Keystone logo
Τουρκία

Μελέτη Κύριος σε Τουρκία 2024

Μελέτη σε Τουρκία

Ιδρύθηκε το 1923, η Τουρκία είναι κυριολεκτικά μια γέφυρα μεταξύ της Ευρώπης και της Ασίας? Η χώρα βρίσκεται σε δύο ηπείρους. Παρά το γεγονός ότι η πλειοψηφία βρίσκεται στη Δυτική Ασία και έχει σύνορα με τη Συρία, το Ιράκ, το Ιράν και το Ιράκ, ένα μικρό τμήμα βρίσκεται στη Νοτιοανατολική Ευρώπη και έχει σύνορα με τη Βουλγαρία, την Ελλάδα και τη Γεωργία. Η χώρα έχει επίσης ακτές σε τρεις θάλασσες, όπως το Αιγαίο, τη Μαύρη και τη Μεσόγειο. Η Τουρκία είναι μια πολυπολιτισμική χώρα με μακρά ιστορία αντανακλάται στα πολλά ιστορικά αξιοθέατα και μνημεία σε όλη τη χώρα, όπου οι επισκέπτες μπορούν να βρουν τα ίχνη των θρύλων, όπως ο Αλέξανδρος. Η Τουρκία ήταν ιδρυτικό μέλος των Ηνωμένων Εθνών και του Οργανισμού για την Οικονομική Συνεργασία και Ανάπτυξη (ΟΟΣΑ).

Κλίμα

Παρά το γεγονός ότι οι παράκτιες περιοχές της Τουρκίας έχουν γενικά ένα ήπιο μεσογειακό της κλίμα, χαρακτηριστικά, όπως ανοικτές πεδιάδες και τα βουνά κάνουν για μια ευρεία ποικιλία των κλιματικών συνθηκών.Η μέση υψηλή θερμοκρασία στην Κωνσταντινούπολη είναι περίπου 29 βαθμούς Κελσίου τον Αύγουστο και η μέση χαμηλή είναι περίπου 3 βαθμούς Κελσίου τον Ιανουάριο. Οι μέσες θερμοκρασίες στη Μεσόγειο και τη Νοτιοανατολική Ανατολία περιοχές είναι τόσο υψηλό όπως 35 βαθμούς C και η μέση χαμηλή θερμοκρασία στην Άγκυρα είναι τόσο χαμηλά όσο -7 βαθμούς C.

Πολιτισμός

Η Τουρκία έχει αγκαλιάσει καιρό πολυπολιτισμικότητα, και η χώρα προσπαθεί να ενσωματώσει κοσμική και δυτικές ιδέες στην κοινωνία και τον πολιτισμό τους. Κατά την ίδρυσή της, το λατινικό αλφάβητο αντικατέστησε το αραβικό αλφάβητο, και δόθηκε στις γυναίκες το δικαίωμα ψήφου. Στη σύγχρονη Τουρκία, οι άνθρωποι των πολλών θρησκειών και παραδόσεων ζουν σε αρμονία. Φόρεμα κυμαίνεται από δυτική ενδυμασία όπως τζιν με κομψό βραδινά ρούχα και παραδοσιακή ενδυμασία που περιλαμβάνει πολύχρωμα μαντήλια και καπέλα.

Κόστος Διαβίωσης

Το κόστος ζωής στην Τουρκία είναι χαμηλοί, και ένα διεθνές μαθητής μπορεί να αναμένουν να πληρώσει περίπου $ 400 - $ 500 (US) κάθε μήνα για τη στέγαση, τα τρόφιμα και διάφορα άλλα έξοδα. Βιβλία και άλλα τέλη που θα τρέξει περίπου $ 150 (US) ανά εξάμηνα. Για να κρατήσει το κόστος κάτω, τα πανεπιστήμια παρέχουν γενικά κοιτώνες ή άλλες κατοικίες για τους ξένους φοιτητές.

