Keystone logo
Ca' Foscari University of Venice

Ca' Foscari University of Venice

Ca' Foscari University of Venice

Εισαγωγή

Σχετικά με το Ca' Foscari

Αρχικά ιδρύθηκε ως η πρώτη σχολή επιχειρήσεων της Ιταλίας το 1868, το Πανεπιστήμιο Ca' Foscari της Βενετίας είναι τώρα ένα διεπιστημονικό ίδρυμα που προσφέρει ένα ευρύ φάσμα προγραμμάτων σπουδών στα οικονομικά και τη διαχείριση, τις σύγχρονες γλώσσες, τις ανθρωπιστικές επιστήμες και τις επιστήμες.

Το Ca' Foscari εδρεύει στην πόλη της Βενετίας που προκαλεί δέος. Με κανάλια και βάρκες αντί για δρόμους και αυτοκίνητα , το πραγματικά μοναδικό ιστορικό κέντρο αυτής της πόλης υπήρξε ένας ζωντανός τόπος πολιτιστικών και οικονομικών ανταλλαγών για πάνω από μια χιλιετία, και η ομορφιά της τέχνης και της αρχιτεκτονικής της την έχει καταστήσει Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO. Χάρη στην ενθαρρυντική πολιτιστική κληρονομιά του δυναμικού κοσμοπολίτικου πλαισίου του, το Ca' Foscari χαρακτηρίζεται από τη συνεργική διασταύρωση παράδοσης και πνευματικής καινοτομίας , προσφέροντας στους φοιτητές και τους καθηγητές του τη μοναδική ευκαιρία να μάθουν και να εργαστούν σε μια από τις πιο αξιόλογες πόλεις του κόσμου.

Τοποθεσία

Το Πανεπιστήμιο Ca' Foscari βρίσκεται στην παγκοσμίου φήμης πόλη της Βενετίας, ένα μοναδικό αστικό κέντρο που βρίσκεται σε μια λιμνοθάλασσα στη βορειοανατολική ακτή της Ιταλίας που συνδέεται άμεσα με την Αδριατική Θάλασσα.

Η Βενετία είναι πόλη στη βορειοανατολική Ιταλία και πρωτεύουσα της περιφέρειας Βένετο. Είναι χτισμένο σε ένα αρχιπέλαγος που βρίσκεται σε μια ρηχή λιμνοθάλασσα που περιλαμβάνει πάνω από 100 νησιά που συνδέονται με πεζογέφυρες. Δεδομένου ότι τα κανάλια αντικαθιστούν τους δρόμους, οι άνθρωποι μετακινούνται στην πόλη με τα πόδια και με βάρκες. Στην πραγματικότητα, η Βενετία είναι η μεγαλύτερη σύγχρονη αστική πόλη της Ευρώπης χωρίς αυτοκίνητα.

Η πόλη χαρακτηρίζεται από έναν πλούτο εκπληκτικής ιστορικής αρχιτεκτονικής και τέχνης, επειδή η ιστορική Δημοκρατία της Βενετίας ήταν ένα ακμάζον εμπορικό λιμάνι και σημαντική θαλάσσια δύναμη κατά τη διάρκεια του Μεσαίωνα και της Αναγέννησης, επομένως ορισμένα από τα μνημεία της πόλης περιλαμβάνονται στον κατάλογο των Μνημείων Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO .

Εκτός από ένα πολύχρωμο παρελθόν, ωστόσο, η Βενετία έχει ένα εξίσου ζωντανό παρόν, καθώς συνεχίζει να είναι ένας κόμβος σύγχρονης τέχνης και πολιτισμού .

