Keystone logo
Ρωσία

Μελέτη Κύριος σε Ρωσία 2024

Μελέτη σε Ρωσία

Η Ρωσική Ομοσπονδία είναι ένα ημι-προεδρικό, ομοσπονδιακή δημοκρατία που περιέχει 83 διαφορετικές περιοχές είναι γνωστή ως "ομοσπονδιακά θέματα ". Ρωσία συνορεύει με πολλές χώρες, όπως η Νορβηγία, η Κίνα, η Πολωνία, η Φινλανδία και η Βόρεια Κορέα. Είναι η μεγαλύτερη χώρα στον κόσμο και καλύπτει το ένα όγδοο της Γης 's κατοικήσιμη περιοχές, που εκτείνονται σε εννέα ξεχωριστές ζώνες ώρας και εκτείνεται σε ολόκληρη την περιοχή της βόρειας Ασίας.

Επί του παρόντος, η Ρωσική Ομοσπονδία 's οικονομία είναι μια από τις πιο πλούσιες στον κόσμο, η κατάταξη ως η έκτη μεγαλύτερη χώρα αναπτύχθηκε σε αγοραστική δύναμη. Αυτό οφείλεται στην εκτεταμένη της ενέργειας και των ορυκτών πόρων που έχουν καταστήσει ένα από τα μεγαλύτερα manufacterers του φυσικού αερίου και του πετρελαίου. Εναλλακτικά, η Ρωσία είναι επίσης γνωστό ότι έχουν ένα τεράστιο απόθεμα των όπλων μαζικής καταστροφής (όπλα μαζικής καταστροφής) και είναι ένα από τα πέντε κράτη που αναγνωρίζονται για την κατοχή πυρηνικών όπλων.Η Ρωσική Ομοσπονδία είναι μέλος του G8, Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, το Συμβούλιο της Ευρώπης και του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου.

Ουσιώδη πραγματικά περιστατικά σχετικά με τη Ρωσία

 • Η Ρωσία έχει έναν Πρόεδρο ο οποίος θεωρείται το "αρχηγός του κράτους " και ένας πρωθυπουργός, ο οποίος αναφέρεται ως "επικεφαλής της κυβέρνησης ".
 • Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση αποτελείται από τρία τμήματα: την νομοθετική, εκτελεστική και η δικαστική.
 • Εκτιμάται ότι 165 διαφορετικές indigneous λαούς και εθνοτικές ομάδες ζουν στη Ρωσία. Ογδόντα τοις εκατό της Ρωσίας 's πληθυσμού είναι Ρώσοι.
 • Russian είναι η γλώσσα που ομιλείται από την πλειοψηφία των πολιτών, που ακολουθείται από Τατάρων και της Ουκρανίας. Ρωσική είναι μια επίσημη γλώσσα των Ηνωμένων Εθνών, μαζί με τα αραβικά, κινεζικά, γαλλικά, αγγλικά και τα ισπανικά.
 • Το κύριο νόμισμα της Ρωσίας είναι το ρούβλι.

Ρωσία 's Κλίμα

Η Ρωσία είναι ένα τεράστιο κομμάτι γης που περιέχει πολλές απομακρυσμένες περιοχές, όπως τα τεράστια τούνδρας της Σιβηρίας. Βόρεια Ρωσία, η οποία περιλαμβάνει τη Σιβηρία, έχει πολικού ψύχους κλίμα που προσφέρει σοβαρά ψυχρή χειμώνες και βαρύ χιόνι. Μόσχα και πολλά άλλα μέρη της Ρωσίας που δεν περιλαμβάνονται στις βόρειες περιοχές έχουν υγρό ηπειρωτικό κλίμα με ζεστά με ζεστά καλοκαίρια και κρύους, μακρά χειμώνες. Τυπικές θερμοκρασίες Ιούνιο, Ιούλιο και Αύγουστο κυμανθούν γύρω στο 75 βαθμούς Fahrenheit (24 βαθμοί Κελσίου), αλλά μπορεί να πάει τόσο υψηλό όπως 90 βαθμούς Fahrenheit (32 βαθμοί Κελσίου) κατά τη διάρκεια του καύσωνα. Το χειμώνα, οι θερμοκρασίες αναμένεται να παραμείνει αρκετά κάτω από το μηδέν (32 βαθμούς Fahrenheit / 0 βαθμούς Κελσίου) και συχνά διαμένουν κάτω από το μηδέν για μεγάλα χρονικά διαστήματα.

