Keystone logo
Κάτω Χώρες

Μελέτη Κύριος σε Κάτω Χώρες 2024

Μελέτη σε Κάτω Χώρες

Η Ολλανδία βρίσκεται στη βορειοδυτική Ευρώπη με τα σύνορα στη Βόρεια Θάλασσα, το Βέλγιο και τη Γερμανία. Εκτός από τις τουλίπες και ανεμόμυλους, η χώρα είναι διάσημη για τα αναχώματα του - περίπου το ένα πέμπτο της γης στην Ολλανδία είναι κάτω από το επίπεδο της θάλασσας και το εκτεταμένο σύστημα ανάχωμα κρατά πλημμύρες στο κόλπο. Η Χάγη, μία από τις μεγαλύτερες πόλεις στην Ολλανδία, φιλοξενεί το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο και διάφορα άλλα διεθνή δικαστήρια. Leading βιομηχανίες περιλαμβάνουν τη ναυτιλία, την αλιεία, το εμπόριο και τις τράπεζες. Αξιοσημείωτες Ολλανδοί καλλιτέχνες περιλαμβάνουν Vincent van Gogh και MC Escher.

Κλίμα

Η Ολλανδία μπορεί να υπερηφανεύεται για ένα ήπιο κλίμα στη θάλασσα. Τα καλοκαίρια είναι σχετικά δροσερό, με μέση υψηλά επίπεδα του καλοκαιριού περίπου 23 βαθμούς Κελσίου τον Αύγουστο και η μέση χαμηλά το χειμώνα γύρω στους 0 βαθμούς C το Φεβρουάριο. Βροχή μπορεί να αναμένεται σε περίπου το ήμισυ των ημερών σε οποιοδήποτε δεδομένο μήνα, και οι χιονοπτώσεις εμφανίζεται περίπου 25 ημέρες κάθε χειμώνα.

Πολιτισμός

Αν και ολλανδικά είναι η επίσημη γλώσσα των Κάτω Χωρών, οι περισσότεροι ολλανδοί πολίτες μιλούν αγγλικά. Οι Ολλανδοί είναι γνωστή για το γεγονός ότι μια ανοικτή κοινωνία που ενθαρρύνει την καινοτομία και αγκαλιάζει πολλούς πολιτισμούς. Επιπλέον, οι Κάτω Χώρες έχουν ένα πολύ χαμηλό ποσοστό εγκληματικότητας.

Κόστος Διαβίωσης

Το κόστος ζωής είναι σχετικά χαμηλό στην Ολλανδία, σε σύγκριση με πολλές χώρες της Δυτικής Ευρώπης και της Βόρειας Αμερικής. Οι μαθητές θα βρείτε επίσης ένα θερμό καλωσόρισμα και εκπτώσεις σε πολλά εστιατόρια, θέατρα και μουσεία. Επιπλέον, οι Κάτω Χώρες είναι εξαιρετικά φιλική προς το ποδήλατο και πολλοί μαθητές θα διαπιστώσουν ότι δεν έχουν ανάγκη να χρησιμοποιούν τα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Αλλαγή νομίσματος

Βασικό μηνιαίο κόστος διαβίωσης

 • Ενοικίαση σε κοινόχρηστο διαμέρισμα

  611
 • Μερίδιο υπηρεσιών κοινής ωφέλειας

  70
 • Συνδρομή στο Διαδίκτυο

  40
 • Τοπικές συγκοινωνίες

  79

Δείγμα κόστους τρόπου ζωής

 • Συνδυασμός γρήγορου φαγητού

  10
 • Εισιτήριο κινηματογράφου

  12
 • Πίντα τοπικής μπύρας

  5

Σχετικά με Κάτω Χώρες

Τριτοβάθμια Εκπαίδευση

Οι Κάτω Χώρες προσφέρει πτυχίο, μάστερ και διδακτορικού διπλώματος. Πτυχία προσφέρονται σε δύο ευρείες κατηγορίες:

1. Έρευνα προσανατολισμένη προγράμματα σε ερευνητικά πανεπιστήμια. Πανεπιστήμια έρευνας περιλαμβάνουν ιδρύματα με τα δύο γενικά προγράμματα και εκείνων που ειδικεύονται σε τομείς όπως η μηχανική και η γεωργία.

