Keystone logo
© Carrianna Field
Arqus European University Alliance

Arqus European University Alliance

Arqus European University Alliance

Εισαγωγή

Η Ευρωπαϊκή Πανεπιστημιακή Συμμαχία Arqus συγκεντρώνει τα πανεπιστήμια της Γρανάδας, του Γκρατς, της Λειψίας, της Λυών 1, του Maynooth, του Minho, της Πάντοβα, του Βίλνιους και του Βρότσλαβ—εννέα πανεπιστήμια με μεγάλη εμπειρία σε κοινά έργα και κοινό προφίλ ως διεθνοποιημένα ιδρύματα σε πόλεις μεσαίου μεγέθους με ισχυρές περιφερειακές συνδέσεις.

Το Arqus στοχεύει να ενισχύσει την εμπειρία των φοιτητών και να βελτιώσει την απασχολησιμότητα μοιράζοντας υπάρχουσες ακαδημαϊκές προσφορές και αναπτύσσοντας νέα κοινά ευέλικτα προγράμματα και στους τρεις κύκλους, συμπεριλαμβανομένων των μικροδιαπιστευτηρίων.

Μέσω των Κοινών Μεταπτυχιακών Προγραμμάτων Arqus, η Συμμαχία επιδεικνύει τη δέσμευσή της στη μάθηση με επίκεντρο τον σπουδαστή και την έρευνα. Αυτά τα προγράμματα έχουν σχεδιαστεί με κοινή προοπτική μεταξύ των πανεπιστημίων Arqus, εστιάζοντας σε ευέλικτα προγράμματα σπουδών, αξιολόγηση και διαδικασίες διαπίστευσης για να ανταποκρίνονται στις ανάγκες των φοιτητών και στις απαιτήσεις της βιομηχανίας.

Μεταξύ αυτών των κοινών προγραμμάτων είναι το πρόσφατα δρομολογημένο και διαπιστευμένο μεταπτυχιακό στη Διεθνή Κυβερνοασφάλεια και την Κυβερνοχημοσύνη, που προσφέρει εξειδικευμένη εκπαίδευση για σταδιοδρομία σε έναν ταχέως εξελισσόμενο τομέα. Αυτό το πρόγραμμα ενσωματώνει τεχνογνωσία από όλα τα πανεπιστήμια Arqus για να παρέχει ένα ολοκληρωμένο και πρωτοποριακό πρόγραμμα σπουδών στον τομέα της ασφάλειας στον κυβερνοχώρο και της κυβερνοκατασκοπίας.

Οι βασικές μας αξίες

Η Arqus δρα για την υπεράσπιση και την προώθηση:

 • Οι βασικές ευρωπαϊκές αξίες της δημοκρατίας, του κράτους δικαίου, του σεβασμού της διαφορετικότητας και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, της αλληλεγγύης και της επιδίωξης της ειρήνης και της δικαιοσύνης στην Ευρώπη και τον κόσμο.
 • Οι βασικές πανεπιστημιακές αξίες εκφράζονται στο Magna Charta Universitatum.
 • Ο μοναδικός ρόλος που διαδραματίζουν τα πανεπιστήμια ως ανοιχτοί χώροι ελευθερίας, πλουραλισμού και δημοκρατικής συμμετοχής, αφιερωμένοι στη δημιουργία και τη διάδοση της γνώσης μέσω της έρευνας, της εκπαίδευσης, της καινοτομίας και του πολιτισμού για βιώσιμη κοινωνική πρόοδο.
 • Η κοινή αντίληψη της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης ως δημόσιο αγαθό και δημόσια ευθύνη εξυπηρετεί σκοπούς ατομικής, κοινωνικής, οικονομικής και πολιτιστικής ανάπτυξης.
 • Η πεποίθηση είναι ότι μέσω των συμμαχιών άνθρωποι και θεσμοί είναι πιο ισχυροί στην επιδίωξη του κοινού καλού.

Οι κύριοι στόχοι μας

 • Αποτελεσματική συνεργασία χωρίς φραγμούς σε όλα τα επίπεδα θεσμικής δραστηριότητας προκειμένου να ανταποκριθεί καλύτερα στις υπάρχουσες και αναδυόμενες κοινωνικές προκλήσεις.
 • Κοινή θεσμική μάθηση βασισμένη σε τεκμήρια, που προκύπτει από τη λειτουργία ως ένα κοινό εργαστήριο πέρα ​​από την επικρατούσα τάση, που καινοτομεί στην επιδίωξη συστημικού, δομικού και βιώσιμου αντίκτυπου.
 • Συμμετέχουμε κοινότητες μαθητών, ακαδημαϊκών, επαγγελματιών και αποφοίτων σε πολυεπίπεδα ενδιαιτήματα που συνεργάζονται για βιώσιμη πρόοδο.
 • Συνδημιουργήθηκε ελκυστική ευέλικτη ακαδημαϊκή προσφορά που βασίζεται σε προκλήσεις και βασίζεται στην έρευνα.
 • Κοινή μετασχηματιστική πειθαρχική και διεπιστημονική έρευνα και καινοτομία.
 • Βελτιωμένη διαπολιτισμική ικανότητα, παγκόσμια κατανόηση και σεβασμός για τη διαφορετικότητα στις κοινότητές μας.