Θρησκείες στη Ρωσία

Ορθόδοξος Χριστιανισμός, ο Ιουδαϊσμός, ο Βουδισμός και το Ισλάμ είναι η πιο ευρέως διαδεδομένη θρησκεία στη Ρωσία.Όλα θεωρούνται νομίμως μέρος της χώρας 's ιστορική κληρονομιά. Η πιο δημοφιλής θρησκευτική εορτή από σχεδόν όλους τους Ρώσους πολίτες είναι το Πάσχα, τις οποίες αναγνωρίζουν κάνοντας Kulich (ψωμί του Πάσχα) και paskha, ένα πιάτο που περιέχει τυρί και σχήμα σαν μια πυραμίδα.

Αλλαγή νομίσματος

Βασικό μηνιαίο κόστος διαβίωσης

 • Ενοικίαση σε κοινόχρηστο διαμέρισμα

  198
 • Μερίδιο υπηρεσιών κοινής ωφέλειας

  28
 • Συνδρομή στο Διαδίκτυο

  6
 • Τοπικές συγκοινωνίες

  23

Δείγμα κόστους τρόπου ζωής

 • Συνδυασμός γρήγορου φαγητού

  4
 • Εισιτήριο κινηματογράφου

  4
 • Πίντα τοπικής μπύρας

  2

Σχετικά με Ρωσία

Εκπαιδευτικό Σύστημα στη Ρωσία

Παρόλο που η Ρωσία παρέχει δωρεάν εκπαίδευση για όλους τους πολίτες της, όπως κατοχυρώνονται από το Σύνταγμα, η είσοδος τους σε μια μεταδευτεροβάθμια ιδρύματα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης είναι εξαιρετικά ανταγωνιστική. Επειδή η ρωσική κυβερνητικό τομέα που είναι υπεύθυνος για τη ρύθμιση του εκπαιδευτικού συστήματος δίνει ιδιαίτερη έμφαση στην απόκτηση των βαθμών στα τεχνολογικά και επιστημονικά πεδία της μελέτης, καθώς και φοιτητές που επιθυμούν να σημαντικές σε αυτούς τους τομείς θα πρέπει να διαθέτουν ένα εξαιρετικό ταλέντο για αυτό το είδος της περιοχής μελέτης, καθώς και άριστη βαθμολογία σε Για να γίνει δεκτή σε ένα ρωσικό πανεπιστήμιο.

Εκτός από την κατανομή των κονδυλίων για τα δίδακτρα των φοιτητών, η Ρωσία πληρώνει και τους φοιτητές του εξωτερικού ένα μικρό μισθό και παρέχει δωρεάν στέγαση για τους επίσης. Η χώρα έχει εξαλειφθεί επίσης πολλή γραφειοκρατία που χρησιμοποιείται για να αποτρέψει ή να καθυστερήσει ξένους φοιτητές από τη φοίτηση σε ρωσικό πανεπιστήμιο.Τώρα που η εφαρμογή του συστήματος είναι πιο εύχρηστο, οι μαθητές που έχουν παρακολουθήσει Αμερικανική, Γερμανικά, Δανέζικα, κινέζικα, ιταλικά και ιαπωνικά πανεπιστήμια θα παρουσιάσουν ελάχιστες έως καθόλου προβλήματα σε σχέση με τη μεταφορά σε ένα ρωσικό πανεπιστήμιο.

Η Ρωσία είναι σήμερα στο στάδιο της μετάβασης παραδοσιακών υψηλότερο πρότυπο του βαθμού εκπαίδευσης σε ένα που είναι πολύ πιο συμβατή με δυτικού τύπου ακαδημαϊκών βαθμών. Το 2003, η Ρωσία υπέγραψαν τη Διακήρυξη της Μπολόνια η οποία άνοιξε το δρόμο για την κυβέρνηση να θεσπίσει ένα νόμο που αφαιρείται το παλιό, πέντε-έτος μοντέλου βαθμό σε αυτό που μοιάζει με το σύστημα πτυχίων των ΗΠΑ - το τετραετές πτυχίο που ακολουθείται από έναν κύριο 's βαθμό. Ωστόσο, ο βαθμός Μεταδιδακτορικοί εξακολουθεί να διατηρεί το παραδοσιακό, Σοβιετική Ένωση μοτίβο που ιδρύθηκε σχεδόν πριν από 90 χρόνια. Βασικά, τα διδακτορικά στη Ρωσία ορίζεται και κέρδισε ανάλογα με το βάθος ενός φοιτητή 's προσωπικά επιτεύγματα στον τομέα της επιστημονικής έρευνας (Doktor Nauk, ή ο γιατρός της επιστήμης) ή ακαδημαϊκή έρευνα.

