Keystone logo
Budapest University of Technology and Economics, Faculty of Mechanical Engineering

Budapest University of Technology and Economics, Faculty of Mechanical Engineering

Budapest University of Technology and Economics, Faculty of Mechanical Engineering

Εισαγωγή

Στην καρδιά της Κεντρικής Ευρώπης, υπάρχει ένα πανεπιστήμιο που πρέπει να γνωρίσετε. Το Πανεπιστήμιο Τεχνολογίας και Οικονομικών της Βουδαπέστης , ή όπως απλά αποκαλούμε BME, έχει ένα πλούσιο παρελθόν - όπως δημιουργήθηκε το 1782. Το BME είναι η πρώτη θέση στην Ουγγαρία όπου οι μηχανικοί εκπαιδεύτηκαν σε πανεπιστημιακό επίπεδο, ενώ η ίδια η Σχολή Μηχανολόγων Μηχανικών δημιουργήθηκε το 1871.

Η πανεπιστημιούπολη βρίσκεται στη Βουδαπέστη (πρωτεύουσα της Ουγγαρίας ), δίπλα στον ποταμό Δούναβη , τον πιο διεθνή ποταμό στον κόσμο που συνδέει 10 χώρες.

Η πόλη έχει μια μεσαιωνική συνοικία κάστρου με παλάτια, πολιτιστικούς χώρους και ιστορικό κέντρο, γεμάτο αξιοθέατα. Η Βουδαπέστη περιβάλλεται από εκτεταμένα δάση στη Δύση, ιδανικά για πεζοπορία. Εάν θα θέλατε να ανανεώσετε τον εαυτό σας μετά από μια πεζοπορία μιας ημέρας, ξέρετε ότι η Βουδαπέστη έχει μια περιοχή με μοναδικές, τις λεγόμενες «καταστροφές παμπ» ; Φυσικά, μπορείτε να βρείτε όχι μόνο παμπ αλλά και πολλά κλαμπ και μέρη για φαγητό στο δρόμο. Και όλα σε λιγότερο από 10 λεπτά ταξίδι με το πυκνό δίκτυο δημόσιων συγκοινωνιών της Βουδαπέστης.

Ας υποθέσουμε ότι αποφασίζετε να χαλαρώσετε μετά τις διαλέξεις σας. Κανένα πρόβλημα! Μπορείτε να κάνετε μια ωραία βόλτα στονλόφο Gellért 200 μέτρων (με υπέροχη θέα στην όμορφη πόλη μας) ή να επισκεφθείτε το ιαματικό σπα Gellért (χτισμένο το 1200). Παρεμπιπτόντως, η πόλη διαθέτει 14 ιαματικά λουτρά και υδάτινα πάρκα, παρέχοντας μια μεγάλη ποικιλία επιλογών για αναψυχή.

Τα καλοκαιρινά Σαββατοκύριακα, η ιστορική γέφυρα Liberty (επίσης σε λίγα λεπτά με τα πόδια από το Uni) γίνεται γέφυρα μόνο για πεζούς με ζωντανές συναυλίες, μαρμελάδες ή ακόμα και υπαίθρια μαθήματα γιόγκα.

Η BME έχει 3 βραβευμένους με Νόμπελ. ένας από αυτούς ήταν φοιτητής και λέκτορας της Σχολής μας: Dénes Gábor , ο οποίος κέρδισε το βραβείο Νόμπελ για την ανακάλυψη ολογράμματος, τον Theodor von Kármán , «πατέρα της τεχνολογίας πυραύλων» στις ΗΠΑ και τον László Heller , τον δημιουργό του συστήματος ψύξης Heller για σταθμούς παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας.