Στατιστική

9

Universities

317000+

Students

23800+

Academics

14500+

Τεχνικό Προσωπικό

  Απαιτήσεις Βίζας

  Όλα τα συνδεδεμένα πανεπιστήμια θα βοηθήσουν όλους τους μη ευρωπαίους πολίτες που εγγράφονται στο κοινό μας μεταπτυχιακό πρόγραμμα στη διαδικασία αίτησης για Βίζα. Η αναμενόμενη γενική διαδικασία που θα ακολουθηθεί από όλους τους φοιτητές εκτός ΕΕ για το Μεταπτυχιακό μας στη Διεθνή Κυβερνοασφάλεια και την Κυβερνονοημοσύνη είναι η εξής:

  1. Υποβάλετε αίτηση για φοιτητική βίζα Σένγκεν για 365 ημέρες στην Ιταλία και αποκτήστε άδεια διαμονής για 1 χρόνο επίσης κατά το πρώτο εξάμηνο.
  2. Ταξιδέψτε στο Βίλνιους με την ιταλική άδεια παραμονής, οι φοιτητές μπορούν απλώς να εγγραφούν και να λάβουν τη λιθουανική άδεια διαμονής ή να χρησιμοποιήσουν την ευελιξία της εθνικής νομοθεσίας και να παραμείνουν με την ιταλική άδεια παραμονής.
  3. Οι φοιτητές θα πρέπει να υποβάλουν αίτηση για νέα φοιτητική βίζα στην Ισπανία όσο ζουν στη Λιθουανία. Το UGR θα υποστηρίξει τους φοιτητές να υποβάλουν αίτηση για βίζα στο ισπανικό προξενείο στη Λιθουανία.
  4. Θα έχουν ένα έτος ισπανικής VISA που θα τους επιτρέψει να ταξιδέψουν στην Πορτογαλία για να συμμετάσχουν στην εβδομάδα Αποφοίτησης και να μείνουν για τη διάρκεια του προγράμματος.
  5. Ενδέχεται να υπάρξουν πρόσθετα βήματα, ανάλογα με τη χώρα στην οποία ο φοιτητής αποφασίζει να διαμένει στο τέταρτο εξάμηνο κατά την εκπόνηση της διατριβής του.

  *Αυτή η διαδικασία είναι το απλούστερο από τα πιθανά σενάρια που προβλέπονται από τα τέσσερα πανεπιστήμια, αλλά μπορεί να διαφέρει ανάλογα με την εθνικότητα του φοιτητή και ακόμη και αν υπάρχουν αλλαγές στους διαφορετικούς εθνικούς κανονισμούς κάθε χώρας, σε αυτήν την περίπτωση, Ιταλία, Λιθουανία, Ισπανία και Πορτογαλία.

  Υποτροφίες και Χρηματοδότηση

  Το Arqus Talent Scholarship είναι ένα Πρόγραμμα Υποτροφιών που έχει σχεδιαστεί για να προσελκύει και να διατηρεί ταλέντα σε μεταπτυχιακό επίπεδο από όλο τον κόσμο.

  Αναζητούμε ταλαντούχους πτυχιούχους και φοιτητές που θέλουν να παρακολουθήσουν μεταπτυχιακό ή διδακτορικό σε ένα από τα συνεργαζόμενα πανεπιστήμια Arqus (Γρανάδα, Γκρατς, Λειψία, Λυών 1, Maynooth, Minho, Πάντοβα, Βίλνιους και Βρότσλαβ) συμπεριλαμβανομένης της υποχρεωτικής κινητικότητας σε δεύτερος συνεργάτης Arqus .

  Η υποτροφία αποτελείται από ένα επίδομα διαβίωσης 1.400,00 €/μήνα για την κάλυψη των εξόδων διαβίωσης του φοιτητή, την ιατρική ασφάλιση και ένα επίδομα υλικών.

  Επιπλέον, η υποτροφία Arqus Talent θα καλύψει τα δίδακτρα στην είσοδο του φοιτητή στο πανεπιστήμιο.

  Η Arqus European University Alliance θα ήθελε επίσης να υποστηρίξει φοιτητές με λιγότερες ευκαιρίες στο πλαίσιο αυτού του προγράμματος υποτροφιών παρέχοντας ένα ταμείο ειδικών αναγκών 250 €/μήνα.

  Προτεραιότητα θα δοθεί σε πρόσφυγες/ αιτούντες άσυλο, φοιτητές με λιγότερες ευκαιρίες και αιτούντες με πτυχίο Bachelor ή Master που δεν έχουν αποκτήσει στο πανεπιστήμιο Arqus όπου θα πραγματοποιήσουν μεταπτυχιακές ή διδακτορικές σπουδές ή όπου είναι εγγεγραμμένοι αυτήν τη στιγμή.

  Αίτηση & επιλογή

  • Η πρώτη πρόσκληση, που απευθύνεται μόνο σε διδακτορικούς φοιτητές, είναι ανοιχτή από τις 31 Μαρτίου 2023 έως τις 31 Μαΐου 2023 (23:59 CEST).
  • Η δεύτερη πρόσκληση, που απευθύνεται μόνο σε φοιτητές Master, είναι ανοιχτή από τις 3 Μαΐου 2023 έως τις 3 Ιουλίου 2023 (23:59 CEST).
  • Η τρίτη πρόσκληση, που απευθύνεται μόνο σε φοιτητές μεταπτυχιακών σπουδών, είναι ανοιχτή από τις 2 Απριλίου 2024 έως τις 30 Ιουνίου 2024 (23:59 CEST).

  Επικοινωνήστε μαζί μας για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την υποτροφία.

  Τοποθεσίες

  • Granada

   Coordinating University Vice-Rectorate for Internationalization University of Granada (UGR) Avenida del Hospicio s/n , E-18071, Granada

  • Granada

   Vice-Rectorate for Internationalization Avda. del Hospicio, s/n C.P. , 18010, Granada

   • Braga

    Largo do Paço, 4704-553, Braga

    • Padua

     Projects and Mobility office Palazzo Anselmi, via Lungargine del Piovego, 1, 35131, Padua

     • Vilnius

      3 Universiteto St., LT-01513, Vilnius

      Ερωτήσεις