Keystone logo
© CESI
CESI - École d'Ingénieurs

CESI - École d'Ingénieurs

CESI - École d'Ingénieurs

Εισαγωγή

Αριστεία έξω από το κουτί

Η CESI, μια Μεταπτυχιακή Σχολή Μηχανικών που ιδρύθηκε το 1958 από βιομηχανικές εταιρείες, έχει σήμερα 28.000 φοιτητές σε 25 πανεπιστημιουπόλεις σε όλη τη Γαλλία, εξοπλισμένο με υπερσύγχρονο εκπαιδευτικό εξοπλισμό, 106.000 αποφοίτους, 8.000 συνεργαζόμενες εταιρείες και 130 συνεργασίες με πανεπιστήμια σε όλη τη Γαλλία. κόσμος.

Το CESI έχει αναπτύξει ένα μοναδικό μοντέλο στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Η Μεταπτυχιακή Σχολή Μηχανικών μας βοηθά τους φοιτητές της σε τομείς όπως

 • Βιομηχανία & Καινοτομία
 • Μηχανική Πληροφορικής και Λογισμικού/Ψηφιακή Τεχνολογία
 • Ποιότητα, Ασφάλεια, Περιβάλλον και Βιώσιμη Ανάπτυξη
 • Πολιτικών Μηχανικών και Κατασκευών

μέσω της προσφοράς κατάρτισης που περιλαμβάνει τα ακόλουθα προγράμματα: Πρόγραμμα 'Grande École', Πτυχίο, Επαγγελματικό Μεταπτυχιακό, Executive Μεταπτυχιακά Προγράμματα®, Executive Programs, Ph.D. Πρόγραμμα και Προγράμματα για Διεθνείς Φοιτητές. Πεπεισμένη για την ανάγκη συνδυασμού της επιστήμης και της τεχνολογίας με τις κοινωνικές επιστήμες, το CESI ξεχωρίζει επίσης λόγω των προγραμμάτων του στους Ανθρώπινο Δυναμικό και τη Διοίκηση.

Επιλογή των Διεθνών Προγραμμάτων του CESI

Ως διεθνής, γαλλόφωνος και αγγλόφωνος φοιτητής, έχετε την ευκαιρία να σπουδάσετε διαφορετικά προγράμματα CESI στη Γαλλία, ανάλογα με το επίπεδο εκπαίδευσής σας, που κυμαίνονται από προπτυχιακά έως μεταπτυχιακά ή ισοδύναμα πτυχία που αποκτήθηκαν στο εξωτερικό:

 • Πρόγραμμα «Grande École» (Μεταπτυχιακό)
 • Master’s Degree in Engineering
 • Μεταπτυχιακό στη Πληροφορική
 • Executive Post-Graduate Programs®

Ορισμένα από τα προγράμματά μας προσφέρουν ένα λεγόμενο προπαρασκευαστικό έτος, δίνοντάς σας τη δυνατότητα να βελτιώσετε τις ακαδημαϊκές ή τις γλωσσικές σας δεξιότητες και, ως εκ τούτου, να σας διευκολύνει να συνεχίσετε τις σπουδές σας: Μηχανικός Πτυχίο Pathway .

Επειδή το να σας καλωσορίσουμε είναι μια από τις δεσμεύσεις της CESI, οι ομάδες μας θα σας υποστηρίξουν στην προετοιμασία της άφιξής σας και στη φροντίδα όλων των διοικητικών διαδικασιών, όποιο πρόγραμμα κι αν επιλέξετε.

Η διεθνής πτυχή βρίσκεται στο επίκεντρο του στρατηγικού και εκπαιδευτικού μας σχεδίου. Ποιος είναι ο στόχος; Για να σας προσφέρει μια πραγματικά πολυπολιτισμική εμπειρία, μια ευκαιρία να διευρύνετε τους ορίζοντές σας και ένα παράθυρο στην αγορά εργασίας στη Γαλλία και στο εξωτερικό. Όλα τα εκπαιδευτικά προγράμματα CESI πληρούν τα ευρωπαϊκά και διεθνή πρότυπα, ιδίως με τον διαχωρισμό του ακαδημαϊκού έτους σε εξάμηνα ή την παροχή πιστωτικών μονάδων ECTS. Επιπλέον, η CESI είναι κάτοχος του χάρτη ERASMUS+ και συνεργάζεται με πολλούς διεθνείς παίκτες όπως το Campus France ή το CDIO Initiative.