2. Επαγγελματική προγραμμάτων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης σε πανεπιστήμια εφαρμοσμένων επιστημών. Πανεπιστήμια με εφαρμοσμένες επιστήμες προγράμματα προετοιμάσει τους μαθητές να εργαστούν σε συγκεκριμένα επαγγέλματα, όπως οι καλές τέχνες και την εκπαίδευση.

Προγράμματα όλα master απαιτούν πτυχίο για την εισαγωγή. Πτυχίο από ένα προσανατολισμένο προς την έρευνα του προγράμματος απαιτείται για την εισδοχή σε έρευνα προσανατολισμένη πρόγραμμα στο επίπεδο του πλοιάρχου? Ωστόσο, υποψήφιοι με πτυχίο από ένα πρόγραμμα εφαρμοσμένες επιστήμες μπορούν να γίνουν δεκτοί, εφόσον πληρούν πρόσθετες απαιτήσεις.

Γιατί να σπουδάσω στην Ολλανδία;

Σπουδές στην Ολλανδία παρέχει εξαιρετική αξία μέσω ενός συνδυασμού χαμηλά δίδακτρα, κορυφαία πανεπιστήμια, και πολυπολιτισμικό τρόπο ζωής που αγκαλιάζει τους ξένους φοιτητές. Το 2012, ολλανδικά πανεπιστήμια που κατέχει 12 από τις 200 θέσεις στην Times Higher Education World University Rankings .

Παρά το γεγονός ότι οι μαθητές που μιλούν ολλανδικά μπορεί να προτιμούν να εγγραφούν σε ένα πρόγραμμα διδάσκεται στα ολλανδικά, πολλά προγράμματα στην Ολλανδία διδάσκονται στα αγγλικά. Οι αλλοδαποί φοιτητές είναι ευπρόσδεκτες και αποτελούν περίπου το 13 τοις εκατό των φοιτητών στη χώρα. Επιπλέον, ορισμένα ιδρύματα παρέχουν προγράμματα που έχουν σχεδιαστεί ειδικά για τους ξένους φοιτητές. Κάθε ολλανδικό φορέα που προσλαμβάνει διεθνείς φοιτητές πρέπει να τηρούν έναν κώδικα δεοντολογίας που να καλύπτει την παροχή συμβουλών και την επιλογή των φοιτητών αυτών.Τα πιο δημοφιλή προγράμματα σπουδών για τους ξένους φοιτητές είναι στα οικονομικά, τη μηχανική, τις κοινωνικές επιστήμες και τις γλώσσες.

Πανεπιστήμια

Η Ολλανδία έχει 13 ερευνητικά πανεπιστήμια, 39 πανεπιστήμια εφαρμοσμένων επιστημών, και 14 άλλα ιδρύματα. Τρία ερευνητικά πανεπιστήμια ειδικεύονται στον τομέα της τεχνολογίας και μια πανεπιστημιακή έρευνα, Wageningen, ειδικεύεται στον τομέα της γεωργίας. Τα πανεπιστήμια λαμβάνουν χρηματοδότηση από διάφορες πηγές, συμπεριλαμβανομένων των κρατικών επιχορηγήσεων, τα δίδακτρα, τα τέλη και τις συμβάσεις με εξωτερικούς οργανισμούς.

Δίδακτρα, Πρόγραμμα Διάρκεια και Ακαδημαϊκό Έτος

Τα δίδακτρα για έναν μαθητή της ΕΕ είναι περίπου € 1.800 έως € 12.000 ετησίως, ανάλογα με το είδος του προγράμματος και το σχολείο. Οι τιμές για τους μη φοιτητές της ΕΕ είναι περίπου € 8.000 έως € 20.000 ετησίως.Παρά το γεγονός ότι τα προγράμματα σπουδών όλα τα ολλανδικά πλοιάρχου προσφέρει εξαιρετική αξία, η ολλανδική είναι ιδιαίτερα γνωστή για την εμπειρία τους στην αειφόρο ενέργεια, διαχείριση υδάτων, και Art & Design.

