Keystone logo
© CESI
CESI - School of Engineering

CESI - School of Engineering

CESI - School of Engineering

Εισαγωγή

Το CESI Ecole d'Ingénieurs δίνει σε κάθε φοιτητή μηχανικής την ευκαιρία να δημιουργήσει μια προσαρμοσμένη σταδιοδρομία στην οποία είναι ηθοποιός, μέσω πενταετούς σχολής, υπό καθεστώς φοιτητή, μαθητείας ή συνεχούς κατάρτισης. 32 προαιρετικά μαθήματα και 25 πανεπιστημιουπόλεις στη Γαλλία.

Μια εξατομικευμένη διαδρομή για να διασφαλίσετε το μέλλον σας

Το CESI Ecole d'Ingénieurs δίνει σε κάθε φοιτητή μηχανικής την ευκαιρία να δημιουργήσει μια προσαρμοσμένη σταδιοδρομία στην οποία είναι ηθοποιός, μέσω πενταετούς σχολής, υπό καθεστώς φοιτητή, μαθητείας ή συνεχούς κατάρτισης. 32 προαιρετικά μαθήματα και 25 πανεπιστημιουπόλεις στη Γαλλία.

Γίνετε μηχανικός με το CESI

Το να είσαι μηχανικός σήμερα σημαίνει να κατέχεις εξέχουσα θέση στην εταιρεία. Ο μηχανικός πρέπει να είναι πολυτάλαντος, να διαθέτει επιστημονικές και τεχνικές γνώσεις και να έχει καλή κατανόηση των μηχανισμών διαχείρισης και διοίκησης.

Στατιστική

Βασικά στοιχεία

 • 60 χρόνια εμπειρίας στην εκπαίδευση μελλοντικών μηχανικών.
 • 43 000 πτυχιούχοι·
 • 7.902 μαθητές το 2020.
 • Το 1/5 των προγραμμάτων εργασίας-σπουδών φοιτητές στη Γαλλία εγγράφηκαν στο CESI (μαθητεία).
 • 10 Executive Post-Master πτυχία – με σήμανση CGE.
 • 120 συνεργάτες σε όλο τον κόσμο.
 • 8.000 συνεργαζόμενες εταιρείες.

  Χαρακτηριστικά Πανεπιστημιούπολης

  25 πανεπιστημιουπόλεις στη Γαλλία

  Η CESI Ecole d'Ingénieurs καλύπτει ολόκληρη τη γαλλική επικράτεια με 25 τοποθεσίες: μια εξατομικευμένη διαδρομή για να αποκτήσετε το ίδιο πτυχίο.

  κοινοτική ζωή

  Περισσότερα από 100 ενεργά και δεσμευμένα κλαμπ επιτρέπουν μια δυναμική ζωή στην πανεπιστημιούπολη.

  Εκδηλώσεις όλο το χρόνο

  Το BDE (Student Office) και το BDS (Sports Office) συμβάλλουν στη ζωή της πανεπιστημιούπολης. Εκλέγεται κάθε χρόνο από τους φοιτητές, το BDE είναι υπεύθυνο για όλες τις εκδηλώσεις της πανεπιστημιούπολης.

  Υπάρχουν πάνω από 100 σύλλογοι και ενώσεις στην πανεπιστημιούπολη. Μετά το σχολείο η ζωή ευδοκιμεί! Τα απογεύματα της Πέμπτης είναι γενικά αφιερωμένα στη συνειρμική ζωή και οι μονάδες ECTS κατανέμονται σύμφωνα με τα έργα.

  Οι μαθητές μπορούν να ηγηθούν ή να συμμετάσχουν σε ποικίλες δραστηριότητες, να συμμετέχουν σε διάφορες αθλητικές, πολιτιστικές ή ανθρωπιστικές εκδηλώσεις, συχνά σε εθνική κλίμακα:

  • Συμμετοχή σε διαγωνισμούς των Grandes Ecoles : e=M6, Course Croisière de l'EDHEC, Euromanager, 4L Trophy, 24H de Stan, Coupe de France de robotique, SwitchUp Challenge Cisco, Défi H, Challenge du Monde des Grandes Écoles…
  • Οργάνωση ανθρωπιστικών αποστολών: πόσιμο νερό στη Νικαράγουα, βιβλιοθήκη στο Μεξικό, αλληλοβοήθεια για την Αϊτή…
  • Πολιτιστικές και αθλητικές δραστηριότητες: μουσική, καρτ, ποδόσφαιρο, βόλεϊ, σάλσα, οργάνωση Σαββατοκύριακων (σκι, ευρωπαϊκές πρωτεύουσες)…

  Το Σεμινάριο Ένταξης

  Το σεμινάριο ένταξης πραγματοποιείται στην αρχή του 1ου έτους του Προπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών στις 25 πανεπιστημιουπόλεις του CESI.

  Αυτό το σεμινάριο έχει ως στόχο να παρέχει μια εισαγωγή στην ατζέντα του έτους και την παιδαγωγική προσέγγιση του προγράμματος.

  Με έναν διασκεδαστικό τρόπο, οι μαθητές θα μυηθούν στο πρόβλημα και στην παιδαγωγική βάσει έργου.

