Keystone logo
© ©AMU Academy of Performing Arts
Academy of Performing Arts in Prague (AMU)

Academy of Performing Arts in Prague (AMU)

Academy of Performing Arts in Prague (AMU)

Εισαγωγή

Εκτελώ

Εκπαιδεύσει

Απολαμβάνω

Academy of Performing Arts in Prague (AMU) είναι η μεγαλύτερη σχολή τέχνης στην Τσεχία. Χάρη στην ευρεία εμβέλειά του που κυμαίνεται από το θέατρο, τη μουσική και τον χορό μέχρι την παραγωγή τηλεόρασης και ταινιών, το AMU θεωρείται ένας ποικιλόμορφος και ενθαρρυντικός χώρος για νέους καλλιτέχνες να ανακαλύψουν, να κυριαρχήσουν και να αναπτύξουν περαιτέρω τα ταλέντα που μπορεί να διαθέτουν. Οι μαθητές επιδιώκουν να βελτιώσουν τις συγκεκριμένες ικανότητές τους υπό τη διδασκαλία ενεργών επαγγελματιών της τσέχικης πολιτιστικής και πνευματικής σκηνής, κορυφαίων κινηματογραφιστών, θεατρικών σκηνοθέτες και σκηνοθέτες, μουσικούς βιρτουόζους και κορυφαίους χορευτές με έμφαση σε μια μοναδική ατομική προσέγγιση.

Η εγγενώς διεθνής φύση και το άνοιγμα του AMU προωθούν την αμοιβαία εμπλουτισμένη ανταλλαγή δημιουργικών και εκπαιδευτικών εμπειριών και ιδεών και βοηθούν στη διατήρηση και ανάπτυξη του χαρτοφυλακίου ξενόγλωσσων προγραμμάτων στο AMU. Προσφέρουμε στους διεθνείς φοιτητές πολλά προγράμματα πτυχίου, μεταπτυχιακού και διδακτορικού τίτλου, καθώς και βραχυπρόθεσμα μαθήματα και παραμονή. Η AMU συμμετέχει σε πολλά διεθνή επαγγελματικά δίκτυα και δημιουργικά και ερευνητικά έργα και είναι μέλος πολλών διεθνών επαγγελματικών ενώσεων. Συνεργάζεται με μεγάλα σχολεία τέχνης στην Ευρώπη ως μέρος κοινών έργων.

Οι στόχοι μας περιλαμβάνουν να βοηθήσουμε τους ξένους φοιτητές να ενσωματωθούν στη ζωή στο AMU, να δημιουργήσουμε ένα ανοιχτό και φιλικό διεθνές περιβάλλον και να βελτιώσουμε σταθερά τις συνθήκες σπουδών για τους ξένους φοιτητές στη χώρα μας.

Το πανεπιστήμιο χωρίζεται σε 3 ανεξάρτητα τμήματα - το καθένα ειδικεύεται στο δικό του είδος καλλιτεχνικής προσπάθειας: Σχολή Θεάτρου (DAMU), Σχολή Κινηματογράφου και Τηλεόρασης (FAMU), Σχολή Μουσικής και Χορού (HAMU). Κάθε τμήμα προσφέρει διαπιστευμένα προγράμματα σπουδών στα αγγλικά καθώς και βραχυπρόθεσμες ατομικές πρακτικές, προγράμματα ανταλλαγών, εξειδικευμένα μαθήματα και ευκαιρίες για σπουδές στο εξωτερικό.

  1. Η Σχολή Θεάτρου (DAMU) είναι μια σχολή σύγχρονης τέχνης που επικεντρώνεται στην εκπαίδευση καλλιτεχνικών προσωπικοτήτων που είναι σε θέση να συνδυάσουν τη γνώση των θεατρικών διαδικασιών και στυλ με το θάρρος να τολμήσουν για δημιουργικά πειράματα. Το DAMU προσφέρει σπουδές σε όλους τους τομείς της θεατρικής παραγωγής: υποκριτική, σκηνοθεσία, δραματουργία, σκηνογραφία, θεωρία και κριτική, παραγωγή θεάτρου, συγγραφικό έργο και δραματική εκπαίδευση, τόσο στον τομέα του δραματικού θεάτρου όσο και στον τομέα του devised and object theatre.
  2. Η Σχολή Κινηματογράφου και Τηλεόρασης (FAMU) είναι μια από τις κορυφαίες σχολές κινηματογράφου στην Ευρώπη και το λίκνο πολλών από τους πιο καταξιωμένους Τσέχους κινηματογραφιστές. Οι ταινίες των μαθητών του αναγνωρίζονται με δεκάδες βραβεία σε φεστιβάλ κινηματογράφου σε όλο τον κόσμο κάθε χρόνο. Τα προγράμματα σπουδών του FAMU συνδυάζουν τόσο πρακτικές όσο και θεωρητικές προσεγγίσεις, χάρη στις οποίες οι μαθητές αποκτούν ένα ολοκληρωμένο σύνολο δεξιοτήτων και γνώσεων που απαιτούνται για να εργαστούν σε όλα τα επαγγέλματα του κινηματογράφου, της τηλεόρασης, της φωτογραφίας και των νέων μέσων.
  3. Η Σχολή Μουσικής και Χορού (HAMU) διερευνά τα όρια της μουσικής και χορευτικής εμπειρίας με ένα ευρύ φάσμα προγραμμάτων σπουδών. Η πανεπιστημιούπολη βρίσκεται στην καρδιά του ιστορικού κέντρου της Πράγας και απλώνεται σε πολλά συναρπαστικά κτίρια, όπως πολλές αίθουσες μουσικής, μια υπαίθρια σκηνή, μια σκηνή κλαμπ, μια ερευνητική εγκατάσταση και ένα στούντιο ηχογράφησης. Οι απόφοιτοι παίζουν με επιτυχία ως σολίστ σε εξέχουσες παγκόσμιες σκηνές και βρίσκουν δουλειά όχι μόνο ως ανεξάρτητοι επαγγελματίες αλλά και σε ορχήστρες, θέατρα και εκπαιδευτικά ιδρύματα σε όλο τον κόσμο.

Και οι τρεις σχολές βρίσκονται στην καρδιά του ιστορικού κέντρου της Πράγας. Η Πράγα φιλοξενεί μια σειρά από διάσημα πολιτιστικά αξιοθέατα με εξαιρετικές συνδέσεις με την υπόλοιπη Ευρώπη. Εκτός από αυτό, η πρωτεύουσα της Τσεχίας είναι μια από τις καλύτερες φοιτητικές πόλεις και έχει επίσης καταταχθεί ψηλά στη λίστα με τις 100 ασφαλέστερες πόλεις στον κόσμο!

Εάν έχετε οποιεσδήποτε ερωτήσεις σχετικά με διεθνείς δραστηριότητες και τα προγράμματα σπουδών μας στα αγγλικά, μη διστάσετε να επικοινωνήσετε με το Διεθνές Τμήμα μας.

Τοποθεσίες

  • Prague 1

    Malostranské náměstí,12, 118 00, Prague 1

    Ερωτήσεις