Δημοφιλή ρωσικά πανεπιστήμια

Τα μεγαλύτερα και παλαιότερα πανεπιστήμια στη Ρωσία είναι το Saint Petersburg State University και το Κρατικό Πανεπιστήμιο της Μόσχας. Κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του 2000, η ​​κυβέρνηση ξεκίνησε ένα πρόγραμμα που ιδρύθηκε "ομοσπονδιακό " πανεπιστήμια, με τη συγχώνευση των ιδρυμάτων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης που ήδη υπήρχαν και την κατανομή των ειδικών επιδοτήσεων χρηματοδότησης τους. Μερικά από αυτά τα νεότερα πανεπιστήμια περιλαμβάνουν Καζάν Volga Federal University, Siberian Federal University και το North-Eastern Federal University.

Φοίτηση σε πανεπιστήμιο στη Ρωσία

Δεδομένου ότι η πλειοψηφία των ρωσικών πανεπιστημίων διδάσκουν μαθήματα στα ρωσικά, οι μαθητές θα πρέπει τουλάχιστον να έχουν μια στοιχειώδη γνώση της γλώσσας πριν από την εφαρμογή σε ένα πανεπιστήμιο. Είναι υποχρεωτικό για όλους τους ξένους φοιτητές για να πάρουμε ένα ρωσικό μάθημα γλώσσας ως μέρος του προγράμματος σπουδών τους, εκτός εάν μπορούν να αποδείξουν ότι δεν το χρειάζονται.

Οι αλλοδαποί φοιτητές μπορούν να εργάζονται με μερική απασχόληση, ενώ είναι εγγεγραμμένοι σε ένα πρόγραμμα σπουδών. Θα πρέπει να γνωρίζετε ότι οι εργοδότες των διεθνών φοιτητών πρέπει να έχουν ειδική άδεια που δείχνει ότι έχουν τη δυνατότητα να προσλαμβάνουν ξένους φοιτητές πριν οι μαθητές μπορούν νόμιμα να εργάζονται γι 'αυτούς.

Εφαρμόζοντας σε ένα ρωσικό πανεπιστήμιο απαιτεί την υποβολή από τα ακόλουθα έγγραφα:

 • Έντυπο αίτησης δείχνει επιθυμητό πεδίο της μελέτης
 • Επικυρωμένο αντίγραφο πτυχίου ή άλλο εκπαιδευτικό πιστοποιητικό που αναφέρει ο φοιτητής έχει δικαίωμα να εγγραφούν σε ένα πρόγραμμα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης
 • Ένα εξουσιοδοτημένο πιστοποιητικό υγείας και αντίγραφο του αποτελέσματος της δοκιμής αίματος HIV που εκδίδονται από μια εταιρεία ασφάλισης υγείας που είναι διαπιστευμένο από το Ρωσικό Προξενείο
 • Επικυρωμένο αντίγραφο του πιστοποιητικού γέννησης
 • 4 x 6 φωτογραφίες μεγέθους διαβατηρίου (περιλαμβάνει τουλάχιστον έξι από αυτές τις φωτογραφίες)

Γιατί να σπουδάσω στη Ρωσία;

Ρωσία 's υψηλότερο εκπαιδευτικό σύστημα είναι αυστηρή, ανταγωνιστική και αναγνωρίζεται παγκοσμίως για πτυχία της, που έχουν σταθερά υψηλή UNESCO και ΠΟΥ αξιολογήσεις. Για να προσελκύσει ειδικά τους ξένους φοιτητές, ρωσικά πανεπιστήμια παρέχουν 100 παραχωρήσεις τοις εκατό αμοιβή δίδακτρα, καθώς και γενναιόδωρη υποτροφίες. Επιπλέον, η Ρωσία είναι μια συναρπαστική, ποικίλο και ιστορικά επιρροή της χώρας που προσφέρει ξένους φοιτητές μια πληθώρα νέων και εμπλουτίζοντας την εμπειρία.

