Keystone logo
Φινλανδία

Μελέτη Κύριος σε Φινλανδία 2024

Μελέτη σε Φινλανδία

Συνορεύει με τη Νορβηγία, τη Ρωσία και τη Σουηδία, η Φινλανδία είναι η πιο αραιοκατοικημένη χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά είναι η όγδοη μεγαλύτερη σε μάζα γης σε σύγκριση με άλλες χώρες της Ευρώπης. Πάνω από δύο εκατομμύρια άνθρωποι κατοικούν στη Φινλανδία 's πρωτεύουσα του Ελσίνκι, η οποία είναι επίσης η Φινλανδία ' s οικονομικό, πολιτικό, πολιτιστικό και εκπαιδευτικό κέντρο. Σχεδόν το 70 τοις εκατό του συνόλου των ξένων εταιρειών έχουν δημιουργήσει επιχειρήσεις αναφοράς τους στην περιοχή του Ελσίνκι.

Η Φινλανδία είναι μια πλούσια χώρα και με συνέπεια κατατάσσεται ως μία από τις πέντε κορυφαίες χώρες του κόσμου σε σχέση με το βιοτικό επίπεδο, την οικονομική σταθερότητα και του εκπαιδευτικού συστήματος. Επειδή το ολοκληρωμένο σύστημα κοινωνικής πρόνοιας παρέχει επαρκώς εξαιρετικές εκπαιδευτικές ευκαιρίες για όλους, καθώς και την υγειονομική περίθαλψη και άλλες παροχές που προσφέρει μια υψηλή φορολογία κοινωνία, Φινλανδία 's οικονομία παραμένει ευημερούσα, λόγω της ικανότητάς του να δώσει σε όλους μια δίκαιη ευκαιρία στην αξιοποίηση του δυναμικού τους ως βιώσιμη μέλος της φινλανδικής κοινωνίας.Επιπλέον, η Φινλανδία είναι μια ειρηνική χώρα που δεν δαπανούν μεγάλα ποσά των φόρων επί των στρατιωτικών ειδών του, που του επιτρέπει να δαπανήσουν περισσότερα χρήματα για την ευημερία των πολιτών της.


Βασικά στοιχεία για τη Φινλανδία

 • Η Φινλανδία έχει 19 Maakunta, ή περιοχές, που εποπτεύονται από το δημόσιο τομέα περιφερειακά συμβούλια που εκπροσωπούν φόρουμ συνεργασίας για κάθε περιοχή 's δήμους.
 • Κάθε Maakunta έχει κρατική οικονομία και την απασχόληση κέντρα ανάπτυξης που διαχειρίζονται τη διοίκηση της δασοκομίας, της γεωργίας, της εργασίας και των εσωτερικών υποθέσεων της αλιείας στη συγκεκριμένη περιοχή.
 • Η Φινλανδία έχει σχεδόν 190.000 λίμνες και τα 180.000 νησιά για τους φοιτητές και τους τουρίστες να εξερευνήσουν. Περιέχει, επίσης, την τέταρτη μεγαλύτερη λίμνη στην Ευρώπη - Saimaa.
 • Τα δάση της σημύδας, πεύκο και έλατο καλύπτουν το 86 τοις εκατό της Φινλανδίας, ένας παράγοντας που συμβάλλει στην χώρα είναι ο μεγαλύτερος παραγωγός ξύλου στην Ευρώπη.
 • Οι άνθρωποι που ζουν στο βορειότερο περιοχή της εμπειρίας Φινλανδία 73 ημέρες διαρκούς φως του ήλιου κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού και 51 ημερών από την 24ωρη διάρκεια της νύχτας κατά τη διάρκεια του χειμώνα.
 • Ως κοινοβουλευτική δημοκρατία, η Φινλανδία έχει έναν πρωθυπουργό ο οποίος είναι πλέον σημαίνοντες πολιτικός του. Εναλλακτικά, Φινλανδία 's προέδρου θεωρείται το "αρχηγός του κράτους ". Οι πολίτες της Φινλανδίας το δικαίωμα να ψηφίσουν και να τρέξει στις προεδρικές, βουλευτικές και δημοτικές εκλογές, καθώς και άλλες ευρωπαϊκές εκλογές της Ένωσης.
 • Ως μέλος της ΕΕ, η Φινλανδία χρησιμοποιεί το ευρώ ως κύριο νόμισμα, το οποίο αντικατέστησε το μάρκο πριν από μια δεκαετία.

