Keystone logo
Accademia Italiana

Accademia Italiana

Accademia Italiana

Εισαγωγή

Η Accademia Italiana , που ιδρύθηκε το 1984, με τοποθεσίες στη Φλωρεντία και τη Ρώμη, είναι ένα από τα πιο αναγνωρισμένα ιδρύματα πανεπιστημιακού επιπέδου για τη μόδα, το σχέδιο και τη φωτογραφία.

Όσοι προσεγγίζουν το Ινστιτούτο μας παρακινούνται πάντα από μεγάλη ενέργεια και από την επιθυμία να κατευθύνουν και να εκμεταλλευτούν τις δικές τους δημιουργικές ικανότητες.

Εδώ στην Accademia Italiana , αναζητούν το καλύτερο μέρος για να αναπτύξουν τις δημιουργικές τους δυνατότητες. Εδώ βρίσκουν το τέλειο σκηνικό για επαγγελματική ανάπτυξη και εξειδίκευση στους διάφορους τομείς σχεδιασμού, καλλιτεχνικών και γλωσσικών.

Με την ολοκλήρωση της περιόδου σπουδών, κάθε φοιτητής είναι έτοιμος να ξεκινήσει μια επαγγελματική σταδιοδρομία.

Οι χιλιάδες φοιτητές που πέρασαν από την Accademia Italiana , από τις απαρχές της μέχρι σήμερα, και οι εκατοντάδες επαγγελματίες που όλα αυτά τα χρόνια έχουν έρθει σε επαφή με το Ινστιτούτο μας έχουν δημιουργήσει μια συνεχή εισροή ιδεών που δημιουργούν μια συνεχή ροή ζωτικότητας, κίνησης , και δύναμη.

Accademia Italiana κινείται στο μέλλον γεμάτη από αυτή την ενέργεια, παρουσιάζοντας τον εαυτό της σήμερα ως ένα από τα πιο εξειδικευμένα ινστιτούτα καλλιτεχνικής, επαγγελματικής και γλωσσικής κατάρτισης.

Σήμερα, περισσότερο από ποτέ, η ιδιαίτερη ποιότητα του ακαδημαϊκού χώρου αναδεικνύεται στις ειδικές μεθόδους μας για την αντιμετώπιση των διαφόρων ειδικοτήτων. Στα ακαδημαϊκά μας προγράμματα, πάντα προσπαθούσαμε να συνδυάσουμε το παρελθόν με το μέλλον, τις ιστορικές παραδόσεις, με την ταχεία εξέλιξη των νέων τεχνολογιών.

Η εμπειρία μας στην τάξη και το εργαστήριο έχει σχεδιαστεί για να προσφέρει στους μαθητές πραγματικές επαφές και πραγματική, πρακτική, πρακτική εμπειρία. Οι δεσμοί μας με τον κόσμο της εργασίας επιτρέπουν στους μαθητές μας να επαληθεύουν τις γνώσεις τους με απτό τρόπο.

Βυθισμένοι σε ένα διεθνές περιβάλλον, οι μαθητές αναπτύσσουν την ικανότητα να αντιμετωπίζουν τους διάφορους πολιτισμούς, εμπλουτίζοντας και διευρύνοντας τους ορίζοντές τους, αναγνωρίζοντας ότι στο μέλλον θα ζουν σε μια παγκόσμια κοινωνία, τη μοναδική δυνατή στον αυριανό κόσμο, και είναι σε αυτήν την πραγματικότητα που θα μπορούν να προσφέρουν τη δική τους δημιουργική, επαγγελματική και πολιτιστική συνεισφορά.

