχέουν το Ηνωμένο Βασίλειο με τη Μεγάλη Βρετανία,όμως στην πραγματικότητα δεν είναι το ίδιο πράγμα. Το Ηνωμένο Βασίλειο είναι μια ενωμένη ομάδα τεσσάρων χωρών: της Αγγλίας, της Σκωτίας, της Ουαλίας και της Βορείου Ιρλανδίας. Αυτές οι τέσσερις χώρες μοιράζονται ένα σύμπλεγμα νησιών στο βορειοδυτικό τμήμα της ηπειρωτικής Ευρώπης και είναι ενωμένες κάτω από μια κυβέρνηση με ένα μονάρχη. Η Μεγάλη Βρετανία περιλαμβάνει μόνο την Αγγλία, τη Σκωτία και την Ουαλία.

Μολονότι το Ηνωμένο Βασίλειο έχει τέσσερις ξεχωριστές χώρες, η κάθε μια με τη δική της κουλτούρα και διαφορετικές διαλέκτους, υπάρχει ένας λόγος που πολλοί άνθρωποι συγχέουν το Ηνωμένο Βασίλειο με τη Αγγλία. Για αιώνες, η Αγγλία ήταν το κυρίαρχο έθνος, με τη μονάρχη συχνά να αποκαλείται η "Βασίλισσα της Αγγλίας." Όταν οι άνθρωποι σκέφτονται το Ηνωμένο Βασίλειο, η εικόνα του μονάρχη είναι συχνά το πρώτο πράγμα που έρχεται στο νου τους. Οι βασιλείς, βασίλισσες, πρίγκιπες και πριγκίπισσες της Αγγλίας έχουν γίνει διεθνείς διασημότητες. Το Ηνωμένο Βασίλειο είναι επίσης γνωστό και για τα πολιτιστικά του ινδάλματα, όπως ο Ντέιβιντ Μπέκαμ, ο Dr. Whoκαι οι Beatles. Αν έχετε επισκεφθεί το Ηνωμένο Βασίλειο, θα θελήσατε να φάτε μια ξεπεσμένη σοκολάτα Cadburyμετά το παραδοσιακό γεύμα του ψαριού με τηγανιτές πατάτες, ξεπλένοντάς τα όλα αυτά με μια δυνατή μπύρα Guinness.

Οι άνθρωποι στο Ηνωμένο Βασίλειο είναι γνωστοί ως ηγέτες των τεχνών καθώς και της επιστήμης και της τεχνολογίας. Το Ηνωμένο Βασίλειο είναι το μέρος όπου συχνά ξεκινούν οι νέες τάσεις της μόδας και εκεί όπου έχουν γεννηθεί ηθοποιοί και μουσικοί. Το Λονδίνο, το κέντρο όλων αυτών, συχνά αποκαλείται "πολιτιστική υπερδύναμη."

Το Ηνωμένο Βασίλειο, και ειδικά η Αγγλία, είναι γνωστό για ορισμένα από τα κορυφαία πανεπιστήμια του κόσμου. Οι άνθρωποι ταξιδεύουν από όλα τα μήκη και πλάτη για να σπουδάσουν σε ορισμένες από τις πιο υψηλόβαθμες σχολές του πλανήτη, όπως το Κέιμπριτζ και η Οξφόρδη. Στην πραγματικότητα, το Ηνωμένο Βασίλειο έχει τέσσερα πανεπιστήμια που κατατάσσονται ανάμεσα στα κορυφαία 10 παγκοσμίως, στις Παγκόσμιες Πανεπιστημιακές Κατατάξεις της εταιρείας QuacquarelliSymonds (QS).

Το κλίμα στο Ηνωμένο Βασίλειο

Το κλίμα στο Ηνωμένο Βασίλειο διαφέρει δραματικά ανάλογα με την τοποθεσία. Περιοχές που είναι κοντά στον Ατλαντικό, όπως η Βόρεια Ιρλανδία και η Ουαλία, είναι υγρές, θυελλώδεις, και ήπιες όσον αφορά τη θερμοκρασία. Η Αγγλία έχει δροσερές, αλλά όχι κρύες, θερμοκρασίες σχεδόν όλη τη διάρκεια του έτους, και μια μέση ποσότητα βροχόπτωσης. Υπάρχουν πιθανότητες χιονόπτωσης, αλλά αυτό είναι ασυνήθιστο.