Πληροφορίες Γλώσσας

Οι επίσημες γλώσσες της Φινλανδίας είναι τα Φινλανδικά και Σουηδικά. Σουηδική κυρίως ομιλείται στις παράκτιες περιοχές, καθώς και στα νότια, δυτικά και την περιοχή Aland. Οι φινλανδικές σημάδι της γλώσσας των Ρομά και η Φινλανδική επίσης αναγνωρισμένο από τη χώρα 's σύνταγμα. Ενενήντα τοις εκατό της Φινλανδίας 's πληθυσμού μιλά φινλανδικά. Οι φοιτητές που ενδιαφέρονται να σπουδάσουν στη Φινλανδία θα πρέπει να γνωρίζετε ότι, ενώ φινλανδική είναι μια μη-ινδοευρωπαϊκή γλώσσα και είναι πολύ διαφορετική από τις άλλες γλώσσες που ομιλούνται στην Ευρώπη, κυρίως εξαιτίας της σύνταξης της - έχει 15 διαφορετικές περιπτώσεις ουσιαστικό, ασυνήθιστες προφορές και τους μη παραδοσιακούς δομή της γραμματικής.

Φινλανδία 's Κλίμα

Διότι η Φινλανδία βρίσκεται αρκετά κοντά στον Ατλαντικό Ωκεανό, που βιώνει μια συνεχή ροή της θερμότητας που παράγεται από το Ρεύμα του Κόλπου.Η Φινλανδία είναι θερμότερο από τις γειτονικές της χώρες, λόγω της μετριοπαθή επιρροή της Βαλτικής Θάλασσας, μαζί με τις χιλιάδες των λιμνών στην ενδοχώρα αλληλεπιδρούν με την υγρασία Ρεύμα του Κόλπου. Ωστόσο, η Φινλανδία έχει πολύ κρύο, πολύ χιονισμένη χειμώνες που τυπικά δείτε θερμοκρασίες βυθίζουν στους -20 βαθμούς Fahrenheit (-30 Κελσίου), με το χιόνι τον επί του εδάφους από το Νοέμβριο μέχρι τον Απρίλιο. Φινλανδία 's πιο θερμές μέρες συμβαίνουν τον Ιούλιο, όταν οι πολίτες απολαύσετε τον ζεστό ήλιο και 90 βαθμού Κελσίου (35 βαθμούς Κελσίου) θερμοκρασίες.

Θρησκεία στη Φινλανδία

Περίπου το 75 τοις εκατό των Φινλανδών ανήκουν στην Ευαγγελική Λουθηρανική Εκκλησία της Φινλανδίας. Το υπόλοιπο 25 τοις εκατό έχουν καμία θρησκευτικές πεποιθήσεις ή να θεωρούν τους εαυτούς τους Προτεστάντες, Ρωμαιοκαθολικοί ή εβραϊκή.

Επίσημες Αργίες

Πράξεις του Κοινοβουλίου καθιερώνουν Φινλανδία 's επίσημες αργίες οι οποίες περιλαμβάνουν το Νέο Έτος ' s, Πάσχα, Χριστουγέννων, των Θεοφανείων, All Saints Day 'και την Ημέρα Midsummer.Πρωτομαγιά και η Ημέρα της Ανεξαρτησίας θεωρούνται κοσμικό διακοπές.