Open Days <span translate="no">Accademia Italiana</span>

Ανακαλύψτε τα προγράμματά μας και γνωρίστε τη σχολή μας

Στατιστική

 • Διεθνείς φοιτητές:

  50%

 • 0
 • Αναλογία σπουδαστών προς καθηγητές:

  8 σε 1

Χαρακτηριστικά Πανεπιστημιούπολης

Πανεπιστημιούπολη της Φλωρεντίας

Τα κεντρικά γραφεία της Accademia Italiana βρίσκονται στη Φλωρεντία, στην Piazza Pitti 15, στο διάσημο κτίριο Temple Leader στην καρδιά της ιστορικής συνοικίας της Φλωρεντίας. Το κτίριο προστατεύεται από την Επιτροπή Καλών Τεχνών για την ιστορική του σημασία και για τις τοιχογραφίες μυθολογικών και αλληγορικών θεμάτων που κοσμούν τα εσωτερικά δωμάτια (Αφροδίτη στο άρμα, Απελευθερωμένη Ιερουσαλήμ, Βάκχος, Τρεις Χάριτες και άλλα).

Το σχολείο καταλαμβάνει τρεις ορόφους που χρησιμοποιούνται για αίθουσες διαλέξεων, αίθουσες σχεδιασμού, εργαστήρια υπολογιστών, αρχεία υλικών και βιβλιοθήκη. Υπάρχει μια μεγάλη αίθουσα συνελεύσεων στον τελευταίο όροφο, σε ένα χαγιάτι με πανοραμική θέα στην Piazza Pitti. Το κτίριο διαθέτει δύο βεράντες, η μία στον τέταρτο όροφο με γραφική θέα στις στέγες της Φλωρεντίας.

Το Workshop Space βρίσκεται στο ιστορικό Palazzo Bargagli στην οδό Lungarno Delle Grazie 22. Το κτίριο ανακαινίστηκε πλήρως πριν από μερικά χρόνια.

Στο ισόγειο, υπάρχει μια αίθουσα για φωτογραφήσεις που χρησιμοποιούν οι φοιτητές φωτογραφίας, ενώ στον τελευταίο όροφο υπάρχουν εργαστήρια ραπτικής, πατρόν και πλεκτών για το σχέδιο μόδας, κτίριο μοντέλων για φοιτητές εσωτερικού και σχεδιασμού προϊόντων και στούντιο τέχνης, εργαστήριο σχεδίου και σκοτεινό θάλαμο για τα μαθήματα τέχνης και φωτογραφίας.

Τα εργαστήρια διαθέτουν δύο βεράντες που προσφέρουν θέα 360° στη Φλωρεντία. Και τα δύο κτίρια έχουν πλήρη κάλυψη wifi.

Πανεπιστημιούπολη της Ρώμης

Από τον Ιούλιο του 2023 Accademia Italiana άνοιξε τις πόρτες των νέων κεντρικών της γραφείων στη Ρώμη. Το νέο Campus βρίσκεται μέσα στο πρώην σιδηροδρομικό τελωνείο της Ρώμης στη Via Dello Scalo San Lorenzo 10, ένα κτιριακό συγκρότημα του 1925 από τον αρχιτέκτονα Angiolo Mazzoni del Grande. Η ανάπλαση αυτών των χώρων πραγματοποιήθηκε χάρη στη συνεργασία μεταξύ της ολλανδικής αλυσίδας The Social Hub και Accademia Italiana , με στόχο να φιλοξενήσει την πρώτη πανεπιστημιούπολη αφιερωμένη στον σχεδιασμό στην Ιταλία.

Η νέα έδρα προσφέρει 2.000 τετραγωνικά μέτρα αίθουσες διδασκαλίας, εργαστήρια και χώρους για μελέτη και πειραματισμό. το εσωτερικό έργο πραγματοποιήθηκε χάρη στον συν-σχεδιασμό των χώρων με τους φοιτητές του Design της Accademia Italiana , οι οποίοι έχουν σχεδιάσει με τα χέρια τους τους χώρους που θα ζήσουν σε πρώτο πρόσωπο. Το κτίριο έχει σχεδιαστεί σύμφωνα με πράσινα κριτήρια που μεγιστοποιούν την απόδοση και περιορίζουν την κατανάλωση ενέργειας της πανεπιστημιούπολης και έχει λάβει την πιστοποίηση BREEAM, (Building Research Establishment Environmental Assessment Method ή «μεθοδολογία περιβαλλοντικής αξιολόγησης κτιρίων») που είναι από τα πιο αναγνωρισμένα και ευρέως διαδεδομένο στον κόσμο για τη μέτρηση του επιπέδου βιωσιμότητας και απόδοσης των κτιρίων.