Εάν δεν είστε βέβαιοι ποιο πεδίο να επιλέξετε στη μηχανολογία, έχουμε κάποια καλά νέα. Η Σχολή Μηχανολόγων Μηχανικών προσφέρει BSc στη Μηχανολογία σε δύο ειδικότητες: Μηχανική διεργασιών και Μηχανική Σχεδιασμός και Τεχνολογία. Σε επίπεδο MSc, οι ευκαιρίες σας είναι ακόμη ευρύτερες. το MSc Mechanical Engineering Modeling προσφέρει πέντε ειδικότητες:

- Σχεδίαση και τεχνολογία,

- Θερμική Μηχανική,

- Στερεά μηχανική

- Μηχανική ρευστών και

- Πυρηνική Μηχανική.

Από τις εξειδικεύσεις, πρέπει να επιλέξετε δύο, ένα μείζον και ένα ανήλικο. Η Πυρηνική Μηχανική μπορεί να επιλεγεί ως ένα μόνο μείζον + δευτερεύον χαρακτηριστικό.

Στη Σχολή Μηχανολόγων Μηχανικών του BME, σίγουρα δεν είστε μόνοι. Μια διεθνής ομάδα μεντόρων δίνει μια βοήθεια για την εγκατάστασή σας στη Βουδαπέστη.

Εάν ενδιαφέρεστε για ένα συγκεκριμένο θέμα, μπορείτε να συμμετάσχετε σε μια επαγγελματική ομάδα μαθητών, να αποκτήσετε πιο βαθιά γνώση και να δημιουργήσετε νέα επιτεύγματα.

Στο BME, υπάρχει μια μεγάλη γκάμα για να περάσετε τον ελεύθερο χρόνο σας. Αρχικά, το BME έχει μια ζωντανή κοινωνική ζωή: συναυλίες, πάρτι που διαρκούν μέχρι την αυγή, όπου αερίζετε τον ατμό σας και διασκεδάστε.

Και υπάρχει η ίδια η πόλη: στη Βουδαπέστη , δεν μπορείτε να βαρεθείτε, ούτε κατά τη διάρκεια της ημέρας ούτε τη νύχτα. Μπορείτε να γνωρίσετε τους νέους φίλους σας, να επιταχύνετε το επίπεδο καφεΐνης σας, να ξεδιψάσετε σε εκατοντάδες φανταχτερά καινούργια καφενεία κοντά στο BME ή να επισκεφθείτε εστιατόρια ή υπηρεσίες γρήγορου φαγητού στο κέντρο της πόλης.

Αν σας ενδιαφέρει, ελάτε και σπουδάστε στο Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών του BME!

Περισσότερες πληροφορίες: href = "https://gpk.bme.hu/en/

Σύνδεσμοι που μπορούν να σας βοηθήσουν:

href = "https://www.imt.bme.hu/

href = "https://gpk.bme.hu/en/

Αθλητικό Κέντρο BME

Χαρακτηριστικά Πανεπιστημιούπολης

Αν σας αρέσει να σπουδάζετε και να κάνετε αθλήματα, είστε στο σωστό μέρος στο BME. 20 μαθητές του BME είναι μέλη του επίσημου αθλητικού συλλόγου (MAFC) και κέρδισαν 32 χρυσά μετάλλια στους Ολυμπιακούς Αγώνες (8 από αυτούς προέρχονταν από τη Σχολή Μηχανολόγων Μηχανικών).

Ως φοιτητής BME, μπορείτε να έχετε μια είσοδο με έκπτωση στο BME Sports Center , με γυμναστήριο, αερόμπικ, σάλας σάλας, spinning, σκουός, τζούντο, αναρρίχηση σε εσωτερικούς χώρους και γιόγκα.

Υπάρχει μια ολοκαίνουργια εγκατάσταση κολύμβησης στη νότια πλευρά της πανεπιστημιούπολης, με μια πισίνα μήκους 25 μέτρων.

Αλλά φυσικά, οι όχθες του Δούναβη είναι ιδανικές για μεγάλες περιόδους τζόκινγκ ή ποδηλασίας.

    Τοποθεσίες

    • Budapest

      Műegyetem rkp. 3.

      Ερωτήσεις