Αλλαγή νομίσματος

Βασικό μηνιαίο κόστος διαβίωσης

 • Ενοικίαση σε κοινόχρηστο διαμέρισμα

  441
 • Μερίδιο υπηρεσιών κοινής ωφέλειας

  38
 • Συνδρομή στο Διαδίκτυο

  20
 • Τοπικές συγκοινωνίες

  60

Δείγμα κόστους τρόπου ζωής

 • Συνδυασμός γρήγορου φαγητού

  9
 • Εισιτήριο κινηματογράφου

  15
 • Πίντα τοπικής μπύρας

  7

Σχετικά με Φινλανδία

Τριτοβάθμια Εκπαίδευση στη Φινλανδία

Πολυτεχνεία (που αναφέρεται επίσης ως UAS, ή uiversities εφαρμοσμένων επιστημών) και τα πανεπιστήμια είναι οι δύο τομείς που περιλαμβάνει τη Φινλανδία 's σύστημα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. Ενώ τα πανεπιστήμια προωθούν ρητά την έρευνα με βάση επιστημονικές μελέτες, όπως η βιοϊατρική και προγραμμάτων ψυχολογικής, πολυτεχνεία παρέχουν στους φοιτητές με την επαγγελματική τύπου εκπαίδευσης που προορίζονται για να τους δώσει τις δεξιότητες που είναι απαραίτητες για να κερδίσει την απασχόληση κατά την αποφοίτησή του. Μπορείτε να κερδίσετε μόνο μια θέση-Master 's ή διδακτορικό δίπλωμα από το πανεπιστήμιο.

UAS 's προσφέρουν στους μαθητές πρόσβαση σε διάφορες μεγάλες εταιρείες που παρέχουν Bachelor και Master βαθμούς μετά την ολοκλήρωση. Παίρνει γενικά πολυτεχνικών σπουδαστών μεταξύ τριών και πέντε χρόνια για να κερδίσουν ένα Bachelor 's από ένα UAS και άλλα δύο με τρία χρόνια για να κερδίσουν ένα Master ' s βαθμό. Επιπλέον, η Φινλανδία 's πολυτεχνεία πανεπιστήμια έχουν πολλά προγράμματα που είναι διαθέσιμα στα αγγλικά, μαζί με μερικούς Μάστερ ' s προγράμματα που είναι επίσης διαθέσιμες στην αγγλική γλώσσα.

Η είσοδος με τη φινλανδική ιδρύματα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης βασίζεται σε ένα μαθητή 's GPA κερδίσει, ενώ στο γυμνάσιο ή από τη λήψη ένα πανεπιστήμιο ' s δική εισαγωγικές εξετάσεις. Οι εξετάσεις αυτές διαφέρουν από τις άλλες, που δεν έχουν σχεδιαστεί για να δοκιμάσει ένας φοιτητής 's ικανότητα να απομνημονεύει πληροφορίες ή "Η εικασία " η απάντηση σε μια ερώτηση mutiple επιλογή. Αντ 'αυτού, οι ερωτήσεις σε μια φινλανδική δεξιότητες εισαγωγικές εξετάσεις εξετάσεις αναλυτική και κριτική σκέψη με την εφαρμογή πιο σύντομο δοκίμιο τύπου ερωτήσεις.

Οι μαθητές που αποφοιτούν από το Πολυτεχνείο μπορεί να υποβάλει αίτηση σε ένα πανεπιστήμιο για να ακολουθήσει ένα μεταπτυχιακό 's. Ένα πολυτεχνεία απόφοιτος μπορεί να χρειαστεί να λάβει πρόσθετα σπουδές στο πανεπιστήμιο, προκειμένου να διατηρηθεί το επίπεδο της εκπαίδευσης που βιώνουν οι απόφοιτοι πανεπιστημίου.

Φινλανδία 's σύστημα Δίδακτρα

Φινλανδία 's Υπουργείο Παιδείας κεφαλαίων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης έτσι ώστε οι πολίτες της Φινλανδίας δεν έχουν να πληρώσουν τα δίδακτρα, όταν παρίστανται σε ένα πολυτεχνείο ή πανεπιστήμιο.Αυτό ισχύει επίσης για διεθνείς φοιτητές στις περισσότερες περιπτώσεις. Για παράδειγμα, ορισμένοι πλοίαρχος 's πτυχιακά προγράμματα μπορεί να συνδέονται τα δίδακτρα για τους φοιτητές που δεν είναι μέλη του ΕΟΧ ή της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ωστόσο, οι σπουδαστές που φοιτούν σε πολυτεχνεία εγκατάσταση ή πανεπιστήμιο θα πρέπει να αγοράσετε βιβλία και άλλα φυσικά υλικά, καθώς και να πληρώσει για τα δικά του έξοδα διαβίωσής τους. Φινλανδία 's το κόστος ζωής είναι παρόμοια με άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Θεωρήσεις και άδειες παραμονής σπουδαστών