Στατιστική

Βασικά στοιχεία

 • 60 χρόνια εμπειρίας στην εκπαίδευση μηχανικών
 • 106.000 απόφοιτοι
 • 28.000 εκπαιδευμένοι φοιτητές κάθε χρόνο στις 25 πανεπιστημιουπόλεις μας
 • 9 Executive Post-Graduate Programs® πιστοποιημένα από το CGE
 • 130 συνεργαζόμενα πανεπιστήμια σε όλο τον κόσμο
 • 8.000 συνεργαζόμενες εταιρείες

  Χαρακτηριστικά Πανεπιστημιούπολης

  25 πανεπιστημιουπόλεις στη Γαλλία

  Το CESI καλύπτει ολόκληρη τη γαλλική επικράτεια με τις 25 πανεπιστημιουπόλεις του.

  Ενώσεις γεμάτες εμπειρία για να αναπτύξετε τις δεξιότητές σας

  Το BDE (Συμβούλιο Σπουδαστών) και το BDS (Συμβούλιο Αθλητισμού) συμβάλλουν στην κοινοτική ζωή στην πανεπιστημιούπολη. Εκλέγεται κάθε χρόνο από τους φοιτητές, το BDE είναι υπεύθυνο για όλες τις εκδηλώσεις στην πανεπιστημιούπολη.

  Υπάρχουν πάνω από 100 σύλλογοι και ενώσεις στις 25 πανεπιστημιουπόλεις μας.

  Χάρη σε αυτές τις δραστηριότητες, οι μαθητές αναπτύσσουν πρόσθετες δεξιότητες.

  Οι μαθητές μπορούν να ηγηθούν ή να συμμετάσχουν σε ποικίλες δραστηριότητες και να συμμετέχουν σε διάφορες αθλητικές, πολιτιστικές ή ανθρωπιστικές εκδηλώσεις, συχνά σε εθνική κλίμακα:

  • Συμμετοχή σε διαγωνισμούς των Grandes Écoles: e=M6, Course Croisière de l'EDHEC, Euromanager, 4L Trophy, 24H de Stan, Coupe de France de robotique, Défi H, Challenge du Monde des Grandes Ecoles.
  • Οργάνωση ανθρωπιστικών αποστολών: πόσιμο νερό στη Νικαράγουα, βιβλιοθήκη στο Μεξικό, αλληλοβοήθεια για την Αϊτή.
  • Πολιτιστικές και αθλητικές δραστηριότητες: μουσική, καρτ, ποδόσφαιρο, βόλεϊ, σάλσα, οργάνωση Σαββατοκύριακων (σκι, ευρωπαϊκές πρωτεύουσες).

  Οι πανεπιστημιουπόλεις μας συμμετέχουν επίσης στις ErasmusDays και προσφέρουν μια σειρά από ευρωπαϊκές και διεθνείς εκδηλώσεις καθ' όλη τη διάρκεια του έτους, που συχνά διοργανώνονται από τους φοιτητές μας.

  Το Σεμινάριο Ένταξης

  Η χρονιά ξεκινά με ένα σεμινάριο εκπαιδευτικής ένταξης στην πανεπιστημιούπολη. Αυτό το σεμινάριο σάς επιτρέπει να γνωρίζετε την τάξη σας και τις μεθόδους διδασκαλίας βάσει προβλημάτων και έργων που χρησιμοποιούνται στο σχολείο.

  The Integration Weekend (WEI)

  Κάθε χρόνο, μια ομάδα διοργανώνει το WEI. Αυτή η βασική εκδήλωση συγκεντρώνει νέους φοιτητές και μαθητές ανώτερων ετών από κάθε πανεπιστημιούπολη για να τους βοηθήσει να ενσωματωθούν πιο εύκολα.

  Ένα εξαιρετικό μέρος επιλέγεται πάντα για το WEI, όπου προσφέρονται πολλές αθλητικές και ψυχαγωγικές δραστηριότητες!

   Εισαγωγές

   Προπτυχιακό επίπεδο

   Το Προπτυχιακό Επίπεδο (πενταετές πρόγραμμα μηχανικής) είναι προσβάσιμο μετά από δίπλωμα επιστημονικής ή τεχνολογικής δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ισοδύναμο με τη γαλλική δευτεροβάθμια εκπαίδευση.

   Το πρόγραμμα αποτελείται από δύο έτη προπτυχιακών σπουδών (που δεν οδηγούν σε πτυχίο), ακολουθούμενα από τρία χρόνια σε πρόγραμμα μηχανικής, που οδηγούν σε πτυχίο μηχανικού (Master's Degree).

