Keystone logo
Brazilian School of Public and Business Administration

Brazilian School of Public and Business Administration

Brazilian School of Public and Business Administration

Εισαγωγή

Το σχολείο

Το πρώτο σχολείο δημόσιας διοίκησης στη Λατινική Αμερική, η Σχολή Δημόσιας Διοίκησης της Βραζιλίας στο Ίδρυμα Getulio Vargas (FGV/EBAP) ιδρύθηκε στο Ρίο ντε Τζανέιρο στις 15 Απριλίου 1952, μέσω μιας συνεργασίας μεταξύ των Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ) και του FGV. , προκειμένου να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις για καταρτισμένους επαγγελματίες στον τομέα αυτό.

Το 2002 μετονομάστηκε σε Brazilian School of Public and Business Administration (EBAPE), αντικατοπτρίζοντας τις δραστηριότητές της στον ιδιωτικό τομέα, οι οποίες λειτουργούσαν στην πραγματικότητα από την ίδρυσή της. Κατά τη διάρκεια αυτών των δεκαετιών, επιβεβαίωσε την αξιοπιστία και τη νομιμοποίησή του μέσω της εκπληκτικής ικανότητάς του να παρέχει κορυφαίες γνώσεις στους σπουδαστές του, εισάγοντάς τις σε μια παραγωγική διαδικασία που χαρακτηρίζεται ως εξαιρετική.

Πρωτοποριακό πνεύμα

 • Το πρώτο σχολείο στη Λατινική Αμερική να προσφερθεί Master's στη διοίκηση.
 • Τα πρώτα βιβλία της Βραζιλίας για το έργο της Διοίκησης εκδόθηκαν από αυτή τη Σχολή.
 • Ο πρώτος φορέας στη Βραζιλία για να χρησιμοποιήσει το σύστημα εγγραφής και πιστοποίησης μαθημάτων.
 • Η Πρώτη Προεδρία και η έδρα της Εθνικής Ένωσης Μεταπτυχιακών Σπουδών και Έρευνας στη Διοίκηση (ANPAD)
 • Το 1961, ο πρώην ομοσπονδιακός βουλευτής και καθηγητής της EBAPE Alberto Guerreiro Ramos συνέταξε το Σχέδιο Κανονισμών για το επάγγελμα του διαχειριστή, που επιβεβαιώθηκε με τον νόμο αριθ. 4.769 που δημοσιεύθηκε στις 9 Σεπτεμβρίου 1965.

Αποστολή

Να οικοδομήσει και να διαδώσει τη γνώση στη διαχείριση ενισχύοντας παράλληλα τη συνέργεια μεταξύ του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα, εκπαιδεύοντας επαγγελματίες να επηρεάσουν με εννοιολογική και μεθοδολογική αυστηρότητα, ιδέες και ενέργειες που σχετίζονται με την ανάπτυξη της Βραζιλίας.

Χαρακτηριστικά Πανεπιστημιούπολης

Η τεχνολογική δομή που προσφέρεται στους φοιτητές από το FGV/EBAPE είναι συμβατή με την ακαδημαϊκή του αριστεία. Τα εργαστήρια πληροφορικής της είναι εξοπλισμένα με επιστημονικό λογισμικό, με οθόνες LCD, συσκευή ανάγνωσης/εγγραφής DVD και πισίνα εκτυπώσεων, όλα διαθέσιμα για χρήση κατά τις ώρες λειτουργίας των εγκαταστάσεων, εκτός από τις περιπτώσεις που τα εργαστήρια χρησιμοποιούνται για πρακτικά μαθήματα.

Αυτό το Business School προσφέρει επίσης πρόσβαση στο Διαδίκτυο Wi-Fi και ένα καλά καταρτισμένο προσωπικό γραφείου υποστήριξης που παρέχει υποστήριξη και ξεκαθαρίζει τις δυσκολίες που σχετίζονται με τον υπολογιστή για φοιτητές και καθηγητές.

Οι κλιματιζόμενες αίθουσες διδασκαλίας μπορούν να φιλοξενήσουν περίπου πενήντα μαθητές η καθεμία, ενώ το Ίδρυμα Getulio Vargas προσφέρει επίσης πέντε αμφιθέατρα που μπορούν να φιλοξενήσουν εκδηλώσεις, σεμινάρια, εργαστήρια και μαθήματα.