Το να ζεις στο ιστορικό κέντρο της Βενετίας σημαίνει να ζεις έναν περιβαλλοντικά συνειδητοποιημένο τρόπο ζωής. Λόγω της ανάγκης για περπάτημα στα περισσότερα μέρη, οι δημόσιοι χώροι της πόλης γίνονται κοινωνικοί κόμβοι. Στην πραγματικότητα, μια από τις πιο πολυαναμενόμενες στιγμές στη μέρα ενός Βενετσιάνου φοιτητή είναι το λεγόμενο aperitivo in campo ή υπαίθριο απεριτίφ: από το απόγευμα έως αργά το βράδυ, περιοχές όπως το Campo Santa Margherita και το Erbarìa στο Rialto μετατρέπονται σε χώρους όπου Οι άνθρωποι μαζεύονται για να συνομιλήσουν και να ακούσουν μουσική ενώ πίνουν spritz και τρώνε cicchetti - το παραδοσιακό τοπικό απεριτίφ και σνακ για τα οποία φημίζεται η Βενετία.

Εμπειρία Σπουδών

Η προσφορά σπουδών του Πανεπιστημίου Ca' Foscari της Βενετίας χωρίζεται σε 8 Τμήματα που είναι υπεύθυνα για ερευνητικές και διδακτικές δραστηριότητες του Bachelor και του Master , 3 σχολεία και το διάσημο Collegio Internazionale (Διεθνές Κολλέγιο). Τρεις άλλες δομές υπάρχουν παράλληλα με αυτές:

 • Ca' Foscari Graduate School, που συντονίζει Ερευνητικά Διδακτορικά (PhDs).
 • Ca' Foscari Challenge School, που διοργανώνει Επαγγελματικά Μεταπτυχιακά Προγράμματα (1ο και 2ο επίπεδο) και άλλες ευκαιρίες για εκπαίδευση στελεχών.
 • Ca' Foscari School for International Education, το οποίο προωθεί εντατικά καλοκαιρινά και φθινοπωρινά μαθήματα, προγράμματα προσανατολισμού, προγράμματα θεμελιώδους έτους και άλλες εξωσχολικές δραστηριότητες για Ιταλούς και ξένους φοιτητές.

Αφιερωμένο στην παροχή στους φοιτητές μιας διεγερτικής, ανταγωνιστικής και αιχμής εκπαίδευσης, το Ca' Foscari έχει δημιουργήσει ένα εκτεταμένο ακαδημαϊκό δίκτυο συνεργαζόμενων πανεπιστημίων που εκτείνεται σε όλο τον κόσμο, και ως εκ τούτου, προσφέρει μια ποικιλία από κοινά και διπλά πτυχία και μεταπτυχιακά και έχει πάνω από 500 ενεργές διεθνείς συμφωνίες ανταλλαγής . Ως συνέπεια της αφοσίωσης του Πανεπιστημίου στην καλλιέργεια μιας διεθνούς ακαδημαϊκής κοινότητας, το Ca' Foscari προσφέρει επίσης σημαντικό αριθμό προγραμμάτων σπουδών που διδάσκονται στα αγγλικά.

Εξερχόμενη Κινητικότητα

Χάρη σε περισσότερες από 500 συμφωνίες συνεργασίας μεταξύ διεθνών πανεπιστημίων και του Ca' Foscari, μπορείτε να περάσετε λίγο χρόνο σπουδάζοντας στο εξωτερικό σε περισσότερες από 70 χώρες σε όλο τον κόσμο . Το Διεθνές Γραφείο προωθεί την εξερχόμενη κινητικότητα των φοιτητών Ca' Foscari συμμετέχοντας στα κορυφαία διεθνή προγράμματα κινητικότητας, αναπτύσσοντας σχέσεις με ξένα πανεπιστήμια και εταιρείες υποδοχής και παρέχοντας κίνητρα για συμμετοχή όλων των μελών της πανεπιστημιακής κοινότητας.

Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα .

Φοιτητική ζωή

Λίγα άλλα πανεπιστήμια προσφέρουν την ευκαιρία να σπουδάσουν και να πραγματοποιήσουν έρευνα σε μια από τις πιο όμορφες πόλεις του κόσμου, μια πολύ μοναδική πόλη, όπου μπορείς να περιπλανηθείς για ώρες και ακόμη και να απολαύσεις να χαθείς, να απολαύσεις ένα Spritz σε μια από τις όμορφες πλατείες της Βενετίας. παγκοσμίου φήμης μουσεία και εκθέσεις, ταξιδέψτε με βάρκα στα μικρότερα νησιά της λιμνοθάλασσας, απολαύστε τις παραλίες Lido και δοκιμάστε νόστιμο φαγητό.

