
Μεταπτυχιακό στην Ασφάλεια Τροφίμων, Διαχείριση Ποιότητας και Βιομηχανική Τεχνολογία
ΔΙΆΡΚΕΙΑ
1 Years
ΓΛΏΣΣΕΣ
Ισπανικά
ΡΥΘΜΌΣ
Πλήρης απασχόληση
ΠΡΟΘΕΣΜΊΑ ΕΦΑΡΜΟΓΉΣ
Προθεσμία υποβολής αιτήσεων
ΠΡΩΙΜΌΤΕΡΗ ΗΜΕΡΟΜΗΝΊΑ ΈΝΑΡΞΗΣ
Feb 2025
ΔΊΔΑΚΤΡΑ
Αίτηση διδάκτρων
ΜΟΡΦΉ ΜΕΛΈΤΗΣ
Στην Πανεπιστημιούπολη
Εισαγωγή
Θεωρούμενο ως ένα από τα καλύτερα μεταπτυχιακά από την κατάταξη του El Mundo's Best Masters 2024 σε προηγούμενες εκδόσεις, το ενημερωμένο πρόγραμμα Master στην Ασφάλεια Τροφίμων, τη Διαχείριση Ποιότητας και τη Βιομηχανική Τεχνολογία στοχεύει να παρέχει στους φοιτητές ένα βαθύ, ολοκληρωμένο και πρακτικό όραμα για τους διάφορους τομείς εργασίας στο τη βιομηχανία τροφίμων που τους επιτρέπει να καθοδηγούν το επαγγελματικό τους μέλλον σε αυτόν τον τομέα.
Η εκπαίδευση που αποκτήθηκε θα αποτελέσει τη βάση για μελλοντική επαγγελματική εξέλιξη σε έναν τομέα στον οποίο η ζήτηση από ιδρύματα και καταναλωτές για τρόφιμα με ολοένα και υψηλότερα επίπεδα ποιότητας και ασφάλειας αυξάνεται συνεχώς. Για το λόγο αυτό, η βιομηχανία τροφίμων απαιτεί ολοένα και περισσότερο εξειδικευμένους επαγγελματίες που μπορούν να επιτελούν αποτελεσματικά τη δουλειά τους σε διαφορετικές τεχνικές θέσεις εντός εταιρειών του κλάδου.
Το πρόγραμμα παρέχει συγκεκριμένες γνώσεις στους τομείς:
- Τεχνολογία παρασκευής τροφίμων.
- QA.
- Καλές πρακτικές υγιεινής και επεξεργασίας των τροφίμων .
- Διασφάλιση Ποιότητας. Συστήματα Ποιότητας ( HACCP, BRC, IFS, ISO 22000).
- Logistics και προγραμματισμός.
- Τομεακή νομοθεσία.
- Σύστημα συνεχούς βελτίωσης (μεθοδολογία LEAN ).
- Σεμινάριο εσωτερικού ελεγκτή Bureau Veritas με 3 επιπλέον πιστοποιητικά.
Εισαγωγές
Διδακτέα ύλη
- Εισαγωγή: αγροδιατροφικός τομέας. Αρχές ποιότητας και ασφάλειας τροφίμων. Συστήματα αυτοελέγχου στη βιομηχανία τροφίμων. Ρυθμιστικό πλαίσιο. Διεθνή πρότυπα για την ποιότητα και την ασφάλεια των τροφίμων.
- Τεχνικές διεργασίες για την επεξεργασία τροφίμων 1: ευπαθή τρόφιμα.
- Τεχνικές διεργασίες για την επεξεργασία τροφίμων 2: μη ευπαθή τρόφιμα.
- Τεχνικές διαδικασίες για την παραγωγή τροφίμων 3: ποτά.
- Τεχνολογίες στη βιομηχανία τροφίμων και περιβαλλοντική διαχείριση στην τροφική αλυσίδα.
- Αναδυόμενοι τομείς τροφίμων και αισθητηριακή ανάλυση προϊόντων διατροφής.