Απαιτήσεις βίζας

 1. Ρωσική Φοιτητική Βίζα - Ισχύει για σπουδές σε οποιοδήποτε ρωσικό κολέγιο ή πανεπιστήμιο ή για βραχυπρόθεσμα μαθήματα.
 2. Ρωσική Ανθρωπιστική Βίζα – Για όσους ταξιδεύουν στη Ρωσία για να συμμετάσχουν σε μεταδιδακτορική έρευνα ή να παρακολουθήσουν ακαδημαϊκά σεμινάρια. Ισχύει για έως και ένα έτος για σκοπούς συμπεριλαμβανομένων εκείνων που σχετίζονται με την επιστήμη ή τον πολιτισμό. (ΣΗΜΕΙΩΣΤΕ: Όλες οι περαιτέρω πληροφορίες αφορούν τη ρωσική φοιτητική βίζα.)

Τι είδους Visa χρειάζεστε;

Όνομα βίζας

Ρωσική Φοιτητική Βίζα; Ρωσική Ανθρωπιστική Βίζα

Τιμή και νόμισμα

Οι χρεώσεις που απαιτούνται για τη ρωσική φοιτητική βίζα ποικίλλουν ανάλογα με τη χώρα που εξέδωσε το διαβατήριο στον φοιτητή και εάν επιλέγετε τυπική ή γρήγορη εξυπηρέτηση. Για παράδειγμα, το κόστος της Ρωσικής φοιτητικής βίζας για έναν υπήκοο του Ηνωμένου Βασιλείου ξεκινά από 165 GBP. Ωστόσο, λάβετε υπόψη ότι το κόστος αίτησής σας δεν θα επιστραφεί εάν η αίτησή σας για φοιτητική βίζα απορριφθεί ή απορριφθεί για οποιονδήποτε λόγο.

Ποιος μπορεί να υποβάλει αίτηση για βίζα;

Οι πολίτες από τις περισσότερες ξένες χώρες θα χρειαστούν βίζα για να σπουδάσουν στη Ρωσία. Οι πολίτες από χώρες της Κοινοπολιτείας Ανεξάρτητων Κρατών (ΚΑΚ) δεν χρειάζονται βίζα: Αρμενία, Αζερμπαϊτζάν, Λευκορωσία, Καζακστάν, Κιργιζιστάν, Μολδαβία, Τατζικιστάν, Ουκρανία, Ουζμπεκιστάν συν τις αυτόνομες περιοχές της Αμπχαζίας και της Νότιας Οσετίας. Εάν είστε πολίτης της Αρμενίας, της Λευκορωσίας, του Καζακστάν, της Κιργιζίας ή της Ουκρανίας, δεν χρειάζεστε βίζα, αλλά χρειάζεστε έγκυρο διαβατήριο. Εάν είστε πολίτης της Αμπχαζίας, του Αζερμπαϊτζάν, της Μολδαβίας, της Νότιας Οσετίας, του Τατζικιστάν ή του Ουζμπεκιστάν, μπορείτε να έρθετε στη Ρωσία για σπουδές χωρίς διαβατήριο ή βίζα.

Πού μπορείτε να κάνετε την αίτηση;

Ρωσική πρεσβεία ή προξενείο / εξουσιοδοτημένα κέντρα έκδοσης βίζας

Για πολίτες χωρών που χρειάζονται βίζα για να εισέλθουν, θα πρέπει να λάβουν ρωσική φοιτητική βίζα πριν ταξιδέψουν στη Ρωσία. Πρέπει να κάνετε αίτηση μέσω της Ρωσικής Πρεσβείας ή του προξενείου στη χώρα σας. Υπάρχουν επίσης εξουσιοδοτημένα κέντρα έκδοσης βίζας σε ορισμένες χώρες.