Στο Ca' Foscari, η πολιτιστική παράδοση και η πνευματική καινοτομία μπορούν να ενωθούν: το να ζεις στη Βενετία σημαίνει να ζεις τέχνη, αρχιτεκτονική, ανάπτυξη, έρευνα, προσοχή στο περιβάλλον και ανακάλυψη αρχαίων παραδόσεων και διαφορετικών πολιτισμών.

Επιπλέον, το Ca' Foscari εγγυάται στους φοιτητές μια ολοκληρωμένη εμπειρία σπουδών μέσω της παροχής μεγάλης ποικιλίας αθλητικών δραστηριοτήτων και φοιτητικών ενώσεων :

 • Δίκτυο Φοιτητών Erasmus (ESN) – Με περισσότερα από 12.000 μέλη από 36 χώρες, το Δίκτυο Φοιτητών Erasmus υποστηρίζει και προωθεί τη διεθνή δικτύωση παρέχοντας στους φοιτητές ευκαιρίες για πολιτιστική κατανόηση και αυτο-ανάπτυξη σύμφωνα με την αρχή της βοήθειας των φοιτητών.
 • Πανεπιστημιακό Αθλητικό Κέντρο (CUS) – Το CUS προσφέρει στους φοιτητές την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε μια μεγάλη ποικιλία αθλημάτων χάρη στις εγκαταστάσεις του στο ιστορικό κέντρο της Βενετίας.
 • Radio Ca' Foscari – Δημιουργήθηκε από φοιτητές του Ca' Foscari, ο διαδικτυακός ραδιοφωνικός σταθμός του πανεπιστημίου είναι ένα εξαιρετικά δημοφιλές μέσο επικοινωνίας. Στη λειτουργία του μπορούν να λάβουν μέρος ενδιαφέροντες μαθητές με βάση τις ατομικές τους δεξιότητες και εμπειρία.
 • Χορωδία και Ορχήστρα Πανεπιστημίου – Για περισσότερα από είκοσι πέντε χρόνια, η χορωδία και η ορχήστρα του Ca' Foscari προσφέρουν στους φοιτητές την ευκαιρία να εξερευνήσουν και να καλλιεργήσουν την αγάπη τους για τη μουσική. Τα ρεπερτόρια των ομάδων αλλάζουν από χρόνο σε χρόνο και κυμαίνονται από μεσαιωνικά έως σύγχρονα κομμάτια.
 • Shylock University Theatre Center (CUT) – Το Shylock είναι ένας πολιτιστικός σύλλογος που στοχεύει στην προώθηση της τεχνικής-καλλιτεχνικής καινοτομίας στον τομέα της θεατρικής παράστασης. Διοργανώνει εκπαιδευτικά και πειραματικά εργαστήρια, φιλοξενεί επισκεπτόμενες παραγωγές και εκθέσεις και πραγματοποιεί ερευνητικά και παραγωγικά έργα.

Επιπλέον, αν επιλέξετε να ζήσετε στο ιστορικό κέντρο της Βενετίας, σίγουρα θα απολαύσετε τη διαμονή σας τοπικά και βιώσιμα χάρη στο γεγονός ότι οι αποστάσεις είναι διαχειρίσιμες και δεν υπάρχουν αυτοκίνητα ή κίνηση για να ανταγωνιστείτε.

Το Ca' Foscari βοηθά τους φοιτητές καθ' όλη τη διάρκεια της πανεπιστημιακής τους σταδιοδρομίας, προσφέροντας μια σειρά από δάνεια, επιχορηγήσεις και υποτροφίες μέσω του Γραφείου Οικονομικής Βοήθειας . Η εξατομικευμένη υποστήριξη είναι διαθέσιμη σε ξένους φοιτητές, φοιτητές που εργάζονται και φοιτητές με αναπηρίες.

