Keystone logo
Σουηδία

Μελέτη Κύριος σε Σουηδία 2024

Μελέτη σε Σουηδία

Η Σουηδία βρίσκεται στην Βόρεια Ευρώπη και συνορεύει με τη Φινλανδία, τη Νορβηγία και τη Βαλτική και τη Βόρεια Θάλασσα. Η Σουηδία είναι γνωστή για τη λογοτεχνία, τον κινηματογράφο, τη μόδα, και ένα καθολικό σύστημα υγείας. Το μέσο προσδόκιμο ζωής για τις γυναίκες είναι 83,5 χρόνια για τους άνδρες 79,5 χρόνια, η οποία είναι από τις μεγαλύτερες στον κόσμο. Σημαντικές βιομηχανίες περιλαμβάνουν ξυλεία, σιδηρομεταλλεύματος, οι τηλεπικοινωνίες, τα αυτοκίνητα, και τα φαρμακευτικά προϊόντα.

Κλίμα στη Σουηδία

Η Σουηδία έχει ένα σχετικά ήπιο κλίμα. Στη Στοκχόλμη, η μέση θερμοκρασία τον Ιανουάριο είναι περίπου -3 βαθμούς Κελσίου και η μέση θερμοκρασία Ιούλιο είναι ένα δροσερό 17 βαθμούς C. Αν Στοκχόλμης λαμβάνει μόνο περίπου 6 ώρες της ημέρας στα Ιανουαρίου, 18 ώρες την ημέρα είναι φυσιολογικό το καλοκαίρι.

Πολιτισμός

Σουηδική κουλτούρα περιστρέφεται γύρω από τις εποχές του χρόνου.Σουηδοί έχουν ένα πολύ δραστήριο τρόπο ζωής και να περάσουν τις ώρες της ημέρας το καλοκαίρι που συμμετέχουν σε υπαίθρια σπορ, υπαίθρια θέατρα και φεστιβάλ μουσικής. Σκούρο βράδια το χειμώνα προσελκύουν τους ανθρώπους σε εσωτερικούς δραστηριότητες, όπως ταινίες. Σουηδοί είναι επίσης γνωστή για την προώθηση βιώσιμων τρόπων ζωής, με έμφαση στα βιολογικά τρόφιμα, τα οργανικά ρούχα, την ανακύκλωση, τη διαχείριση των αποβλήτων και την εξοικονόμηση ενέργειας.

Κόστος Διαβίωσης

Ελάχιστη μηνιαία έξοδα ενός φοιτητή (εκτός από τα δίδακτρα) θα είναι περίπου 7.000 SEK (περίπου 700 ευρώ), κυρίως για φαγητό και διαμονή. Οι μαθητές καλούνται να αποδείξουν το Σουηδικό Συμβούλιο Μετανάστευσης ότι διαθέτουν επαρκείς πόρους για να ζήσει στη Σουηδία. Τρέχουσες ποσά ανά μήνα για δέκα μήνες κάθε χρόνο είναι 7.300 SEK για το μαθητή, SEK 3.500 για ένα σύζυγο, και SEK 2.100 για κάθε παιδί. Τα ποσά αυτά μπορεί να μειωθεί για τους φοιτητές που μπορούν να αποδείξουν ότι έχουν δωρεάν διαμονή.Οι φοιτητές έχουν επίσης τη δυνατότητα να εργάζονται, ενώ φοιτούν στο σχολείο.

Αλλαγή νομίσματος

Βασικό μηνιαίο κόστος διαβίωσης

 • Ενοικίαση σε κοινόχρηστο διαμέρισμα

  428
 • Μερίδιο υπηρεσιών κοινής ωφέλειας

  30
 • Συνδρομή στο Διαδίκτυο

  28
 • Τοπικές συγκοινωνίες

  74

Δείγμα κόστους τρόπου ζωής

 • Συνδυασμός γρήγορου φαγητού

  8
 • Εισιτήριο κινηματογράφου

  13
 • Πίντα τοπικής μπύρας

  6

Σχετικά με Σουηδία

Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης στη Σουηδία

Η Σουηδία είναι ένας παγκόσμιος ηγέτης στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, με τρία σχολεία στα κορυφαία 100 σε όλο τον κόσμο το 2010, όπως ανάλογα με την Ακαδημαϊκή Κατάταξη των Πανεπιστημίων World . Υπάρχουν τρία επίπεδα των προγραμμάτων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης - Bachelor, Master και Διδακτορικό ή έρευνα. Η σουηδική κυβέρνηση χρηματοδοτεί περίπου το 80 τοις εκατό του κόστους της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Γιατί να σπουδάσω στη Σουηδία;

Περίπου 600 μεταπτυχιακά προγράμματα διδάσκονται στα αγγλικά και περίπου 30.000 διεθνείς φοιτητές είναι σήμερα σπουδάσουν στη Σουηδία.

