Keystone logo
CentraleSupélec

CentraleSupélec

CentraleSupélec

Εισαγωγή

CentraleSupélec είναι ένα δημόσιο ίδρυμα υπό υπουργικό καταστατικό, αφιερωμένο στις επιστήμες και τη μηχανική. Αυτός ο χάρτης μοιράζεται μεταξύ του Υπουργείου Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, Έρευνας και Καινοτομίας και του Υπουργείου Οικονομίας, Βιομηχανίας και Ψηφιακών Τεχνολογιών.

CentraleSupélec ιδρύθηκε επίσημα την 1η Ιανουαρίου 2015, συγκεντρώνοντας δύο κορυφαίες σχολές μηχανικών στη Γαλλία. Ecole Centrale Paris και Supélec. Η συνεργασία μεταξύ των δύο grandes écoles μας, όπως είναι γνωστές στο γαλλικό σύστημα, αποκτούσε σταδιακά δυναμική από το 2009, με διαρκή συμμαχία σε τρεις βασικούς τομείς: εκπαίδευση μηχανικής, εκπαίδευση στελεχών και έρευνα.

Από το 1969, τα σχολεία μας μοιράζονται την ίδια διαδικασία εισαγωγής. μέσω ανταγωνιστικών εισαγωγικών εξετάσεων. Οι ομοιότητες στους αντίστοιχους φοιτητικούς πληθυσμούς μας οδήγησαν φυσικά σε μια ορισμένη αρμονία όσον αφορά την προσέγγισή μας στην καινοτομία, την επιχειρηματικότητα, τη διεθνοποίηση και την ανάπτυξη ηγεσίας. Το ταξίδι μας προς το να γίνουμε CentraleSupélec , μας επέτρεψε να εδραιώσουμε την έρευνά μας για να καλύψει όλες τις επιστήμες της μηχανικής και των συστημάτων.

Σήμερα διαθέτουμε πολλές πανεπιστημιουπόλεις σε όλη τη χώρα. στην περιοχή του Παρισιού, του Μετς και της Ρεν. Έχουμε 4200 φοιτητές και 370 μέλη ΔΕΠ και ερευνητές, οι οποίοι αλληλεπιδρούν με το παγκόσμιο δίκτυό μας: τρεις διεθνείς πανεπιστημιουπόλεις (Κίνα, Ινδία και Μαρόκο) και πέντε συνδεδεμένα εργαστήρια (Βραζιλία, Καναδάς, Ηνωμένες Πολιτείες και Κίνα). Έχουμε επίσης επιτυχημένες συνεργασίες με 176 διεθνή πανεπιστήμια και 140 εταιρικά ιδρύματα. Η ακαδημαϊκή και ερευνητική μας αριστεία είναι φωλιασμένη στις σταθερές και γόνιμες συνεργασίες μας με μεγάλα εθνικά ιδρύματα όπως το CNRS, το CEA, το INRIA, το ISERM και το ONERA.

Μια ολοκληρωμένη ακαδημαϊκή προσφορά γνωστή για την αριστεία

CentraleSupélec είναι ένα ίδρυμα παγκόσμιας κλάσης με τέσσερις βασικές δραστηριότητες:

 • Το διάσημο πρόγραμμα Ingénieurs Généralistes (επί του παρόντος κάτω από τις πίστες Centrale και Supélec αντίστοιχα).
 • Έρευνα στις επιστήμες της μηχανικής και των συστημάτων.
 • Το Διδακτορικό Πρόγραμμα, με το ζωντανό δίκτυο οκτώ διδακτορικών σχολών καθώς και ένα πρόγραμμα μεταπτυχιακών σπουδών.
 • Το πρόγραμμα Εκπαίδευσης Στελεχών που περιλαμβάνει Εξειδικευμένα Μεταπτυχιακά (σε 23 θεματικές ενότητες) και Πιστοποιητικά Στελεχών.

Ένα νέο πρόγραμμα μηχανικής το 2018

Το 2018 παρουσιάσαμε το νέο Πρόγραμμα Σπουδών Μηχανικής CentraleSupélec . Έχει σχεδιαστεί για να δώσει έμφαση στην οργάνωση φοιτητών σε ένα ακαδημαϊκό πρόγραμμα ανάπτυξης δεξιοτήτων. ένα πρόγραμμα που στοχεύει στη δημιουργία τεχνογνωσίας, την προώθηση της αυτονομίας και την ανάπτυξη της σταδιοδρομίας από την αρχή.