Κόστοςδιαβίωσης

Όπως και το κλίμα, έτσι και το κόστος διαβίωσης διαφέρει ανάλογα με το που θα μείνετε στο Ηνωμένο Βασίλειο. Το Λονδίνο, που είναι το πολιτιστικό κι εκπαιδευτικό κέντρο, είναι ένα από τα ακριβότερα μέρη στον κόσμο. Το ενοίκιο και το κόστος των καθημερινών δραστηριοτήτων είναι κι αυτά αρκετά υψηλά εδώ. Το να φάτε έξω είναι επίσης ακριβό σε όλη την Αγγλία, οπότε εξετάστε το ενδεχόμενο να ψάξετε για ένα κοιτώνα ή διαμέρισμα που θα έχει κουζίνα για να μειώσετε τα έξοδα.

Αλλαγή νομίσματος

Βασικό μηνιαίο κόστος διαβίωσης

 • Ενοικίαση σε κοινόχρηστο διαμέρισμα

  628
 • Μερίδιο υπηρεσιών κοινής ωφέλειας

  83
 • Συνδρομή στο Διαδίκτυο

  35
 • Τοπικές συγκοινωνίες

  79

Δείγμα κόστους τρόπου ζωής

 • Συνδυασμός γρήγορου φαγητού

  8
 • Εισιτήριο κινηματογράφου

  12
 • Πίντα τοπικής μπύρας

  5

Σχετικά με Ηνωμένο Βασίλειο

Τριτοβάθμια Εκπαίδευση στο Ηνωμένο Βασίλειο

Λόγω των εξαιρετικών του πανεπιστημίων, η ανώτατη εκπαίδευση στο Ηνωμένο Βασίλειο είναι περιζήτητη, όχι μόνο από τους κατοίκους του Ηνωμένου Βασιλείου, αλλά και από άτομα από όλο τον κόσμο. Τυπικά, οι σπουδαστές γίνονται δεκτοί στο πανεπιστήμιο ξεκινώντας από την ηλικία των 18. Οι περισσότεροι κάτοικοι θα παρακολουθήσουν κάποια σχολή χρηματοδοτούμενη από το κράτος, για να μπορέσουν να περιορίσουν το κόστος.

Στο Ηνωμένο Βασίλειο, το πρώτο δίπλωμα είναι το πτυχίο. Οι περισσότεροι σπουδαστές ξοδεύουν περίπου τρία χρόνια μελετώντας για αυτό το δίπλωμα, κατά τη διάρκεια του οποίου είναι γνωστοί ως προπτυχιακοί φοιτητές. Μετά την αποφοίτηση από ένα προπτυχιακό δίπλωμα ή άλλο πρωτοβάθμιο πρόγραμμα σπουδών, οι προσοντούχοι σπουδαστές μπορούν να επιλέξουν να συνεχίσουν σε μεταπτυχιακές σπουδές. Ένα μεταπτυχιακό δίπλωμα, που τυπικά διαρκεί ένα έτος, είναι η πρώτη επιλογή. Τα διδακτορικά προγράμματα διαρκούν περίπου τρία έτη. Η εισαγωγή σε μεταπτυχιακά προγράμματα είναι άκρως ανταγωνιστική, και αυτά δεν είναι χρηματοδοτούμενα από το κράτος.

Εκτός από αυτά τα τρία βασικά πτυχία, οι σπουδαστές στο Ηνωμένο Βασίλειο μπορούν να ακολουθήσουν διπλώματα ειδικοτήτων μέσω διαφόρων επιτροπών σπουδών και συντεχνιών. Αυτά τα διπλώματα μπορεί να συμπεριλαμβάνουν την Ψυχολογία, τη Νομική, την Ιατρική, Την Εκπαίδευση και τις Επιχειρήσεις.

Οι σπουδές στο Ηνωμένο Βασίλειο σας προσφέρουν το όφελος ενός διπλώματος από μια από τις αναγνωρισμένες σχολές του κόσμου. Η χώρα εκτιμά την μόρφωση και θα ζήσετε ανάμεσα σε εξαιρετικούς στοχαστές κι ερευνητές. Αν το πτυχίο της επιλογής σας εστιάζει περισσότερο στην έρευνα, θα διαπιστώσετε πως οι σπουδές στο Ηνωμένο Βασίλειο σας δίνουν την ευκαιρία να ενταχθείτε σε εξαιρετικά ερευνητικά προγράμματα.