Τοποθεσία

Πόλη: Ρίο ντε Τζανέιρο

Η πιο διάσημη πόλη της Βραζιλίας, το Ρίο ντε Τζανέιρο φημίζεται παγκοσμίως για την ισχυρή και πολλά υποσχόμενη οικονομία του. Με πληθυσμό άνω των δεκαπέντε εκατομμυρίων που αποτελεί τη δεύτερη μεγαλύτερη αγορά στη Βραζιλία, προσφέρει ευνοϊκές συνθήκες για εταιρικούς νεοεισερχόμενους και εκτιμά τις νέες επενδύσεις. Ωστόσο, κανένα από αυτά τα οφέλη δεν μπορεί να υπερβεί τις τουριστικές του δυνατότητες: κάθε χρόνο, υποδέχεται χιλιάδες επισκέπτες από όλο τον κόσμο, που έλκονται από τις όμορφες παραλίες και άλλα φυσικά αξιοθέατα, συμπεριλαμβανομένου του Καρναβαλιού, και κυρίως από τη ζωηρή φιλοξενία των ανθρώπων του.

FGV EBAPE

Το σύγχρονο κτίριο αποτελείται από τρεις ορόφους και ένα υπόγειο συνολικής επιφάνειας πέντε χιλιάδων τετρακοσίων τετραγωνικών μέτρων (ίσο με σχεδόν εξήντα χιλιάδες τετραγωνικά πόδια). Ο χώρος μπορεί να φιλοξενήσει 616 φοιτητές και προσφέρει 120 χώρους μελέτης Το σύγχρονο κτίριο αποτελείται από τρεις ορόφους και ένα υπόγειο συνολικής επιφάνειας πεντακοσίων τετρακοσίων τετραγωνικών μέτρων. Το κτήριο προσφέρει ένα σύγχρονο μεγάλο φοιτητικό σαλόνι στο αρχικό επίπεδο. δύο αίθουσες διαλέξεων τύπου Χάρβαρντ χωρητικότητας έως 70 ατόμων και πέντε μεγάλες αίθουσες διδασκαλίας – η καθεμία φιλοξενεί 48 φοιτητές – με σταθερά καθίσματα και θρανία που είναι διατεταγμένα σε μια παραδοσιακή διάταξη σειρών.

Κεντρικό κτίριο FGV

Βρίσκεται στη νότια ζώνη του Ρίο ντε Τζανέιρο, το FGV έχει θέα σε μια από τις πιο διάσημες και συναρπαστικές απόψεις του κόσμου: το Sugarloaf. Εγκαινιάστηκε στις 20 Δεκεμβρίου 1968, τα κεντρικά γραφεία του σχεδιάστηκαν από ένα από τα πιο σημαντικά ονόματα στη σύγχρονη διεθνή αρχιτεκτονική: τον Βραζιλιάνο Oscar Niemeyer.

Το κεντρικό κτήριο FGV έχει θέα στον όρμο Enseada de Botafogo με έναν παραθαλάσσιο ποδηλατόδρομο και χώρους πρασίνου που είναι ιδανικοί για περιπάτους και άλλες υπαίθριες δραστηριότητες.

Κοντά σε παλιές γειτονιές όπως η Copacabana, η Flamengo, η Humaitá, η Jardim Botânico, η Urca, η Glória και η Catete, καθώς και το κέντρο της πόλης CBD, περιβάλλεται από ξενώνες και ξενοδοχεία, μπαρ, εμπορικά κέντρα και καταστήματα, σταθμούς μετρό και λεωφορεία. , καθώς και κτίρια γραφείων που στεγάζουν τα κεντρικά γραφεία μεγάλων βραζιλιάνικων και πολυεθνικών εταιρειών.

Ερευνητικά κέντρα

CBR

Το Κέντρο Έρευνας Συμπεριφοράς (CBR) βασίζεται στη διεπιστημονική έρευνα συμπεριφοράς για να κατανοήσει καλύτερα πώς οι οικονομικές, περιβαλλοντικές και κοινωνικές δυνάμεις επηρεάζουν τη λήψη αποφάσεων σε τομείς που ενδιαφέρουν τις επιχειρήσεις, τις κυβερνητικές και μη κυβερνητικές οντότητες και τους υπεύθυνους χάραξης πολιτικής.

Η αποστολή του CBR είναι να ενισχύσει την κοινωνική ευημερία μέσω της έρευνας συμπεριφοράς.

Χρησιμοποιώντας γνώσεις από τις επιστήμες συμπεριφοράς, εντοπίζουμε, σχεδιάζουμε και δοκιμάζουμε την αποτελεσματικότητα των παρεμβάσεων που στοχεύουν στην αντιμετώπιση ενός σημαντικού κοινωνικού προβλήματος.