Αλλαγή νομίσματος

Βασικό μηνιαίο κόστος διαβίωσης

 • Ενοικίαση σε κοινόχρηστο διαμέρισμα

  264
 • Μερίδιο υπηρεσιών κοινής ωφέλειας

  18
 • Συνδρομή στο Διαδίκτυο

  9
 • Τοπικές συγκοινωνίες

  25

Δείγμα κόστους τρόπου ζωής

 • Συνδυασμός γρήγορου φαγητού

  5
 • Εισιτήριο κινηματογράφου

  4
 • Πίντα τοπικής μπύρας

  2

Σχετικά με Τουρκία

Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης στην Τουρκία

Η τριτοβάθμια εκπαίδευση στα πανεπιστήμια περιλαμβάνει το πτυχίο,, διδακτορικό μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών. Εκτός από το βαθμό του πλοιάρχου, ένα Ανώτερο Δίπλωμα Μηχανικού επίσης απονεμηθεί το οποίο είναι το αντίστοιχο του ένα μεταπτυχιακό. Και τα δύο πτυχία απαιτούν μια διατριβή πρέπει να ολοκληρωθεί και να υποστηριχθεί. Τα πανεπιστήμια χωρίζονται σε δύο τύπους, με 104 κρατικά πανεπιστήμια και 62 ιδιωτικά πανεπιστήμια. Τα τουρκικά πανεπιστήμια χαίρει μεγάλης εκτίμησης, με 5 σχολεία στο top 400 παγκοσμίως, σύμφωνα με την 2012 Times Higher Education World University Rankings .

Γιατί να σπουδάσω στην Τουρκία;

Οι φοιτητές που επιδιώκουν μεταπτυχιακό δίπλωμα σε κάθε ακαδημαϊκή πειθαρχία θα βρείτε ένα ασφαλές, φιλόξενο και ανταμείβοντας πολυπολιτισμικό περιβάλλον που είναι μια γέφυρα μεταξύ της δυτικής και της Μέσης Ανατολής πολιτισμούς.Τα τουρκικά ιδρύματα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης είναι γνωστή για την υψηλή σχέση ποιότητας σε χαμηλά δίδακτρα και τα πολλά προγράμματα που διδάσκονται στα αγγλικά. Μη αγγλόφωνους μαθητές, οι οποίοι παρακολουθούν τα παραδοσιακά προγράμματα, θα βρείτε επίσης πολλές ευκαιρίες για να μάθουν την αγγλική γλώσσα, καθώς έχουν ολοκληρώσει την πρωτοβάθμια σπουδές τους.

Πανεπιστήμια στην Τουρκία

Τα προγράμματα σε κρατικά πανεπιστήμια γενικά διδάσκεται στα τουρκικά, αν και ορισμένα προγράμματα που διδάσκονται στα αγγλικά, γαλλικά ή γερμανικά. Οι μαθητές δεν είναι καλά στα τουρκικά που εισέρχονται τουρκικά προγράμματα μπορεί να διαρκέσει ένα έτος γλωσσικής κατάρτισης πριν από τις σπουδές τους. Τα περισσότερα διεθνή προγράμματα που διδάσκονται στα ιδιωτικά πανεπιστήμια, όπου η γλώσσα διδασκαλίας είναι κυρίως αγγλικά. Τα ιδιωτικά πανεπιστήμια, επίσης γνωστή ως θεμέλιο πανεπιστήμια.

Επί του παρόντος περίπου 30.000 διεθνείς φοιτητές που είναι εγγεγραμμένοι σε προγράμματα εκπαίδευσης στη χώρα? Ωστόσο, η Τουρκία έχει στόχο να αυξήσει τον αριθμό σε 150.000.Αν και οι περισσότεροι ακαδημαϊκούς κλάδους είναι διαθέσιμες, τα δημοφιλή προγράμματα για τους ξένους φοιτητές είναι Διεθνών Σχέσεων, Ανατολικών Σπουδών της Μεσογείου, Πολυπολιτισμικών Υποθέσεων Σπουδών, Μηχανικών, Διοίκησης Επιχειρήσεων και της Φιλοξενίας.

Δίδακτρα και Διάρκεια Προγράμματος

Τα δίδακτρα ανά εξάμηνο στα κρατικά πανεπιστήμια, όπου η διδασκαλία διεξάγεται στα τουρκικά είναι περίπου $ 100 - $ 200 (ΗΠΑ) για τους Τούρκους υπηκόους και φοιτητές από το Αζερμπαϊτζάν, Μπασκορτοστάν, Βοσνία και Ερζεγοβίνη, το Νταγκεστάν, Καρατσάι-Cherkessia, το Καζακστάν, το Κιργιστάν, τη Μακεδονία, τη Μογγολία, τη Μολδαβία, Nakhchivan , το Ουζμπεκιστάν, το Ουζμπεκιστάν, το Τατζικιστάν, Tartarstan, το Τουρκμενιστάν και την Ουκρανία. Διεθνής δίδακτρα των φοιτητών ανά εξάμηνο στα κρατικά πανεπιστήμια, όπου η διδασκαλία διεξάγεται στα τουρκικά είναι περίπου $ 300 - $ 600 (ΗΠΑ). Τα δίδακτρα είναι περίπου 1,5 έως 2 φορές υψηλότερες σε κρατικά ιδρύματα, όπου οι οδηγίες είναι στα αγγλικά.

