Keystone logo

University of the Aegean - Department of Geography

Το Πανεπιστήμιο Αιγαίου είναι ένα διεθνές πανεπιστήμιο με προσανατολισμό στην έρευνα με περίπου 10.000 προπτυχιακούς και 2.000 μεταπτυχιακούς φοιτητές. Ενσωματώνει την έννοια του «πανεπιστημιακού δικτύου», με σχολεία και τμήματα διασκορπισμένα σε έξι νησιά του Αιγαίου: Λέσβο, Χίο, Σάμο, Ρόδο, Λήμνο και Σύρο. Το UoA επενδύει σε καινοτόμα εκπαιδευτικά προγράμματα και πολυεπιστημονικές προσεγγίσεις.

Το Τμήμα Γεωγραφίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου στη Μυτιλήνη, στη Λέσβο, είναι το πρώτο Τμήμα Γεωγραφίας στην Ελλάδα, που ιδρύθηκε επίσημα το 1989 και ξεκίνησε το 1994-1995. Το Τμήμα στοχεύει να προσφέρει ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα προπτυχιακής και μεταπτυχιακής εκπαίδευσης στη Γεωγραφία που παρακολουθεί και ανταποκρίνεται τόσο στις διεθνείς εξελίξεις στον τομέα όσο και στις ανάγκες και ιδιαιτερότητες της μελέτης των χωρικών προβλημάτων στην Ελλάδα και του ρόλου της στην ευρύτερη μεσογειακή και ευρωπαϊκή επικράτεια. Το τμήμα έχει μακρά εμπειρία σε διεθνή και εθνικά ερευνητικά προγράμματα.

Μεταξύ των ποικίλων και καινοτόμων προγραμμάτων μεταπτυχιακών σπουδών του, το Πανεπιστήμιο Αιγαίου περιλαμβάνει το πρόγραμμα ISLANDS, ένα νέο διεθνές κοινό ερευνητικό μεταπτυχιακό πρόγραμμα σε συνεργασία με αναγνωρισμένα ιδρύματα όπως το Πανεπιστήμιο του Γκρόνινγκεν, το Πανεπιστήμιο της Ισλανδίας και το Πανεπιστήμιο του Λας Πάλμας ντε Γκραν Κανάρια. Επικεντρώνεται στην ανάπτυξη της γνώσης για τις ιδιαιτερότητες των νησιών και στην ανάπτυξη προηγμένων εργαλείων, δεξιοτήτων και τεχνολογίας για την αποτελεσματική αντιμετώπιση και γεφύρωση του χάσματος μεταξύ θεωρίας και πράξης σχετικά με τη βιωσιμότητα. Συμμετέχοντας σε αυτό το πρόγραμμα, οι μαθητές όχι μόνο θα αποκτήσουν ανεκτίμητη γνώση και εμπειρία, αλλά θα γίνουν επίσης μέρος ενός διεθνούς δικτύου ειδικών που είναι αφιερωμένο στη δημιουργία βιώσιμων λύσεων για τις νησιωτικές κοινότητες σε όλο τον κόσμο.

How to Apply

Όλοι οι υποψήφιοι πρέπει να υποβάλουν τα ακόλουθα έγγραφα στο Γραφείο Εισδοχής:

  • Δίπλωμα Bachelor/Ένα έγγραφο που αναφέρει το όνομα του τίτλου σπουδών σας στην αρχική γλώσσα (και, εάν ισχύει, δίπλωμα Master)
  • Κατάλογος βαθμών/μεταγραφών των εγγραφών του πτυχίου σας (και εάν ισχύει, μεταπτυχιακό)
  • Επιστολή παρακίνησης, η οποία πρέπει να περιλαμβάνει:
    • Αυτό είναι μια σαφής έκφραση του ενδιαφέροντός σας για τη μελέτη ISLANDS και της Αειφορίας.
    • Μια επίδειξη της ορμής και του ενθουσιασμού σας να γίνετε ερευνητής σε αυτόν τον τομέα.
    • Μια εξήγηση των λόγων που επιλέγετε ένα από τα νησιωτικά πανεπιστήμια μας για τις περιόδους υποχρεωτικής κινητικότητάς σας, όπου επιθυμείτε να περάσετε τις δύο περιόδους κινητικότητάς σας ως μέρος του προγράμματός σας.
    • Detailed CV
    • Μία ή δύο επιστολές αναφοράς, κατά προτίμηση ακαδημαϊκές
    • Ένα σαρωμένο αντίγραφο του διαβατηρίου σας

Βασικές ημερομηνίες εφαρμογής

Οι αιτήσεις για υποτροφίες είναι ανοιχτές από την 1η Νοεμβρίου έως την καταληκτική ημερομηνία υποβολής αιτήσεων στις 15 Ιανουαρίου για το επόμενο φθινοπωρινό εξάμηνο. Οι συνεντεύξεις για τους υποψήφιους που θα επιλεγούν θα διεξαχθούν τον Φεβρουάριο και τον Μάρτιο.

Οι αυτοχρηματοδοτούμενοι μπορούν να υποβάλουν αίτηση έως την 1η Απριλίου κάθε έτους, με σκοπό να ξεκινήσουν το φθινοπωρινό εξάμηνο του ίδιου έτους. Οι συνεντεύξεις για αυτούς τους υποψηφίους μπορούν να πραγματοποιηθούν τον Απρίλιο και τον Μάιο.

Φροντίστε να προετοιμάσετε και να υποβάλετε όλα τα απαιτούμενα έγγραφα εντός των καθορισμένων προθεσμιών για να διασφαλίσετε την πλήρη αίτηση.