Πρόγραμμα προσανατολισμένο προς την έρευνα πλοιάρχου απαιτεί 60-120 ώρες πίστωσης, η οποία διαρκεί 1-2 χρόνια για να ολοκληρωθεί. Engineering, η γεωργία, τα μαθηματικά και τις επιστήμες απαιτούν από όλους 120 credit-hour/2-year προγράμματα. Τα πτυχία έρευνας που ανατίθενται είτε ως Master of Science ή Master of Arts.

Εφαρμοσμένων τεχνών και επιστημών βαθμούς απαιτούν επίσης 60-120 διδακτικές ώρες, ανάλογα με την ακαδημαϊκή πειθαρχία. Το πτυχίο είναι ειδικά για το ακαδημαϊκό ειδικότητας, όπως είναι ένα Master of Architecture.

Μια πιστωτική ώρα διαρκεί συνήθως 28 ώρες για να ολοκληρωθεί, και το ακαδημαϊκό έτος είναι 42 εβδομάδες καιρό. Ένας σπουδαστής πλήρους απασχόλησης ολοκληρώνει συνήθως 60 ώρες πίστωσης σε ένα ακαδημαϊκό έτος.Το ακαδημαϊκό έτος αποτελείται συνήθως από δύο εξάμηνα, με το χειμερινό εξάμηνο λειτουργεί από το Σεπτέμβριο μέχρι τον Ιανουάριο ή τον Φεβρουάριο και το εαρινό εξάμηνο τρέχει από τον Φεβρουάριο μέχρι τον Ιούνιο.

Ευκαιριών για μεταπτυχιακές

Μετά την αποφοίτηση, όλοι οι μαθητές λαμβάνουν ένα δίπλωμα που δηλώνει το πτυχίο τους, καθώς και μια περιγραφή της πορείας των σπουδών, ώστε οι πιθανοί εργοδότες στην πατρίδα ένας φοιτητής διεθνούς μπορούν να κατανοήσουν το βαθμό. Επιπλέον, όλοι οι ξένοι φοιτητές μπορούν να μείνουν στην Ολλανδία για διάστημα μέχρι ένα έτος μετά την αποφοίτησή τους για να αναζητήσουν εργασία. Δεν υπάρχουν περιορισμοί σχετικά με τις ευκαιρίες απασχόλησης κατά τη διάρκεια του εν λόγω έτους. Οι απόφοιτοι είναι επίσης ενθαρρύνονται να υποβάλουν αίτηση για PhD προγράμματα ή ερευνητικές θέσεις.

Απαιτήσεις Visa και άδειες εργασίας

Φοιτητές της ΕΕ δεν υπόκεινται στην υποχρέωση θεώρησης, αλλά απαιτείται να εγγραφεί με τις ολλανδικές αρχές μετανάστευσης (IND) από το ίδρυμα υποδοχής τους και να κοινοποιήσουν τοπικού συμβουλίου τους. Οι φοιτητές από χώρες εκτός ΕΕ πρέπει να έχουν άδεια διαμονής, η οποία ισχύει για 12 μήνες και μπορεί να παραταθεί. Ίδρυμα υποδοχής του φοιτητή θα πρέπει να εφαρμόζονται για αυτή την άδεια μετά την άφιξη του φοιτητή.

Ασφάλισης Υγείας

Όλες οι διεθνείς φοιτητές πρέπει να έχουν κάποιο είδος της ασφάλισης υγείας, τα οποία μπορούν να παρέχονται από τη χώρα καταγωγής τους. Ωστόσο, όποιος απασχολείται στην Ολλανδία θα πρέπει να εγγραφούν στα ολλανδικά δημόσια ασφάλιση υγείας. Η άδεια εργασίας δεν απαιτείται για τους φοιτητές από χώρες της ΕΕ, αλλά είναι απαραίτητα για άλλους διεθνείς φοιτητές.

Συμβουλές

Κορυφαία πανεπιστήμια στην Ολλανδία είναι πολύ ανταγωνιστικές, οπότε υποψήφιους φοιτητές θα πρέπει να ελέγξετε τις προϋποθέσεις εισδοχής νωρίς για να βεβαιωθείτε ότι είναι επιλέξιμες. Αγγλικής γλώσσας προγράμματα απαιτούν από τους φοιτητές που προέρχονται από χώρες όπου η αγγλική δεν είναι η μητρική γλώσσα για να αποδείξει την επάρκεια μέσω του TOEFL ή άλλο πιστοποιημένο αγγλική γλωσσική εξέταση.