Υποτροφίες

Ως δημόσιο πανεπιστήμιο στην Ευρώπη, το Ca' Foscari όχι μόνο διατηρεί χαμηλά τα δίδακτρα, αλλά παρέχει επίσης στοχευμένη οικονομική βοήθεια σε διεθνείς φοιτητές με υψηλές επιδόσεις.

Το Πανεπιστήμιο Ca' Foscari προσφέρει σε διεθνείς φοιτητές υψηλών επιδόσεων πακέτα ανανεώσιμων υποτροφιών διαφόρων μεγεθών, που κυμαίνονται από 6.500 ευρώ ετησίως για φοιτητές πτυχίου έως 8.000 ευρώ ετησίως για φοιτητές μεταπτυχιακού.

Αυτά τα πακέτα υποτροφιών έχουν σχεδιαστεί για να προσφέρουν υποστήριξη για όλη τη διάρκεια του πτυχίου ενός βραβευμένου. Για να είστε επιλέξιμοι να υποβάλετε αίτηση, θα χρειαστείτε τουλάχιστον 8,5/10 CGPA. Πλήρεις πληροφορίες σχετικά με τα απαραίτητα στην ειδική ιστοσελίδα .

Η περιφερειακή κυβέρνηση προσφέρει επίσης οικονομική βοήθεια για διεθνείς φοιτητές από οικογένειες χαμηλού εισοδήματος για την οποία μπορείτε να κάνετε αίτηση μετά την εγγραφή σας.

Διαμονή

Το Ca' Foscari's Housing Office είναι μια υπηρεσία για Ιταλούς και ξένους φοιτητές, ερευνητές, καθηγητές και διοικητικό προσωπικό που έρχονται να σπουδάσουν ή να εργαστούν στο Ca' Foscari. Προσφέρει χρήσιμες πληροφορίες και επαφές για να βρείτε κατάλληλες και βολικές λύσεις διαμονής στη Βενετία και στην κοντινή περιοχή.

Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα .

Υποστήριξη Καριέρας & Ημέρα Καριέρας

Το Γραφείο Σταδιοδρομίας οργανώνει πρακτική άσκηση και τοποθετήσεις εργασίας τόσο στην Ιταλία όσο και στο εξωτερικό, διοργανώνει επίσης εκθέσεις καριέρας, προγράμματα προσλήψεων και εργαστήρια για να βοηθήσει τους τρέχοντες φοιτητές και τους πρόσφατους πτυχιούχους να αποκτήσουν τις επαγγελματικές δεξιότητες που χρειάζονται για να είναι ανταγωνιστικοί στην αγορά εργασίας.

Η Ημέρα Καριέρας είναι μια ολοήμερη εκδήλωση αφιερωμένη στις προσλήψεις κατά τη διάρκεια της οποίας προπτυχιακοί και πρόσφατοι απόφοιτοι μπορούν να συναντήσουν τους διευθυντές των εταιρειών που συμμετέχουν και να γνωρίσουν τον κόσμο της εργασίας. Οι μαθητές μπορούν να επισκεφθούν τα περίπτερα των εταιρειών, να διανείμουν τα βιογραφικά τους, να λάβουν μέρος σε συνεντεύξεις και να λάβουν πληροφορίες για τις επαγγελματικές ευκαιρίες και τις επιλογές σταδιοδρομίας που τους παρέχονται. Η Ημέρα Καριέρας περιλαμβάνει επίσης μια σειρά από εργαστήρια, σεμινάρια και εταιρικές παρουσιάσεις.

