Keystone logo
© BESIGN The Sustainable Design School
BESIGN The Sustainable Design School

BESIGN The Sustainable Design School

BESIGN The Sustainable Design School

Εισαγωγή

Γίνετε μέλος της Open Day 9 Μαρτίου - Εγγραφείτε εδώ

Η Διεθνής Σχολή Σχεδιασμού για την Αειφόρο Καινοτομία για Ανθρώπινες Λύσεις

BESIGN The Sustainable Design School - The Design School in Sustainable Innovation

Το BESIGN The Sustainable Design School, το οποίο ιδρύθηκε το 2013, είναι ένα διεθνές ίδρυμα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης αφιερωμένο στον αειφόρο σχεδιασμό και την καινοτομία για τον άνθρωπο.

Μια λέξη από τους ιδρυτές:«Μια ισχυρή κοινή πεποίθηση καθοδήγησε το έργο μας για την ίδρυση του BESIGN The Sustainable Design School: οι βαθιές αλλαγές που συμβαίνουν στον κόσμο σήμερα απαιτούν από εμάς να προσεγγίσουμε την καινοτομία με έναν εντελώς διαφορετικό, ριζικό τρόπο. Μοιραζόμαστε τις αμοιβαίες παιδαγωγικές και επαγγελματικές μας εμπειρίες, είμαστε πεπεισμένοι ότι: Ο σχεδιασμός, ως μέσο σκέψης, παίζει ουσιαστικό ρόλο στη νέα, βιώσιμη καινοτομία για όλους.

Οι Στόχοι της Αειφόρου Ανάπτυξης

BESIGN Το Sustainable Design School ακολουθεί τους 17 Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης ως δημιουργικό εργαλείο.

Ένα εγκάρσιο πρόγραμμα σπουδών με πολλές διεπιστημονικές συμμετοχές

Εκχωρούμε το προνόμιο της διαδικασίας ένταξης που βασίζεται σε ανταλλαγές και προσωπικές δεξιότητες. Προτεραιότητά μας: είναι να σας γνωρίσουμε και να εκτιμήσουμε τα ταλέντα σας.

Διεθνείς - Διεθνείς Ανταλλαγές

BESIGN Το Sustainable Design School είναι μέλος του Cumulus Association, ενός διεθνούς δικτύου που συγκεντρώνει 280 σχολές και πανεπιστήμια σχεδιασμού σε όλο τον κόσμο.

 • Πανεπιστήμιο του Μπουένος Άιρες, Τμήμα Αρχιτεκτόνων Μηχανικών, Διευθυντής και Διευθυντής (UBA - FADU) - Αργεντινή
 • Universidad de Ciencias y Artes de América Latina (UCAL) - Περού
 • Srishti Institute of Art, Design & Technology - Ινδία
 • Ringling College of Art & Design - ΗΠΑ
 • Πανεπιστήμιο Özyegin - Τουρκία
 • Κρατική Ακαδημία Tbilissi - Γεωργία
 • Universita degli studi della campania luigi vanvitelli - Ιταλία
 • Πανεπιστήμιο Jiangnan - Κίνα
 • Universidad del desarrollo (UDD) - Χιλή
 • Τεχνολογικό Ινστιτούτο HIT Holon - Ισραήλ
 • Université de Montréal - Καναδάς
 • Πανεπιστήμιο της Σιζουόκα - Ιαπωνία
 • UPES - Ινδία

Επαγγελματική εμπειρία - Σχέδια συνεργασίας

Από το πρώτο έτος των σπουδών σας, «μαθαίνετε κάνοντας» στο πλαίσιο των επαγγελματικών συνεργασιών.

«Αυτές οι μεγάλες εταιρείες έρχονται να δουλέψουν με τους μαθητές μας επειδή έχουν ένα διαισθητικό όραμα για το αύριο, ζουν ήδη με τη γνώση και την κοινή χρήση των οικονομιών του αύριο, έχουν γεννηθεί σε έναν ψηφιακό κόσμο και φιλοδοξούν να βοηθήσουν άλλους υπεύθυνο τρόπο! »
Maurille Larivière

Έργα - Τι είναι αυτά;

Τα επαγγελματικά έργα που υλοποιούνται κάθε χρόνο επιτρέπουν σε μια νέα γενιά δημιουργικών, περίεργων μαθητών που ενδιαφέρονται για τον κόσμο.

Φάση 1 - Σύντομη και προβληματική
Βασικό σημείο είναι η συνάντηση με εκπροσώπους της συνεργαζόμενης εταιρείας. Κατά τη διάρκεια αυτής της ανταλλαγής, οι μαθητές εισάγονται στο έργο, εντοπίζουν τις ανάγκες, τελειοποιούν τη σύνοψη και σχεδιάζουν προοπτικές στρατηγικές.

Φάση 2 - Ανάλυση
Οι αλληλουχίες της έρευνας και των συνεδριών εμβάπτισης επιτρέπουν στους μαθητές να ενσωματώσουν τις ανάγκες της εταιρείας αφενός και να ορίσουν βασικά πρόσωπα για στρατηγικό προβληματισμό, αφετέρου - συμπερίληψη στόχων βιώσιμης ανάπτυξης που σχετίζονται με το έργο.