CBFR

Το Κέντρο Τραπεζικής και Χρηματοοικονομικής Έρευνας στο Ρίο (CBFR) προωθεί διεθνή έρευνα αιχμής στους τομείς των τραπεζών και των χρηματοοικονομικών και χρησιμεύει ως φόρουμ για τη μεταφορά γνώσης και τη συνεργασία μεταξύ ακαδημαϊκών και επαγγελματιών. Το CBFR στοχεύει στην επίτευξη αυτών των στόχων συνεργαζόμενος με διεθνώς κορυφαίους ερευνητές στους τομείς των τραπεζών και των χρηματοοικονομικών από σχολεία στην Ασία, την Ευρώπη, τη Λατινική Αμερική και τις ΗΠΑ.

Τα ερευνητικά ερωτήματα που διερευνώνται από τους ερευνητές του CBFR καλύπτουν ευρείες περιοχές τραπεζικών και χρηματοοικονομικών, όπως η λειτουργία των πιστωτικών αγορών, η σημασία των τραπεζών για την οικονομική ανάπτυξη ή η αλληλεπίδραση μεταξύ χρηματοπιστωτικής και τραπεζικής ρύθμισης και η ποιότητα των χρηματοπιστωτικών και τραπεζικών Υπηρεσίες. Για να συζητήσει αυτά τα ερευνητικά ερωτήματα και να διαδώσει τα αποτελέσματα των ερευνητικών έργων, το CBFR δημοσιεύει ένα ενημερωτικό δελτίο και μια σειρά εγγράφων εργασίας, προσφέρει υποτροφίες και πρόγραμμα επισκεπτών και οργανώνει ερευνητικά σεμινάρια, εργαστήρια, διεθνή συνέδρια και εκδηλώσεις πολιτικής.

ARC A&A

Το ARC-A&A – Applied Research Center in Accounting and Analytics (Centro de Pesquisa Aplicada em Contabilidade e Análise de Dados) έχει την αποστολή να αναπτύξει και να διαδώσει τη γνώση στη λογιστική και την ανάλυση δεδομένων.

Με αυτή την έννοια, αναπτύσσουμε εφαρμοσμένη έρευνα που επιδιώκει να λύσει πραγματικά προβλήματα στους τομείς του σχεδιασμού, του προϋπολογισμού, της λογιστικής, του ελέγχου και της ανάλυσης δεδομένων. εργαζόμαστε σε συνεργασία με παρόμοια διεθνώς αναγνωρισμένα ερευνητικά κέντρα. ετοιμάζουμε ερευνητικές εκθέσεις που θα δημοσιευτούν στα κύρια ακαδημαϊκά περιοδικά της περιοχής. και ετοιμάζουμε λευκές βίβλους για να επηρεάσουμε τους φορείς χάραξης πολιτικής, τους ρυθμιστές προτύπων και τις ρυθμιστικές αρχές.

CECIN

Το Κέντρο Μελετών Ανταγωνιστικότητας και Καινοτομίας (CECIN) είναι μια πρωτοβουλία του Brazilian School of Public and Business Administration του Fundação Getulio Vargas (FGV EBAPE). Αναπτύσσει εφαρμοσμένη έρευνα για την ανταγωνιστικότητα και την καινοτομία, ενισχύοντας τη συνεργασία έργων με ερευνητές και δημόσιους και ιδιωτικούς οργανισμούς σε εθνικό και διεθνές επίπεδο.

Ο γενικός στόχος του Κέντρου Μελετών Ανταγωνιστικότητας και Καινοτομίας είναι να γίνει αναφορά στη Βραζιλία και τη Λατινική Αμερική στην εφαρμοσμένη έρευνα στους τομείς της ανταγωνιστικότητας, της αποτελεσματικής δημόσιας διαχείρισης, των οικονομικών μελετών, της δημόσιας και επιχειρηματικής καινοτομίας, των δημιουργικών βιομηχανιών και της οικονομίας της εμπειρίας.

  Κατάταξη

  Εθνική εξυγίανση

  Ομοσπονδιακή Υπηρεσία της Βραζιλίας για την Υποστήριξη και την Αξιολόγηση της Μεταπτυχιακής Εκπαίδευσης - (CAPES)

  Coordenação de Aperfeiçoamento de Pessoal de Nível Superior - (CAPES)

  • Μέγιστος βαθμός για ακαδημαϊκά προγράμματα.
   • MSc & PhD;
  • Μέγιστος βαθμός για επαγγελματικά μεταπτυχιακά προγράμματα.
   • Executive Master στη Διοίκηση Επιχειρήσεων (MEX).
   • Master in Business Management – Intensive (MEXi);
   • Master in Management (MIM).