Ετήσια δίδακτρα στο ίδρυμα πανεπιστήμια είναι συνήθως $ 6.000 (ΗΠΑ) και $ 20.000 (ΗΠΑ)? Ωστόσο, τα θεμέλια πανεπιστήμια παρέχουν επίσης πολλοί φοιτητές με υποτροφίες που καλύπτουν το 30 έως 40 τοις εκατό των διδάκτρων τους.

Τα περισσότερα πτυχία μάστερ σε δύο χρόνια για να ολοκληρωθεί, αλλά αυτό ποικίλλει ανάλογα με το πρόγραμμα και το ίδρυμα.

Για να βοηθήσει κάλυψη του κόστους, οι διεθνείς φοιτητές μπορούν να βρουν απασχόληση με ένα πανεπιστήμιο ως ερευνητής? Ωστόσο, οι διεθνείς φοιτητές δεν έχουν το δικαίωμα να εργαστούν σε άλλους οργανισμούς στο δημόσιο είτε στον ιδιωτικό τομέα.

Ακαδημαϊκό έτος

Το ακαδημαϊκό έτος στην Τουρκία βασίζεται σε δύο εξάμηνα και διαρκεί από τον Οκτώβριο έως τον Ιούνιο.

Ευκαιριών για μεταπτυχιακές

Μετά την αποφοίτηση, οι διεθνείς φοιτητές μπορούν να βρουν ευκαιρίες για την απασχόληση ως ερευνητές ή για το προσωπικό στα πανεπιστήμια, ιδίως τα πανεπιστήμια με τα προγράμματα που διδάσκονται στα αγγλικά.Τούρκοι φοιτητές και διεθνείς φοιτητές με καλές τουρκικές γλωσσικές δεξιότητες θα βρουν ευκαιρίες και σε άλλες βιομηχανίες, καθώς και. Μη Τούρκοι πολίτες θα πρέπει να αποκτήσουν άδεια εργασίας από τη στιγμή που έχουν προσφερθεί μια θέση εργασίας.

Visa Απαιτήσεις

Οι αλλοδαποί φοιτητές πρέπει να έχουν μια φοιτητική βίζα, και η θεώρηση πρέπει να ληφθεί πριν από την άφιξή τους στην Τουρκία ή ο φοιτητής δεν θα επιτρέπεται να εγγραφούν σε ένα πανεπιστήμιο. Οι μαθητές πρέπει να έχουν γίνει δεκτοί για ένα τουρκικό πανεπιστήμιο πριν από την εφαρμογή για τη φοιτητική βίζα σε τουρκικό προξενείο στη χώρα καταγωγής τους. Η διαδικασία διαρκεί περίπου 8 εβδομάδες και το διαβατήριό του μαθητή θα πρέπει να σφραγίζονται με τη φοιτητική βίζα όταν εγκριθεί.

Ασφάλισης Υγείας

Όλα τα πανεπιστήμια προσφέρουν δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη σε ιατρικές εγκαταστάσεις τους.Ωστόσο, αυτή η περίθαλψη είναι συνήθως περιορίζεται σε υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης και τη θεραπεία για ήσσονος σημασίας συνθήκες, έτσι ώστε οι διεθνείς φοιτητές ενθαρρύνονται να αγοράζουν ασφάλιση υγείας για την κάλυψη άλλα ιατρικά έξοδα που μπορεί να προκύψουν. Η πολιτική θα πρέπει να καλύπτει τόσο την ευρωπαϊκή και ασιατική Τουρκία. Πολλά ιδιωτικά ασφαλιστήρια συμβόλαια είναι διαθέσιμα στην Τουρκία.

Οι μαθητές που κατέχουν άδεια διαμονής για περισσότερους από 6 μήνες θα πρέπει επίσης να εγγραφεί στο τουρκικό Ίδρυμα Κοινωνικών Ασφαλίσεων (SGK) και οφείλουν να λάβουν και να πληρώσει για μια τοπική πολιτική ασφάλειας υγείας.

Απαιτήσεις βίζας

Τι είδους Visa χρειάζεστε;

Όνομα βίζας

Φοιτητική Βίζα

Τιμή και νόμισμα

Το τέλος επεξεργασίας βίζας ποικίλλει ανάλογα με την εθνικότητα σας.