Δίδακτρα

Καθώς εξετάζετε το ενδεχόμενο σπουδών στο Ηνωμένο Βασίλειο, το να κατανοήσετε το κόστος θα σας βοηθήσει πολύ. Για το σχολικό έτος 2012 με 2013, τα προπτυχιακά διπλώματα στην Αγγλία συγκεκριμένα έφτασαν τις 9.000 λίρες τον χρόνο, με το ποσό των 6.000 λιρών να είναι πιο σύνηθες. Τα μεταπτυχιακά διπλώματα είχαν υψηλότερο κόστος από ότι τα προπτυχιακά προγράμματα, αλλά αυτό διέφερε σημαντικά ανάμεσα στις σχολές. Οι σπουδαστές που σπούδασαν εκτός Αγγλίας πλήρωσαν γύρω στις 5.000 – 20.000 λίρες ετησίως για το δίπλωμά τους.

Η αποφοίτηση με ένα πτυχίο από το Ηνωμένο Βασίλειο θα σας ανοίξει τις πόρτες σε πολλές ευκαιρίες απασχόλησης. Επειδή αυτές οι σχολές χαίρουν μεγάλης υπόληψης ανά τον κόσμο, θα έχετε την επιλογή να επιδιώξετε μια εργασία σε διεθνείς τοποθεσίες καθώς και στο Ηνωμένο Βασίλειο, αν αποφασίσετε να εγκατασταθείτε εκεί.

Υγειονομική Περίθαλψη

Το Ηνωμένο Βασίλειο διαθέτει ένα εθνικό σύστημα υγειονομικής περίθαλψης που ονομάζεται Εθνική Υπηρεσία Υγείας. Οι σπουδαστές που κάνουν μαθήματα διάρκειας τουλάχιστον έξι μηνών, μπορεί να πληρούν τις προϋποθέσεις για δωρεάν ή επιδοτούμενη νοσηλεία στο Ηνωμένο Βασίλειο. Όσοι είναι κάτοικοι της Ε.Ε. ή ζουν ήδη στο Ηνωμένο Βασίλειο δικαιούνται αυτόματα τις υπηρεσίες της Ε.Υ.Υ., ανεξάρτητα από το για πόσο σκοπεύουν να σπουδάσουν στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Η απόκτηση βίζας στο Ηνωμένο Βασίλειο

Οι τύποι των φοιτητικών θεωρήσεων στο Ηνωμένο Βασίλειο συμπεριλαμβάνουν:

 • Γενικής Κατηγορίας 4 – Αυτή η βίζα ισχύει για ενήλικες άνω των 17 που έρχονται στο Ηνωμένο Βασίλειο για σπουδές.

 • Φοιτητικός Επισκέπτης – Αυτή η βίζα ισχύει για σπουδαστές που σκοπεύουν να παρακολουθήσουν μαθήματα μικρής διάρκειας και δεν σχεδιάζουν να εργαστούν κατά την παραμονή τους.

 • Υποψήφιος Φοιτητής – Αυτή η βίζα ισχύει για σπουδαστές που χρειάζεται να κάνουν κάποιες τελευταίες ρυθμίσεις πριν ξεκινήσουν της σπουδές Κατηγορίας 4 <./ Li>

Συμβουλές

Καθώς προετοιμάζεστε να σπουδάσετε στο Ηνωμένο Βασίλειο, θυμηθείτε πως αρκετά πανεπιστήμια και συγκεκριμένα προγράμματα είναι άκρως ανταγωνιστικά. Κάντε νωρίς τις αιτήσεις σας για να εξασφαλίσετε ότι θα μπορέσετε να κλείσετε μια θέση, και κάντε αιτήσεις σε παραπάνω από μια σχολή για να βελτιώσετε τις πιθανότητές σας εισαγωγής. Βρείτε προσιτή στέγαση κοντά στο πανεπιστήμιο ή την πανεπιστημιούπολη, και εξετάστε το ενδεχόμενο να μοιραστείτε ένα διαμέρισμα ή κάποιο πατάρι με άλλο ένοικο για να μεγιστοποιήσετε την οικονομική σας επένδυση. Με αυτές τις συμβουλές, θα μπορέσετε να σπουδάσετε στο Ηνωμένο Βασίλειο με ελάχιστη ταλαιπωρία, εκμεταλλευόμενοι μια χώρα μια πλούσια εκπαιδευτική κληρονομιά και μια διεθνή φήμη όσον αφορά την παραγωγή ποιοτικών αποφοίτων.

