Keystone logo
© Domus Academy
Centro Studi Panta Rei

Centro Studi Panta Rei

Centro Studi Panta Rei

Εισαγωγή

Centro Studi Panta Rei

Για την ολοκλήρωση μεταξύ Ψυχολογίας, Ιατρικής και Νευροεπιστήμης

Η Επαγγελματική Ένωση του Centro Studi Panta Rei ιδρύθηκε το 1997 στην επαρχία Como της Ιταλίας με τη θέληση του Foglia Manzillo Maria Cristina (ψυχολόγο, ψυχοθεραπευτή και γιατρό) που είναι εγγεγραμμένος στο Μητρώο Ψυχολόγων της Λομβαρδίας (αριθ. 03/4845) (Νο. 6539) και Nasti Nunzio (ψυχολόγος και ψυχοθεραπευτής) που είναι εγγεγραμμένοι στο Μητρώο Ψυχολόγων της Λομβαρδίας (αρ. 03/4998) .Το Κέντρο δημιουργήθηκε με τη θέληση δύο ψυχοθεραπευτών (Nasti Nunzio και Foglia Manzillo Μαρία Κριστίνα) μεγάλωσαν μαζί κατά τα χρόνια του Πανεπιστημίου και τα επόμενα 4 χρόνια του μεταπτυχιακού σχολείου και τα οποία εν τω μεταξύ παντρεύτηκαν.

Το όνομα του Κέντρου Μελετών δεν επιλέχθηκε τυχαία. Η φράση "Πάντα Ρέι" αναφέρεται άμεσα στην αρχαία ελληνική φιλοσοφία και σε ένα συγκεκριμένο φιλόσοφο, τον Ηράκλειτο. Η φράση μεταφράζεται συνήθως στα ιταλικά ως "όλα ροές" ή "όλα γίνονται." Επιλέχθηκε επειδή ταιριάζει τόσο στις επιλογές της ζωής μας όσο και στο θέμα μας.

Έχουμε κάνει "Everything Changes" ένα σημείο αναφοράς για τις ζωές μας. Στην πραγματικότητα, συμφωνήσαμε σε αυτό: "Αν κάτι στη ζωή μας δεν μας ικανοποιεί, αξίζει να προσπαθήσουμε να το αλλάξουμε". Δεν θέλαμε να ζήσουμε λύπη για το ότι δεν είχαμε το θάρρος.

Ως νέοι, που δεν είμαστε ικανοποιημένοι από τον τόπο όπου ζούμε (πρώην "Καμπανία Φέλιξ"), αποφασίσαμε να έρθουμε προς Βορρά, επιλέξαμε το Κόμο, ένα εντελώς άγνωστο μέρος: γνωρίζαμε ότι, για αυτή την απόφαση, θα είχαμε πληρώσει ή κέρδισε Στην αρχή, πληρώσαμε πολύ, σε ορισμένες χρονικές στιγμές πάρα πολύ, αλλά στη συνέχεια, με το πέρασμα του χρόνου, ήμασταν ευχαριστημένοι τόσο από την απόφαση που ελήφθη όσο και από το γεγονός ότι κατάφερε να αντέξει τον πόνο και να χτίσει το Κέντρο μας. μετά από τούβλο, με άπειρη υπομονή, το μικρό μας έργο αυξάνεται. Η εμπειρία μας δεν διαφέρει από την πορεία της ψυχοθεραπείας με τις προβλέψιμες δυσκολίες να σπάσουμε κάποιες ρίζες για να φτιάξουμε νέες, με τις προσπάθειες να κατεδαφιστούν και να ξαναχτίσουν, να διευρύνετε και να αλλάξετε τον ορίζοντα σας. Πιστεύουμε ότι στην πραγματικότητα δεν μπορούσαμε να εισαγάγουμε τον εαυτό μας στους ασθενείς χωρίς να έχουμε το θάρρος να αλλάξουμε αυτό που δεν μας άρεσε. ή θα μπορούσαμε να οδηγήσουμε κάποιον άλλο σε ένα ταξίδι που είχαμε αποφύγει;

Και έτσι προσπαθούμε να ενσωματώσουμε όσα δίδαξε το επάγγελμά μας και να αξιοποιήσουμε με τον καλύτερο τρόπο τα όργανα που μας προμήθευσε.

Ο τρόπος που βλέπουμε την αλλαγή δεν είναι ακραίο, όπως και τίποτα που μας χαρακτηρίζει. Δεν έχουμε καμία ακραία προοπτική. Είμαστε πεπεισμένοι ότι η αλλαγή πάρα πολύ είναι σαν να μην αλλάζει.

Η αποστολή μας

Μας αρέσει το επιστημονικό πνεύμα επειδή είναι δυνητικά δημοκρατικό, έχει μια συλλογική ψυχή, είναι ανοιχτό να αλλάξει προς το συμφέρον της γνώσης. Γράφουμε "δυνητικά" γιατί η επιστήμη γίνεται από επιστήμονες που είναι ανθρώπινα όντα και εισάγει τις αδυναμίες μας στον επιστημονικό τομέα.