Εάν παίρνετε εισαγωγικές εξετάσεις στη Φινλανδία, θα χρειάζονται θεώρηση, η οποία σας επιτρέπει να μείνετε σε μέγιστη περίοδο τριών μηνών. Ως φοιτητής πτυχίο σπουδές στη Φινλανδία που δεν είναι πολίτης της ΕΕ ή του ΕΟΧ, θα πρέπει στη συνέχεια να υποβάλουν αίτηση για άδεια διαμονής των φοιτητών. Για περισσότερες πληροφορίες, επικοινωνήστε με τη χώρα σας 's φινλανδική πρεσβεία για να μάθετε πώς να κερδίσει μια άδεια διαμονής των φοιτητών. Μπορείτε επίσης να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα της φινλανδικής Υπηρεσία Μετανάστευσης να καθορίσει τι θα πρέπει να υποβάλουν αίτηση για αυτή την άδεια.

Θα πρέπει να γνωρίζετε ότι κατά το χρόνο που θα ισχύουν για μια άδεια διαμονής των φοιτητών, θα σας ζητηθεί να αποδείξει ότι μπορείτε να υποστηρίξει τον εαυτό σας, ενώ ζουν στη Φινλανδία. Επί του παρόντος, οι διεθνείς φοιτητές πρέπει να αποδείξουν ότι έχουν πρόσβαση σε 6000 € ανά έτος ή 500 € ανά μήνα για να καλύψει ελάχιστα έξοδα διαβίωσης. Σε δολάρια αυτό ισοδυναμεί με περίπου $ 600 ανά μήνα ή 7.000 δολαρίων ετησίως.

Γιατί να σπουδάσω στη Φινλανδία;

Εκτός από το γεγονός ότι η Φινλανδία πληρώνει για τα περισσότερα, αν όχι όλα τα δίδακτρα, η μοναδικότητα του φινλανδικού πολιτισμού, η εγγύτητα σε πολλές άλλες συναρπαστικές χώρες και τη χώρα 's έμφαση στη συνεχή βελτίωση της ποιότητας του συστήματος τριτοβάθμιας εκπαίδευσης της Φινλανδίας κάνει ένα από τα καλύτερα μέρη για να κερδίσουν έναν βαθμό στον κόσμο.

Απαιτήσεις βίζας

 1. Visa βραχείας διαμονής - για επισκέψεις 90 ημερών το πολύ. Μπορεί να χρειαστείτε βίζα, για παράδειγμα, εάν προσκληθείτε να λάβετε εισαγωγικές εξετάσεις στη Φινλανδία ή εάν λάβετε μέρος σε ένα μάθημα ή ανταλλαγή που διαρκεί λιγότερο από 90 ημέρες.
 2. Άδεια Διαμονής για Σπουδές - μια μακροχρόνια προσωρινή άδεια διαμονής που συνήθως χορηγείται για ένα έτος τη φορά. Εάν έρχεστε στη Φινλανδία για περίοδο ανταλλαγής φοιτητών που υπερβαίνει τους τρεις μήνες ή εάν έχετε γίνει δεκτός σε πλήρες πρόγραμμα σπουδών, πρέπει να υποβάλετε αίτηση για αυτό.

Τι είδους Visa χρειάζεστε;

Όνομα βίζας

Βίζα βραχείας διαμονής. Άδεια Διαμονής για Σπουδές

Τιμή και νόμισμα

EUR 330

Τα τέλη για την Άδεια Διαμονής Φινλανδίας για σπουδές για έντυπη αίτηση είναι επί του παρόντος σε 330 ευρώ. και 300 ευρώ για ηλεκτρονική αίτηση.

