Keystone logo
China Europe International Business School

China Europe International Business School

China Europe International Business School

Εισαγωγή

Κορυφαία σχολή επιχειρήσεων στην Ασία

China Europe International Business School (CEIBS) , μια κοινή επιχείρηση για τη διαχείριση της εκπαίδευσης, συστάθηκε από την κινεζική κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ) το 1994, με εκτελεστικούς εταίρους της το Πανεπιστήμιο Shanghai Jiao Tong και το EFMD. CEIBS έχει πανεπιστημιουπόλεις στη Σαγκάη, το Πεκίνο, το Σενζέν, την Άκρα στη Γκάνα και τη Ζυρίχη στην Ελβετία.

Ως το μοναδικό σχολείο επιχειρήσεων της Κίνας που προέρχεται από συνεργασία σε επίπεδο κυβέρνησης, το CEIBS δεσμεύεται να εκπαιδεύσει υπεύθυνους ηγέτες με γνώση του "China Depth, Global Breadth" σύμφωνα με το σύνθημά του "Συνειδητότητα, Καινοτομία και Αριστεία". Ηγέτες της κινεζικής κεντρικής κυβέρνησης και της ΕΕ έχουν επαινέσει αντίστοιχα CEIBS ως «κοιτίδα εξαιρετικών στελεχών» και «πρότυπο συνεργασίας ΕΕ-Κίνας».

CEIBS προσφέρει MBA, Finance MBA, EMBA, Global EMBA, Hospitality EMBA, Executive Education και Ph.D. προγράμματα. Φημισμένο για την ακαδημαϊκή του αυστηρότητα, το CEIBS είναι το πρώτο επιχειρηματικό σχολείο στην ηπειρωτική Κίνα που έχει διαπιστευθεί τόσο από το EQUIS όσο και από το AACSB και το μοναδικό σχολείο επιχειρήσεων στην Ασία που έχει καταφέρει ταυτόχρονα να συμπεριληφθεί στη λίστα των 5 κορυφαίων MBA και Financial Times Προγράμματα EMBA.

CEIBSΗ ομάδα των καθηγητών, μεταξύ των καλύτερων στην Ασία, είναι μοναδικά εξοπλισμένη για να προσφέρει έναν συνδυασμό China Depth και Global Breadth τόσο στη διδασκαλία όσο και στην έρευνα. Σχεδόν 70 μέλη ΔΕΠ πλήρους απασχόλησης, ειδικοί σε πέντε κλάδους, εκπροσωπούν περισσότερες από 10 χώρες και περιοχές παγκοσμίως. Προσφέρουν πλούσια εμπειρία από τη διδασκαλία στο εξωτερικό, την έρευνα και την επιχειρηματική πρακτική. Κάθε χρόνο, το σχολείο προσκαλεί επίσης σχεδόν 100 μέλη ΔΕΠ από όλο τον κόσμο να μοιραστούν και να ανταλλάξουν τις πιο ενημερωμένες γνώσεις τόσο εντός όσο και εκτός Κίνας.

Μέχρι σήμερα, η CEIBS έχει περισσότερους από 22.000 αποφοίτους από περισσότερες από 80 χώρες παγκοσμίως και έχει προσφέρει ένα ευρύ φάσμα προγραμμάτων διαχείρισης για περισσότερα από 160.000 στελέχη τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό.

Mimi Thian / Unsplash

126681_photo-1531545514256-b1400bc00f31.jpg

Ενώ βασίζεται στην εμπειρία στο εξωτερικό, το CEIBS είναι αφιερωμένο σε μια σε βάθος ανάλυση των επιχειρηματικών πρακτικών της Κίνας. Μεταξύ της λίστας του 2018 με τους πιο αναφερόμενους ερευνητές από κινεζικά ιδρύματα, 9 από τους ακαδημαϊκούς στην κατηγορία των επιχειρήσεων, της διαχείρισης και της λογιστικής ήταν από το CEIBS . Αυτή είναι η πέμπτη συνεχόμενη χρονιά που ο CEIBS έχει εμφανιστεί σε αυτήν την κατηγορία, δείκτης των ερευνητικών ικανοτήτων του σχολείου σε αυτούς τους τομείς.

Με πρωτοβουλία της CEIBS , η Παγκόσμια Πλατφόρμα για τις υποθέσεις της Κίνας συνέταξε πάνω από 1.200 υποθέσεις με επίκεντρο την Κίνα, θέτοντας ένα στέρεο θεμέλιο για την παροχή ειδικών γνώσεων για την Κίνα. Η έρευνα του σχολείου, η οποία βρίσκεται στην κορυφαία βαθμίδα των έγκυρων κατατάξεων, συνδυάζει την τελευταία θεωρία με την πρακτική γνώση. Τα ερευνητικά του κέντρα παρακολουθούν συνεχώς τις συνεχώς μεταβαλλόμενες επιχειρηματικές πρακτικές σε ζωτικούς τομείς όπως η παγκοσμιοποίηση των κινεζικών επιχειρήσεων, η καινοτομία και η επιχειρηματικότητα, η fintech κ.λπ.