Αγαπάμε την ψυχολογία, την ιατρική και τη νευροεπιστήμη. Είμαστε πολύ ελκυσμένοι από την ικανότητα του ανθρώπου να αντιμετωπίζει δύσκολες καταστάσεις, να μπορεί να σηκωθεί μετά από μια βαριά θόρυβο. Μας αρέσει η ανθεκτικότητα (η ικανότητα του ανθρώπου να αντιμετωπίσει τις αναπόφευκτες δυσκολίες της ζωής με ένα εποικοδομητικό πνεύμα). Αυτός είναι ο λόγος που μελετήσαμε τα θέματα που αναφέρθηκαν παραπάνω και είναι γεμάτος θαυμασμό για τις νέες ανακαλύψεις της αδιανόητης νευροεπιστήμης για ένα μεγάλο μέρος της παλιάς επιστήμης που έχει αντιταχθεί και εξακολουθεί να μην ενσωματώνει τις νέες ανακαλύψεις στην καθημερινή κλινική της πρακτική.

Μας αρέσει να φροντίζουμε τους άλλους (δεν πρέπει να χειραγωγούνται ή να εκμεταλλεύονται οι άλλοι, ή οι δικηγόροι των αιτιών που χάνονται στην αρχή, προσοχή!). Πιστεύουμε ότι οι καλές κοινωνικές σχέσεις είναι ένα όμορφο γόνιμο έδαφος για την ανθρώπινη γαλήνη. Αυτό είναι για εμάς.

Η φύση είναι ένα άλλο από τα συμφέροντά μας. Προσπαθούμε να μολύνουμε λιγότερο, να ανακυκλώσουμε καλύτερα, να χρησιμοποιήσουμε την κομποστοποίηση στο σπίτι μας, να αγοράσουμε τρόφιμα "μηδενικών χιλιομέτρων" από τους τοπικούς παραγωγούς, να ενθαρρύνουμε τις μεθόδους βιολογικής γεωργίας, να εκμεταλλευτούμε έναν περίπατο για να καθαρίσουμε ένα μονοπάτι επιτρέποντας πίσω).

Τα κύρια μας συμφέροντα:

ψυχολογία

Παρόλο που ειδικεύονται στην ψυχοθεραπεία γνωστικής συμπεριφοράς, η οποία είναι η βάση της επαγγελματικής προετοιμασίας μας, δεσμευόμαστε να αναγνωρίσουμε την αξιόλογη θέση τους στις ψυχολογικές κλινικές σε πολλές άλλες προσεγγίσεις. Αυτό κάνει τα μονοπάτια συμβουλευτικής μας να "διεγείρουν" και να "εμπλέκονται" τόσο για τους μαθητές όσο και για τους δασκάλους, αλλά και "προκλητική".

ιατρική

Ένα πάθος αισθητό τόσο από την ψυχολογία.

Οι μελέτες ήταν και εξακολουθούν να είναι συναρπαστικές για τη Μαρία Κριστίνα, η οποία εμπλέκεται σε ένα μακρύ ταξίδι λόγω σοβαρών προβλημάτων υγείας που την έχουν δει τόσο ως φοιτητής όσο και ως άρρωστη γυναίκα που νοσηλεύεται σε διάφορα τμήματα.

Αυτό δημιουργεί τον λόγο για πόνο αν μερικές φορές παρατηρούμε συμπεριφορές στην ιατρική που δεν συμβαδίζουν ακριβώς με αυτό που κάποιος θα ήθελε να είναι "η κομψότητα και ο επαγγελματισμός του ιατρικού επαγγέλματος".

Νευροεπιστήμες

Η αγάπη για τη λειτουργία του σώματος και του νου βλέπει την υψηλότερη έκφραση τους προς το συμφέρον της νευροεπιστήμης στη βάση της οποίας είναι οι σύγχρονες μελέτες για το σχηματισμό κυκλωμάτων εγκεφάλου κατά τη διάρκεια της ζωής και την πλαστικότητα του ιδίου. Υπάρχουν αβίαστα και αντιπαραβαλλόμενα σενάρια για αιώνες στην ιατρική και στην «κλασική» νευρολογία για την ικανότητα του εγκεφάλου να επαναπρογραμματίζει και να αντιμετωπίζει τις αντιξοότητες που συμβαίνουν, ακόμη και αν είναι αποτέλεσμα ενός εγκεφαλικού επεισοδίου που συνέβη πριν από πολλά χρόνια. Οι προοπτικές είναι πολύ ελπιδοφόρες για το μέλλον των ασθενειών και των νευρολογικών συνθηκών που θεωρούνται για αιώνες αμετάβλητες.

Τοποθεσίες

  • Milan

    PIAZZA IRNERIO, 2 , 20146, Milan

Ερωτήσεις