Απαιτήσεις βίζας

MVV (Προσωρινή Άδεια Διαμονής) – βίζα εισόδου.

VVR (Άδεια Διαμονής) - εάν σκοπεύετε να μείνετε στην Ολλανδία για περισσότερους από τρεις μήνες, επιπλέον της θεώρησης εισόδου, θα πρέπει επίσης να υποβάλετε αίτηση για Άδεια Διαμονής (VVR) – μια ταυτότητα που ισχύει ως βίζα σπουδών.

Τι είδους Visa χρειάζεστε;

Όνομα βίζας

MVV (Προσωρινή Άδεια Διαμονής); VVR (άδεια παραμονής)

Τιμή και νόμισμα

EUR 311

Επί του παρόντος, η επεξεργασία μιας αίτησης για MVV και άδεια παραμονής για σπουδές στην Ολλανδία κοστίζει μη επιστρέψιμη αμοιβή 311 ευρώ. Τα τέλη επανεξετάζονται δύο φορές το χρόνο και υπόκεινται σε αλλαγές στα μέσα του έτους.

Ποιος μπορεί να υποβάλει αίτηση για βίζα;

Εάν είστε πολίτης κράτους μέλους της ΕΕ ή του ΕΟΧ ή της Ελβετίας, δεν χρειάζεστε φοιτητική βίζα ή άδεια διαμονής για να μείνετε στην Ολλανδία.

Οι υπήκοοι τρίτων χωρών της ΕΕ, του ΕΟΧ ή της Ελβετίας χρειάζονται άδεια διαμονής για να μείνουν στην Ολλανδία για περισσότερες από 90 ημέρες – για μικρότερη περίοδο, χρειάζεστε μόνο τουριστική βίζα. Υπάρχουν δύο έγγραφα που χρειάζεστε. Στις περισσότερες περιπτώσεις, θα χρειαστείτε μια προσωρινή άδεια διαμονής (machtiging tot voorlopig verblijf, MVV) για να ταξιδέψετε στην Ολλανδία. Επιπλέον, θα χρειαστείτε άδεια παραμονής (VVR) για να μείνετε στη χώρα.

Οι πολίτες λίγων χωρών ή άτομα υπό ορισμένες συνθήκες εξαιρούνται από την υποχρέωση να υποβάλουν αίτηση για VVR. Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα για αυτό εδώ: https://www.expatica.com/nl/visas-and-permits/Getting-a-Dutch-visa-or-temporary-residence-permit_108412.html

Πού μπορείτε να κάνετε την αίτηση;

εκπαιδευτικό ίδρυμα

Το εκπαιδευτικό ίδρυμα πρέπει να υποβάλει αίτηση για λογαριασμό σας, επομένως πρέπει να επικοινωνήσετε μαζί του για λεπτομέρειες σχετικά με τη διαδικασία. Εάν όχι, ζητήστε βοήθεια επικοινωνώντας με το διεθνές γραφείο (ή εάν είστε ερευνητής, το τμήμα HR) του ιδρύματος υποδοχής σας.

Δικτυακός τόπος:

Πώς να κάνετε την αίτηση;

Η διαδικασία αίτησης θεώρησης ξεκινά από το πανεπιστήμιο μόλις ο φοιτητής γίνει επίσημα δεκτός στο πρόγραμμα σπουδών.

Τα έγγραφα που απαιτούνται για την αίτηση βίζας αναφέρονται στην επιστολή που αποστέλλεται από το πανεπιστήμιο στους υποψήφιους φοιτητές. Συνήθως απαιτούνται τα ακόλουθα έγγραφα:

 • αντίγραφο της πρώτης σελίδας (σελίδα ταυτότητας) ενός έγκυρου διαβατηρίου·
 • απόδειξη ότι μπορείτε να στηρίξετε τον εαυτό σας οικονομικά.
 • πρόσθετες φωτογραφίες μεγέθους διαβατηρίου (μέγεθος: 35 mm x 45 mm, βλ. απαιτήσεις IND στο.pdf).
 • απόδειξη των διδάκτρων και των πληρωμών αίτησης θεώρησης·
 • απόδειξη στέγασης που έχει κανονιστεί για τουλάχιστον 1 ακαδημαϊκό έτος (10 μήνες)·
 • για Κινέζους φοιτητές, μπορεί να απαιτείται πιστοποιητικό NESO.

