Keystone logo
Abadir - Accademia di Design e Comunicazione Visiva

Abadir - Accademia di Design e Comunicazione Visiva

Abadir - Accademia di Design e Comunicazione Visiva

Εισαγωγή

Το ABADIR είναι μια Ακαδημία Σχεδίασης και Οπτικής Επικοινωνίας που βρίσκεται στις πλαγιές του όρους Αίτνα, που δραστηριοποιείται σε τοπική, εθνική και διεθνή κλίμακα για την εκπαίδευση των νέων σε θέματα έργων και νέων μέσων ενημέρωσης, με συνεργασίες και συνεργασίες με ιταλικές και ευρωπαϊκές εταιρείες και ιδρύματα .

Μέσα από τα μαθήματα σπουδών μας θέλουμε να εκπαιδεύσουμε πολύπλευρους σχεδιαστές, ικανούς να καλύψουν τις συνεχώς μεταβαλλόμενες ανάγκες ενός συνεχώς εξελισσόμενου κόσμου.

Προωθούμε τον σχεδιασμό ως μετασχηματιστικό κλάδο , ικανό να προκαλέσει αλλαγές: έχοντας επίγνωση της κοινωνικής ευθύνης του σχεδιαστή, προτείνουμε δραστηριότητες που δημιουργούν ενάρετες πρακτικές στην περιοχή, στο πλαίσιο του σχεδιασμού υλικών αγαθών, υπηρεσιών και επικοινωνίας.

Σε μια εποχή μεγάλων μετασχηματισμών που αλλάζουν τον τρόπο που ζούμε και εργαζόμαστε, ο σχεδιασμός και οι ψηφιακές δεξιότητες αποτελούν βασικούς κλάδους για την αντιμετώπιση και διαχείριση των αλλαγών που λαμβάνουν χώρα και είναι ιδιαίτερα για τη Σικελία, για την ανάπτυξη των θεσμών της. επιχειρήσεις και χειροτεχνίες.

Το ABADIR φιλοδοξεί να γίνει μία από τις κινητήριες δυνάμεις στην εκπαίδευση της Σικελίας και της περιοχής της Μεσογείου σε όλους τους τομείς στους οποίους η δημιουργικότητα διαδραματίζει ολοένα και πιο κεντρικό ρόλο. Σύμφωνα με αυτό που συμβαίνει σε πιο ανταγωνιστικούς τομείς, στοχεύουμε να εστιάσουμε την προσφορά μας σε χώρους εργασίας με μεγαλύτερες δυνατότητες, αλλά που απαιτούν μια ριζική επανεξέταση του επαγγελματισμού που χρησιμοποιείται.

Στο Τμήμα Σχεδιασμού, το σχολείο προσφέρει τρεις τύπους μαθημάτων κατάρτισης:

 • Μαθήματα πρώτου επιπέδου ακαδημαϊκού διπλώματος
 • Μεταπτυχιακά μαθήματα επιπέδου Ι
 • Εργαστήρια, εργαστήρια και σεμινάρια

154096_01.AccademiaABADIR_PhotocreditsKimOhrling.jpg

ABADIR Χθες και Σήμερα

 • Το 2012, ενεργοποιήθηκε το Τριετές Μάθημα Σχεδίασης και Οπτικής Επικοινωνίας και το Master in Product Design Out of the Door.
 • Το 2013, σε συνεργασία με το IdLab Studio, ξεκίνησε ένας πειραματισμός σχετικά με τη συνδυασμένη μάθηση και την online εκπαίδευση, ο οποίος αναπτύχθηκε μέσω μιας σειράς μαθημάτων για την ευρωπαϊκή πλατφόρμα Iversity και με την εισαγωγή, στην εκπαιδευτική προσφορά, του 1ου επιπέδου Master Relational Design , κυκλοφόρησε το 2014.
 • Από το 2015 ο ABADIR είναι συνεργάτης του Πανεπιστημίου του Μιλάνου Μπίκοκα στο πρόγραμμα Master MADIM Level I στο Management and Digital Transformation .
 • Το 2016, σε συνεργασία με την AIAP - Ιταλική Ένωση Σχεδιασμού Οπτικής Επικοινωνίας και Caffè Moak, διοργάνωσε την πρώτη έκδοση του διαγωνισμού Sicilia Felicissima , ο οποίος σκοπεύει να προωθήσει έργα οπτικής επικοινωνίας που γεννήθηκαν από τη συνεργασία μεταξύ σχεδιαστών και εταιρειών ή οργανισμών στην Ιταλία και στο εξωτερικό.
 • Το 2017, ενεργοποιούνται νέες διαδικασίες διεθνοποίησης με την ένταξη στο πρόγραμμα Erasmus + .
 • Το 2018 η Ακαδημία εγγράφηκε στο μητρώο για το Σχολείο Εναλλακτικής Εργασίας του Εμπορικού Επιμελητηρίου για την Ανατολική Σικελία (Κατάνια, Ραγκούσα, Συρακούσες).
 • Το 2019 γεννήθηκε το Παρατηρητήριο Παραγωγικών Δραστηριοτήτων , με στόχο την ενθάρρυνση του διαλόγου μεταξύ των μαθητών του σχολείου και της πραγματικότητας της περιοχής.
 • Το 2019 το Τμήμα Έρευνας και Ανάπτυξης με επικεφαλής τον αρχιτέκτονα Federico De Giuli γεννήθηκε με σκοπό την εδραίωση των σχέσεων με την περιοχή παραγωγής και τον κόσμο της εργασίας.
 • Το 2020, ξεκινά το 1ο επίπεδο Master of Heritage Innovation.

Τοποθεσίες

 • Sant'Agata li Battiati

  Via G. Leopardi, 8, 95030, Sant'Agata li Battiati

  Ερωτήσεις