Keystone logo
© Eli Haney, Northwest University photographer
Bethel University Minnesota

Bethel University Minnesota

Bethel University Minnesota

Εισαγωγή

Στο Πανεπιστήμιο Bethel, δεσμευόμαστε για την αριστεία.

Αλλά εδώ, η αριστεία σημαίνει κάτι περισσότερο. Σημαίνει να πάρουμε την πίστη μας στον Χριστό και να την ενσωματώσουμε σε ό, τι μαθαίνουμε, σε ό, τι κάνουμε, ώστε να μπορούμε να πετύχουμε απίστευτα πράγματα - για τη δόξα του Θεού και για το καλό των γειτόνων μας.

Είμαστε ηγέτης και μοντέλο στη χριστιανική τριτοβάθμια εκπαίδευση από το 1871. Για γενιές, η συγχώνευση της ευαγγελικής πίστης μας με κορυφαίους ακαδημαϊκούς έχει μεταμορφώσει γυναίκες και άνδρες, προετοιμάζοντάς τους για μοναδικές προσκλήσεις στο βασίλειο του Θεού.

Ο John Alexis Edgren ίδρυσε το Bethel ως σχολή το 1871, με το όνομα Baptist Union Theological Seminary. Το σχολείο εκπαίδεψε ποιμένες να υπηρετούν Σουηδούς Βαπτιστές μετανάστες, φεύγοντας από θρησκευτικές διώξεις στην Ευρώπη. Ο Έντγκρεν, καπετάνιος και λόγιος που γνώριζε 30 γλώσσες, ίδρυσε τον Μπέθελ με την διαρκή πεποίθηση ότι οι Χριστιανοί πρέπει να αγαπούν τον Θεό με το μυαλό τους και να Τον εκπροσωπούν σε όλους τους τομείς.

Μετακόμιση σε Πανεπιστήμιο

Η Γενική Διάσκεψη των Βαπτιστών (τώρα Converge) υποστήριξε το σχολείο το 1914, το μετέφερε από το Σικάγο στο St. Paul και το συγχώνευσε με ένα χριστιανικό γυμνάσιο. Μετά τον Β 'Παγκόσμιο Πόλεμο, ο Μπέθελ απάντησε στη ζήτηση για τετραετή πτυχία, έγινε Bethel College & Seminary.

Τις επόμενες δεκαετίες, οι οραματιστές ηγέτες επέκτειναν το Σεμινάριο Bethel στις ακτές της Δύσης και της Ανατολής, αναπτύσσοντας παράλληλα το προπτυχιακό πρόγραμμα στο St. Paul. Το 1989, ξεκίνησαν μη θεολογικά μεταπτυχιακά προγράμματα, ακολουθούμενα από πτυχία για εργαζόμενους ενήλικες μαζί με διαδικτυακές επιλογές μάθησης.

Το 2004, που έχει ήδη καταταχθεί σε "πανεπιστήμια μεταπτυχιακού επιπέδου", η Bethel άλλαξε το όνομά της σε Πανεπιστήμιο Bethel για να ταιριάζει με το ευρύ πεδίο των προγραμμάτων σε 4 σχολεία:

Κολλέγιο Τεχνών & Επιστημών

Κολλέγιο Ενηλίκων & Επαγγελματικών Σπουδών

Πτυχίο Σχολής

Σεμινάριο Bethel

Η Μπέθελ παραμένει ένα ιδιωτικό, χριστιανικό πανεπιστήμιο, που χρηματοδοτείται εν μέρει από τις εκκλησίες του Converge, αλλά είναι ανοιχτό σε όλους τους άνδρες και τις γυναίκες που επιθυμούν να μάθουν μέσα σε μια ευαγγελική προοπτική και κοινότητα.

Προετοιμασία για το μέλλον

Σε λιγότερο από τρεις δεκαετίες, τα προγράμματα της Bethel έχουν υπερδιπλασιαστεί σε πάνω από 100 βαθμούς και η εγγραφή έχει αυξηθεί σε περίπου 4.500 μαθητές. Όμως η Μπέθελ παραμένει πιστή στο όραμα του ιδρυτή της, Τζον Έντγκρεν: να αναπτύξει ευρέως μορφωμένους, κριτικά σκεπτόμενους Χριστιανούς - να αλλάξει τον κόσμο μέσω υπηρεσίας και ηγεσίας στο όνομα του Χριστού.