Η έγκυρη απόδειξη της οικονομικής αυτάρκειας ενός υποψηφίου μπορεί να αποδειχθεί ως εξής:

 • Επιστολή από το ολλανδικό ίδρυμα υποδοχής που αναφέρει την αμοιβή πρακτικής άσκησης ή την υποτροφία ασκούμενου.
 • Επιστολή εισδοχής από το ολλανδικό πανεπιστήμιο που παρέχει λεπτομέρειες για την υποτροφία φοιτητή, την απαλλαγή από τα δίδακτρα ή την υποτροφία.
 • Το αντίγραφο κίνησης του τραπεζικού λογαριασμού σας σε μια διεθνή τράπεζα, που υποδεικνύει αρκετά χρήματα για να πληρώσετε για τα προτεινόμενα έξοδά σας στην Ολλανδία.

Πότε πρέπει να κάνετε αίτηση;

Ο χρόνος επεξεργασίας για την αίτηση φοιτητικής βίζας στην Ολλανδία είναι συνήθως ένας μήνας, αν και μερικές φορές μπορεί να διαρκέσει έως και 3 μήνες.

Η άδεια διαμονής εκδίδεται για τη διάρκεια του προγράμματος σπουδών του φοιτητή συν 3 μήνες, έως 5 έτη κατ' ανώτατο όριο. Εάν ο φοιτητής επιθυμεί να ολοκληρώσει ένα προπαρασκευαστικό μάθημα, η διάρκειά του θα προστεθεί στη διάρκεια της θεώρησης. Εάν η διάρκεια της εκπαίδευσης διαρκέσει περισσότερα από 5 χρόνια, η άδεια διαμονής μπορεί να παραταθεί κατά ένα επιπλέον έτος.

Υπάρχει μια άλλη προϋπόθεση που συνδέεται με την εγκυρότητα του VVR. Παραμένει σε ισχύ υπό τον όρο ότι ο μαθητής συγκεντρώσει το 50% της πίστωσης καθ' όλη τη διάρκεια του μαθήματος.

Οι απόφοιτοι τριτοβάθμιας εκπαίδευσης ή πανεπιστημιακών σπουδών (πτυχίο, μεταπτυχιακό ή διδακτορικό) μπορούν να υποβάλουν αίτηση για έτος προσανατολισμού για άδεια αποφοίτων εντός τριών ετών από την αποφοίτησή τους. Αυτό σας δίνει ένα χρόνο για να αναζητήσετε εργασία, κατά τη διάρκεια του οποίου μπορείτε να εργαστείτε χωρίς κανέναν περιορισμό ή την ανάγκη να έχει ο εργοδότης άδεια εργασίας για εσάς.

Χρόνος επεξεργασίας

1 Month

Ευκαιρίες εργασίας

Όλοι οι διεθνείς φοιτητές επιτρέπεται να εργαστούν παράλληλα με τις σπουδές τους.

Για φοιτητές εκτός ΕΕ και εκτός ΕΟΧ, απαιτείται άδεια εργασίας για να εργαστούν. Αυτή η άδεια πρέπει να ληφθεί από τον μελλοντικό εργοδότη για λογαριασμό σας. Ακόμη και με αυτή την άδεια εργασίας, οι μαθητές μπορούν να εργαστούν μόνο για περιορισμένο αριθμό ωρών, δηλαδή 10 ώρες την εβδομάδα. Τους επιτρέπεται να εργάζονται με πλήρη απασχόληση κατά τους μήνες Ιούνιο, Ιούλιο και Αύγουστο.

Οι φοιτητές από την ΕΕ, τον ΕΟΧ (εκτός από την Κροατία) και την Ελβετία δεν χρειάζονται άδεια εργασίας.

Ωρες την εβδομάδα

10

Γιατί χρειάζεστε αυτό το είδος βίζας;

Η αίτησή σας για βίζα μπορεί να απορριφθεί εάν δεν μπορείτε να αποδείξετε τα απαιτούμενα χρήματα ή εάν προσκομίσετε λανθασμένα ή ελλιπή έγγραφα.