Ποιος μπορεί να υποβάλει αίτηση για βίζα;

Όλοι οι ξένοι φοιτητές πρέπει να λάβουν φοιτητική βίζα για να σπουδάσουν στην Τουρκία. Εξαιρούνται τα άτομα που είναι νόμιμα εξαρτώμενα άτομα που συνδέονται με κάποιον στην Τουρκία με διπλωματική βίζα.

Πού μπορείτε να κάνετε την αίτηση;

Τουρκική πρεσβεία ή προξενείο

Όλοι οι ξένοι φοιτητές πρέπει να υποβάλουν αίτηση για τη φοιτητική βίζα στην πλησιέστερη τουρκική πρεσβεία ή προξενείο.

Δικτυακός τόπος:

Πώς να κάνετε την αίτηση;

Για να λάβετε φοιτητική βίζα για την Τουρκία, πρέπει πρώτα να εγγραφείτε σε τουρκικό πανεπιστήμιο, σχολείο ή μάθημα γλώσσας πιστοποιημένο από το Υπουργείο Παιδείας.

Πρέπει να συμπληρώσετε μια αίτηση βίζας και να την υποβάλετε στην τουρκική πρεσβεία με τα απαιτούμενα έγγραφα που συνήθως περιλαμβάνουν τα ακόλουθα:

 • Διαβατήριο: Ισχύει για περίοδο μεγαλύτερη από 90 ημέρες
 • 2 φωτογραφίες μεγέθους διαβατηρίου
 • Επιστολή αποδοχής από το τουρκικό ίδρυμα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης
 • Απόδειξη ασφάλισης υγείας
 • Απόδειξη εισιτηρίου επιστροφής
 • Αποδεικτικά επαρκών οικονομικών μέσων για την υποστήριξη των σπουδών και της διαμονής σας στην Τουρκία
 • Πιστοποιητικό αστυνομικής άδειας
 • Ιατρικό πιστοποιητικό

Οι φοιτητές πρέπει περαιτέρω να υποβάλουν αίτηση για άδεια παραμονής στις τοπικές αρχές (εάν ο φοιτητής βρίσκεται στην Τουρκία) εντός 1 μηνός από την άφιξή τους στην Τουρκία. Στο Τμήμα Εξωτερικών Σχέσεων του Τοπικού Αρχηγείου Αστυνομίας πρέπει να υποβληθούν τα ακόλουθα δικαιολογητικά:

 • Έντυπο αίτησης και τέλη
 • Ταξιδιωτικό έγγραφο: 2 αντίγραφα μαζί με τη φοιτητική βίζα
 • 4 φωτογραφίες μεγέθους διαβατηρίου
 • Επιστολή ή έγγραφο από το ίδρυμα: Πρέπει να εκδοθεί από το πανεπιστήμιο υποδοχής, δηλώνοντας την ημερομηνία έναρξης και λήξης των σπουδών στην Τουρκία

Για να ανανεώσετε την άδεια διαμονής σας, πρέπει να επισκεφτείτε τις τοπικές αρχές 60 ημέρες πριν από τη λήξη της άδειας διαμονής σας.

Πότε πρέπει να κάνετε αίτηση;

Γενικά χρειάζονται περίπου οκτώ εβδομάδες από την ημέρα υποβολής της αίτησής σας μέχρι να λάβετε τη βίζα σας.

Η φοιτητική βίζα ισχύει γενικά για ένα έτος για μία μόνο είσοδο. Αν και θα αναγράφεται ένα χρονικό όριο στη βίζα σας, η φοιτητική σας βίζα παραμένει σε ισχύ όσο είστε εγγεγραμμένοι στο σχολείο.

Χρόνος επεξεργασίας

8 Weeks

Ευκαιρίες εργασίας

Συνήθως, οι διεθνείς φοιτητές δεν έχουν νόμιμο δικαίωμα να εργαστούν ενώ σπουδάζουν στην Τουρκία. Οι φοιτητές μπορούν να κάνουν ερευνητική εργασία σε τουρκικά πανεπιστήμια ως διεθνείς ερευνητές.

Ωρες την εβδομάδα

0

Γιατί χρειάζεστε αυτό το είδος βίζας;

Η αίτησή σας για βίζα μπορεί να απορριφθεί εάν δεν μπορείτε να αποδείξετε τα απαιτούμενα χρήματα ή εάν προσκομίσετε λανθασμένα ή ελλιπή έγγραφα.