Στο επίκεντρο αυτού του προγράμματος βρίσκεται ο συνδυασμός των θεμελιωδών και των εφαρμοσμένων επιστημών, που προσεγγίζονται από μια σύνθετη προοπτική μέσα σε ένα πολυεπιστημονικό πλαίσιο. Αυτοί οι κλάδοι περιλαμβάνουν τα μαθηματικά, τη φυσική, την επιστήμη και τεχνολογία υπολογιστών, την ενέργεια, τη μηχανική και τη βιομηχανική μηχανική.

Το CentraleSupélec ανταποκρίνεται στις ανάγκες της παγκόσμιας επιστημονικής κοινότητας για τη διαμόρφωση και την υποστήριξη των μαθητών μας, στο πλαίσιο των τρεχουσών αναγκών της κοινωνίας, ενώ την οδηγεί σε μελλοντικές τροχιές. Το όραμά μας είναι όλου του μηχανικού. Αυτός που έχει ανεξάρτητη σκέψη και είναι κοινωνικά και περιβαλλοντικά υπεύθυνος. Είτε πρόκειται για δημιουργό είτε για ηγέτη επιχείρησης, ο απόφοιτος CentraleSupélec , θα είναι σε θέση να συνδυάσει την επιστημονική αριστεία, την τεχνική εξειδίκευση και ένα ανοιχτό πνεύμα που βασίζεται στις αξίες του ανθρωπισμού, του σεβασμού, της κοινής χρήσης και της συνεργασίας. αξίες που μας καθορίζουν ως θεσμό». Romain Soubeyran, Πρόεδρος του CentraleSupélec .

Ένας κορυφαίος δημόσιος φορέας με διεθνές δίκτυο

Κατατάσσεται μεταξύ των 200 κορυφαίων πανεπιστημίων παγκοσμίως από την QS, έχουμε ένα δίκτυο 176 πανεπιστημίων συνεργατών σε 45 χώρες και 80 συμφωνίες διπλού πτυχίου. Ο διεθνής φοιτητικός μας πληθυσμός ανέρχεται στο 30%, με 24% επίσης διεθνή μέλη ΔΕΠ. Έχουμε ένα δίκτυο αποφοίτων 35.000 ατόμων σε όλο τον κόσμο.

Συνεχίζουμε επίσης να αναπτύσσουμε την παρουσία μας στην Κίνα, την Ινδία και άλλες μεγάλες χώρες του μέλλοντος. Το 2005, η Ecole Centrale Paris, μαζί με την Groupe Ecole Centrale, έγιναν η πρώτη κορυφαία γαλλική σχολή μηχανικών που εξήγαγε το παιδαγωγικό της μοντέλο στο εξωτερικό, με τη δημιουργία της Ecole Centrale Pekin στην Κίνα. Το 2014, η Mahindra Ecole Centrale κυκλοφόρησε στην Ινδία και το 2015, η Ecole Centrale Casablanca κυκλοφόρησε στο Μαρόκο. Εκτός από τις πανεπιστημιουπόλεις μας στο εξωτερικό, έχουμε επίσης ενεργές συνεργασίες με ακαδημαϊκά και ερευνητικά ιδρύματα σε όλο τον κόσμο, με πέντε συνδεδεμένα διεθνή εργαστήρια στην Κίνα, τις Ηνωμένες Πολιτείες, τη Σιγκαπούρη και τον Καναδά.

Δημιουργούμε έτσι μια παγκόσμια ομάδα σχολείων και διασυνδεδεμένων εργαστηρίων, την οποία σκοπεύουμε να επεκτείνουμε περαιτέρω τα επόμενα χρόνια. Πιο πρόσφατα, τον Οκτώβριο του 2015, ο Όμιλος École Centrale υπέγραψε Μνημόνιο Συνεργασίας με το Πανεπιστήμιο του Σάο Πάολο για το άνοιγμα ενός σχολείου στη Βραζιλία. Εργαζόμαστε επίσης πάνω στην ιδέα μιας νοτιοαφρικανικής Ecole Centrale στον Μαυρίκιο.

Μια κορυφαία σχολή μηχανικών στο Πανεπιστήμιο Paris-Saclay

CentraleSupélec υπήρξε σχολείο-κλειδί για τον καθορισμό του έργου Université Paris-Saclay, την ανάπτυξη των Διδακτορικών Σχολών του, το μεταπτυχιακό του πρόγραμμα, καθώς και τη δημιουργία του σήματος μιας Πρωτοβουλίας Αριστείας (IDEX).