Ποιος μπορεί να υποβάλει αίτηση για βίζα;

Εάν είστε σκανδιναβικός πολίτης ή πολίτης της ΕΕ/ΕΟΧ, δεν χρειάζεστε βίζα ή άδεια παραμονής στη Φινλανδία. Ωστόσο, πρέπει να δηλώσετε τη διαμονή σας στο Migri εάν η διαμονή σας στη Φινλανδία υπερβαίνει τις 90 ημέρες (6 μήνες για σκανδιναβικούς πολίτες). Επιπλέον, εάν η παραμονή σας στη Φινλανδία διαρκεί περισσότερο από ένα χρόνο, θα πρέπει να εγγραφείτε στο σύστημα πληθυσμού της Φινλανδίας.

Εάν δεν είστε πολίτης της ΕΕ/ΕΟΧ, θα χρειαστείτε συνήθως βίζα ή άδεια φοιτητικής διαμονής. Για ποιο θα πρέπει να κάνετε αίτηση, εξαρτάται από τη διάρκεια της παραμονής σας στη Φινλανδία.

Πού μπορείτε να κάνετε την αίτηση;

Online / Φινλανδική πρεσβεία ή προξενείο

Μπορείτε να ξεκινήσετε την αίτηση για άδεια φοιτητικής διαμονής ηλεκτρονικά στη διεύθυνση Enterfinland.fi, αλλά στη διαδικασία, είναι επίσης απαραίτητο να επισκεφτείτε προσωπικά μια φινλανδική πρεσβεία ή προξενείο. Η αίτηση για άδεια φοιτητικής διαμονής Φινλανδίας δεν μπορεί να διεκπεραιωθεί έως ότου ο αιτών επισκεφθεί την πρεσβεία, ανεξάρτητα από το εάν η αίτηση έχει υποβληθεί ηλεκτρονικά ή στην ίδια την πρεσβεία.

Δικτυακός τόπος:

Πώς να κάνετε την αίτηση;

Για να υποβάλετε αίτηση για Φοιτητική Βίζα Φινλανδίας ή Άδεια Διαμονής πρέπει να πληροίτε τις ακόλουθες προϋποθέσεις:

 • Πρέπει να προσκομίσετε την επίσημη επιστολή αποδοχής που εκδόθηκε από το Φινλανδικό πανεπιστήμιο υποδοχής.
 • Το διαβατήριό σας πρέπει να έχει ισχύ που υπερβαίνει τη διάρκεια της βίζας ή της άδειας διαμονής για την οποία υποβάλετε αίτηση κατά τουλάχιστον 3 μήνες.
 • Το διαβατήριό σας πρέπει να έχει εκδοθεί εντός των προηγούμενων 10 ετών.
 • Πρέπει να έχετε αντίγραφο της συμπληρωμένης και υπογεγραμμένης αίτησης.
 • Πρέπει να προσκομίσετε αποδεικτικά στοιχεία της οικονομικής σας ικανότητας ώστε να στηρίξετε τον εαυτό σας οικονομικά κατά τη διάρκεια ολόκληρης της περιόδου σπουδών σας στη Φινλανδία και για τη μεταφορά σας με επιστροφή. Προς το παρόν, ένας φοιτητής πρέπει να έχει τουλάχιστον 560 EUR ανά μήνα για διαμονή στη Φινλανδία. Αυτό σημαίνει ότι ο φοιτητής πρέπει να έχει τουλάχιστον 6720 ευρώ ετησίως για τα έξοδά του στη Φινλανδία.
 • Πρέπει να προσκομίσετε μια πρόσφατη κατάσταση της οικονομικής σας κατάστασης από την τράπεζά σας που να δείχνει ότι έχετε τουλάχιστον 6720 ευρώ στον τραπεζικό σας λογαριασμό. Σημειώστε ότι οι φοιτητές που παρακολουθούν προγράμματα σπουδών στη Φινλανδία πρέπει να έχουν κεφάλαια για ένα έτος τη φορά. Οι φοιτητές ανταλλαγής πρέπει να έχουν χρήματα για όλη τη διάρκεια της παραμονής τους στη Φινλανδία. Σε περίπτωση που δεν έχετε το προαναφερόμενο ποσό στον λογαριασμό σας, θα πρέπει να προσκομίσετε γραπτή απόδειξη ότι έχετε λάβει υποτροφία ή υποτροφία ή ότι έχετε επιλεγεί για παροχές που θα παρέχονται από το εκπαιδευτικό σας ίδρυμα. Λάβετε υπόψη ότι οι τραπεζικές καταστάσεις των γονέων του αιτούντος ή ένας κοινός ή κοινός λογαριασμός δεν θα γίνουν δεκτοί για φοιτητική βίζα ή άδεια παραμονής στη Φινλανδία.
 • Πρέπει να προσκομίσετε απόδειξη ότι έχετε λάβει έγκυρη ασφάλιση υγείας και ιατρικής περίθαλψης που καλύπτει ολόκληρη τη διάρκεια της παραμονής σας στη Φινλανδία.
 • Πρέπει να είστε σε καλή σωματική και ψυχική υγεία και απαλλαγμένοι από κάθε είδους μεταδοτική ασθένεια.
 • Δεν πρέπει να έχετε ποινικό μητρώο.
 • Δεν πρέπει να σας έχει αρνηθεί προηγουμένως η είσοδος στη Φινλανδία.
 • Σκοπεύετε να φύγετε από τη Φινλανδία στο τέλος της εξουσιοδοτημένης διαμονής σας.