   Μεταπτυχιακό Επίπεδο

   Το Μεταπτυχιακό Επίπεδο (τριετές πρόγραμμα μηχανικής) οδηγεί σε πτυχίο μηχανικού (Master's Degree). Είναι προσβάσιμο μετά από πτυχίο Bachelor, Bachelor's Degree (bac+3) ή CPGE (προπτυχιακά μαθήματα για την τριτοβάθμια εκπαίδευση), καθώς και ορισμένα προπτυχιακά πτυχία bac +2 (Μαθήματα επαγγελματικής κατάρτισης (BTS), τεχνικά πτυχία (BUT2), Πτυχίο bac+2) υπό προϋποθέσεις.

   Αυτό το πρόγραμμα είναι διαθέσιμο στα γαλλικά ή τα αγγλικά (Industrial Engineering ή Digital Science) σε ορισμένες πανεπιστημιουπόλεις.

   Μεταπτυχιακό Επίπεδο

   Το Μεταπτυχιακό Επίπεδο (Executive Post-Graduate Programs®) είναι ένα πρόγραμμα διάρκειας 12 μηνών που σας δίνει τη δυνατότητα να αποκτήσετε μια πολύ συγκεκριμένη εξειδίκευση ή να ενισχύσετε τις γνώσεις σας σε έναν συγκεκριμένο τομέα. Είναι προσβάσιμο μετά από μεταπτυχιακό δίπλωμα (bac +5), πτυχίο (bac +4) με τουλάχιστον τρία χρόνια επαγγελματικής εμπειρίας ή ισοδύναμο πτυχίο που αποκτήθηκε στο εξωτερικό.

   Pathway Πτυχίου Μηχανικού

   Γαλλική Μηχανική Pathway

   • Ακαδημαϊκές απαιτήσεις:

   Πρέπει να έχετε τουλάχιστον πτυχίο Bachelor στο αντικείμενο που σκοπεύετε να σπουδάσετε στο μεταπτυχιακό δίπλωμα, το οποίο δεν περιλαμβάνει τις απαιτήσεις γλώσσας ή/και επιστήμης.

   • Απαιτήσεις γλώσσας:

   Στα γαλλικά: Απαιτείται επίπεδο Α2 σύμφωνα με το CEFR. Εάν δεν διαθέτετε αυτό το επίπεδο, μπορείτε να παρακολουθήσετε ένα εντατικό μάθημα γλώσσας πριν ξεκινήσει η μηχανική σας πορεία.

   Στα Αγγλικά: εάν έχετε επίπεδο Α2 στα γαλλικά, απαιτείται καλό επίπεδο Αγγλικών: IELTS > 6, TOEFL (έγγραφο τεστ) > 600, TOEFL (διαδικτυακό τεστ) > 90, TOEIC > 850. Εάν είστε Γαλλόφωνος φοιτητής ή εάν έχει επίπεδο ισοδύναμο με το Β2 στα γαλλικά, η απαίτηση για αγγλικά είναι Α2.

   Pre-Master's Pathway , σε συνεργασία με το δίκτυο 'n+i'

   • Ακαδημαϊκές απαιτήσεις:

   Πρέπει να έχετε πτυχίο Bachelor στο αντικείμενο που σκοπεύετε να σπουδάσετε στο μεταπτυχιακό δίπλωμα, το οποίο δεν περιλαμβάνει τις απαιτήσεις γλώσσας ή/και επιστήμης.

   • Απαιτήσεις γλώσσας:

   Στα γαλλικά: Απαιτείται επίπεδο Α2 σύμφωνα με το CEFR. Εάν δεν έχετε αυτό το επίπεδο, μπορείτε να παρακολουθήσετε ένα εντατικό μάθημα γλώσσας πριν ξεκινήσει το Pre-Master's Pathway .

   Μάθετε περισσότερα για το PIL της nplusi (Language Integration Package).

   Στα Αγγλικά: εάν έχετε επίπεδο Α2 στα γαλλικά, απαιτείται καλό επίπεδο Αγγλικών: IELTS > 6, TOEFL (έγγραφο τεστ) > 600, TOEFL (διαδικτυακό τεστ) > 90, TOEIC > 850. Εάν είστε Γαλλόφωνος φοιτητής ή έχει επίπεδο ισοδύναμο με το Β2 στα γαλλικά, η απαίτηση για τα αγγλικά είναι Α2.

   Υποτροφίες και Χρηματοδότηση

   Πανεπιστημιούπολη Γαλλία

   Ανάλογα με το προφίλ σας ή τη χώρα προέλευσής σας, μπορεί επίσης να δικαιούστε άλλες υποτροφίες. Συμβουλευτείτε το φυλλάδιο υποτροφιών Campus France.

