Keystone logo
Amsterdam University of the Arts - Academy of Architecture

Amsterdam University of the Arts - Academy of Architecture

Amsterdam University of the Arts - Academy of Architecture

Εισαγωγή

Τι υποστηρίζει η Ακαδημία Αρχιτεκτονικής;

Μελέτη σε διεθνές πλαίσιο

Υποστηρίζουμε μια ανοιχτή και διερευνητική στάση, για πειραματισμούς, και ενθαρρύνουμε τους μαθητές να υιοθετήσουν τη δική τους θέση. Θεωρούμε ότι η πόλη του Άμστερνταμ είναι το εργαστήριο για τις εργασίες σχεδιασμού των φοιτητών και των καθηγητών μας. Η Ακαδημία διατηρεί στενές επαφές με την επαγγελματική κοινότητα στην περιοχή, με τις δημόσιες υπηρεσίες, τα συμβαλλόμενα μέρη και τους προγραμματιστές. Τα προγράμματα σπουδών μας κατέχουν επίσης εξέχουσα θέση σε διεθνές επίπεδο. Η Ακαδημία έχει ισχυρούς δεσμούς με αντίστοιχα προγράμματα σπουδών στο εξωτερικό. Οι σπουδαστές από όλες τις γωνιές της παγκόσμιας μελέτης στην Ακαδημία, οι διεθνείς προσκεκλημένοι δάσκαλοι και ομιλητές επισκέπτονται τακτικά και οι μαθητές συμμετέχουν συχνά σε ξένες εκδρομές και έργα.

Μελέτη και εργασία ταυτόχρονα

Η μελέτη και η εργασία πηγαίνουν χέρι-χέρι κατά τη διάρκεια του προγράμματος σπουδών. Αυτός ο συνδυασμός σημαίνει ότι οι φοιτητές και οι διδάσκοντες συμμετέχουν άμεσα στην πρακτική του σχεδιασμού και της έρευνας. Θα δημιουργήσετε ήδη ένα ενεργό μέρος ενός ευρέος δικτύου συναδέλφων κατά τη διάρκεια της μελέτης σας. Εκείνοι που αποφοιτούν από την Ακαδημία παραμένουν συχνά συμμετέχουν στο πρόγραμμα σπουδών. Ο φοιτητής γίνεται εργοδότης και, βάσει αυτής της θέσης, λέκτορας ή μέντορας για μια νέα γενιά μαθητών.

Διεπιστημονική

Η αρχιτεκτονική, η πολεοδομία και η αρχιτεκτονική τοπίου είναι ανεξάρτητες ειδικότητες στην Ακαδημία, οι οποίες προσφέρονται εν μέρει σε συνδυασμό. Με αυτόν τον τρόπο, οι μαθητές είναι προετοιμασμένοι για την τρέχουσα, ολοκληρωμένη επαγγελματική πρακτική που ταυτόχρονα απαιτεί εξειδίκευση και ευρύτητα από τους μαθητές. Η Ακαδημία Αρχιτεκτονικής είναι το μοναδικό εκπαιδευτικό ίδρυμα στην Ολλανδία που προσφέρει τα προγράμματα Master σε διεπιστημονικό τρόπο. Αυτός ο συνδυασμός προσδίδει στην Ακαδημία μοναδική θέση στις Κάτω Χώρες και στο εξωτερικό.

Διεθνές

Ένα ταξίδι σπουδών στο εξωτερικό, που σπουδάζει σε άλλο πτυχίο για ένα εξάμηνο ή δημιουργεί ένα πρόγραμμα με μια ομάδα αλλοδαπών φοιτητών. όλα αυτά είναι δυνατά στην Ακαδημία. Διατηρούμε ένα ενεργό δίκτυο ευρωπαϊκών προγραμμάτων σπουδών, μέσω των οποίων οι φοιτητές και οι διδάσκοντες ανταλλάσσονται σε μικρή κλίμακα. Η Ακαδημία είναι μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την Αρχιτεκτονική Εκπαίδευση (EAAE) και είναι εταίρος των Ευρωπαϊκών Μαστών Αρχιτεκτονικής Τοπίου (EMiLA), μέσω των οποίων μπορείτε να αποκτήσετε το «Ευρωπαϊκό Μάστερ στην Αρχιτεκτονική Τοπίου». Η Ακαδημία συνεργάζεται σε ένα πρόγραμμα Erasmus, βάσει του οποίου οργανώνονται διεθνή εργαστήρια. Επιπλέον, υπάρχουν πολλά ξένα έργα και εταιρικές σχέσεις με διαφορετικά προγράμματα σχεδιασμού στην Ευρώπη. Κατά τους καλοκαιρινούς μήνες διοργανώνουμε το λεγόμενο Summer School: διάφορες διεθνείς εκδρομές στις οποίες μπορείτε να συμμετάσχετε.