Πότε πρέπει να κάνετε αίτηση;

Οι χρόνοι διεκπεραίωσης μιας Φινλανδικής φοιτητικής βίζας ποικίλλουν, μπορείτε να τους ελέγξετε εδώ: http://migri.fi/en/processing-times

Η άδεια φοιτητικής διαμονής χορηγείται συνήθως για ένα έτος τη φορά. Μετά το πρώτο έτος στη Φινλανδία (σε εύθετο χρόνο πριν λήξει η προηγούμενη άδειά σας) θα πρέπει να υποβάλετε αίτηση για παράταση της άδειας φοιτητικής σας διαμονής από τη Migri. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε την ηλεκτρονική υπηρεσία Enter Finland για αυτόν τον σκοπό. Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι όταν κάνετε αίτηση για εκτεταμένη άδεια όταν η αρχική σας άδεια πρόκειται να λήξει, πρέπει να βρίσκεστε στη Φινλανδία κατά την υποβολή της αίτησής σας.

Χρόνος επεξεργασίας

Ευκαιρίες εργασίας

Εάν εργάζεστε παράλληλα με τις σπουδές σας, οι ώρες εργασίας σας είναι περιορισμένες. Μπορείτε να εργάζεστε μόνο για 25 ώρες την εβδομάδα κατά μέσο όρο κατά τη διάρκεια της ακαδημαϊκής περιόδου. Ο αριθμός των ωρών εργασίας δεν περιορίζεται σε εβδομαδιαίο επίπεδο. Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να προσαρμόσετε τις εβδομαδιαίες ώρες εργασίας σας κατά τη διάρκεια της ακαδημαϊκής περιόδου, αρκεί να εργάζεστε για 25 ώρες την εβδομάδα κατά μέσο όρο.

Μπορείτε να εργαστείτε χωρίς περιορισμούς τις ώρες που το εκπαιδευτικό σας ίδρυμα δεν προσφέρει οδηγίες, δηλαδή κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών διακοπών και των Χριστουγέννων.

Μπορείτε επίσης να ολοκληρώσετε τη διατριβή σας σε μια εταιρεία ή να λάβετε μέρος σε πρακτική εκπαίδευση. Σε αυτά τα πλαίσια, οι ώρες εργασίας δεν είναι περιορισμένες.

Ωρες την εβδομάδα

25

Γιατί χρειάζεστε αυτό το είδος βίζας;

Η αίτησή σας για βίζα μπορεί να απορριφθεί εάν δεν μπορείτε να αποδείξετε τα απαιτούμενα χρήματα ή εάν προσκομίσετε λανθασμένα ή ελλιπή έγγραφα.