Το σχολείο εκτείνεται σε δύο ορόφους που χρησιμοποιούνται ως θεωρητικές αίθουσες διδασκαλίας, εργαστήρια, αίθουσες υπολογιστών και ένα biblio bistrot που συνδυάζει τις λειτουργίες τραπεζαρίας και βιβλιοθήκης. Το ινστιτούτο διαθέτει επίσης μια αίθουσα διαλέξεων που βρίσκεται στον πρώτο όροφο και έναν ανοιχτό χώρο αφιερωμένο στη φιλοξενία εκδηλώσεων, εκθέσεων και συνεδρίων εφαρμοσμένων τεχνών, σε πλήρη συνέργεια με την πόλη και την επικράτεια. Στον τελευταίο όροφο υπάρχει το κατάστημα υφασμάτων, η materioteca και οι χώροι αφιερωμένοι σε δημιουργικά εργαστήρια.

Εκτός από το κτίριο που στεγάζει Accademia Italiana , το έργο του The Social Hub καλύπτει μια μεγάλη περιοχή που ανακαινίστηκε πλήρως για να φιλοξενήσει ένα δημόσιο πάρκο άνω του ενός εκταρίου στο οποίο θα υπάρχει ένα ξενοδοχείο με κατοικίες για φοιτητές, κοινόχρηστους χώρους ανοιχτούς στην κοινότητα, αθλητικοί και coworking χώροι, αίθουσες συσκέψεων και εκδηλώσεων, εστιατόρια, μπαρ και πολλά άλλα.

Υπηρεσία Στέγασης

Η Accademia Italiana προσφέρει στους φοιτητές της μια δωρεάν υπηρεσία στέγασης που φέρνει τους φοιτητές σε επαφή με τους ιδιοκτήτες διαμερισμάτων που βρίσκονται στις κεντρικές περιοχές της Φλωρεντίας και της Ρώμης.

Τα διαμερίσματα, που μοιράζονται με άλλους μαθητές του σχολείου, είναι πλήρως επιπλωμένα και περιλαμβάνουν wifi, πλυντήριο ρούχων και τηλεόραση.

Η μέση τιμή ενός μονόκλινου δωματίου είναι περίπου 500-600 ευρώ το μήνα συν τα κοινόχρηστα, και ένα δίκλινο δωμάτιο (κοινόχρηστο με συγκάτοικο) είναι περίπου 400-450 ευρώ το μήνα συν τα κοινόχρηστα. Για στούντιο ή διαμέρισμα δύο δωματίων η τιμή κυμαίνεται από 750 έως 950 ευρώ το μήνα συν τα κοινόχρηστα.

Το προσωπικό του σχολείου επισκέπτεται τα διαμερίσματα πριν διαθέσει τα δωμάτια στους μαθητές για να βεβαιωθεί ότι είναι σε κατάλληλη κατάσταση.

Αυτή η ενημερωτική υπηρεσία προσφέρεται δωρεάν από το σχολείο, το οποίο φέρνει τους μαθητές σε άμεση επαφή με τους ιδιοκτήτες ή τους ιδιοκτήτες των διαμερισμάτων. Όλες οι οικονομικές συμφωνίες, συμπεριλαμβανομένων των τρόπων πληρωμής, ορίζονται από τους ιδιοκτήτες.

Εάν το σχολείο κρατήσει στέγαση για λογαριασμό του μαθητή και ο μαθητής αποφασίσει να ακυρώσει την κράτηση, ο ιδιοκτήτης θα κρατήσει ολόκληρη την προκαταβολή που έστειλε ο μαθητής κατά τη φάση της κράτησης.