Ως κορυφαία σχολή μηχανικών στο Πανεπιστήμιο Paris-Saclay, εμείς:

 • συνδιευθύνουν πέντε διδακτορικές σχολές: Interfaces, SMEMG, STIC, EOBE και Mathematics Jacques Hadamard
 • προσφέρουν ένα ευρύ φάσμα θεμάτων στο πλαίσιο των μεταπτυχιακών προγραμμάτων. Μεταξύ 2015 και 2019, το πρόγραμμα αναδιαρθρώθηκε περίπου 14 τίτλους και 40 μαθήματα
 • συμμετέχουν σε 6 εργαστήρια αριστείας (LABEX) και 2 εξοπλισμούς αριστείας (EQUIPEX)
 • συνεργάζεται με ηθοποιούς υψηλού προφίλ στο Plateau de Saclay (EDF R & D, CEA, CNRS, IRT SystemX, κ.λπ.)

Ένα σχολείο για το μέλλον

Ο κόσμος μας βιώνει μια άνευ προηγουμένου αλλαγή, ειδικά μέσω ψηφιακών επαναστάσεων και μαζικών δεδομένων. Αυτοί οι μετασχηματισμοί στην κοινωνία δεν είναι μόνο πραγματικοί, αλλά φέρνουν μαζί τους τεράστιες προκλήσεις που θα πρέπει να αντιμετωπίσουν οι μηχανικοί μας του μέλλοντος.

Χρειαζόμαστε μηχανικούς που μπορούν να χειριστούν προβλήματα σε όλο και πιο περίπλοκα συστήματα, χρειαζόμαστε μηχανικούς που μπορούν να σκέφτονται επιστημονικά και, τέλος, χρειαζόμαστε μηχανικούς που είναι πραγματικά καινοτόμοι. Το όραμά μας στο CentraleSupélec για τους αποφοίτους μας είναι να είναι σε θέση να φέρουν σε επαφή διαφορετικούς τομείς εξειδίκευσης, να δημιουργήσουν νέες λύσεις, να ξεκινήσουν και να επικαλεστούν την αλλαγή. Αποστολή μας είναι οι απόφοιτοί μας να εισέλθουν στην επαγγελματική ζωή με έμφαση στην ηθική, την υπευθυνότητα και τον πολίτη, καθώς και με αφοσιωμένο διάλογο και δράσεις για κοινωνικο-περιβαλλοντικά ζητήματα.

Είμαστε το σχολείο αυτού του μεταβαλλόμενου κόσμου, είμαστε από το 1829. Σε κάθε στάδιο της ιστορίας μας, έχουμε προσαρμόσει και προσαρμόσει το πρόγραμμα σπουδών και την έρευνά μας ώστε να ταιριάζουν με την εποχή, να αλλάζουν με την εποχή και κυρίως, οι μηχανικοί μας έχουν καθορίσει την εποχή τους και θα συνεχίσουν να το κάνουν στο μέλλον.

Διαμορφώνουμε το μέλλον με:

 • εκπαίδευση διεπιστημονικών μηχανικών-επιχειρηματιών και ειδικών σε πολύπλοκα συστήματα
 • ανάπτυξη καινοτόμων ερευνητικών απαντήσεων σε σημαντικές τεχνολογικές, οικονομικές, κοινωνικές και περιβαλλοντικές προκλήσεις
 • δίνοντας τη δυνατότητα στους επαγγελματίες να αποκτήσουν τις δεξιότητες που χρειάζονται για να προσαρμοστούν στην αλλαγή και να κάνουν τις επιχειρήσεις τους πιο ανταγωνιστικές

Στατιστική

 • 4300 φοιτητές συμπεριλαμβανομένων 3200 στο πρόγραμμα σπουδών της μηχανικής
 • 400 ερευνητές και μέλη ΔΕΠ
 • 70 διδακτικό προσωπικό
 • 482 μη διδακτικό προσωπικό
 • Προϋπολογισμός 105 εκατ. ευρώ
 • 3 πανεπιστημιουπόλεις στη Γαλλία.
 • 105 000 m2 αριστείας και καινοτομίας στο Saclay.

  Κατάταξη

  Είμαστε:

  • κατατάσσεται μεταξύ των καλύτερων πανεπιστημίων στον κόσμο. 177η από QS;
  • κατατάσσεται στην 28η θέση από την QS και στην 35η θέση από την THE όσον αφορά την απασχολησιμότητα.

  Το δίκτυο αποφοίτων CentraleSupélec αποτελείται από 35.000 αποφοίτους, σε μια σειρά τομέων σε πέντε ηπείρους.

  Το CentraleSupélec είναι επίσης ιδρυτικό μέλος του Université Paris-Saclay, του TIME Network και της Alliance 4Tech, εκτός από στρατηγικός συνεργάτης του ESSEC Business School και κατέχει την προεδρία του Groupe École Centrale.

  Τοποθεσίες

  • Gif-sur-Yvette

   Rue Joliot Curie,3, 91190, Gif-sur-Yvette

   Ερωτήσεις