Φάση 3 - Ιδεατοποίηση
Αυτή η φάση επιτρέπει τη δημιουργία μιας μεγάλης γκάμα καινοτόμων ιδεών, από τις πιο ουτοπικές έως τις πιο συγκεκριμένες. Ο ιδεασμός θα οδηγήσει τους μαθητές να βρουν εννοιολογικές απαντήσεις.

Φάση 4 - Πραγματοποίηση Οι επιλεγμένες ιδέες αναλύονται, επεξεργάζονται εκ νέου και σχεδιάζονται από τους μαθητές για να επικυρώσουν τη συνάφειά τους για τους μελλοντικούς χρήστες.
Με τη χρήση μοντέλων (3D ψηφιακή οπτική αναπαράσταση) και τη δημιουργία πρωτοτύπων (λειτουργική και δυναμική μακέτα), οι μαθητές δίνουν μια πραγματική, οπτική πτυχή στις επικυρωμένες λύσεις.

Φάση 5 - Δημιουργία πρωτοτύπων
Όλες οι φάσεις εργασίας επισημοποιούνται και απεικονίζονται από διαφορετικά φυσικά και ψηφιακά μέσα. Ο στόχος είναι να εξηγήσει στην εταιρεία τον προβληματισμό που πραγματοποιήθηκε, τις θέσεις που ελήφθησαν και τα αποτελέσματα του έργου.

Με νέες καινοτόμες μεθόδους:

 • "Σχεδιαστική λογική"
 • Φρόνιμη καινοτομία
 • Ανάλυση κύκλου ζωής, οικολογική σύλληψη, γνώση σχεδίασης βιοϊατρικής
 • 17 Στόχοι βιώσιμης ανάπτυξης

Οι θεσμικοί μας εταίροι

232415_232377_image-Feb-27-2024-12-18-53-8704-PM1.png

Χαρακτηριστικά Πανεπιστημιούπολης

BESIGN The Sustainable Design School, που βρίσκεται σε μια προνομιακή τοποθεσία στο Cagnes-sur-Mer, στην καρδιά της Κυανής Ακτής, προσφέρει μια πανεπιστημιούπολη 2000 μέτρων εξοπλισμένη με: εργαστήριο υπολογιστών, εργαστήριο μοντέλων, στούντιο μουσικής, στούντιο φωτογραφίας, αίθουσα δημιουργικότητας, κοινόχρηστο κήπο, βεράντες .

Η συνεργασία με το FabLab ECOLAB Côte d'Azur (3D εκτυπωτές, κόφτες λέιζερ, σαρωτές 3D) επιτρέπει στους μαθητές να δημιουργήσουν αντικείμενα για τα σχέδια σχεδιασμού τους.

 • Πανεπιστήμιο: Μέλος του Université Côte d'Azur (UCA), οι μαθητές μας έχουν πρόσβαση σε ερευνητικά και διδακτορικά μαθήματα, καθώς και ακαδημαϊκές ανταλλαγές με άλλα μέλη του UCA.
 • Δηλώσεις συμμετοχής: Κατόπιν αίτησης (φάκελος εγγραφής, ταυτότητα, σχολικά αποτελέσματα, χαρτοφυλάκιο) και ατομική συνέντευξη.
 • Χρηματοδότηση: Διατίθεται οικονομική βοήθεια μέσω του ταμείου δωρεάς « BESIGN The Sustainable Design School Friends».

  Εισαγωγές

  Ελα μαζί μας

  Η ποικιλομορφία των φοιτητών, από διαφορετικά υπόβαθρα και τομείς σπουδών, συμβάλλει στη βιώσιμη καινοτομία και τις πρακτικές της.

  Σήμερα, βρισκόμαστε αντιμέτωποι με σημαντικά ερωτήματα σχετικά με τη βιώσιμη εξέλιξη του πλανήτη μας. Οι αλλαγές δεν είναι μόνο απαραίτητες αλλά αναπόφευκτες για να μπορέσουμε όλοι να ζήσουμε σε αποδεκτές συνθήκες. Για να απαντηθούν αυτά τα ερωτήματα, πρέπει να τονιστεί η φαντασία και η καινοτομία. Οι μαθητές μας μπορούν να δράσουν σε αυτές τις απίστευτες ευκαιρίες.

  Για την καλύτερη αντιμετώπιση της πολυπλοκότητας των τρεχόντων παγκόσμιων ζητημάτων, το BESIGN The Sustainable Design School προσφέρει ένα πρόγραμμα που είναι εγκάρσιο, διεθνές και διεπιστημονικό. Η παιδαγωγική γίνεται πράξη μέσα από συγκεκριμένα έργα που υποβάλλονται από επιχειρήσεις που μοιράζονται τις αξίες μας.

  Στατιστικά Αποφοίτων

  Μαρτυρίες Φοιτητών

  Τοποθεσίες

  • Nice

   Nice, Γαλλία

  Προγράμματα

  Το ίδρυμα προσφέρει επίσης:

  Ερωτήσεις