  Αυτό το ομαδικό έργο θα τους μυήσει επίσης σε άλλους τύπους μάθησης όπως:

  • Μηχανικές επιστήμες και τεχνικές,
  • Διαθεματικές δεξιότητες στο επάγγελμα του μηχανικού.

  Το Σαββατοκύριακο της ολοκλήρωσης (WEI)

  Κάθε χρόνο, μια ομάδα σχηματίζεται για να οργανώσει το WEI. Αυτή η σημαντική εκδήλωση στην αρχή της σχολικής χρονιάς συγκεντρώνει νέους και πρώην μαθητές από κάθε πανεπιστημιούπολη.

  Αυτή η πρώτη διαμονή επιτρέπει στους νέους μαθητές να ενσωματωθούν καλύτερα στην τάξη τους. Για τους πρώην μαθητές, συναντούν τους φίλους και τους συναδέλφους τους.

  Πάντα επιλέγεται ένα εξαιρετικό μέρος για το WEI και προσφέρονται πολλές αθλητικές και ψυχαγωγικές δραστηριότητες!

  Παγκόσμια Βραδιά Φοιτητών (NEM)

  Κάθε χρόνο τα τελευταία 17 χρόνια, οι γαλλικές πόλεις υποδέχονται ξένους φοιτητές μέσω ενός εορταστικού προγράμματος, το Night of the World Student #NEM,

  που συντονίζεται από το Δίκτυο Φοιτητών Erasmus (ESN), την AVUF (Ένωση Πανεπιστημιακών Πόλεων της Γαλλίας) σε συνεργασία με το CROUS (Περιφερειακό Γραφείο Φοιτητικής Ευημερίας) και φορείς της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.

  Το 2019, 25 πόλεις στη Γαλλία διοργάνωσαν αυτή τη βραδιά καλωσορίσματος αφιερωμένη σε ξένους φοιτητές, με συναυλίες, παιχνίδια, παραστάσεις κ.λπ.

  Οι πανεπιστημιουπόλεις μας συνδέονται με τις εκδηλώσεις που διοργανώνονται στην πόλη τους για να ενθαρρύνουν τους διεθνείς φοιτητές να συμμετάσχουν.

  Ημέρες Erasmus

  Τον Οκτώβριο, γιορτάζουμε το Erasmus+, και ευρύτερα την κινητικότητα και την ευρωπαϊκή ιθαγένεια.

  Όλοι οι μαθητές μας καλούνται να παρακολουθήσουν τις εορταστικές εκδηλώσεις που διοργανώνονται τοπικά στην πανεπιστημιούπολη μας ή στην πόλη.

  Πολιτιστικές και αθλητικές δραστηριότητες

  Οι πανεπιστημιουπόλεις μας συμμετέχουν επίσης στο ErasmusDays και προσφέρουν μια σειρά από ευρωπαϊκές και διεθνείς εκδηλώσεις καθ' όλη τη διάρκεια του έτους, που συχνά διοργανώνονται από τους φοιτητές μας. Προκειμένου να διευκολυνθεί η υποδοχή και η ένταξη ξένων φοιτητών, οι φοιτητές μπορούν να γίνουν «φίλοι» ή χορηγοί ξένων φοιτητών.

   Υποτροφίες και Χρηματοδότηση

   Επιχορηγούμενοι στο CESI

   Σύμφωνα με την πολιτική κοινωνικής ενσωμάτωσης, το CESI Ecole d'Ingénieurs καλωσορίζει τους Επιχορηγούμενους και τους Υποτροφίες σε όλα τα προγράμματα και τα πτυχία του.

   Η CESI Ecole d'Ingénieurs προσπαθεί να παρέχει περιβάλλοντα μάθησης που να είναι χωρίς αποκλεισμούς και να υποστηρίζουν τη δίκαιη και ισότιμη μεταχείριση όλων των μαθητών, ανεξάρτητα από την κοινωνική τους ταυτότητα, δηλαδή τα διάφορα χαρακτηριστικά ή χαρακτηριστικά με τα οποία κάποιος ταυτίζεται έντονα και θεωρεί αναπόσπαστο μέρος της ταυτότητάς τους . Αυτή η δέσμευση απαιτεί την άρση των περιττών φραγμών για μεγαλύτερη ποικιλομορφία στο πλαίσιο του CESI και απαιτεί μέτρα για την υποστήριξη και την προώθηση της ένταξης, της διαφορετικότητας και της ισότητας σε όλο το ίδρυμα και μεταξύ των συνεργαζόμενων εταιρειών του.

   Τοποθεσίες

   • Nanterre

    Paris Nanterre's Campus 93 boulevard de La Seine CS 40177, 92023, Nanterre

    • Le Mans

     Mans's Campus 44 avenue Frédéric Auguste Bartholdi, 72000, Le Mans

     • Orléans

      Orléans's Campus 1 allée du Titane, 45100, Orléans

      • Saint-Nazaire

       Saint-Nazaire's Campus Boulevard de l’Université, 44603, Saint-Nazaire

       • Nantes

        Nantes's Campus 1 avenue Augustin Louis Cauchy La Chantrerie, 44307, Nantes

        Ερωτήσεις