Αποστολή

Με τολμηρή ενημέρωση και κίνητρο από τη χριστιανική πίστη, το Πανεπιστήμιο Bethel εκπαιδεύει και ενεργοποιεί άνδρες και γυναίκες για την αριστεία στην ηγεσία, την υποτροφία και την εξυπηρέτηση. Ετοιμάζουμε τους πτυχιούχους να υπηρετούν με στρατηγικές ικανότητες για να ανανεώσουν το μυαλό, να ζουν τη βιβλική αλήθεια, να μεταμορφώσουν τον πολιτισμό και να προωθήσουν το ευαγγέλιο.

Οραμα

Ο Μπέθελ θα είναι το πανεπιστήμιο επιλογής με κέντρο τον Χριστό για αυτόν τον αιώνα.

Ρίζα στην πίστη. Δεσμευμένοι στην αριστεία. Ο Μπέθελ θα γίνει ο ηγέτης της χριστιανικής τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, χτίζοντας ισχυρότερες κοινότητες, εξοπλίζοντας αυτοπεποίθηση ηγέτες και ευγενείς υπηρέτες και προετοιμάζοντας παθιασμένους παγκόσμιους μετασχηματιστές. Μέσα από τις σκέψεις, τα λόγια και τις πράξεις μας, θα δείξουμε τι σημαίνει για ένα πανεπιστήμιο να επικεντρώνεται στον Ιησού Χριστό.

Αξίες

Το Πανεπιστήμιο Bethel είναι μια ζωντανή εκπαιδευτική κοινότητα με επίκεντρο τον Χριστό. Εδώ, οι μαθητές με ευρύ φάσμα ενδιαφερόντων και υπόβαθρων μοιράζονται έναν κοινό στόχο: να γίνουν ολόκληρα και ιερά πρόσωπα. Σε όλο αυτό το μετασχηματιστικό ταξίδι, βασίζουμε σε βασικές αξίες για να μας καθοδηγήσουν πνευματικά, συναισθηματικά και διανοητικά.

Πρώτον, είμαστε οπαδοί του Χριστού, προσπαθώντας να ζήσουμε τις διδασκαλίες του Ιησού και να μιμηθούμε τη ζωή Του όπως αποκαλύπτεται στη Γραφή. Είμαστε επίσης δημιουργοί χαρακτήρων. Μέσα από υγιείς, υποστηρικτικές σχέσεις και μια κουλτούρα εξυπηρέτησης, αναπτύσσουμε την προσωπική δύναμη και τη συναισθηματική νοημοσύνη για να κάνουμε σωστές επιλογές σε έναν σπασμένο κόσμο.

Ως μαθητευόμενοι, είμαστε κριτικοί στοχαστές και επιλυτές προβλημάτων που έχουν δεσμευτεί για την ακαδημαϊκή αριστεία και την πνευματική αυστηρότητα. Ταυτόχρονα, αναζητούμε την αλήθεια, αναγνωρίζοντας ότι όλη η αλήθεια - επιστημονική, καλλιτεχνική, φιλοσοφική ή θεολογική - έχει την πηγή της στο Θεό.

Έχουμε τεθεί σε αυτήν τη γη για έναν σκοπό: ο Θεός θέλει να χρησιμοποιήσουμε τα ταλέντα και τη συμπόνια μας για να είμαστε παγκόσμιοι αλλά και συμφιλιωτές. Καθώς ταπεινά και ειλικρινά ασχολούμαστε με τις δικές μας προκαταλήψεις και προκαταλήψεις, γινόμαστε πιο κοντά στην κατανόηση της απεριόριστης αγάπης του Χριστού και της ανιδιοτελούς αποστολής λύτρωσης.

Σε αυτόν τον περίπλοκο και ταραγμένο κόσμο, στοχεύουμε να είμαστε τόσο αλάτι όσο και φως - διατηρώντας το καλό και αντανακλώντας το καθοδηγητικό φως του Χριστού. Αυτό απαιτεί μια ώριμη πίστη που στηρίζεται σε μια προσωπική σχέση με τον Θεό και ικανή να αντέξει τις καταιγίδες της ζωής.

Τοποθεσίες

  • Saint Paul

    Bethel Drive,3900, 55112, Saint Paul

    Ερωτήσεις