Απαιτήσεις βίζας

Η Φοιτητική Βίζα Βαθμίδας 4 (Γενική) έχει αντικατασταθεί με τη λεγόμενη «Μαθητική Διαδρομή». Το Student Route είναι η νέα Φοιτητική Βίζα του Ηνωμένου Βασιλείου, η οποία θα είναι διαθέσιμη και σε υπηκόους του ΕΟΧ, οι οποίοι, πριν από το Brexit, δεν χρειάζονταν βίζα για να σπουδάσουν στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Φοιτητική διαδρομή (ηλικίες 18+)

Παιδική μαθητική διαδρομή (ηλικίας 4 - 17 ετών, η οποία έχει αντικαταστήσει τη Βίζα Παιδικής Φοιτητικής Βίζας Βαθμίδας 4)

Τι είδους Visa χρειάζεστε;

Όνομα βίζας

Φοιτητική Διαδρομή

Τιμή και νόμισμα

GBP 348

Τα τρέχοντα τέλη φοιτητικής βίζας στο Ηνωμένο Βασίλειο είναι:

 • 348 £ εάν κάνετε αίτηση εκτός Ηνωμένου Βασιλείου.
 • 475 £ εάν υποβάλετε αίτηση για επέκταση ή μετάβαση σε Φοιτητική Βίζα από το Ηνωμένο Βασίλειο.

Ποιος μπορεί να υποβάλει αίτηση για βίζα;

Οποιοσδήποτε εισέρχεται στη χώρα για σπουδές πρέπει να υποβάλει αίτηση για Φοιτητική Βίζα εάν εισέλθει μετά την 1η Ιανουαρίου 2021. Αυτό περιλαμβάνει υπηκόους ΕΕ/ΕΟΧ που προηγουμένως δεν χρειάζονταν βίζα για να εισέλθουν στο Ηνωμένο Βασίλειο για τις σπουδές τους. Θα χρειαστεί να φτάσετε τους 70 βαθμούς στο Σύστημα Βασισμένο σε Πόντοι, το οποίο μετράει εάν πληροίτε τις προϋποθέσεις για σπουδές στο Ηνωμένο Βασίλειο. Αυτό περιλαμβάνει:

 • Έχετε γίνει δεκτός σε εγκεκριμένο ίδρυμα;
 • Έχετε τους οικονομικούς πόρους για να χρηματοδοτήσετε τη διαμονή σας στο Ηνωμένο Βασίλειο;
 • Είστε ικανοί στα Αγγλικά;
 • Πληροί το μάθημά σας τις απαιτήσεις του μαθήματος;

Όσοι αποφοιτούν από βρετανικό εκπαιδευτικό ίδρυμα έως και μετά το καλοκαίρι του 2021 θα μπορούν να υποβάλουν αίτηση για μεταπτυχιακή βίζα, επιτρέποντάς τους να εργαστούν/αναζητούν εργασία στο Ηνωμένο Βασίλειο για έως και 2 χρόνια.

Πού μπορείτε να κάνετε την αίτηση;

Κέντρο αιτήσεων βίζας για το Ηνωμένο Βασίλειο / Διαδικτυακό

Μπορείτε να υποβάλετε αίτηση για φοιτητική βίζα στο Ηνωμένο Βασίλειο στο κέντρο αιτήσεων βίζας του Ηνωμένου Βασιλείου στη χώρα σας. Μπορείτε να βρείτε μια λίστα με τα κέντρα αίτησης βίζας για το Ηνωμένο Βασίλειο σε όλο τον κόσμο εδώ: https://www.gov.uk/find-a-visa-application-centre.

Μπορείτε επίσης να υποβάλετε αίτηση για φοιτητική βίζα στο Ηνωμένο Βασίλειο μέσω του ιστότοπου της Υπηρεσίας Βίζας και Μετανάστευσης του Υπουργείου Εσωτερικών του Ηνωμένου Βασιλείου. Μπορείτε να ξεκινήσετε εδώ: https://apply-to-visit-or-stay-in-the-uk.homeoffice.gov.uk/sort/country-nationality?p=student_out_uk

Δικτυακός τόπος:https://www.gov.uk/find-a-visa-application-centre

Πώς να κάνετε την αίτηση;

Για να αποκτήσετε φοιτητική βίζα στο Ηνωμένο Βασίλειο, θα πρέπει πρώτα να γίνετε δεκτοί σε ένα μάθημα. Για τα περισσότερα μαθήματα, θα χρειαστεί επίσης να αποδείξετε ότι καταλαβαίνετε αγγλικά στο απαιτούμενο επίπεδο.