Τα δωμάτια είναι διαθέσιμα από Σεπτέμβριο έως Μάιο (για φοιτητές που είναι εγγεγραμμένοι στο πτυχίο Bachelor και επαγγελματικά προγράμματα) και από τον Οκτώβριο έως τον Μάιο (για φοιτητές στα προγράμματα Master). Οι φοιτητές που είναι εγγεγραμμένοι σε προγράμματα που ξεκινούν τον Ιανουάριο στη Φλωρεντία μπορούν να κάνουν κράτηση για στέγαση μόνο για ένα εξάμηνο (Ιανουάριος έως Μάιος).

Η αλλαγή κατοικίας κατά τη διάρκεια του ακαδημαϊκού έτους δεν επιτρέπεται και θα έχει ως αποτέλεσμα την απώλεια της κατάθεσης.

Οι φοιτητές που επιθυμούν να αλλάξουν κατάλυμα στο τέλος του πρώτου έτους πρέπει να βρουν το δικό τους νέο κατάλυμα.

  Υποτροφίες και Χρηματοδότηση

  ΠοσόΠροθεσμία εφαρμογής
  Early Bird promotion600 EURFebruary 29, 2024

  Εισαγωγές

  Η διαδικασία αίτησης ποικίλλει ανάλογα με το πρόγραμμα που θα επιλέξετε.

  Η αίτηση για μεταπτυχιακό πρόγραμμα θα απαιτήσει ανάλυση του υποβάθρου σπουδών και εργασίας σας (πτυχίο, μεταγραφές, βιογραφικό σημείωμα, επιστολή παρουσίασης) από το Γραφείο Εισδοχής μας και μια διαδικτυακή συνέντευξη με το ακαδημαϊκό προσωπικό μας.

  Οι υποψήφιοι για προγράμματα Bachelor θα πρέπει να παρακολουθήσουν μια εξέταση εισαγωγής που αποτελείται από την παρουσίαση ενός μικρού χαρτοφυλακίου και μια συνέντευξη εισαγωγής.

  Ως γενική απαίτηση για όλα τα προγράμματα πανεπιστημιακού επιπέδου στην Ιταλία, οι υποψήφιοι πρέπει να έχουν τουλάχιστον 12 χρόνια εκπαίδευσης και να διαθέτουν τα ακαδημαϊκά προσόντα που απαιτούνται για να εγγραφούν σε πανεπιστήμιο στις χώρες προέλευσής τους.

  Δεν υπάρχουν προαπαιτούμενα για την εισαγωγή στο πρόγραμμα Foundation Year, στα Επαγγελματικά μαθήματα ή στα Θερινά μαθήματα. Οι μαθητές μπορούν να υποβάλουν αίτηση απευθείας μέσω του ιστότοπου του Accademia Italiana στέλνοντας τη φόρμα αίτησης, αντίγραφο έγκυρης ταυτότητας (διαβατήριο για διεθνείς φοιτητές εκτός ΕΕ), βιογραφικό σημείωμα (βιογραφικό) και επιστολή παρουσίασης, το τελευταίο δίπλωμα που αποκτήθηκε και μετεγγραφές.

  Απαιτήσεις Βίζας

  Οι ξένοι φοιτητές στην Ιταλία μπορεί να χρειαστούν φοιτητική βίζα για να παρακολουθήσουν μεγαλύτερα προγράμματα όπως το έτος ίδρυσης, τα πτυχία Bachelor και Master.

  Το Γραφείο Εισδοχής του Accademia Italiana βοηθά τους εγγεγραμμένους φοιτητές να διαχειριστούν τη διαδικασία αίτησης βίζας μέσω της αποκλειστικής διαδικτυακής πύλης του Universitaly.

  Accademia Italiana έχει συνάψει συμφωνία με το CIMEA (Κέντρο Πληροφοριών για την Ακαδημαϊκή Κινητικότητα και Ισοδυναμία) για να βοηθήσει τους υποψηφίους του να αποκτήσουν τα απαραίτητα έγγραφα για να υποβάλουν αίτηση στα επίσημα προγράμματα σπουδών του που απαιτούν Δήλωση Συγκρισιμότητας και επαλήθευσης.

  Τοποθεσίες

  • Florence

   Piazza Pitti 15, 50125, Florence

  • Rome

   Piazza Della Radio 46, 00146, Rome

  Ερωτήσεις