Ένα εμπνευσμένο περιβάλλον και επίκαιρη συζήτηση

Η Ακαδημία Αρχιτεκτονικής βρίσκεται στην Waterlooplein του Άμστερνταμ σε ένα συγκρότημα κτιρίων του 17ου αιώνα ανακαινισμένο από τον Claus en Kaan Architecten. Η Ακαδημία κατέχει μια μοναδική θέση στην πολιτιστική ζωή του Άμστερνταμ και διαδραματίζει ενεργό ρόλο στον επαγγελματικό διάλογο. Διαλέξεις, εργαστήρια, εκδηλώσεις και εκθέσεις οργανώνονται σε συνεργασία με άλλους οργανισμούς. Σειρά διαλέξεων - ανοικτή στους φοιτητές - με βάση επίκαιρα θέματα που λαμβάνουν χώρα καθ 'όλη τη διάρκεια του έτους.

Τίτλος του αρχιτέκτονα

Αφού αποκτήσετε τον τίτλο Master of Science (Master of Science), έχετε το δικαίωμα να ξεκινήσετε μια ανεξάρτητη επαγγελματική πρακτική και να χορηγήσετε άμεση πρόσβαση στο μητρώο αρχιτεκτόνων, πολεοδόμων και αρχιτεκτόνων τοπίου.

Πρακτική-προσανατολισμένη έρευνα στην εκπαίδευση

Ο κόσμος αλλάζει συνεχώς και όλο και πιο γρήγορα. Οι κοινωνικές, πρακτικές και τεχνικές εξελίξεις καθιστούν νέες απαιτήσεις σε έναν σχεδιαστή. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η Ακαδημία ενσωματώνει πρακτική έρευνα για την εκπαίδευση. Οι καθηγητές οργανώνουν μαθήματα, έργα, εκδρομές, εκθέσεις και διαλέξεις στο πλαίσιο του ερευνητικού τους προγράμματος.

Μέρος του Πανεπιστημίου των Τεχνών του Άμστερνταμ

Προκειμένου να φτάσετε σε νέες ιδέες και καινοτομίες, πρέπει να είστε σε θέση και να τολμήσετε να κοιτάξετε πέρα από τα όρια του δικού σας πεδίου. Το Πανεπιστήμιο Τεχνών του Άμστερνταμ (AHK) προσφέρει στους φοιτητές έναν ευρύ προσανατολισμό όσον αφορά την τέχνη και τον πολιτισμό και γι 'αυτό αποδίδει μεγάλη σημασία στο γεγονός ότι οι σπουδαστές είναι σε θέση να αποκτήσουν γνώσεις σχετικά με τις εξελίξεις στο πλαίσιο των άλλων επιστημονικών κλάδων. Στο πλαίσιο των προγραμμάτων που προσφέρονται στο AHK, παρέχουμε περιθώρια για συνεργασία με άλλα προγράμματα σπουδών και διεθνείς ανταλλαγές.

Η αποστολή μας

Η Ακαδημία Αρχιτεκτονικής του Άμστερνταμ προσφέρει μαθήματα από σχεδιαστές σχεδιαστές. Στόχος είναι οι φοιτητές που έχουν κίνητρα και εξοπλισμό για πρακτική σχεδίασης και επιλέγουν εκπαιδευτές που έχουν διακριθεί στην πρακτική του σχεδιασμού και της έρευνας.

Οι μαθητές εκπαιδεύονται στον χωροταξικό σχεδιασμό ως μια πρακτική και κριτική πειθαρχία στο σημείο της διασταύρωσης της τέχνης, της επιστήμης και της τεχνολογίας. Η σκόπιμη απόφαση να συνδεθεί με την εκπαίδευση των τεχνών (Πανεπιστήμιο Άμστερνταμ AHK) υπογραμμίζει την ιδιαίτερη σημασία που αποδίδει η Ακαδημία στην καλλιτεχνική πτυχή της άσκησης του επαγγέλματος.

Τοποθεσίες

  • Amsterdam

    Waterlooplein 211-213 1011 PG, , Amsterdam

Ερωτήσεις