Δικτυακός τόπος:

Πώς να κάνετε την αίτηση;

Πριν υποβάλετε αίτηση, πρέπει να γίνετε δεκτοί σε ένα μάθημα σε ένα πανεπιστήμιο, ώστε να μπορείτε να λάβετε μια επίσημη πρόσκληση για να έρθετε στη Ρωσία για σπουδές. Μόλις έχετε μια πρόσκληση, ισχύει για τρεις μήνες. Στη συνέχεια, για να υποβάλετε αίτηση για τη ρωσική φοιτητική σας βίζα, πρέπει να επισκεφτείτε τη ρωσική πρεσβεία ή το προξενείο στη χώρα σας και να υποβάλετε όλα τα απαραίτητα έγγραφα. Σημείωση: Πρέπει να καταχωρίσετε τη βίζα σας εντός επτά ημερών από την είσοδό σας στη Ρωσία. Σε περίπτωση φοιτητικής βίζας, είναι συνήθως το προσκαλούν μέρος (Πανεπιστήμιο ή Κολλέγιο ή Σχολή Γλωσσών ή Ινστιτούτο) που φροντίζει για την εγγραφή των φοιτητών στη βίζα. Μετά την ολοκλήρωση της εγγραφής σας, θα σας δοθεί ένα αποδεικτικό της εγγραφής σας στη βίζα, το οποίο πρέπει να διατηρήσετε προσεκτικά μέχρι να φύγετε από τη χώρα.

Για να υποβάλετε αίτηση για φοιτητική βίζα στα ρωσικά, πρέπει να υποβάλετε συμπληρωμένο έντυπο αίτησης θεώρησης, πρωτότυπο εθνικό διαβατήριο (και αντίγραφο της πρώτης σελίδας), μια τυπική φωτογραφία, Χρηματική Εντολή, πρωτότυπη επιστολή πρόσκλησης από τον οργανισμό υποδοχής της Ρωσίας, πρωτότυπο αρνητικό πιστοποιητικό εξέτασης αίματος HIV (AIDS) (όχι παλαιότερο των 3 μηνών). Το εθνικό διαβατήριο πρέπει να ισχύει για τουλάχιστον ενάμιση χρόνο.

Πότε πρέπει να κάνετε αίτηση;

Μπορείτε να ξεκινήσετε τη διαδικασία αίτησης για βίζα 45 ημέρες πριν από την προγραμματισμένη ημερομηνία άφιξης στη Ρωσία. Ο χρόνος επεξεργασίας μπορεί να είναι μεγάλος, διαρκεί από δύο έως πέντε εβδομάδες. Η φοιτητική βίζα εκδίδεται αρχικά για 90 ημέρες, αλλά μπορεί να παραταθεί σε ένα έτος και στη συνέχεια να ανανεωθεί στη συνέχεια για τη διάρκεια της φοίτησης.

Χρόνος επεξεργασίας

5 Weeks

Ευκαιρίες εργασίας

Εάν διαθέτετε Ρωσική φοιτητική βίζα, θα χρειαστείτε άδεια εργασίας από την Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Μετανάστευσης (FMS), εκτός εάν αυτή η εργασία πραγματοποιηθεί κατά τη διάρκεια των διακοπών ή στο ίδρυμα ή τον οργανισμό όπου σπουδάζετε. Θα σας εκδοθεί άδεια εργασίας μόνο εάν είστε φοιτητής πλήρους φοίτησης σε πανεπιστήμιο που είναι διαπιστευμένο από το κράτος και είναι τουλάχιστον 18 ετών. Η άδεια θα σας επιτρέψει να εργαστείτε μόνο στον τομέα ή το επάγγελμα που καθορίζεται στην άδεια και στην πόλη ή την περιοχή του πανεπιστημίου σας. Το κόστος μιας άδειας εργασίας για όσους έχουν ρωσική βίζα σπουδών είναι 3.500 RUB (60 USD). Εάν εγκαταλείψετε το πανεπιστημιακό σας πρόγραμμα, η άδεια εργασίας θα ακυρωθεί και δεν θα μπορείτε πλέον να εργαστείτε στη Ρωσία.

Ωρες την εβδομάδα

0

Γιατί χρειάζεστε αυτό το είδος βίζας;

Εάν προσκομίσετε πλαστά έγγραφα για τη φοιτητική σας βίζα ή αποκρύψετε ή παραποιήσετε γεγονότα στην αίτησή σας. Μπορεί να σας αρνηθούν την είσοδο στη Ρωσία με φοιτητική βίζα εάν είστε οροθετικοί.