Σουηδική πανεπιστήμια να ενθαρρύνει τη δημιουργικότητα, την ατομική πρωτοβουλία και την ανεξάρτητη σκέψη. Το ακαδημαϊκό περιβάλλον είναι χαλαρό, με άτυπες σχέσεις μεταξύ φοιτητών και εκπαιδευτών. Οι μαθητές συχνά εργάζονται σε μικρές ομάδες και να ξοδεύουν λιγότερο χρόνο με τους εκπαιδευτές.Επιπλέον, πολλοί δάσκαλοι συνεργάτης πτυχιακά προγράμματα με τη βιομηχανία να παρέχει πραγματικές εμπειρίες που αυξάνουν ακαδημαϊκές σπουδές.

Πανεπιστήμια

Η Σουηδία έχει 14 δημόσια πανεπιστήμια και 20 δημόσια κολέγια του πανεπιστημίου, καθώς και αρκετές ανεξάρτητους φορείς, όπως το Stockholm School of Economics. Υπάρχουν πολλά εξειδικευμένα σχολεία, όπως το Royal Institute of Arts και το Royal Institute of Technology.

Δίδακτρα και Διάρκεια Προγράμματος

Σουηδίας, της Ελβετίας, της ΕΕ / του ΕΟΧ και την ανταλλαγή φοιτητών δεν πληρώνουν δίδακτρα. Το 2011, τα πανεπιστήμια άρχισαν χρέωσης δίδακτρα για τους φοιτητές από άλλες χώρες. Κάθε όργανο θέτει τα δίδακτρά του, περίπου SEK 80.000 έως 140.000 ευρώ ετησίως. Masters βαθμούς στις τέχνες μπορεί να είναι πολύ υψηλότερο.

Η σουηδική κυβέρνηση έχει θεσμοθετήσει δύο προγράμματα υποτροφιών για τους φοιτητές που χρειάζονται οικονομική βοήθεια.Ένα πρόγραμμα είναι για τους φοιτητές από αναπτυσσόμενες χώρες και καλύπτει τόσο τα δίδακτρα και τα έξοδα διαβίωσης. Το άλλο πρόγραμμα είναι για τους άλλους φοιτητές non-EU/EEA και καλύπτει μόνο τα δίδακτρα.

Ένα έτος πλήρους φοίτησης είναι ισοδύναμο με 60 διδακτικές ώρες συμβατό με το ευρωπαϊκό σύστημα μεταφοράς ακαδημαϊκών μονάδων (ECTS). Υπάρχουν δύο επιλογές για ένα μεταπτυχιακό:

1. Το "Masterexamen", η οποία απαιτεί 2 χρόνια και 120 ECTS? Ο βαθμός μπορεί να χορηγηθεί μόνο από τα πανεπιστήμια και ερευνητικούς φορείς.
2. Το "Magisterexamen", η οποία απαιτεί μόνο το 1-έτους και 60 ECTS? Ο βαθμός μπορεί να χορηγηθεί από όλα τα ιδρύματα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Διάρκεια του προγράμματος εξαρτάται από την ακαδημαϊκή πειθαρχία και το ίδρυμα που προσφέρει το πτυχίο.

Ακαδημαϊκό έτος

Το ακαδημαϊκό έτος αποτελείται από δύο εξάμηνα, το καθένα περίπου 20 εβδομάδες μήκους.Το φθινοπωρινό εξάμηνο διαρκεί από τα τέλη Αυγούστου από το μέσον του Ιανουαρίου και το εαρινό εξάμηνο διαρκεί από τα μέσα Ιανουαρίου μέχρι τον Ιούνιο.

Ευκαιριών για μεταπτυχιακές

Οι επιχειρήσεις εκτιμούν την καινοτόμο σκέψη, την πρακτική εμπειρία και την ομαδική εργασία των δεξιοτήτων που διαθέτουν οι απόφοιτοι της σουηδικής ιδρυμάτων. Οι αλλοδαποί φοιτητές είναι ευπρόσδεκτοι να παραμείνει στη Σουηδία, μετά την αποφοίτησή τους, αν μπορούν να βρουν δουλειά, ειδικά σε περιοχές όπου υπάρχουν ελλείψεις εργατικού δυναμικού, όπως η μηχανική και τη λογιστική.

