Keystone logo
ARCHIP – Architectural Institute in Prague

ARCHIP – Architectural Institute in Prague

ARCHIP – Architectural Institute in Prague

Εισαγωγή

Το ARCHIP είναι μια προοδευτική νέα σχολή αρχιτεκτονικής, ένα υβρίδιο παγκόσμιας και τοπικής κλίμακας, εννοιολογικής και τεχνικής κατάρτισης και ένας φιλοσοφικός χώρος που συνδυάζει τα καλύτερα της ευρωπαϊκής και αμερικανικής παράδοσης της αρχιτεκτονικής εκπαίδευσης. Προσφέρουμε τα ακόλουθα προγράμματα:

 • Προπτυχιακό πρόγραμμα (Αρχιτεκτονική - Πτυχίο - 3 χρόνια)
 • Μεταπτυχιακό πρόγραμμα (Αρχιτεκτονική και Πολεοδομία - πτυχίο MA - 2 έτη)
 • Global Architecture + Design, ένα από τα προγράμματα σπουδών του Κολλεγίου CIEE στο εξωτερικό (1 εξάμηνο)

Αυτό που κάνει το ARCHIP μοναδικό

Ποικιλία εμπειριών

Κατά τη διάρκεια των σπουδών τους, οι μαθητές μπορούν να βιώσουν ένα εξάμηνο και στα 5 διαφορετικά στούντιο του σχολείου μας και να δοκιμάσουν μια σειρά από διαφορετικές προσεγγίσεις σχεδιασμού και μεθόδους εργασίας

Διεθνές περιβάλλον

Με μαθητές από περίπου 25 χώρες και ένα αυστηρό όριο 30 ατόμων σε ένα έτος, δημιουργείται ένα μεγάλο ομαδικό πνεύμα και πραγματοποιείται άμεση επαφή μεταξύ καθηγητών και μαθητών, γεγονός που επιτρέπει στους μαθητές να αναπτυχθούν ιδιαίτερα σε προσωπικό επίπεδο

Συνάφεια στην πραγματική ζωή

Όλοι οι ηγέτες του στούντιο εξακολουθούν να δραστηριοποιούνται στον επαγγελματικό τομέα της αρχιτεκτονικής, επομένως οι μαθητές έχουν μια μοναδική ευκαιρία να αποκτήσουν εικόνα για τις πραγματικές διαδικασίες της αρχιτεκτονικής και να μάθουν να αντιμετωπίζουν τις προκλήσεις που σχετίζονται με μια πρακτική «πραγματικής ζωής»

Η προσέγγιση του σχολείου

Το σχολείο συνεργάζεται σε διάφορα έργα με το δήμο, τις ΜΚΟ, τους προγραμματιστές και άλλους εταίρους, το οποίο διασφαλίζει ότι οι μαθητές αποκτούν πρακτική εμπειρία, επαφές και αυξάνουν την επιθυμητότητά τους στην αγορά εργασίας

Τοποθεσία

Το σχολείο βρίσκεται σε μια ζωντανή γειτονιά στο κέντρο της Πράγας, έτσι οι μαθητές βυθίζονται συνεχώς στην παγκοσμίου φήμης αρχιτεκτονική κληρονομιά της πόλης

Χαρακτηριστικά Πανεπιστημιούπολης

Η οργάνωση του στούντιο Αρχιτεκτονικού Σχεδιασμού (AD) στο ARCHIP ακολουθεί τις αρχές του μοντέλου «Vertical studio». Το Vertical studio οργανώνεται συνδυάζοντας μαθητές διαφορετικών ετών σε ένα ενιαίο στούντιο. Μέσα στο στούντιο Vertical, όλα τα χρόνια συνεργάζονται σε έναν ενιαίο ιστότοπο και πρόγραμμα, ωστόσο η κλίμακα, το εύρος και οι στόχοι τους είναι διαφορετικοί.