Κάθε χρόνο, σε δεκάδες μεγάλες πόλεις της Ασίας, της Ευρώπης και της Αφρικής, CEIBS αξιοποιεί τις παγκόσμιες γνώσεις και σοφία για να φιλοξενεί υψηλού επιπέδου ακαδημαϊκά και βιομηχανικά φόρουμ. Αυτές οι εκδηλώσεις επικεντρώνονται σε βασικούς κλάδους και επίκαιρα θέματα, όπως η αυτοκινητοβιομηχανία, η υγειονομική περίθαλψη, το διαδίκτυο, οι επώνυμες μάρκες, η οικογενειακή επιχείρηση και η κληρονομιά, η καινοτομία και η επιχειρηματικότητα και πολλά άλλα. Σύμφωνα με τις τρέχουσες τάσεις για «μαζική επιχειρηματικότητα & καινοτομία», CEIBS εγκαινίασε την Πλατφόρμα Επιχειρηματικότητας (E-Platform), για τη δημιουργία ενός οικοσυστήματος επιχειρηματικότητας και καινοτομίας μέσω του ισχυρού δικτύου αποφοίτων του σχολείου και των παγκόσμιων πόρων, ενσωμάτωση εκπαιδευτικών προγραμμάτων, επιχειρηματική καθοδήγηση και υπηρεσίες, επώαση και χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες σε ένα οργανικό σύστημα που συνοδεύει CEIBS επιχειρηματίες σε κάθε βήμα καθώς προχωρούν, για να συμβάλει τελικά στη στρατηγική της Κίνας για «μαζική επιχειρηματικότητα και καινοτομία» και τον οικονομικό της μετασχηματισμό.

Τα τελευταία 25 χρόνια, το CEIBS αναπτύχθηκε παράλληλα με την κινεζική οικονομία. Τα επόμενα χρόνια, το σχολείο θα συνεχίσει να δίνει έμφαση στην καινοτομία, τον μετασχηματισμό και την παγκοσμιοποίηση της κινεζικής οικονομίας προκειμένου να διευκολύνει την παγκόσμια οικονομική συνεργασία.

126682_Info.png

Οραμα και αποστολή

Η CEIBS Αποστολή: Εκπαίδευση υπεύθυνων ηγετών με γνώση του "China Depth, Global Breadth".

Το CEIBS Όραμα: Να γίνει το πιο σεβαστό διεθνές σχολείο επιχειρήσεων συνδέοντας την Ανατολή και τη Δύση στη διδασκαλία, την έρευνα και τις επιχειρηματικές πρακτικές και προωθώντας την κοινωνική και οικονομική ανάπτυξη της Κίνας μέσω της δημιουργίας και της διάδοσης γνώσεων με μεγάλη επίδραση.

CEIBS Συνεργάτες

Κατά την ίδρυση του CEIBS , τα συμβαλλόμενα μέρη της επίσημης σύμβασης ίδρυσης ήταν το Πανεπιστήμιο Shanghai Jiao Tong και το Ευρωπαϊκό Foundationδρυμα για τη Διοικητική Ανάπτυξη (EFMD). Αυτοί οι οργανισμοί συνεχίζουν να παρέχουν τις θεσμικές εγγυήσεις που καθιστούν CEIBS ένα κέντρο αριστείας στη διαχείριση και την έρευνα επιχειρήσεων στην Ασία και παγκοσμίως.

Πάνω από εκατό ετών, το Πανεπιστήμιο Shanghai Jiaotong είναι ένα από τα κορυφαία πανεπιστήμια στην Κίνα. Έχει εκτεταμένες και μακροχρόνιες επαφές με επιχειρήσεις στη χώρα και έτσι είναι σε θέση να διευκολύνει CEIBS με τον κινεζικό εταιρικό κόσμο.

Το EFMD, με έδρα τις Βρυξέλλες, στο Βέλγιο, είναι ένας παγκόσμιος, μη κερδοσκοπικός, οργανωμένος οργανισμός, αφιερωμένος στην ανάπτυξη της διαχείρισης. Αναγνωρισμένο παγκοσμίως ως φορέας διαπίστευσης για σχολές επιχειρήσεων, προγράμματα σχολείων επιχειρήσεων και εταιρικά πανεπιστήμια. Με την υποστήριξη περισσότερων από 900 μελών σε περισσότερες από 90 χώρες και περιοχές, το EFMD λειτουργεί ως καταλύτης για την προώθηση και την ενίσχυση της αριστείας στην ανάπτυξη της διοίκησης παγκοσμίως.

Τοποθεσίες

 • Pudong

  Hong Feng Lu,699号, 201203, Pudong

 • Beijing

  Building 20, Zhongguancun Software Park, 8 Dongbeiwang West Road, Haidian District, 100193 , Beijing

 • Shenzhen

  Suite 10A, Taihua Wutong Industrial Park, Gushu Development Zone, Hangcheng sub-district, Baoan, 518026 , Shenzhen

 • Zürich

  Zurich Institute of Business Education, Hirsackerstrasse 46, P.O. Box, CH-8810, , Zürich

 • Accra

  5 Monrovia Road, East Legon, , Accra

Προγράμματα

  Το ίδρυμα προσφέρει επίσης:

  Ερωτήσεις