Visa Απαιτήσεις

Οι περισσότεροι non-EU/EEA φοιτητές που σχεδιάζουν να μείνουν για περισσότερο από τρεις μήνες πρέπει να διαθέτει άδεια διαμονής πριν από την άφιξή τους στη Σουηδία. Το κόστος άδειας διαμονής SEK 1.000 και δεν επιστρέφεται? Επιπλέον, οι μαθητές δεν θα πρέπει να υποβάλουν αίτηση για την άδεια παραμονής μέχρι να έχουν γίνει δεκτά για σπουδές πλήρους φοίτησης και καταβάλλεται για την πρώτη θητεία τους.Φοιτητές που σκοπεύουν διαμονή μικρότερη των τριών μηνών απαιτούν μόνο μια θεώρηση. Ειδικές απαιτήσεις διαφέρουν ανάλογα με τη χώρα.

Μη Nordic ΕΕ / ΕΟΧ οι μαθητές μπορούν να διαμένουν στη Σουηδία για περισσότερο από τρεις μήνες χωρίς άδεια διαμονής, αλλά πρέπει να εγγραφείτε με το Διοικητικό Συμβούλιο Μετανάστευσης εντός τριών μηνών από την άφιξη και την απόδειξη της ορθότητας των σπουδών τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, την ασφάλιση υγείας, και τα έξοδα διαβίωσης.

Ασφάλισης Υγείας

Nordic, της ΕΕ / του ΕΟΧ και της Ελβετίας φοιτητές πρέπει να εγγραφούν για την ασφάλιση υγείας στη χώρα καταγωγής τους και να αποκτήσουν την ευρωπαϊκή κάρτα ασφάλισης υγείας. Η Σουηδία έχει επίσης την αμοιβαία ιατρικές παροχές με ορισμένες χώρες, έτσι ώστε οι μαθητές θα πρέπει να ελέγξετε για να δείτε εάν πληρούν τις προϋποθέσεις για αυτό το όφελος πριν ζητήσουν άλλη ασφάλιση.

Οι φοιτητές από άλλες χώρες είναι επιλέξιμες για τους Σουηδούς οφέλη για την υγεία, εφόσον διαμένουν στη Σουηδία για περισσότερο από ένα χρόνο για να σπουδάσουν.Αυτό το όφελος δεν είναι αυτόματη? Φοιτητές πρέπει να εγγραφούν σε τοπική εφορία τους και το όφελος μπορεί να χρειαστούν αρκετοί μήνες για τη δημιουργία. Οι φοιτητές που διαμένουν για λιγότερο από ένα έτος πρέπει να αποκτήσει το δικό ασφάλιση υγείας τους? Ωστόσο, πολλά πανεπιστήμια έχουν χαμηλού κόστους προγράμματα για μαθητές.

Συμβουλές

Οι αλλοδαποί φοιτητές που απαιτούν μια άδεια διαμονής θα πρέπει να οργανώσουν τη διαμονή τους εκ των προτέρων, καθώς η διαδικασία μπορεί να είναι πολύ χρονοβόρα.

Παρά το γεγονός ότι η Σουηδία είναι μέλος της ΕΕ, η χώρα εξακολουθεί να χρησιμοποιεί την κορώνα (SEK) για το νόμισμα. Οι δημοφιλείς πιστωτικές κάρτες όπως η Visa, MasterCard και Eurocard ευρέως αποδεκτή σε όλη τη χώρα.

Απαιτήσεις βίζας

 1. Βίζα βραχείας διαμονής - εάν έρχεστε στη Σουηδία για λιγότερο από τρεις μήνες.
 2. Βίζα μακράς διαμονής τύπου D (άδεια παραμονής για σπουδές) - εάν σκοπεύετε να μείνετε στη Σουηδία για περισσότερο από τρεις μήνες.

Τι είδους Visa χρειάζεστε;

Όνομα βίζας

Βίζα βραχείας παραμονής. Βίζα μακράς διαμονής τύπου D

Τιμή και νόμισμα

SEK 1000

Το τέλος αίτησης φοιτητικής βίζας είναι επί του παρόντος 1000 SEK.

Ποιος μπορεί να υποβάλει αίτηση για βίζα;

Οι πολίτες των χωρών της ΕΕ/ΕΟΧ/Σκανδιναβικών χωρών μπορούν να ζήσουν και να σπουδάσουν στη Σουηδία χωρίς άδεια διαμονής ή βίζα.

Οι πολίτες της Ελβετίας πρέπει να υποβάλουν αίτηση για βίζα εάν η φοίτησή τους διαρκεί περισσότερο από τρεις μήνες. Ωστόσο, μπορούν να ξεκινήσουν τις σπουδές τους αμέσως μετά την άφιξή τους στη Σουηδία ή να υποβάλουν αίτηση πριν ανακοινωθεί η εισαγωγή στο πανεπιστήμιο.

