Keystone logo
Centre international de formation européenne (CIFE)

Centre international de formation européenne (CIFE)

Centre international de formation européenne (CIFE)

Εισαγωγή

Το διεθνές κέντρο de σχηματισμού européenne ( CIFE ) είναι ένα ιδιωτικό ινστιτούτο τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και έρευνας. Είναι ένα από τα έξι καθορισμένα ιδρύματα που λαμβάνουν ειδική χρηματοδότηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση στο πλαίσιο του προγράμματος Jean Monnet. Από την ίδρυσή του από τον Γάλλο διανοούμενο Αλεξάντρ Μαρκ το 1954, CIFE υποστηρίζει σταθερά την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση, κυρίως μέσω των διεθνών και διεπιστημονικών προγραμμάτων σπουδών του.

Ευρωπαϊκές Σπουδές και Διεθνείς Σχέσεις

Με το σλόγκαν Living and Learning Europe, CIFE προσφέρει διαφορετικά μεταπτυχιακά προγράμματα στις Ευρωπαϊκές Σπουδές και τις Διεθνείς Σχέσεις, τα οποία παρέχουν στους φοιτητές τη δυνατότητα να σπουδάσουν σε τρεις διαφορετικές χώρες σε διάστημα ενός έτους. CIFE στις Σπουδές της ΕΕ απευθύνεται σε επαγγελματίες, συνδυάζοντας διαδικτυακή διδασκαλία με προσωπικά εργαστήρια σε διαφορετικές ευρωπαϊκές πόλεις. CIFE παρέχει εξαιρετική ακαδημαϊκή διδασκαλία, προσφέροντας στους μαθητές μάθηση εστιασμένη σε προβλήματα στο σταυροδρόμι θεωρίας και πρακτικής. Αυτό εγγυάται η διεθνής σχολή, με προσκεκλημένους καθηγητές από διάσημα ακαδημαϊκά ιδρύματα και ερευνητικά κέντρα. Πολλά από τα προγράμματά μας πραγματοποιούνται σε στενή συνεργασία με συνεργαζόμενα πανεπιστήμια. Πέρα από το ακαδημαϊκό μας δίκτυο, επαγγελματίες από διεθνείς οργανισμούς, με κυριότερη την Ευρωπαϊκή Ένωση, συμβάλλουν εξίσου σημαντικά στα προγράμματα του CIFE .

Ερευνα

CIFEΟι ερευνητικές προτεραιότητες αντικατοπτρίζουν την πνευματική κληρονομιά και την ακαδημαϊκή του επάρκεια: Ευρωπαϊκή ολοκλήρωση με ιδιαίτερη έμφαση στις γαλλο-γερμανικές σχέσεις, τον ομοσπονδιακό τομέα, την ενεργειακή μετάβαση, τις πολιτικές βιώσιμης ανάπτυξης και κλιματικής αλλαγής, τις τάσεις στην πολιτική και κοινωνική θεωρία. Μαζί με την TEPSA, είμαστε μέλος της κοινοπραξίας «Ορίζοντας 2020» «FEUTURE» και εργαζόμαστε σε διαφορετικά σενάρια σχετικά με το μέλλον των τουρκο-ευρωπαϊκών σχέσεων. Μαζί με τους ερευνητικούς συνεργάτες του, CIFE διεύρυνε επίσης το διεθνές ακαδημαϊκό δίκτυο και επέκτεινε την εμπειρία του στα Δυτικά Βαλκάνια, την Ανατολική Εταιρική Σχέση και την Κίνα.

Δημοσίευση

CIFEΗ έρευνα είναι διαθέσιμη σε διάφορες εκδόσεις, οι περισσότερες από τις οποίες είναι προσβάσιμες μέσω του ιστότοπου του CIFE και του www.cairn.info για το τριμηνιαίο περιοδικό του "L'Europe en formation".

Το L'Europe en formation είναι ένα δίγλωσσο περιοδικό (γαλλικά/αγγλικά) που ασχολείται με την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση, τις διεθνείς σχέσεις και τον φεντεραλισμό, με μια διεπιστημονική προσέγγιση που συνδυάζει την πολιτική φιλοσοφία, το δίκαιο, την οικονομία, την κοινωνιολογία και τον πολιτισμό. Το περιοδικό κυκλοφόρησε για πρώτη φορά το 1960 και έχει δημιουργήσει μια επιστημονική επιτροπή το 2008 προκειμένου να ενισχύσει το επιστημονικό του προφίλ.

Γραφεία

CIFE έχει την έδρα της στη Νίκαια και υποκαταστήματα στο Βερολίνο, τις Βρυξέλλες , την Κωνσταντινούπολη και την Τύνιδα.

Erasmus +

Λαμβάνει ειδική χρηματοδότηση στο πλαίσιο του Προγράμματος Jean Monnet της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Erasmus +).

Απόφοιτοι και απόφοιτοι

Οι απόφοιτοι των μεταπτυχιακών προγραμμάτων του CIFE εργάζονται ως ανώτεροι αξιωματούχοι σε ευρωπαϊκά θεσμικά όργανα, ως υπεύθυνοι πολιτικής στο πλαίσιο του ΟΗΕ, ως διαχειριστές, διπλωμάτες, σύμβουλοι, ερευνητές δεξαμενών σκέψης, λόμπι και ακαδημαϊκοί εμπειρογνώμονες και προέρχονται από περισσότερες από 100 χώρες. Είναι οι καλύτεροι πρεσβευτές μας.
Στο CIFE Δίκτυο Αποφοίτων, οι Απόφοιτοί μας διατηρούν επαφή με CIFE και ενημερώνονται για τις Ευρωπαϊκές υποθέσεις μέσω των εκδηλώσεων CIFE διοργανώνει τακτικά συζητήσεις για γεύματα, περιφερειακές συναντήσεις και την ετήσια διεθνή εκδήλωση Αποφοίτων σε εναλλασσόμενες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες κ.λπ.

Στατιστικά Αποφοίτων

Τοποθεσίες

 • Berlin

  CIFE in Germany Bundesallee 23, D - 10717, Berlin

 • Nice

  CIFE in France 81, rue de France, 06000, Nice

 • Brussels

  CIFE in Belgium c/o Fondation Universitaire Rue d'Egmont 11, 1000, Brussels

 • Vienna

  Vienna, Αυστρία

  Ερωτήσεις