Οι συμμετέχοντες σε έργα Erasmus+ ενδέχεται να χρειαστεί να λάβουν βίζα για διαμονή στο εξωτερικό στα κράτη μέλη της ΕΕ και σε τρίτες χώρες που συνδέονται με το Πρόγραμμα ή σε τρίτες χώρες που δεν συνδέονται με το Πρόγραμμα που φιλοξενεί τη δραστηριότητα. Είναι ευθύνη όλων των συμμετεχόντων οργανισμών να διασφαλίσουν ότι οι απαιτούμενες εξουσιοδοτήσεις (βίζα βραχείας ή μακροχρόνιας διαμονής ή άδειες διαμονής) είναι σε τάξη πριν από την πραγματοποίηση της προγραμματισμένης δραστηριότητας. Συνιστάται ανεπιφύλακτα να ζητούνται οι αδειοδοτήσεις από τις αρμόδιες αρχές πολύ νωρίτερα, καθώς η διαδικασία μπορεί να διαρκέσει αρκετές εβδομάδες. Οι Εθνικές Υπηρεσίες και ο Εκτελεστικός Οργανισμός μπορούν να παρέχουν περαιτέρω συμβουλές και υποστήριξη σχετικά με τις βίζες, τις άδειες διαμονής, την κοινωνική ασφάλιση κ.λπ. Η πύλη μετανάστευσης της ΕΕ περιέχει γενικές πληροφορίες σχετικά με τις βίζες και τις άδειες διαμονής, τόσο για βραχυπρόθεσμες όσο και για μακροπρόθεσμες διαμονές.

Οι υποψήφιοι μπορούν να υποβάλουν αίτηση για υποτροφία Erasmus δηλώνοντας το ενδιαφέρον τους στο έντυπο αίτησης (παρακαλούμε να γνωρίζετε ότι η προθεσμία υποβολής αιτήσεων για υποτροφίες είναι η 15η Ιανουαρίου). Μια υποτροφία Erasmus Mundus εκτιμάται σε 1400 ευρώ το μήνα και καλύπτει συνολική διάρκεια 24 μηνών. Αυτή η υποτροφία θα συμβάλει στα έξοδα που επιβαρύνουν τους φοιτητές, συμπεριλαμβανομένων των εξόδων ταξιδιού, βίζας, εγκατάστασης διαμονής και διαμονής. Επιπλέον, παραλείπονται τα τέλη συμμετοχής για τους υποτρόφους.

Στην υποτροφία περιλαμβάνεται ασφάλιση AON: AON ICS Complete.

Παρέχει κάλυψη ιατρικών εξόδων, επείγουσας βοήθειας, απώλειας ή βλάβης προσωπικών αντικειμένων, προσωπικής ευθύνης, νομικής βοήθειας και τυχόν εξόδων που μπορεί να προκύψουν σε σχέση με τον επαναπατρισμό για ιατρικούς λόγους, την επείγουσα υγειονομική περίθαλψη ή/και την επείγουσα νοσοκομειακή περίθαλψη ή θάνατο . Με την επιφύλαξη των όρων και προϋποθέσεων του Ασφαλιστηρίου, τα οφέλη καταβάλλονται στον δικαιούχο, όπως αναφέρεται στους όρους του ασφαλιστηρίου συμβολαίου, μέχρι τα μέγιστα οφέλη που αναφέρονται στο συμβόλαιο που θα παρασχεθεί. Οι υποτροφίες που χρηματοδοτούνται από την ΕΕ θα είναι διαθέσιμες ετησίως για 15 φοιτητές κατά μέσο όρο. Η είσοδος στο πρόγραμμα σπουδών και τα βραβεία υποτροφιών καθορίζονται από το Joint Admissions Board, το οποίο περιλαμβάνει έναν εκπρόσωπο από κάθε πανεπιστήμιο, με τον Joint Program Coordinator να ασκεί καθήκοντα προέδρου. Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με τις απαιτήσεις του προγράμματος Erasmus Mundus Joint Master, υπάρχει ένα κριτήριο επιλεξιμότητας για τις αιτήσεις υποτροφιών για κατοικίες. Αυτό το κριτήριο αναφέρει ότι η περίοδος σπουδών πρέπει να περιλαμβάνει τουλάχιστον δύο περιόδους σπουδών σε δύο διαφορετικές χώρες, οι οποίες πρέπει να διαφέρουν από τη χώρα διαμονής σας όταν υποβάλετε αίτηση. Αυτό το κριτήριο ισχύει ειδικά για πιθανούς αιτούντες που διαμένουν επί του παρόντος στην Ολλανδία, την Ελλάδα, την Ισπανία ή την Ισλανδία.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις υποτροφίες Erasmus Mundus, επισκεφθείτε την επίσημη ιστοσελίδα του προγράμματος Erasmus Mundus EU.

Σημείωση: οι φοιτητές που έχουν ήδη λάβει υποτροφία Erasmus Mundus Joint Master Degrees (EMJMD) ή είναι πρώην κάτοχοι υποτροφιών Erasmus Mundus Master/Doctoral Course δεν είναι επιλέξιμοι για πρόσθετη υποτροφία στο πλαίσιο της δράσης EMJMD. Οι φοιτητές που επωφελούνται από υποτροφία EMJMD δεν μπορούν να επωφεληθούν από άλλη υποτροφία της ΕΕ ενώ συνεχίζουν τις σπουδές τους στο EMJMD.

  • Groningen

    Landleven 1 9747 AD Groningen the Netherlands , 9747, Groningen

Προγράμματα

Ερωτήσεις

University of the Aegean - Department of Geography