  Βαθμός 4

  Το Επαγγελματικό Μεταπτυχιακό στη Δημόσια Διοίκηση, που προτάθηκε το 2011 από την CAPES, ξεκίνησε τις δραστηριότητές του με βαθμολογία 4.

  • Professional Master in Public Administration - MAP.

  Πηγή: Coordenação de Aperfeiçoamento de Pessoal de Nível Superior (CAPES), 2017 . Το CAPES είναι υπεύθυνο για την αξιολόγηση όλων των μεταπτυχιακών προγραμμάτων στη Βραζιλία.

  Πανελλήνιες Εξετάσεις Μαθητικής Επίδοσης (ΕΝΑΔΕ)

  Exame Nacional de Desempenho dos Estudantes (ENADE)

  • Το καλύτερο προπτυχιακό πρόγραμμα

  O curso de Graduação em Administração da FGV EBAPE obteve a nota maxima nos indicadores de qualidade divulgados pelo Ministério da Educação, em 2019. O curso λάβετε μια σημείωση 5 χωρίς Exame Nacional de Desempenho Desempenho de Estimao (EN) .

  Πηγή: Instituto Nacional de Estudos e Pesquisas Educacionais Anisio Teixeira - INEP | 2019.

  Γενικός Ευρετήριο Ιδρυμένων Μαθημάτων (IGC)

  Índice Geral de Cursos (IGC)

  • Μέγιστος βαθμός 5
   • Το FGV EBAPE κατατάσσεται ως ένα από τα καλύτερα ιδρύματα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στη Βραζιλία, σύμφωνα με το Índice Geral de Cursos (IGC) που δημοσιεύτηκε στις 12 Δεκεμβρίου 2019 από το Υπουργείο Παιδείας (MEC). Το Σχολείο είναι ένα από τα λίγα κορυφαία ιδρύματα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, σύμφωνα με το IGC. Μόνο το 2,03% των ιδρυμάτων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης βαθμολογούνται με 5 σε αυτόν τον δείκτη.

  Πηγή: Instituto Nacional de Estudos e Pesquisas Educacionais Anísio Teixeira – INEP | 2019

  Guia Abril

  Guia do Estudante:

  • Μέγιστος Βαθμός για Προπτυχιακό Πρόγραμμα - BSc στη Διοίκηση

  Για 8η συνεχή χρονιά πτυχίο 5 αστέρων στη Διοίκηση Επιχειρήσεων. Το Guia do Estudante είναι ένας οδηγός φοιτητών για την επιλογή προπτυχιακών προγραμμάτων.

  Πηγή: σύμφωνα με το Guia do Estudante, Abril Publishing - 2018.

  Διεθνής ενοποίηση

  Η σχολή είναι μια από τις καλύτερες σχολές επιχειρήσεων στον κόσμο. Το 2014, η FGV EBAPE έλαβε τη διεθνή διαπίστευση EQUIS στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Συστήματος Βελτίωσης Ποιότητας, το οποίο είναι μια από τις σημαντικότερες πιστοποιήσεις στον ακαδημαϊκό κόσμο. Το 2018, η FGV EBAPE τιμήθηκε με τη σφραγίδα AACSB από τον σημαντικότερο φορέα διαπίστευσης για σχολές επιχειρήσεων στις ΗΠΑ. Τον Μάρτιο του 2015, το Professional Master στη Δημόσια Διοίκηση (MAP) που προσφέρεται από την FGV EBAPE έλαβε διαπίστευση από τη Διεθνή Επιτροπή για τη Διαπίστευση της Εκπαίδευσης και Κατάρτισης της Δημόσιας Διοίκησης (ICAPA), που είναι το ίδρυμα που είναι υπεύθυνο για τη διαπίστευση προγραμμάτων εκπαίδευσης και κατάρτισης στη δημόσια διοίκηση ,

  Διαπιστεύσεις

  Διαπιστευμένο από EFMD EquisΔιαπιστευμένο από AACSB

  Μαρτυρίες Φοιτητών

  Τοποθεσίες

  Τοποθεσίες
  • Rio de Janeiro

   Edifício Roberto Campos - R. Jorn. Orlando Dantas, 30 - Botafogo, Rio de Janeiro - RJ, 22231-010, , Rio de Janeiro

   • facebook
   • linkedin
   • twitter
  • Bailrigg

   Lancaster University, LA1 4YW, Bailrigg

   • Montreal

    McGill University Rue Sherbrooke Ouest,845, H3A 0G4, Montreal

    • Yokohama

     Yokohama National University, 240-8501, Yokohama

     • Bengaluru

      Indian Institute of Management Bangalore, 560051, Bengaluru

      Ερωτήσεις