Keystone logo
Brno University of Technology

Brno University of Technology

Brno University of Technology

Εισαγωγή

Brno University of Technology (VUT)

Τι κάνει το Μπρνο τόσο ξεχωριστό;

Ένας συνδυασμός τεχνολογικής βιομηχανίας με τεράστιες δυνατότητες απασχόλησης, παγκοσμίου κύρους αρχιτεκτονική, που κυμαίνονται από εκπληκτικά ιστορικά παλάτια έως λειτουργικά κοσμήματα, όπως η περίφημη Βίλα Tugendhat που απαριθμεί η UNESCO, και φιλικές προς τον πολίτη υπηρεσίες είναι μόνο λίγα στοιχεία για όσους αναζητούν έναν σύγχρονο τρόπο ζωής με προοπτική. Οι κάτοικοι και οι επισκέπτες βρίσκουν ότι το Μπρνο είναι επίσης πολύ ασφαλές μέρος για να ζήσουν.

Λαμβάνοντας υπόψη τη στρατηγική θέση του Μπρνο στην Κεντρική Ευρώπη, είναι εύκολο να ταξιδέψετε στο εξωτερικό και να εμπνευστείτε από τις γειτονικές χώρες. Τα όμορφα τοπία, ο κοντινό Μοραβιανός Καρστ και οι μοναδικές πολιτιστικές, λαϊκές και οινοπαραγωγικές παραδόσεις στην περιοχή της Νότιας Μοραβίας εντυπωσιάζουν τους επισκέπτες που αναζητούν δραστηριότητες ανάπαυσης και υπαίθριων δραστηριοτήτων.

Γιατί να σπουδάσετε στο Brno University of Technology ;

 • πάνω από εκατονταετή παράδοση, που ιδρύθηκε το 1899
 • περισσότερα από 25 Πτυχίο, Μεταπτυχιακό και Διδακτορικό προγράμματα στα αγγλικά
 • Διεθνής φοιτητική λέσχη, μέλος του προγράμματος Erasmus Student Network - πρόγραμμα φίλων και Welcome Week για διεθνείς φοιτητές
 • εξαιρετικές αθλητικές εγκαταστάσεις (οθωμανικό πρότυπο) με ευρύ φάσμα αθλητικών δραστηριοτήτων
 • οι μεγαλύτερες φοιτητικές αίθουσες στο Μπρνο
 • (IBM, FEI, Honeywell, Bosch, Siemens, Škoda Auto κ.λπ.)
 • κέντρα αριστείας (Κεντρικό Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο Τεχνολογίας, IT4Innovations)
 • ευνοϊκή τοποθέτηση στην παγκόσμια κατάταξη πανεπιστημίων QS και στην παγκόσμια κατάταξη των πανεπιστημίων

Brno University of Technology (VUT) είναι το μεγαλύτερο πανεπιστήμιο τεχνικής / μηχανικής στην Τσεχική Δημοκρατία και ένας από τους κορυφαίους εκπαιδευτικούς, επιστημονικούς και ερευνητικούς οργανισμούς στην Κεντρική Ευρώπη. Η παράδοσή του χρονολογείται από το 1899, πάνω από 115 χρόνια αργότερα, το πανεπιστήμιο έχει 19 000 φοιτητές. Σήμερα διαθέτει 8 σχολές και 3 πανεπιστημιακά ιδρύματα, πέντε περιφερειακά ερευνητικά κέντρα (AdMaS, CVVOZE, MRC, NETME, SIX) και αποτελεί μέρος δύο κέντρα αριστείας (CEITEC, IT4Inovation).

Σχολές

 • Τμήμα Αρχιτεκτονικής - FA
 • Τμήμα Επιχειρήσεων και Διοίκησης - FBM
 • Σχολή Πολιτικών Μηχανικών - FCE
 • Τμήμα Χημείας - FCH
 • Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Επικοινωνιών - ΦΕΚ
 • Τμήμα Καλών Τεχνών - FFA
 • Τμήμα Πληροφορικής - FIT
 • Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών - FME

Πανεπιστημιακά Ινστιτούτα

 • Ινστιτούτο Δικαστικής Μηχανικής - IFE
 • Κεντρικό Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο Τεχνολογίας - CEITEC
 • Κέντρο Αθλητικών Δραστηριοτήτων - CESA

Τα προγράμματα BUT καλύπτουν όχι μόνο την τεχνολογία, αλλά και τα πεδία της φυσικής επιστήμης, της αρχιτεκτονικής, των καλών τεχνών, της πληροφορικής και της οικονομίας, με ισχυρή διεπιστημονική έμφαση και στενή σχέση με τη βιομηχανική σφαίρα. Με τις σύγχρονες ερευνητικές εγκαταστάσεις και την ακαδημαϊκή αριστεία της, έχει Αξιόπιστη φήμη μεταξύ των φοιτητών και των επαγγελματιών.