Η διαδικασία αίτησης φοιτητικής βίζας στο Ηνωμένο Βασίλειο διαφέρει ελαφρώς ανάλογα με τον τύπο της φοιτητικής βίζας του Ηνωμένου Βασιλείου για την οποία υποβάλλετε αίτηση.

Για την αίτησή σας για φοιτητική βίζα στο Ηνωμένο Βασίλειο, θα χρειαστεί να παρέχετε τα ακόλουθα:

 • διαβατήριο ή ταξιδιωτική ταυτότητα
 • απόδειξη ότι μπορείτε να καλύψετε τα έξοδα πορείας και διαβίωσής σας
 • απόδειξη συγκατάθεσης γονέα ή κηδεμόνα εάν είστε κάτω των 18 ετών
 • απόδειξη αποδοχής στο μάθημά σας
 • απόδειξη καταβολής επιβάρυνσης υγειονομικής περίθαλψης

Ανάλογα με τη χώρα καταγωγής σας, μπορεί επίσης να χρειαστεί να κάνετε τεστ φυματίωσης.

Όταν φτάσετε στο Ηνωμένο Βασίλειο, μπορεί να χρειαστεί να δηλώσετε τη φοιτητική σας βίζα στο Ηνωμένο Βασίλειο στην αστυνομία. Θα πρέπει να λάβετε πληροφορίες σχετικά με το εάν πρέπει να εγγραφείτε στο αυτοκόλλητο ή στην επιστολή της φοιτητικής βίζας του Ηνωμένου Βασιλείου από το Υπουργείο Εσωτερικών του ΗΒ. Θα χρειαστεί επίσης να υποβάλετε αίτηση για Βιομετρική άδεια παραμονής εάν μένετε στο Ηνωμένο Βασίλειο για περισσότερο από 6 μήνες.

Πότε πρέπει να κάνετε αίτηση;

Μπορείτε να κάνετε αίτηση για Φοιτητική Βίζα έως και 6 μήνες πριν την έναρξη των μαθημάτων σας. Οι χρόνοι διεκπεραίωσης της φοιτητικής βίζας του Ηνωμένου Βασιλείου ποικίλλουν ανάλογα με τον τόπο από τον οποίο υποβάλλετε αίτηση, αλλά γενικά θα λάβετε απόφαση εντός 3 εβδομάδων εάν υποβάλετε αίτηση εκτός ΗΒ και εντός 8 εβδομάδων εάν υποβάλετε αίτηση εντός του ΗΒ.

Η διάρκεια της Γενικής φοιτητικής βίζας εξαρτάται από τη διάρκεια του μαθήματος σας και μπορείτε να υποβάλετε αίτηση για παράτασή της εάν επιθυμείτε να μείνετε στο Ηνωμένο Βασίλειο για να εργαστείτε ή να συνεχίσετε περαιτέρω σπουδές. Η Παιδική φοιτητική βίζα ισχύει για τη διάρκεια του μαθήματος, έως 6 έτη κατ' ανώτατο όριο, και μπορεί να παραταθεί. Η διάρκεια της βραχυπρόθεσμης φοιτητικής βίζας δεν μπορεί να υπερβαίνει τη διάρκεια του μαθήματός σας και δεν μπορεί να παραταθεί.

Χρόνος επεξεργασίας

3 Weeks

Ευκαιρίες εργασίας

Οι διεθνείς φοιτητές επιτρέπεται να εργαστούν με σπουδές στο Ηνωμένο Βασίλειο, υπό ορισμένες προϋποθέσεις. Το είδος της εργασίας που μπορείτε να κάνετε θα εξαρτηθεί από το τι σπουδάζετε και από το αν θα εργάζεστε κατά τη διάρκεια της σχολικής περιόδου ή στα διαλείμματα.

Ωρες την εβδομάδα

0

Γιατί χρειάζεστε αυτό το είδος βίζας;

Οι κύριοι λόγοι για την άρνηση φοιτητικής βίζας είναι:

 1. Έγγραφα που λείπουν ή είναι λανθασμένα.
 2. Μη τήρηση οικονομικών απαιτήσεων.
 3. Λανθασμένη μορφή εγγράφου.