Στατιστική

Το Ca' Foscari έχει περίπου 24.000 φοιτητές και φιλοξενεί πάνω από 1.500 διεθνείς φοιτητές κάθε χρόνο . Με την ακλόνητη πεποίθηση ότι η τριτοβάθμια εκπαίδευση και η έρευνα αιχμής πρέπει να είναι καινοτόμα και διεθνή, το πανεπιστήμιο έχει δημιουργήσει ένα εκτεταμένο ακαδημαϊκό δίκτυο συνεργαζόμενων πανεπιστημίων που εκτείνεται σε όλο τον κόσμο , επιτρέποντάς του να προσφέρει μια ποικιλία από κοινά και διπλά πτυχία πανεπιστημίου και μεταπτυχιακού και άνω. 500 ενεργές συμφωνίες ανταλλαγής με ιδρύματα σε όλο τον κόσμο. Το Ca' Foscari προετοιμάζει επίσης τους μαθητές του για τον ανταγωνιστικό παγκόσμιο χώρο εργασίας και προωθεί μια διεθνή ακαδημαϊκή κοινότητα χωρίς αποκλεισμούς, προσφέροντας προγράμματα σπουδών που διδάσκονται στα αγγλικά τόσο σε προπτυχιακό όσο και σε μεταπτυχιακό επίπεδο.

  Χαρακτηριστικά Πανεπιστημιούπολης

  Η κύρια πανεπιστημιούπολη του Ca' Foscari βρίσκεται στην καρδιά του ιστορικού κέντρου της Βενετίας, αλλά διαθέτει επίσης επιπλέον πανεπιστημιουπόλεις στην ηπειρωτική χώρα.

  Προσφέρει στους μαθητές τη χρήση:

  • 6 βιβλιοθήκες
  • το Σχολείο Διεθνούς Εκπαίδευσης
  • το μεταπτυχιακό Challenge School
  • ένα κέντρο μελέτης γλωσσών: Το κέντρο παρέχει μαθήματα ξένων γλωσσών στα Αγγλικά, Γαλλικά, Ρωσικά, Ισπανικά και Γερμανικά σε διάφορα επίπεδα
  • εκθεσιακούς χώρους
  • ένα θέατρο
  • ένα αθλητικό κέντρο
  • καντίνες: Το πανεπιστήμιο διαθέτει καντίνες σε πολλές τοποθεσίες, τόσο στο ιστορικό κέντρο της Βενετίας όσο και στις ηπειρωτικές πανεπιστημιουπόλεις στο Μέστρε, τη Μαργκέρα και το Τρεβίζο
  • Φοιτητικοί Σύλλογοι
  • γραφεία φοιτητών: π.χ. Η International Welcome Unit προσφέρει ένα ευρύ φάσμα υπηρεσιών για διεθνείς δικαιούχους, όπως καθοδήγηση και βοήθεια για διαδικασίες εγγραφής, αναγνώριση ακαδημαϊκών τίτλων, διαδικασία αίτησης θεώρησης, άδεια παραμονής, φοιτητικές υπηρεσίες, θέματα υγείας και μεταφορά.

   Κατάταξη

   Το Ca' Foscari κατατάσσεται στην τρίτη θέση στην Ιταλία για την αριστεία της έρευνάς του και έχει κερδίσει τόσες πολλές από τις πολυπόθητες ερευνητικές υποτροφίες Marie Curie της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που είναι ένα από τα δέκα πιο επιτυχημένα πανεπιστήμια της Ευρώπης από αυτή την άποψη. Παγκοσμίως, η QS World University Rankings τοποθετεί το Ca' Foscari ανάμεσα στα 100 κορυφαία πανεπιστήμια για τις σύγχρονες γλώσσες, στα κορυφαία 150 για την ιστορία, στα καλύτερα 200 για τη γλωσσολογία και τη γεωγραφία και στα κορυφαία 250 για τα Οικονομικά & Οικονομετρία και τη Λογιστική και Χρηματοοικονομική.

   Τοποθεσίες

   • Venice

    Linguistic Campus Dorsoduro, 3246, 30123, Venice

   • Venice

    Economic Campus San Giobbe, Cannaregio 873, 30121, Venice

    • Venice

     Humanistic Campus Malcanton Marcorà, Dorsoduro 3484/D, 30123, Venice

     • Venice

      Linguistic Campus Ca' Cappello San Polo 2035, Calle del Magazen, 30125, Venice

      • Venice

       Scientific Campus Via Torino 155, 30170, Venice

       • Treviso

        Treviso Campus Palazzo San Paolo, Riviera Santa Margherita 76, 31100, Treviso

        • Roncade

         H-Campus Via Sile 6, 31056, Roncade

         Ερωτήσεις