Brno University of Technology έλαβε, ως ένα από τα πρώτα στην Τσεχική Δημοκρατία, τα πιστοποιητικά ECTS και DS Label. Και τα δύο πιστοποιητικά αποδεικνύουν ότι τα ΑΕΠ πληρούν τα κριτήρια της ΕΕ στον τομέα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και επιπλέον συμβάλλουν σημαντικά στη διεύρυνση της κινητικότητας και στην αύξηση της διεθνοποίησης του πανεπιστημίου.

Το πανεπιστήμιο συνεργάζεται τόσο με εταίρους της ΕΕ όσο και με χώρες εκτός ΕΕ (επί του παρόντος έχει πάνω από 600 συμφωνίες) και συμμετέχει σε διάφορα προγράμματα κινητικότητας (Erasmus, CEEPUS, Aktion, ΕΟΧ και Νορβηγικές επιχορηγήσεις κλπ.). τη θέση του μεταξύ των κορυφαίων, διεθνώς αναγνωρισμένων πανεπιστημίων έρευνας. Συνεπώς, η διεθνής συνεργασία αποτελεί μία από τις στρατηγικές προτεραιότητες του Brno University of Technology . Για να μπορέσει να επιτύχει αυτό το στόχο, αναλαμβάνει, αφενός, δραστηριότητες που στοχεύουν στην πρόσληψη περισσότερων διεθνών φοιτητών αλλά, αφετέρου, προσλαμβάνει ερευνητές και καθηγητές από το εξωτερικό. Ως μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης Πανεπιστημίων (EUA), της CESAER και άλλων οργανισμών, η Α.Τ.Ε. δραστηριοποιείται σε κοινά έργα και δραστηριότητες.

Αλλά συνεργάζεται με τις κορυφαίες διεθνείς εταιρείες όπως η Škoda Auto, η Siemens, η FEI, η Honeywell, η Bosch και η IBM σε μακροπρόθεσμη βάση. Η BUT συνδέει αυτές τις εταιρείες με φοιτητές που έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν πρακτική άσκηση σχετική με τον τομέα σπουδών τους ή ακόμα και να παρακολουθούνται από ειδικούς της βιομηχανίας, ενώ εργάζονται στις δικές τους διατριβές. Οι προσφορές εργασίας μοιράζονται τόσο με φοιτητές όσο και με απόφοιτους. Το πανεπιστήμιο προσφέρει ένα ευρύ φάσμα αθλημάτων στο αθλητικό κέντρο της CESA, το οποίο είναι ένα από τα καλύτερα εξοπλισμένα κέντρα στην Τσεχική Δημοκρατία, με το οθωμανικό πρότυπο. Για τους φοιτητές του BUT οι περισσότερες από τις αθλητικές δραστηριότητες είναι δωρεάν.

ΑΛΛΑ έχει τη μεγαλύτερη δυνατότητα φοιτητικής στέγασης όλων των πανεπιστημίων του Brno. Τα έξοδα διαμονής σε φοιτητικές αίθουσες πανεπιστημίου είναι περίπου 170 EUR το μήνα, ενώ κάθε δωμάτιο διαθέτει υψηλής ταχύτητας internet. Σχεδόν όλες οι υπηρεσίες βρίσκονται σε κοντινή απόσταση από την πανεπιστημιούπολη - κυλικεία, καφετέριες, αθλητικές εγκαταστάσεις, International Student Club και πανεπιστημιακά σωματεία. Αλλά οι κοιτώνες ήταν μεταξύ των κορυφαίων τριών σε διαγωνισμό για τις καλύτερες αίθουσες διαμονής στην Τσεχική Δημοκρατία, γεγονός που μαρτυρεί την καλή τους ποιότητα. Τα περισσότερα πανεπιστημιακά κτίρια βρίσκονται στην πανεπιστημιούπολη (Pod Palackeho Vrchem) στο βόρειο τμήμα της πόλης του Brno.

Το πανεπιστήμιο διαθέτει πολλές εγκαταστάσεις τροφοδοσίας σε σχολές και φοιτητικές αίθουσες που περιλαμβάνουν: καφετέριες, εστιατόρια, πιτσαρίες, καφετέριες, μπαρ και σνακ μπαρ. Υπάρχει μια ευρεία επιλογή μενού με τη μορφή ζεστού και κρύου, φτιαγμένου σε παραγγελία, ειδικής διατροφής και χορτοφαγικών γευμάτων στις καφετέριες και τα εστιατόρια. Υπάρχει ένα μηχανογραφικό σύστημα παροχής υπηρεσιών διατροφής για παραγγελία και πληρωμή με μετρητά με φοιτητικές κάρτες.

Τοποθεσίες

 • Brno

  BRNO UNIVERSITY OF TECHNOLOGY Antonínská 548/1 601 90 Brno Czech Republic, , Brno

Ερωτήσεις