   Ταγματάρχης Αριστείας

   Οι υποτροφίες Excellence-Major απονέμονται με βάση εξαιρετικά κριτήρια απόδοσης σε διεθνείς αποφοίτους λυκείου από το δίκτυο γαλλικών λυκείων σε όλο τον κόσμο, ώστε να μπορούν να ακολουθήσουν σπουδές τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στη Γαλλία.

   FlyWire

   Η FlyWire, μια παγκόσμια εταιρεία ενεργοποίησης πληρωμών και λογισμικού, προσφέρει υποτροφίες μέσω του Φιλανθρωπικού Ιδρύματος Flywire, το οποίο δεσμεύεται να βελτιώσει την πρόσβαση σε ποιοτική εκπαίδευση και υγειονομική περίθαλψη. Οι υποτροφίες απονέμονται σε επιλέξιμους φοιτητές για να τους βοηθήσουν να διαχειριστούν το κόστος που σχετίζεται με την εκπαίδευσή τους.

   Υποτροφία Avenir

   Για μαθητές ισπανικής ή γαλλο-ισπανικής υπηκοότητας.

   Υποτροφίες DAAD

   Ιδρύθηκε στη Χαϊδελβέργη το 1925, από τότε το DAAD έχει γίνει ένας από τους κορυφαίους οργανισμούς χρηματοδότησης στον κόσμο για τη διεθνή ανταλλαγή φοιτητών και ερευνητών.

   FGYO

   Το Γαλλο-Γερμανικό Γραφείο Νεολαίας (FGYO) μπορεί να επιδοτήσει τη διαμονή σας.

   Τοποθεσίες

   • Lille

    Campus Arts et Métiers 8 Bd Louis XIV, 59000, Lille

    • Arras

     7 rue Diderot, 62000, Arras

     • Rouen

      80 rue Edmund Halley Rouen Madrillet Innovation Saint-Étienne-du-Rouvray , 76800 , Rouen

      • Reims

       7 bis avenue Robert Schuman, 51100, Reims

       • Nanterre

        93 boulevard de La Seine CS 40177, 92023, Nanterre

        • Caen

         Campus EPOPEA 4 place Boston CITIS bat. Ambassadeur Hérouville-Saint-Clair , 14200, Caen

         • Brest

          2 avenue de Provence, 29200, Brest

          • Le Mans

           44 avenue Frédéric Auguste Bartholdi, 72000, Le Mans

           • Orléans

            1 Allée du Titane, 45100, Orléans

            • Vandœuvre-lès-Nancy

             CESI École d’Ingénieurs 19 Avenue De La Forêt De Haye, 54500, Vandœuvre-lès-Nancy

             • Strasbourg

              2 allée des Foulons Parc des Tanneries BP 50016 Lingolsheim, 67380, Strasbourg

              • Saint-Nazaire

               24, le Paquebot, 44603, Saint-Nazaire

               • Nantes

                1 avenue Augustin Louis Cauchy La Chantrerie CS 10793, 44307, Nantes

                • Dijon

                 22 B rue du Cap Vert Quetigny, 21800, Dijon

                 • La Rochelle

                  Bâtiment Lab In’Tech 8 rue Isabelle Autissier Lagord, 17140, La Rochelle

                  • Angoulême

                   Pôle d’excellence 40 route de la Croix du Milieu La Couronne, 16400, Angoulême

                   • Lyon

                    La Doua 15 avenue Albert Einstein Villeurbanne, 69100, Lyon

                    • Grenoble

                     7 chemin du vieux chêne Inovallée Meylan, 38240, Grenoble

                     • Bordeaux

                      Immeuble le Phénix 264 boulevard Godard CS 90113, 33070, Bordeaux

                      • Toulouse

                       16 rue Magellan Labège, 31670, Toulouse

                       • Montpellier

                        Immeuble Le Quatrième Zone Aéroportuaire de Montpellier Méditerranée Mauguio, 34130, Montpellier

                        • Aix-en-Provence

                         La Canopée 390 Rue Claude Nicolas Ledoux, 13290, Aix-en-Provence

                         • Nice

                          13, avenue Simone Veil, 06200, Nice

                          • Pau

                           8 rue des Frères d’Orbigny, 64000, Pau

                           • Vandœuvre-lès-Nancy

                            Nancy - Spécialité Informatique de CESI 14-16 Allée de la Forêt de la Reine, 54500, Vandœuvre-lès-Nancy

                            • Assat

                             Pôle Aéropolis, Cours de l'Industrie, 1, 64510, Assat

                             • Nantes

                              Chem. de la Censive du Tertre, 44312, Nantes

                              Ερωτήσεις