Οι φοιτητές που είναι πολίτες χωρών εκτός της ΕΕ ή του ΕΟΧ και θέλουν να σπουδάσουν στη Σουηδία θα χρειαστούν φοιτητική βίζα ή άδεια παραμονής. Εάν σκοπεύετε να μείνετε στη Σουηδία για λιγότερο από τρεις μήνες, θα χρειαστείτε βίζα σε περίπτωση που δεν είστε πολίτης μιας από αυτές τις χώρες που εξαιρούνται από την υποχρέωση θεώρησης στη Σουηδία. Εάν ο κύκλος σπουδών σας διαρκέσει περισσότερο από τρεις μήνες, θα χρειαστείτε άδεια διαμονής για να εισέλθετε και να σπουδάσετε στη Σουηδία.

Για να είστε επιλέξιμοι για άδεια παραμονής, πρέπει να έχετε γίνει δεκτός σε σπουδές πλήρους φοίτησης σε πρόγραμμα ή μάθημα που απαιτεί να είστε παρόντες στο πανεπιστήμιο ή στο πανεπιστημιακό κολέγιο.

Πού μπορείτε να κάνετε την αίτηση;

Διαδικτυακά / Σουηδική πρεσβεία ή προξενείο

Αφού ολοκληρώσετε τη διαδικασία της αίτησης για βίζα μέσω διαδικτύου, πρέπει να κλείσετε ραντεβού με τη σουηδική πρεσβεία ή το προξενείο για συνέντευξη, να φωτογραφηθείτε και να λάβετε δακτυλικά αποτυπώματα και να λάβετε την κάρτα της άδειας διαμονής σας.

Δικτυακός τόπος:https://www.migrationsverket.se/English/Private-individuals/Studying-in-Sweden.html

Πώς να κάνετε την αίτηση;

Για να υποβάλετε αίτηση για άδεια παραμονής για σπουδές, θα πρέπει:

 • Πληρώστε την πρώτη δόση των διδάκτρων.
 • Προετοιμάστε τα δικαιολογητικά σας. Αυτό περιλαμβάνει αντίγραφα του διαβατηρίου και της επιστολής εισδοχής σας καθώς και την απόδειξη ότι μπορείτε να συντηρήσετε τον εαυτό σας οικονομικά κατά τη διάρκεια του χρόνου σας ως φοιτητής στη Σουηδία. Εάν θα μείνετε στη Σουηδία για λιγότερο από ένα χρόνο, θα χρειαστείτε επίσης απόδειξη ολοκληρωμένης ασφάλισης υγείας.
 • Υποβάλετε την ηλεκτρονική αίτηση.
 • Πληρώστε το τέλος αίτησης.

Μπορείτε να βρείτε μια πλήρη επισκόπηση της απαιτούμενης τεκμηρίωσης εδώ: https://www.migrationsverket.se/English/Private-individuals/Studying-in-Sweden/Universities-and-university-college.html

Πότε πρέπει να κάνετε αίτηση;

Καθώς η διαδικασία αίτησης για άδειες διαμονής μπορεί να είναι μακρά, θα πρέπει να υποβάλετε αίτηση αμέσως μόλις λάβετε την ειδοποίησή σας για την αποδοχή. Ο τρέχων χρόνος αναμονής για άδεια παραμονής για σπουδές είναι τρεις μήνες ή περισσότερο, επομένως φροντίστε να υποβάλετε την αίτησή σας το συντομότερο δυνατό μετά την πληρωμή της πρώτης δόσης των διδάκτρων. Μια έντυπη αίτηση διαρκεί πολύ περισσότερο από μια ηλεκτρονική αίτηση, επομένως υποβάλετε αίτηση ηλεκτρονικά εάν είναι δυνατόν.

Οι βίζες και οι άδειες παραμονής για διεθνείς φοιτητές στη Σουηδία εξαρτώνται από τη διάρκεια του κύκλου σπουδών σας.

Χρόνος επεξεργασίας

3 Months

Ευκαιρίες εργασίας

Ως πολίτης της ΕΕ, δικαιούστε να εργαστείτε στη Σουηδία χωρίς άδεια εργασίας.

Οι πολίτες εκτός ΕΕ/ΕΟΧ θα χρειαστούν άδεια εργασίας. Ο εργοδότης στη Σουηδία θα υποβάλει αίτηση για άδεια εργασίας για λογαριασμό σας.

Επιτρέπεται να εργάζεστε χωρίς ωριαίους περιορισμούς, αλλά σας συμβουλεύουμε να μην αμελήσετε τις σπουδές σας. Θα πρέπει να αποδείξετε ότι έχετε σημειώσει πρόοδο στις σπουδές και να επιδείξετε ικανοποιητικά ακαδημαϊκά αποτελέσματα.

Ωρες την εβδομάδα

0

Γιατί χρειάζεστε αυτό το είδος βίζας;

Η αίτησή σας για βίζα μπορεί να απορριφθεί εάν δεν μπορείτε να αποδείξετε τα απαιτούμενα χρήματα ή εάν προσκομίσετε λανθασμένα ή ελλιπή έγγραφα.