- Πιστοποίηση εσωτερικού ελεγκτή ασφάλειας τροφίμων: εσωτερικός ελεγκτής ασφάλειας τροφίμων, έλεγχοι σύμφωνα με το πρότυπο τροφίμων ifs και έλεγχοι σύμφωνα με το πρότυπο τροφίμων brcgs.
- Διοίκηση αγροδιατροφικών επιχειρήσεων.
- Προσωπική ανάπτυξη: προφίλ 3.0
Αποτέλεσμα προγράμματος
- Προετοιμασία των φοιτητών για να αντιμετωπίσουν με επιτυχία τις διαφορετικές φάσεις και καταστάσεις που στοχεύουν στην απόκτηση επαγγελματικών ευκαιριών (πρακτικές/απασχόληση).
Θα συνεργαστούμε με τον μαθητή για να ετοιμάσουμε και να ελέγξουμε το βιογραφικό του και τη συνοδευτική επιστολή του ξεχωριστά. Η προετοιμασία για συνέντευξη εργασίας και η ενεργή αναζήτηση και εντοπισμός ευκαιριών θα πραγματοποιηθούν με την ενσωμάτωση των κοινωνικών δικτύων. Όλα αυτά θα υποστηρίζονται από πρακτικές τεχνικές όπως το παιχνίδι ρόλων, η δυναμική της ομάδας και τα εργαστήρια, μεταξύ άλλων.
- Ενισχύστε το ταλέντο και τις βασικές δεξιότητες για μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα στην επαγγελματική απόδοση.
Στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού προγράμματος, δίνονται συγκεκριμένες συνεδρίες με στόχο την εργασία και την ανάπτυξη δεξιοτήτων επικοινωνίας, ομαδικής εργασίας, διαπραγμάτευσης, ηγεσίας, διαχείρισης ομάδας, μεταξύ άλλων.
- Δημιουργία personal branding.
Θα παρέχονται όλα τα εργαλεία και θα εφαρμοστούν όλες οι απαραίτητες τεχνικές ώστε ο μαθητής να αποκτήσει βαθιά αυτογνωσία. Αυτό θα σας επιτρέψει να προσδιορίσετε εκείνες τις δεξιότητες και τις αξίες στις οποίες ξεχωρίζετε περισσότερο και να εργαστείτε στους τομείς βελτίωσής σας, δημιουργώντας έτσι τη διαφοροποίηση και την προσωπική σας επωνυμία.
- Ανάπτυξη προφίλ 3.0.
Μέσω της διδακτικής διαδικασίας, ο φοιτητής θα μπορεί να αναπτύξει ένα προφίλ 3.0 που θα ενσωματώνει τη βασική εκπαίδευση και την εξειδικευμένη εκπαίδευση του μεταπτυχιακού τίτλου στο οποίο συμμετέχει, μαζί με την ανάπτυξη της προσωπικής επωνυμίας που απέκτησε κατά τη διάρκεια του ακαδημαϊκού έτους.
Ευκαιρίες καριέρας
Η βιομηχανία τροφίμων διέρχεται μια ισχυρή διαδικασία μετασχηματισμού , η οποία απαιτεί την προσαρμογή της σε όλο και πιο απαιτητικούς κανονισμούς σχετικά με την κατασκευή, τον έλεγχο και την ασφάλεια των προϊόντων . Για το λόγο αυτό, η εφαρμογή νέων συστημάτων ελέγχου και διασφάλισης της ποιότητας των προϊόντων διατροφής έχει γίνει το επίκεντρο της δραστηριότητας των επιχειρήσεων του κλάδου.
Σε αυτό το περιβάλλον, είναι απαραίτητο για τις εταιρείες στη βιομηχανία τροφίμων να προσλαμβάνουν ειδικευμένους επαγγελματίες με συγκεκριμένες γνώσεις για τις διάφορες θέσεις στους οργανισμούς τους. Μια μεγάλη ευκαιρία για τους πτυχιούχους επιστημών υγείας να επιτύχουν σταθερή επαγγελματική ανάπτυξη σε αυτόν τον τομέα.