 • Τρία ανεξάρτητα στούντιο για προπτυχιακούς φοιτητές και ένα για μεταπτυχιακούς φοιτητές που λειτουργούν παράλληλα.
 • Μεταξύ 15-18 σπουδαστών σε κάθε στούντιο, ο καθένας με παρόμοιο αριθμό φοιτητών πρώτου, δεύτερου και τρίτου έτους.
 • Η τοποθεσία του έργου και το πρόγραμμα είναι τα ίδια για όλα τα στούντιο, οι συγκεκριμένες προσεγγίσεις σχεδιασμού και η μεθοδολογία σε κάθε στούντιο ωστόσο διαφέρουν.
 • Κάθε στούντιο έχει ένα ζευγάρι ηγετών, επαγγελματίες αρχιτέκτονες με τη δική τους πρακτική.
 • Οι φοιτητές αλλάζουν στούντιο μετά από κάθε εξάμηνο για να αποκτήσουν έκθεση σε όλο το φάσμα των πρακτικών και τη σχεδιαστική σκέψη που είναι μοναδική για κάθε στούντιο.
 • Οι τριτοετείς φοιτητές επιτρέπεται να επιλέξουν ένα στούντιο της επιλογής τους.

Στο ARCHIP, η σχολή και η διεύθυνση του σχολείου προσπαθούν να δημιουργήσουν ένα εξαιρετικά διεγερτικό περιβάλλον μάθησης για τους μαθητές μας. Εκτιμούμε πολύ τον διάλογο – τόσο ως αναπόσπαστο μέρος της διαδικασίας της αρχιτεκτονικής και του σχεδιασμού, όσο και ως μέθοδο διδασκαλίας και μάθησης.

CIEE - το νέο μας σπίτι

Το ARCHIP εδρεύει στο CIEE (Συμβούλιο για τη Διεθνή Εκπαιδευτική Ανταλλαγή) στη συνοικία Vyšehrad, μια εξαιρετικά γρήγορη βόλτα με το τραμ μέχρι το κέντρο της πόλης. Αυτή η ιστορική γειτονιά προσφέρει πολλή ιστορία, ήρεμα και όμορφα πάρκα με μαγευτική θέα και, φυσικά, μια πληθώρα από μπυραρία.

Ο ARCHIP επωφελείται από τη συνεργασία με το CIEE με διάφορους τρόπους. Οι φοιτητές εκτίθενται σε μια όμορφη ιστορική πανεπιστημιούπολη και μπορούν να συναντήσουν ομοϊδεάτες αλλοδαπούς που συμμετέχουν στο πρόγραμμα ανταλλαγών του CIEE. Το ίδιο το CIEE είναι ένα μοναδικό ίδρυμα:

Το CIEE είναι ένας μη κερδοσκοπικός, μη κυβερνητικός οργανισμός. Είναι μια από τις παλαιότερες και μεγαλύτερες μη κερδοσκοπικές σπουδές στο εξωτερικό και οργανισμούς διαπολιτισμικών ανταλλαγών και λειτουργεί επί του παρόντος σε 30+ χώρες σε όλο τον κόσμο. Από το 1947, το CIEE έχει βοηθήσει χιλιάδες ανθρώπους να αποκτήσουν τις απαραίτητες γνώσεις και δεξιότητες για να ζήσουν και να εργαστούν σε έναν παγκοσμίως αλληλεξαρτώμενο και πολιτισμικά ποικιλόμορφο κόσμο, προσφέροντας τα πιο ολοκληρωμένα, συναφή και πολύτιμα προγράμματα ανταλλαγών που είναι διαθέσιμα.

  Απαιτήσεις Βίζας

  Εάν είστε αλλοδαπός και υποβάλλετε αίτηση για σπουδές μαζί μας στην Τσεχική Δημοκρατία, πρέπει να επικοινωνήσετε με την τσεχική πρεσβεία στη χώρα σας για να λάβετε ενημερωμένες πληροφορίες σχετικά με τις απαιτήσεις βίζας για σκοπούς σπουδών. Χάρη στη συμμετοχή τους στην ΕΕ, οι πολίτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, οι πολίτες των χωρών του ΕΟΧ (Ισλανδία, Λιχτενστάιν και Νορβηγία) και οι πολίτες της Ελβετίας, δεν χρειάζονται βίζα για οποιοδήποτε είδος επίσκεψης ή διαμονής στην Τσεχική Δημοκρατία.

  Υποτροφίες και Χρηματοδότηση

  Τοποθεσίες

  • Prague

   ARCHIP s.r.o. Štulcova 89/1 (CIEE) 128 00 Prague 2 Czech Republic, 128 00, Prague

   Ερωτήσεις